Кога ти го прочитав постот одма ми текна на овој виц: Циганче: -Дај 5 денари, Господ две близначиња да ти даде. -Не сакам близначиња. -Епа добро, едно близначе. Да се насмееме малку де. Со среќа нека ви е и ти посакувам лесна бременост.
Штом помине еден и пол за мене работниот ден е завршен. Непродуктивна сум...скроз. Јао...нешто ми оди среќа, некое убаво...нешто ќе се случи. И викам сабајле на колешкава, дај да си завршам јас работа, може струја ќе снема. Само што завршив, стварно снема струја. Затоа он ме вика вештица...не е севте вака.
Ги слушам вестите и не ми се верува…Какви бесчувствителни монструми живеат во мојата земја. А има само 23 години http://m.tocka.com.mk/vesti/195870/...rzija-i-bebeto-go-frlila-vo-korpa-za-otpadoci Го родила, го фрлила во корпа за отпадоци и си ја продолжила апсолвентската екскурзија.
Уфф, сум спомнал тука на форумов дека децата ми се слабост, особено бебињата, ама оваа треба на парчиња да се исецка па после да се фрли во корпа за отпадоци, а не бебето. Уште не можам и никогаш нема да можам да го заборавам бебчето Најден кое претпре огромна болка заради вакви бездушници.
Психопатија жени. Само да знаете дека има и вакви мајки кои емотивно и ментално ги отфрлаат своите деца, а глумат добри мајки. Да не знаеш што да мислиш и што е полошо...
Затоа е потребно гинеколошкиот преглед да биде задолжителен и бесплатен за сите најмалку 3пати годишно. Посебно за децата без разлика на која возрас се. Заедно со едукација. Имаш матичен број, женско си, автоматски да се појавиш на преглед. Нема потреба од покана од матичен, имаш, немаш, појави се во болница. А ако размислам подобро треба да важи и за момчињата. Тие пак од срам и неупатеност никогаш не посетуваат гинеколог.
Едукација и подигнување на свестта што е важно во животот, што е љубов, што е секс, што се деца и бременост ... страшно.
И после не била остварена ако не роди. Епа ова е остварување на нивоУ. Дефинитивно многу се прават дека знаат, како демек имала секс и била божица на знаењето, ама за заштита не кажале на Сител. Покрај тоа, конкретно оваа девојка спаѓа и во групата со ментални проблеми и би требало да посетува психијатар, штом журката била толку важна.
И мене децa ми се слaбa тoчкa,и секoгaш велaм живoтoв нее прaведен,некoј душa гo бoли дете дa имa дa му пружи дoм,услoви,некoј невинo суштествo штo се рoдилo без дa знaе,ќе трпи тoртури,души мaли невини
Понекогаш сонувам за таква љубов, за која ќе газиме се пред себе. Сите ќе бидат против нас а и ние ќе бидеме против сите. Ќе ги оставиме сите позади и ќе бегаме преку планини и езера. Ќе бидеме сами и среќни на крај. После, ми завршува епизодата од серијата и се враќам у реалност.
You only see what you want to see. You only have time for people that you want to meet. You only have something to say when you dont want to do something. Otherwise there is nothing left to be said.
СДК вчера со другар спонтано решивме да идеме пешки од Матка до Водно(лоша идеја ). На сред пат почна да врне и дождот не накисна до гола кожа(имавме уште околу два саати пат). Стигнавме до крстот како накиснати мишеви, среќа што сеуште работеше жичарата ама кога стигнавме доле улиците беа блокирани заради штрајкот,на крај успеавме некако да стигнеме до дома. Денес(воздишка), денес пијам чаеви, лежам во кревет и читам фемина, ако ништо друго барем ќе го памтам денот засекогаш.
ЕХ како би пуштила сега некои комедии, или било какви лесни филмови и би гледала цела вечер и утре цел ден. Би избегала од реалноста, би уживаала без да ми е гајле за нешто...и така времево е катастрофа (рекоа за утре сонце ќе имало, искрено премногу се надевам инаку не знам што ќе се деси со мене) ама ако врне ич не би се замарала, и не би потстанала од кревет. Ама МОРА и МОРА да станам рано Наместо да читам јас препишувалки правам Ич немам концентрација, мозокот ми лета на сите страни, ќе седнам малку да читам ете одма сум станала демек нешто ми треба. Бев и на чист воздух, изгубив некој саат така ама пак не бива. Не е некој тежок предмет ама кога не ти се учи, едноставно не ти се читаат ни 10 стр а не нешто повеќе. Камо да се правеа испити во зависност од тоа кога си расположен, на пример јас во вторник ќе бидам и тогаш да правам, некој може утре си е, па тогаш нека полага. Па сега гледам утре петок 13ти било значи да сумираме: #врне #катастрофи #депресивно #време #облачно #чадори #вирчиња #кал #се карав со другар #нерасположена сум #книга не ми се фаќа #утре петок 13ти #испит зошто? ЗОШТО ПО ЃАВОЛИТЕ? P.S. сите трчаат, вежбаат, диети држат, пазат на храната а јас вечерав хамбургер. Епа нека ми се наздравје новите бутови, газ и стомак што ќе се залепат на мене. p.s.2 Како може да си играте и да лажете за болести и смрт бе? Како може така со полна уста да речеш дека дедо ти е тешко болен, дека имал мозочен удар (а врска нема, човекот е здрав) или дека баба ти умрела ( а таа жива)???? Секоја чест. Ви симнувам капа на сите такви. Се ќе напраите за внимание, или за оправдување. Ама удрете по старите, ај и онака се стари и лажете дека се болни слободно. Се ежам од самата помисла дека со свои уши и очи видов како лаже. Ми се гади од човечкиот род.
СДК дека сеуште постои стара Македонска ,,мантра,, за верна жена Додека тој ме држи за рака , сведочам на негово удварање и флертување со други жени, јас несмеам ни да помислам да погледнам друг. Море МРШ !!!
Неможам да ги сватам и ми е премногу жал за оние машки што се зачленуваат за темата секс,добро бе толку сте очајни?Искрено како машко ми се гади од такви машки.
Конечно да огрее сонце, моето расположение е како времето. Два дена ептен бев down, не ми се изслегуваше од дома. Башка и колоквиумската сесија ми е почната. Денес ќе се чувствувам мнооогу подобро! Ќе отидам во теретана, ќе ги облечам најјаките хеланки па бившиот нека пукне од мака. Добро утро луѓе!