Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.568
    Летото го мразам поради една причина
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Комарците :envy: :@:punch:

На Скопјетесакам, Ketchup, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  2. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво :hai:
    После повеќе од пола година се враќам на форумов.
    Причина имам повеќе слободно време сооглед на тоа дека не ми го продолжија договорот за работа.
    Бев во блага депресија барајки си ги грешките во мене и на што да поработам за следната работа да бидам уште подобра.
    Некако последниов месец баксузните вести не ме одминуваат. Се што ми значеше, и со нетрпение што чекав да дојде 25ти јуни, повеќе нема смила, некако се се распаѓа според планот..(facepalm)
    Месецов се испослучија работи што ни за 3 години на нормален човек нема да му се случат.
    Не викам веќе дека ништо нема да може да ме изненади во негативна смисла бидејки Марфи секогаш е околу мене.
    Неможам дури ни да се израдувам за концертот на Енрике што имам купено карта од Март месец..
    Бидејки нема да можам да одам.

Бидете ми поздравени. :u:

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ketchup и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nekogash mislev deka tie sliki od bebinja povrzani na kup aparati, izlepeni so dopleri, priklucheni na cevki za dishenje se montazhi, gi imav gledano samo na Facebook. Koga dojde den da go vidam moeto novorodenche, shtotuku dojdeno na svet, sekade izbockano, priklucheno na eden ton aparati, ne dishi samostojno tuku preku cevka i se hrani preku sonda - propadnav. Mislev deka tolku e od mene, nemozhev da izdrzham da go gledam. Ne znaete kakvo e chuvstvoto i daj Bozhe nikoj nikogash da ne doznae.
    Do den denes se prashuvam zoshto? Shto e vinovno edno minijaturno najnevino choveche da se bori so neshto shto ni vozrasen chovek ne bi mozhel? Koja e prichinata vakvi raboti da im se sluchuvaat na najmalite, na najmilite?
    Na momenti se pronaogjam sebesi kako razmisluvam deka seto ova e son, i deka ke se razbudam nekade pri krajot na bremenosta. Deka ke si go rodam sin mi zdrav i zhiv i ke bideme najsrekjni na svet. Deka nema da mineme niz ovoj pekol.
    Drug pat pak se pronaogjam kako si velam deka chuda se sluchuvaat, deka mozhebi drugata polovina od srcenceto na sin mi pochnala sama od sebe da si raste..
    I ke me tresne realnosta od zemja, ke mi pokazhe deka nishto od ova ne e taka, i deka pominavme niz eden pekol a ne cheka ushte mnogu poveke. Ushte poteshki momenti. Ushte solzi, ushte bolnici, ushte lekovi, ushte se.. Pobogu do koga?
    Samo shto mu zarasna ranichkata, ke go otvorat pak. Potoa povtorno ke zarasne i povtorno sechenje.. Surov zhivote

Silata shto mi ja davash Gospode e pregolema, ti blagodaram za toa. Iako se chuvstvuvam bespomoshno,propadnato i ochajno, sepak mi davash sila da bidam najpozitivna shto mozham. Osobeno so sin mi, nemu sum mu najpotrebna. Bidi so nas, i so site mali chovechinja na koi im trebash. Zasluzhuvaat da zhiveat site tie mali angelchinja. Ti blagodaram :l:

Последна измена: 13 јуни 2016
    На maculencence, vitamina, cresa-jagoda и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Мајко што те инспирирало на ова?
    Немој со такви мисли. Бебуш имаш до тебе, сета убавина на светов е тоа.
    Да, је шити, многу често, ама је неутрален, но не е екстрем.
    Собери таму други мајки со бебиња и на шетање.
    Имај само ова на ум - животот не е жртвување.

На vitamina, cresa-jagoda, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  5. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Mariangel Veruvaj vo cuda se slucuvaat, Gospod e golem.Bidi silna :hug::hug:

На cresa-jagoda, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Единствена трагедија е што Истокот нема толку моќен медиум.
    :d::drunk:

На SV1911 и Ketchup им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.680
    Допаѓања:
    17.608
    Збогум лоши чувства, збогум депресијо, збогум анксиозност, збогум дереализацијо, збогум чувство на слабост, незаштитеност и несигурност. Збогум! Да, да ве оставам засекогаш!
    ЗАСЕКОГАШ!
    ЈАС ве оставам вас. Не ми требате!
    ИМАМ ЖИВОТ, ПРИЈАТЕЛИ, СЕМЕЈСТВО на кои им требам.
    Денес, повторно научив и покрај негативна ситуација треба да давам љубов и позитивност.
    Позз до сите што знаат за каква борба зборувам, а останатите уживајте во позитивните работи :)

Последна измена: 13 јуни 2016
    На mal.ecka, vitamina, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Тешко се навикнувам на промени, а периодов мислам животов до срж' ми се смени. Јас како во некој транс, се осеќам како споредна улога во мојот живот, само седам и трепкам со очиве, во бесознание.. (lalala)

На SparkyAngel, bella.s, Crna Dama и 4 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    46.945
    Утре бранам дипломска, стискајте ми палци. :sweat:

На mal.ecka, vitamina, cresa-jagoda и 47 други им се допаѓа ова.
  10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @1209 Честитки уште сега! Утре да ти биде ден за паметење!:d:
    п.с И да не заборавиш и визуелно/модно да бидеш претставителна :!: :D

На cresa-jagoda, Ketchup, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    46.945
    Сум се стокмила за тоа, ќе постирам комбинациичка дополнително (hollest):D
    Инаку фала ти.

На Ketchup, Lady Phoenix, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ЛеХелп

ЛеХелп Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    12
    Не слушајте турбо фолк!

На Bitter-Sweet, SugarBaby(red), Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Буквално периодов ми е шта да ти причам...од една страна среќна, од друга не.
    Си фатив 10ка :party: па вечерта си бев на свадба нели да се почастам за 10ката :party:
    Случајно се погоди едно другарче да биде деверче на свадата, па сите дур играа оро и чочеци ние си седевме и се растуривме од муабети правење, проследено со пиење на бунарчиња и малку златен даб. После при крај на свадбата само на забавното музиче си појдовме да играме, да џускаме, и да се фрламе по бидермаерот. :wasntme: И оп тој го фати :rofl: Па не знаеше како да реагира човекот, помисли утре одма свадба да не му прават...
    И ден после свадбата ми кажува дека мајка му ме видела, не посматрала двајцата дека цело време си седиме, не сме биле по орото па таман сум била ко за него, па кога го фатил бидермаерот абе ко кец на десетка :makeup:
    Инаку не сум среќна за други работи, многу сум разочарана и повредена од одредени личности, и не можам туку така лесно да заборавам, и да застанам на нозе ко ништо да не било.
    Можам со сила да се смејам ама душата ми гори. Тажна сум безврска и лесно се нервирам. Не знам зошто ваква сум создадена, чувствителна и премногу емотивна, не знам зошто им придавам значење на некои личности...најлоши особини...Посакувам некои луѓе воопшто да не ги запознев, или уште подобро да не постојат веќе.

п.с. наместо да ме мотивира 10ката, мене сега книга не ми се фаќа. За 2 дена имам испит а јас не знам како изгледаат книгите :!:

На cresa-jagoda, SV1911, bella.s и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    СДК дека зависта е опасна работа
    Труе
    Штета што некои мислат дека ако ја урнеш куќата на комшијата твојот дом ќе биде поубав

На vitamina, cresa-jagoda, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  15. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.998
    Кај и да завртам, со кого и да се видам, луѓево се жалат дека се скарани за ситници и игнорирани.
    Толку ли станавте кукавици со ќутенката?
    Луѓе што се чукаат во гради демек се подарок на светов со своето „плескам во фаца“, ги снемува(ло) без збор, па ти нагаѓај си. Долгогодишни врски прекинати со ќутенката.... свашта.
    Јас сум анксиозен и молчелив човек, ама кога некој чека нешто од мене, смогнувам сили да се соочам, колку и да ме лупаат тахикардии и желудников да ми се качува во грло.
    Не знам што сатисфакција има во тоа да гледаш некого како се измачува.

Вчера сум потонала до даска.
    Сте го виделе веројатно оној човекон што седи бос накај автобуска, а некогаш и на улица Македонија.
    Вчера седеше накиснат сред дожд. Со една тенка, мокра маица на себе и босите нозе. Со бајат леб и по некое денарче во кутијата. Стуткан, веќе ко да чека да се изразболи и да го снема.
    Не можам да опишам колку ми потона срцево.
    Нема кој не фрли ситно што имавме, ама џабе.
    Кој сака нека ми каже дека играл на карта на сожалување, никој не заслужил да кисне така. Никој не го прави тоа од ќеф додека дома го чека топлина и пристоен залак. Не за стотина денари, колку што веројатно имаше во кутијата.
    Ако има некој бар чевли и чисти чорапи од татко/брат/свои, нека однесе, сигурно ќе го најдете таму.
    Ин адр њуз, може немаме за гладните и голите, ама па имаме 9000 евра за морон да го опева Александар Македонски и лавовите. Нели, пошто светот е премногу заинтересиран да слуша за нас (па и една квалитетна песна што понудивме), а и на оние што некако ни го чуле името, им треба додатна потврда дека сме водени од ретардоси.
    Да ви се плукнам во фекалиите ништожни.

На Madam-A, vitamina, cresa-jagoda и 33 други им се допаѓа ова.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    So opisot na covekot mi go rasparci srceto.Ne mozam da gledam vakvi raboti.

17. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Добро што значат оние слики на фејсбук каде што има слика од Исус и опис од типот „Само вистинските верници ќе ја лајкнат оваа слика, ако ја игнорираш си од страната на ѓаволот“? Па дали сте нормални? Добро ајде тие некако поминуваат, ама оние будалите што лајкнуваат и коментираат амин? (facepalm) За жал имам премногу такви прифатено на ФБ, дефинитивно треба да го прочистам списокот на пријатели. :P :rofl:

Не значи дека некој е верник ако коментира на тие слики, можеби едноставно има премногу слободно време. Од друга страна, не значи дека некој не е верник ако не коментира на таквите глупости, можеби едноставно е паметен па не се замара со тоа. :D

На Sanjichka007, Lella, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Скрати ја косата, симни ги тие 3 килограми, поправи го тој расипан заб, загреј го столот и положи, исели се, реши ги проблемите, аман веќе |(...Is it just me или на повеќето ви многу одговара да се жалите? Што убаво е кога некој друг е крив, а?..3 години тука ќе слабееме и ќе кукаме зошто животот не иде. Епа не иде. (rolling them over once again) |(
    :d::drunk:

На Annath, Madam-A, Cka и 11 други им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kakvi prosti zenishta i needucirani ima abe da ti se zgadi shto muabet si im naprail.

На samovila.red., bella.s, Daydream и 7 други им се допаѓа ова.
  20. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    Сите љубители на кучиња, сите кои имаат кучиња, кои планираат да си земат
    ви препорачувам да го гледате видеото!

Немојте никогаш да го напуштите суштеството кое буквално живее за вас. Добро размислувајте пред да земате куче или маче бидејќи тие не се играчки, тие можат и до 20 години да се со нас. Тоа е долг период и е според мене еден од најголемите гревови на душата да му го скршиш срцето на животно кое најлојално и најискрено ќе биде до тебе се дури живее!

На CoverGirl10, SV1911, Скопјетесакам и 13 други им се допаѓа ова.