Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Другарка ми вика: "Што си ти денеска толку посебно позитивно расположена?":sun:
    И се изнасмеав:rofl:
    Направивме едно хумано дело, за лицата со оштетен слух, апликација која ќе можат да ја користат брзо и едноставно кога ќе им треба некоја од итните служби. И денес во весник ни излезе интервјуто што го имавме вчера за овој проект од црвен крст, како да не бидам расположена :sun::sun:
    Оценките некако се средуваат, подготовки за свадби, матури, уште малку па лето, турнеи се ближат..:sun:

Останете ми добри, ајде чао, зошто ќе ми нема крај со фалење :rofl::rofl::hug::hug::hug:

На Rama, Marjan007, Buttterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.187
    Допаѓања:
    222.163
    Не знам за вас ама мене омилен дел од денот на неделава ми е маската за лице, дишењето под пареа, отстранување на нечистотии од лицето, чупање, депилација и налакирани нокти!

Секоја жена треба да си оддели дел од денот за разубавување на психата и физичкиот изглед, зрачиш, освежена си и прекрасна делуваш најпрвен за себе си а потоа за другите, се друго е изговор, немањето време е една од најбезмислените реченици кога сакаш да откачиш некој и нешто од себе си, или во принцип мрза.

Жени блеснете и ставете си го омалениот парфем, сенка, кармин и лак секој ден... не за другите туку за себе си и вашата психа и раположение!

На Rama, papillonP, Lella и 46 други им се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    2.977
    Одлична идеја ми даде една познаничка, додека трчам на мобилен да си пуштам аудио книга.

Си ја пуштив Hitchhiker's guide to galaxy
    Али додека одев накај кеј не забележав дека сум пуштил да се мешаат кога ќе заврши еден дел да се пушти друг и некако нејасно ми беше додека не видов дека се пуштил прв дел, па 23ти, па 12ти и пак си го пуштив одново. :D
    13250361_10206264979010301_1219721848_n.jpg
    Ислушав едно пола саат и почна да ме замара и таман да го исклучам почнува chapter 2 и вика.
    Аccording to the Encyclopedia Galactica alcohol is a colourless volatile liquid formed by the fermentation of sugars. Нешо intoxicating effect бла бла се спомнуваше плус
    Ууууууууу викам ова може да биде занимливо и ми одлета умот мислејќи колку добро би ми дошло едно пиво у тој момент :D И го исклучув после минута, здравје утре ќе го дослушам ова.

Сабајле пред да излезам од дома имаше на маса од оние брускети марети со вкус салами и пеперони. Ми се јадеше и ги изедов си викам вечер кога ќе дојдам дома ќе земам, секако цимерот си иде подоцна. Абе у 6 продавници/трафики пребарав немаше и немаше.

Влегувам у рептил од сите вкусови има, од овој нема, у двете трафики пред него, исто. У трафиката спроти нема, спроти градежен у тие продавници нема и на крај влегов у тинекс и од инат земав 4 :D
    Ќе земев било какви али цимерот е малку проблематичен и лутко и се лути за глупости, па ај викам да не ризикувам

На Lella, samovila.red., Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    3.482
    Само мене може да ми се случе да си забодам цигаре у окото.

На zhap4e и theowndemon им се допаѓа ова.
  5. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Да јадам во убава чинија, да ми бидат во склад мислите,чувствата и зборовите:sun:....да спијам на убава постелнина,мека и чиста перница.:f:
    Сакам.:nod: Само тоа.

На Lilianna, Anabelle.Amorette, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  6. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    СДК декa немa пoубaвo чувствo oд тoa кoгa ке легнеш дo сaкaнaтa личнoст,и дo дететo и ке гo oсетиш мирoсoт нa бебе,a тoa ќе те гушкa сo мaлите рaчињa ке те стискa и ќе те бaкне(сoнцетo нa мaмa пoчнa мн дa ме гушкa дa ми искaжувa декa ме сaкa,пa ме бaкнувa) ми јa пoлни душaвa,ми дoaѓa дa пoлетaм oд среќa и љубoв.
    Имaм кaжaнo и претхoднo,децa ми се слaбa стрaнa,и кoгa плaче душa ми се кине,кoгa се смее срце ми се смее,кoгa гo гледaм кaкo спие,кaкo јaде чекa сo устетo кaкo врaпче дa му дaдеш дa кaсне,пoмислувaм нa сите децa кoи немaaт услoви дoбри зa живoт, дa,пoмислувaм секoј ден и тешкo ми е,и се пoчестo читaм зa децa мaлтретирaни oд дaдилки,рoдители,и немa ден дa не спoмнaм и дa не се пoмoлaм еве и сегa ке речaм пaк тукa,aкo имa силa,прaвдинa,дa немa децa глaдни,стрaдни,недoлжни се,некa бидaт сити,и среќни,и тaкa пoсле живoтoв е нефер бaрем дoдекa се мaли некa не oсетaт бoлкa и тaгa ТЕ МOЛАМ ГOСПOДЕ

Последна измена: 17 мај 2016
    На rose60, Abeja, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.407
    На Kukla994, MilaP, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Никогаш не верував дека ќе се заљубам во нечии очи. Очи ми се очи на мене,сите ми се исти,ама овие неговите не. Ми се смеат кога ме гледаат. Ме храбрат.Ме зафркаваат.Ме канат.
    А,имав и прилика да ги видам разјарени и лути. Не кон мене,ама сепак. Не знам како може некој толку млад да има поглед во кој се гледа поминатото,а сепак во него да е задржана детската веселост. :)
    Не верував дека постои некој чии одговори ќе бидат толку досетливи,дека ќе го дели мојот хумор и ќе успее да направи да немам што да додадам-освен да му се насмеам.
    Ниту дека ќе успее од моето лице да ги чита сите мои расположенија,а верувајте ги имам премногу.И дека со тие насмеаните очи ќе ги брише сите мои грижи.

Ниту дека јас можам да се приврзам волку многу за некого.

На mssuniquee, macka5, Jordanovska-K и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Не мислев дека ќе го кажам ова, ама многу ќе ми фалат овие средношколски денови. Сега го сфаќам тоа, на крајот.
    Колку само кафиња ќе ни останат неиспиени, колку оценки непоправени, колку шеги неискажани...
    Не сакам да заврши ова, овие неколку денови нека минат побавно, нека траат вечно.
    ;(
    Ќе ми фалат школските клупи, најубавите работи таму ги споделувавме. Од првите симпатии и бакнежи, до првите раскинувања со дечкото и првите кавги, па сите тие пријателства стекнати токму таму... Ах.

Сакам назааааааааааад.
    Тука ми се навраќа онаа 2014 кога за прв пат влегов во гимназијата на први, песната ми се вртеше во глава... Спомени, мили сте. :)

"Don't forget to look before you fall
    I've found time can heal most anything
    And you just might find who you're supposed to be
    I didn't know who I was supposed to be at fifteen"

На mila1111, Rama, Dream-Girl и 11 други им се допаѓа ова.
  10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    10.054
    Se ima pocetok i kraj.resiv da se menuvam,na podobro.ke go isfrlam nego od mojot zivot,ne me zasluzuval nikogas ,idiot!i ti sudbo kleta,za nekomu zivotot e cveke za nekogo trnje,ta neli site bevme isto,pod isto nebo i sonce,crni beli i zolti ,kako odese pesnickata?taa mi bese omilena i jas taka gi tretiram lugeto ,so pocit a dobiv samo predrasudi kon mene.zlobnici vo kuka,alcni krvopijci i alkoholicar,pa fala bogu sto imam normalno semejstvo ili ke poludev totalno.volite sebe i drugi,i neko ce voleti vas.ve ljubi vasa hermosa,bez ogled na boja na koza,na pol,na vozrast,nacija i finansiski status.ziveli❤

На mila1111, rose60, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Кога една слика ти ја опише комплексната емотивна состојба....

13221575_1727824884136097_2301117427951380192_n.jpg

На macka5, Jordanovska-K, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.304
    Има еден постар човек што не сака да ме вика на име, зашто името ми било словенско, комунистичко. |( И ме вика Рејчел. Зашто сум личела на некоја која би се викала Рејчел. (facepalm)

Забегаа луѓево скроз или има простор за уште поголеми глупости?
    А името ми е баш убаво. ;(

На rose60, vitamina, hermosa и 27 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    СДК дека за секоја жена најдолем афродизијак е ЗБОРОТ
    Г-точката е во УВОТО, тие што ја бараат надоле само губат време :$

На vitamina, hermosa, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.463
    Допаѓања:
    262.896
    Ама шепнат на УВО ;)

На ph.orhideja, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мојата не е таму :rofl:

На Madam-A, Abeja, samovila.red. и 4 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    Е каде е - признај !! :rofl:

На Summerlover и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Денес е важен ден во мојот живот, ми стојат солзите на врвот на трепкава :) Солзи радосници за новите почетоци. И прв пат правам нешто за себе зошто секогаш ги ставам другите пред себе и секогаш гледам на сите да им е удоволено и да имаат се што ќе посакаат. Денес направив нешто за себе и за новиот почеток и премногу сум возбудена, исплашена, среќна....

На hermosa, Wahnsinn, Mr. Right и 2 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ова многу Длабок муабет.

Во ЕВН ставиле бројчаници.
    И нормално мрчатори колку сакаш.
    На секоја промена научени сме да се бунтуваме дека не чини,без да и дадеме шанса да провериме.
    За нас само диктатори и плуг.
    Секогаш повеќе време трошиме на небитни работи.

На duffi и referentka им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.823
    Допаѓања:
    145.501
    Плаќај онлајн Галапче, не се тормози со чекање на шалтери.
    Имаш на ЕВН на страната.

На kjukli и galapce им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    Ова морам да го поделам со Вас:

За да бидеш среќен мора да исполнуваш три услови:

1. Да си глуп
    2. Да си себичен
    3. Да си здрав

Ако не го исполнуваш првиот услов, тогаш се ти е џабе :rofl::rofl::rofl:

П.С. Горново е на Ниче.Ме натаера да размислам дали сум среќна и дали вреди да се борам да бидам среќна

На vitamina, Annath, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.