1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    774
    Такво време дојде се некому некој му смета поради ова или она. :( После има повеќе депресија од времето на Големата Депресија, после спомениче на Дијазепам. Е па, драги, со луѓе се бива, така сме скроени, не може сите да бидеме исти, ниту пак можеме сите да се сакаме, но можеме сите убаво да живееме, треба само да посакаме. Со полни усти за другите, а затнати уши за себеси нема да не биде.

На Rama, MiloMalo, Jenniffer и 9 други им се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    @evangelina.ina ,tocno,potreben e toj izduven ventil,od 6 do 60,bez razlika na vozrasta,ama kolkav treba da bide ventilot za da mislis deka 12 mesecno bebe,dete koe neznae da odi da zboruva,na koe celiot svet mu se mamicka i taticko,uceno e od doma da se plasi od nea i da place koga ke go zeme taa,zatoa sto taa nemala dete,znaci kako bre mislis zeno deka na 12mesecno dete si mu odbivna oti nemas deca,demek doma go ucam da place vo nea.ne be,detinesto mi stoi,sto znam,moze i gresam aj...

На samovila.red. и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    19.651
    @bella.s postapkata i reakcijata na taa gospogja voopsto ne e vo red so ogled vozrasta na detenceto.Ednostavno ima takvi licnosti koi sakaat da nabijat griza na sovest po sekoja cena.Mojata replika vsusnost bese moe glasno razmisluvanje soglasno moite godini i mojata potreba da se oslobodam od stresot i da go ziveam zivotot oslobodena od stegite-sto ke reci narodot,lugjeto..

На Gerbera, Bozica1980, bella.s и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Значи мајка ми требала да ја повреди раката за моите домаќински способности да излезат на виделина. Не знаев ни сама дека толку сум била вредна. До 15.00 ч. попладнево веќе имав машина пуштено, пружено алишта, измиено чинии, со правосмукалка помината цела куќа, ја фарбав мајка ми, и правев јадење и 2-3 кафиња, сега треба да и помогнам да ја измие косата, а после стек и помфритче да пржам 8-| Малку седнав да одморам душа. Татко ми си заминал на собиранка нешто годишнина со колиегите од факултет, па после ќе се прави дека е пијан за да не ми помогне. До душа не можам да се пожалам и тој деновиве многу ми помага, ама баш во недела најде да забега :!:
    И секоја чест на сите жени домаќинки, стварно тешка е домашната работа...а уште поголемо браво за тие што одат на работа, и после кога ќе се вратат се ова пак го работат низ дома, и пак ништо не е видно што си сработила :drunk:
    Единствено не можам прашина убаво да фатам да избришам пошто многу ми смета и можам да се угушам дур бришам, ама ај тоа ќе и го препуштам на мајка ми со лева нека фати малку, да не се залежи па многу жената (poolparty)
    Ама кога ќе размислам не е толку лошо да се работи низ дома, ем нешто корисно правиш, ем трошиш енергија, ем малку мислите ти забегуваат, ем вежбаш...

Инаку, кога ќе престанам да им верувам на луѓето? Камо да постоеше некој курс за тоа, абе најредовна ќе бев, пошто ова не се поднесва веќе. Што простотилук ќе беше ова кај мене собрано (mooning)

На marama, Mahidevranfan, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Деновиве ја зедов дипломата од факс. Кога почнаа да ти прозиваат магистерските дипломи, па дипломите со најдобар просек на факултетот се изненадив и јас меѓу нив да бидам. Си велам толку немав време да си го израчунам просекот или сум си го заборавила.
    Имаше и дипломи за тие што немаат просек. Мајками ми вика ајде радувај се, јас нешто станата на лева нога не бев расположена и некако клише ми беше. А сега еве се радувам и ми стои дипломата. Мада моите повеќе се радуваат од мене, ги слушам како планираат собиранка за најблиските со зурли и тапани. Јао човече населбава ќе помисли свадба правиме. Мене искрено не ми се фрлаат пак пари, сега ми се цени секој денар. Не сум седнала асално ни на фемина, се ми се дешава деновиве.

На marama, vitamina, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.063
    Допаѓања:
    69.329
    Ми се чини или форумов ептен пасивен стана? 8-|

На Jordanovska-K, Lady Phoenix, Mahidevranfan и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Кај неправилно ја држи чашата, па и до образ залепена(facepalm)

8. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420

i feel you, anyway, in every tear that imight shed in every word i've never said.

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  9. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    А во право си. Баш прееска на ова и си помислив, или можда и на двете ни се чини :lol:

10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.063
    Допаѓања:
    69.329
    Помалку реклами да ставаа, подобро ќе беше. Од мобилен ептен непрактично стана сајтот фемина да се прегледува, а тука пак глупи реклами бодат очи.

На Lady Phoenix, InWonderland, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Форумов во само две/три теми се претвори...пола во младинско ќоше, пола во темата за околу и над 40 години, а неколку во мајчински муабети. Сите таму пишуваат (во тие 3 теми), прашуваат, даваат совети, искуства, рецепти итн, и затоа останатиот дел од форумот изгледа ко пасивен :?:
    Плус недела вечер, кој заспал, кој паднал во депресија за понеделник, кој се капе...

На Lady Phoenix, elimkd, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  12. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    До мажите имам една порака..

Пред да се однесувате шовинистички и да плукате по жените, да се однесувате со дискриминација и понижување кон нив, да се правите дека сте оооо богови над нас,
    запамтете дека од жена сте излегле!

Сите кои ќе се пронајдат во ова, се СРАМ и за машкиот пол и за женскиот што донел на свет луѓе како вас.
    Толкаво непоштовање кон пол во генерала јас не можам да разберам.

Не туку јадете лајна, оти на глава се враќа мочковци едни.

13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро,имате ли образ кога плукате по другите кои го прават истото што и вие?
    Разбирам тешки судбини ама неможам да разберам кога ке слушнам како вашата судбина била тешка па вие сте морале а сите осранати се грешни и одврарни.

Уклучете ја совеста,редно е да ви проработи.

Или пак прекутајте барем таму каде вашиот образ не е чист,кога веќе неможете да се воздржите од осуда.

На Rama, calliope, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    За се имавме проблем до сега. За се! Не можам да се сетам на повеќе од 5-6 работи за кои не сме имале проблем јас и ти при склопувањето на коцките. Ама од сите, од сите на светот работи што ги правевме и што ни значеа, никогаш, ама НИКОГАШ немаше да помислам дека ОВА ќе е проблем некогаш! И тоа тооолку голем, што е загрозувачки. Сериозно загрозувачки.

Врскава преживеа се и сешто. Толку многу што.. мислев нема да закрепне. И таман се среди се, таман се зајакна поврзаноста, оп! Мораше да се појави, нели. Зошто би уживале јас и ти? Секако 6 години исправаме само криви дрини.. It's like a job! :@ :punch:

Одамна олку не ми дошло да се депортирам негде. Или да си добијам онака една потполна амнезија. Па да ми олесне и мене еднаш.. А тебе бе дете... Шо ти е, мајко му?! Чуден си в крај! Ко да не е битно! Поточно, ко да е сеедно! Епа мене не ми е бе типче! Битно ми е! И ништо не ми ја заменува таа работа! :@

Мислам дека ќе пукнам.. Ако слушнете да експлодирала некоја атомска бомба не се чудете. Јас сум. :@

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Немa пoубaвo чувствo oд oнa кoгa ќе си легнеш бaњaт вo чистa пoстелнинa штo уште мирисa нa oмекшивaч. :mm:
    Епa гутен нaхт |-)

На Jean-Baptiste, Cka, Rama и 16 други им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.333
    Velat deka dolgovecnosta stoi vo nemenuvanje na kilazata.
    Jas uspeav, od moj 20tina do pola vek sum se popravila samo 2-3 kg.
    Ama zatoa koga ke dojdete vo sredni god. cel gukan site pantaloni (Zara,...) ke gi probate, XS mali, S golemi.
    Denot mi se utna nacisto.Izlegov vo 9:30 sabajle si dojdov vo 3:30 so prazni race.
    Kupiv pizami i toa bez probuvanje i tocni mi se.
    Utre posto nemam pantaloni moze so pizami da pojdam na rabota.
    Nema nisto da smeni, koj ke me primeti.:lol:

Moj sovet e da si potkasnuvate za da ve sobira vo M, da si nemate problem so garderobata.

Последна измена: 30 мај 2016
    На joy1, galapce и SV1911 им се допаѓа ова.
  17. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Порано имав преголема желба да се уклучам на форумов и да пишувам реферати и разни ситуации.Искрено повеќе немам никаква желба за форумов :(

На joy1, SV1911 и referentka им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.063
    Допаѓања:
    69.329
    Истото вчера во Њу Јоркер во Скопје. Гледам големините на панталоните почнуваат од 24-5 инчи, а 33ката е најголемиот број. Да не се дебелееам веќе, ќе треба сама да си шијам панталони после. :D

На toogood и Ketchup им се допаѓа ова.
  19. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    774
    Квази-либерализам или просто човекова природа?
    Свесна одлука, пресметливост, лицемерие, или човекова слабост?
    Ова прашање си го имам поставено безброј пати. Колкав дел од оние кои всушност се нарекуваат либерални не се во ништо поинакви од оние кои ги критикуваат. Се потсетив на една поодамнешна објава на еден американски (чинам?!) сајт во која имаше дискриминација, исклученост на белата раса во еден осмислен концепт кој ги вклучуваше сите останати, една девојка го кажа тоа искрено во коментари и лом ја направија со зборови како: доста ви е на вас белците инклузивност. Па зарем не почнала дискриминацијата кон секоја група на луѓе токму по таа логика: доста ви е и ова што го имате?
    Сум забележала и лица кои по ставовите се издигаат над културата и традицијата и се смеат на старовремски обичаи од една група, а за исто толку старовремски обичаи од друга група сметаат дека претставуваат важно културно наследство на истата.
    Ретки се, речиси во истребување, оние кои се искрено и чисто либерални. Голем дел, само го користат либерализмот како маска за да го сокријат презирот кон одредена/и група/и.

Да не заборавиме дека можеби маж бил првиот човек, но во пре-наталниот период неколку недели сите сме женчиња (физички, не генетски). :lol:

Последна измена: 30 мај 2016
    На Rama, Lella, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Знаете дека се има ама баш се има.