Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Денес крстив едно бебенце Матеа.Ја облеков во бело убаво фустанче со тул и хулахопки бели со розеви цветчиња,па на главата и ставив од оние топери ли се незнам како се викат со цветче белко,права принцезичка беше.Потоа почастив со чоколадни бонбони.И станав кума.Па да Ви се пофалам и Вам.Нека ни биде вечно кумството.
    Многу се израдував,прв пат облакав женско бебенце толку малечко,јас со синко немав гајле тој е машко не му се плашев,но со женските е друго,треба по нежно,зарем не?!
    Имајте убав ден....

На Pierina77, marama, Giovanna и 28 други им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ние луѓето секогаш имаме изговор зошто Не можеме. И јас бев таква, ми се промени животот кога почнав да наоѓам начин како да ги избегнувам тие изговори.

Ослабнав половина од мојата тежина.

Не беше лесно, но се судрив со сите предизвици кои се соочив тие 14 месеци. Станав нова личност, мислев дека сум среќна со дебелината, но целото време сум го губела да се убедам себе и околината дека сум среќна. Ослабнав и сватив навистина што значи да си среќен.

Стравот е поголем хендикеп, предизвиците не се тука за да не ослабнат, туку ојачат.

Јас сум спремна на се, не се откажувам никогаш.

Сега се соочувам со ново поглавје во животот. Нова епоха.
    И проблеми, среќа, и се.

Не се откажувам повторно, ќе се соочам со сите предизвици, со сите удари кои е спремен животот да ги нанесе на една личност. Кога ќе се сетам дека и невозможното сум го направила возможно ми олеснува. Добивам сила, моќ за да продолжам.
    Сега имам плус и причина да се борам со сите удари, предизвици. Ќе станам мајка, ќе имам мала принцеза. Бебе кое секојдневно се радувам.

На hermosa, Estranged, marama и 34 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се моли мај да не се понаша како да е октомври. Евентуално ноември. Фала! :nod:

На marama, Ketchup, Sanjichka007 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    se zapisav na faks ne odi
    retko koj od profesorite skrenuva vnimanie edinstveno da dremes na klupi
    kolegive redovnite ili molcat ili se zakacaat imame edna neizdrzliva se podelija vo grupi
    oddelenska se diva liga a se zatreskav vo eden od niv e aj dojdi do nego
    doma kavgi vikanje lele majko;(;(;(
    nemam grb sto ke me zastiti momce ni drugarka
    na psiholog ne sum bila 100 godini imam barieri so samata sebe
    od antidepresivite ne mozam da se naspijam bez niv ne mozam
    :(:(:(:envy::envy::envy:

5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    СДК 1:

На Фемина членовите се поделија – ќоше за млади, место за „повозрасните“, катче за бремени девојки и за тазе мајки. Не ми е проблем што не се пронаоѓам во ниедно од првиве две, ниту што не можам да бидам дел од вторите две. Само ми е жал што некако сите се затворија во своите ќошиња, па останатите теми на кои се пишуваа интересни мислења и се водеа квалитетни дискусии се некако запоставени. А може и сум љубоморен затоа што не припаѓам никаде, не знам. :D

СДК 2:

Некои луѓе едноставно не се родени за директори. Или, ај да бидам поскромен, за канцелариска работа. Последниов месец поради многу безвезални канцелариски обврски, скоро ич не излегов на терен. И „директорскава“ ми фотелја на која седам у канцеларија почна буквално да ми го иритира задников. Изгледа, мојот газ не е створен за фини работи. :D

На glosipgirl, Kukla994, Lella и 40 други им се допаѓа ова.
  6. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    И јас имам такви моменти на криза, мило ми е што слушам дека не сум еднинствениот. Во такви ситуации пишувам во темата за тројки и се карам со другите машку членови таму, а никој не сфаќа дека тоа го правам бидејќи едноставно некои работи не можам да ги сменам, така се раѓа секојa фрустрција, а така се раѓа и секоја караница на фемина. :D

На Doozy, Ketchup, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Вчера на гости во друг град каде во семејна куќа живеат снаа и свекрва.
    Снаата не беше тука, ама затоа свекрвата е тука. Јас испофали снаата и вели ( сосема случајно паднавме муабет за снаите и свекрвите ) "душо јас мојата снаа не ја оговарам,комшиите мои само зборуваат лошо за нивните снаи, мајками ме учеше ќерко што повеќе молчиш тоа поголема слога, не губиш ни снаа ни син ни внук, нема вечно се да е по твое. Остави сами да си искусат од животот, не ги спречувај, не ги тормози и хармонија ќе имаш во куќата. Мојата снаа отиде на велигденски одмор со внучињата, да се одмори, да види свет, да ги прошетаат децата, а моите комшии ми велат па зашто и нас не не зеле, па вака, па така... а јас им велам моето време помина, пари се за трошење, моето време е сега мир и спокој, ако се тие среќни и јас сум а поголема љубов од тоа нема."
    И симнувам капа...

На snowflake110, muchacha_a, hermosa и 17 други им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Си го лигавам сладоледов, си липам и си пеам, се' во исто време. И мачкава тажно ме гледа. Дај нека се расчистат облациве, нека ме огрее сонцето пак. Не можам вака да функционирам колку и да се обидувам.

Барам премногу, не можам да се задоволам со обично, со малку, го сакам најдоброто, сакам максимум.
    Си патам од преголема надеж. Си патам од премногу бајки и соништа. :rain:

И пак се надевам дека сепак еден ден ќе ја имам својата бајка и ќе ги исполнам своите соништа. Се надевам иако тоа ми нанесува неизмерна болка. Затоа што само надежта ме движи. Не сакам да се откажам од неа.

Научена сум на болка. И ова ќе помине. И друга болка ќе дојде потоа. И таа ќе помине. Сите бури ќе поминат. Се' ќе помине.

На marama, christinnn, IronLady и 21 други им се допаѓа ова.
  9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.805
    Ми пречат и ме иритираат сите високи тонови. Почнувајќи од пискање, квицкање, крцкање па се до тенки женски гласчиња. :doh:
    Уште повеќе ме фаќа сафра од луѓе кои зборуваат тивко, колку за носот нивен. И да, луѓе кои не ја стегаат раката кога се поздравуваат, туку само некој чуден обид за ракување, нежно, меко... :handshake:

Абе ептен ми се фамозни тукашните возачи. Додека сите брзаат некаде, кола со ротација, пример брза помош дефинитивно треба побрзо да стигне во ургентен, од сите вас.
    Како да треба на Марс да се качат, а не да направат простор да помине едно комбе со пациент.
    Не е прв пат да пишувам за ова, за жал. Знаете, пред извесно време личност која мене ми значи се наоѓала во едно такво комбе. Секогаш станува збор за нечија мајка, татко, брат, жена, маж, крај краева човечки живот е, небитно чиј...

@BoneMachine и @Bender Rodriguez од практични причини не ни треба да постојат темите за млади и возрасни, ама ете... Се читаме во ФФФ. ;)

На Lella, Doozy, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Секогаш во врска дозволувам партнерот да се чувствува како да е слободен, зошто и јас така сакам да се чувствувам, а не како да ме гуши некој. Нешто што мразам е брукање по социјални мрежи и ставање лајкови кај женски со не толку добро нашминкани деколтиња за селфи слика. Тоа ужасно ме нервира и после сведоштвото на таквиот грозоморен чин ( прсте нагоре кај спонзоруша) се разочарувам од човекот бе.
    Абе како можеш јавно да се срамиш ? Аууу гревчеее :worried::worried::worried::worried:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    А ти што мислеше, кога пишав „квалитетни мислења и интересни дискусии“, на која тема мислев? На „Тројки“, секако. :D И таму више слабо навраќаат, дури и машките. :D

На Ketchup, Bozica1980, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Како можев да се затрескам вака? Мислам во поет се претворив. Абе не се препознавам... Глупаво срце. :$

На Lady Phoenix, Ketchup, mila1111 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Наједноставното нешто што ме вади од такт е шкрипење по тањир со виљушка. Аууу, леле мислам ќе здивам косата ми се крева нагоре.

На kjukli и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.933
    Допаѓања:
    81.572
    Последна вечер дома но и најубава откако сум дојдена за празнициве. Направив потпечени макарони, прв пат. И ги пробувам, некако не бев задоволна. Си реков Леле сега тато ќе рече не се убави, не се солени, ќе најде некоја мана како што обично коментира ако нешто не е добро. И гледам јаде, па уште си зеде. Коментарот беше: (и се обрати на мајка ми) Макароните од Битер се сто пати подобри од твоите.
    Е тато мој, сега мирно, спокојно и задоволно ќе спијам. Не верувам дека ќе се наспијам бидејќи рано треба да станам, ме чека пат, back to the big city and exams... Не сум уште подготвена да се вратам и да се посветам на обврските ама ќе влезам во колосек.

Последна измена: 3 мај 2016
    На Priroden и Jenniffer им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.680
    Допаѓања:
    17.608
    Sometimes, all you need is
    Без разлика дали станува збор за случка или некој филм

На Abril, galapce, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    774
    Имам многу познати во чуждина. И алергични се на прашањето како (ти) е таму. Одма се завзема офанзивен став и се почнува со самосожалувачкиот еп. Значи сум прашала или од грижа или од учтивост, за да ми треба помош, прво директно би прашала, друго, сигурно од нашинци не би барала. Размислувам да почнам намерно да ги буцкам кога нешто ќе ме изнервираат, штом веќе им ја најдов слабата точка. Ако ми спуштат некој неубав муабет, знам како да ги сецнам „ааа таму што ви е убафко, блазе ви.“:D И дури се правдаат дека не е, препотувајќи се, ќе си се смеам во себе.
    Кога ќе пораснам, сакам да бидам печалбар кој ги забавува роднините и пријателите од родната грутка.

На Daydream, theowndemon и sagittarius57 им се допаѓа ова.
  18. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Се распадна и она малце што остана и што го имавме,морам да си одам жал ми е што ке ве оставам сами,но животот и вие ме натеравте на ваков чекор.Ви ја посакувам целата среќа на светот,жал ми е што повеќе никогаш во животот нема да влезам во таа(проклета куќа за мене),но сонот на една личност ке го остварам па што сака нека биде.Ви посакувам све најубаво за последен пат ЗБОГУМ.

Дишам значи постојам

На Cka, poenta, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  19. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    На пола текст помислив дека за секогаш си одиш од Фемина. :sweat: Ми олесна.

На Lella, Lady Phoenix, H.VAGA и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Се надевам дека додека постои Фемина јас ке бидам тука :)

На H.VAGA, BoneMachine, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.