Цела Битола ја свртив новата пудра на Голден Роуз ја нема. Браво Битола помалце од село стана. Ништо нема тука. Ко на крајот на светот да сме. Колку шо гледам сегде ја има во другите градови... Глупости. Многу сакам да ја пробам слушнав одлични коментари. Ама ајде де. Ќе треба да одам Охрид за да ја земам.
Да ви кажам оти вие феминкиве ме разбркавте денес од синоќа на феминско младинско ќоше се испишале 3 страни и цела возбудена отворив да ги читам набрзина, шефицата ми кажува што да направам, јас ко мува без глава, слушам и не ја разбирам, незнам на која страна терам па ја препрашувам по два пати што требаше и како требаше, после сум пишала таму нешто што и сама неможам да го разберам И како пијана се чувствувам, ама среќно, не она да ми се слоши ептен И тоа поради вас, оти сте ми позитивни и ми давате сила и енергија за цеел ден !
Како можи денот да биди кога изминативе четири дена не сум станата од кревет. Денот ми е исполнет со многу нервози. Да започнам со тоа што немам сила да појдам да си купам лекови од аптека или храна о најблиската продавница. Ама среќа, имам најдобар дечко па ии во денотдва-три пати и ми дава се што ми е потребно. Не знам ни јас како настинав толку многу. Бв и полоша.Во вторникот, бев да примам систем оти многу ми се лошеше. Сега фала на бога, подобра сум.
Вака кога грми и врне, се' што сакам е да сум си со него И струја таман нека снема, нејсе... каминот да гори, листови од рози разфрлани по земја, свеќи запалени и ние двајцата под ќебенце... Е све убаво, само уште камин да имав.
Брат ми зеде да се стрижи со машинка, и на сред стрижење откажа машинката хахаха. И изгледаше ко ненормален. Среќа, имам дечко фризер па му организирав една домашна интервенција
Преку глава ми е од идиоти и недораснати маженца кои се замислуваат мачомени! Спремна сум за вистинскиот
Не, не. Не се давам јас, ако така зборам. Ќути, сега за сега ниеден прекршок. Штом вечерва издржав без пиво веќе е друга приказна.
Пoгледите прв пaт ни се сретнaa пред тoчнo 10 гoдини и 3 месеци. Сoсемa случaјнo се oдлучивме дa биде дел oд нaшите живoти, oд нaшетo секoјдневие. Кoгa прв пaт гo видoв тoa мaлo кутре се исплaшив, дете кaкo дете, a и тaa oд мене. Пoлекa се спријaтеливме и се врзaвме еден зa друг. Се сеќaвaм кaкo игрaвме фудбaл вo двoрoт, пa ќе ми јa згрaпчеше тoпкaтa вo устa и ќе трчaше нaoкoлу зa дa јa фaтaм. Се сеќaвaм кaкo лежевме зaеднo нa пoдoт, a тaa сo шепaтa ќе ми јa прегрнеше мoјaтa рaкa. Се сеќaвaм кaкo зaеднo лежевме нa креветoт. Се сеќaвaм кaкo и дaвaв дa јaде oд мoјaтa рaкa, a тaa пoлекa ќе ми гo земеше јaдењетo oд рaкaтa зa дa не ме пoвреди. Се сеќaвaм кaкo нaмернo јa тoрмoзев, a тaa сaмo ќе ми зaржеше зa дa јa oстaвaм нa мирa. Се сеќaвaм кaкo јa гледaв дoдекa јa бaњaa, a мoјoт кoментaр беше декa изгледa кaкo глушец. Се сеќaвaм кoгa прв пaт ни избегa oд дoмa, пa кaкo спoулaвени јa бaрaвме низ мaaлo зa дa не јa прегaзи некoјa кoлa. Нa уште мнoгу рaбoти се сеќaвaм, a ќе се сеќaвaм и нa тебе. Целa неделa јa пoминa вo aгoнијa и мислевме декa ќе те спaсиме. Зa жaл, не. Тaкa билo пишaнo. А, нaјмнoгу ќе жaлaм штo требaше бaш утре зa пoследен пaт дa те видaм пред дa зaминеш. Тoa ми е нaјмнoгу кривo. Пoкрaј тебе и јaс пoрaснaв. И дoдекa oвa гo пишувaв зa тебе сoлзите сaми ми се тркaлaaт пo лицевo, сеќaвaјќи се нa дел oд нaшите мoменти дoдекa ти мирнo и без бoлкa зaсекoгaш ќе спиеш пoкрaј езерoтo. Линдa, 10.06.2016.
Vo osnovno,koga bev nekade 2-3 oddelenie,trebase da pravime nesto kako semejno drvo,vo toa vreme ziveev vo golema kukja so moite roditeli i brat mi,plus vo druguot del bashka ziveeja baba,dedo ,cicko mi i strina mi so moite dvajca bratucedi,znaci so se mene bevme vkupno 10 luge vo edna kukja,eden dvor,ama so razlicni vlezovi,imase i dobri denovi i loshi,oti kako rekle dvajca brakja i dve jatrvi ne se za vo ist dvor,mene toa ne mi bese vazno,bev malo nevino detence,ne me interesiraa prepukuvanjata na golemite...po celi denovi bev so bratucedite koi do den denesen gi sakam kako svoi brakja nasproti se sto pominalo i ke pominuva Aha,da,da se navratam na semejnoto drvo,go nacrtav i gi ispisav iminjata na site 10,posto za semejstvo gi smetav i lugeto od drugiot del na kukjata...dojde Majka mi,i me iskara,mi rece semejstvo sme samo jas,ti ,tato i brat ti i nikoj drug poveke...napraviv kako sto mi rece,iako vo dysata osekjav deka ne treba taka... Pominaa godini,moeto cetiricleno semejstvo se nadopolni od snaa mi,koja mi podari dve vnucinja bez koi nemozam da si go zamislam zivotot.. I od denesna gledna tocka,nekoj da me natera da nacrtam semejno drvo,mislam deka bi go napisala samo moeto ime,a do mene ke stojat vnucite i nikoj drug,so tesko srce go kazav ova,ama zaslyzeno e da e taka Moeto semejstvo za mene bese sveto od sekogas,iako me povredile na razni nacini od malecka uste ( posebno Majka mi i brat mi)jas im prostuvav,ama se preli casata,nemam sili povekje !! Od mali noze,edvaj osekjav majcinska ljubov...godini navamu si davam vetuvanja i pottik deka ke bidam poinakva majka jas,deka ke go opsipuvam so ljubov i vnimanie deteto,za toa eden den so keif da saka da me ima vo negovoto semejno drvo,i srce!! Nekoi rani,gi nosime dlaboko vo nas kako detski luzni i koga togas isplivuvaat na povrsina,za da te potsetat na nesto sto e tesko da se zaboravi....
Одлики на возрасна личност: 1. Да молчиш кога сакаш да зборуваш, бидејќи треба да се почека вистинскиот момент за да се кажат некои работи. До точка два не сум дошла уште.. Денот ми почна со мудрување, неќе да е на арно.