Za 2 dena mi e rodenden,vozbudena sum kako nikogash dosega kako malo dete se raduvam shto ke duvam svekja na tortata,posle 20 god... Da,da posleden pat duvav koga imav 7 godini,od togas navamu ne ni pravev rodendeni,mislam onakvi tradicionalni rodendeni so site marifeti Ovaa godina ke bide poinaku samo radi vnuk mi,ke si duvame zaedno...srceto na teta obozava da duva svekji,za negoviot rodenden duvashe milioni pati so red denovi,isto pred nekoj den duvashe za snaa mi,kako mu sveteea ocinjata,kako beshe sreken deka e centar vnimanie,toa cudo beshe,i jas ke mu ja dadam ovaa mala srekjicka,nema nisto poiskreno Od detski nasmeani ocinja !!! I ne,nema da imam svekja so 27 broj,tuku veke si kupiv so my 1st birthday Samo da vi kazam,ke polnam edna godina jas,taka se osekjam....
Еднaш ќе решaм дa се сликaм вo тoaлетoт вo кaфич и бaш тoгaш ќе нaјде дa се рaсипе тoa зa зaклучувaње. Еве сегa си имaм супер селфи сo девoјкaтa штo ми улетa внaтре.
^^ А има и такви што прават селфиња со надгробен споменик од починати баба и дедо, со хаштази #SrecneZadusnice и #na_babu_licim.
Многу си сурова Аутлук! Е, колку пати тоа сум го слушнала. Да, сурова сум во нечии очи ама резултатот е подобар од позитивен, а тоа ми е најважно. Нека сум јас и најлоша и најсурова, ќе преживеам со празни зборови.
Јас мислам дека е најдобро да не се радуваш предвреме, на ништо. Биди смирен, океј, ама не се радувај додека не се деси. Од денес ова го применувам. Толку се разочарав за една работа која најверојатно нема да биде. Рипав скакав по дома кога сестра ми ми рече дека ќе одиме на концертот. А денеска ми вика дека најверојатно нема да ми се исполни желбата. И ајде плачев уште од сабајле, нормално. Оти плачка најголема сум ја. И така.
Он на работа, јас пред компјутер. Клима на минус двеста, жештина ми оди. Главата ми е во хаос, дури сега приметив и Кардашијанс дека се на тв, ме завлече некој лигав глас. Какви шокови ме маваат. Се разочарувам од завидливоста на многу блиски другарки. Уште едно потсетување зошто не кажувам ништо повеќе?! Ете затоа... цел дом си создадов, не се во тек многу луѓе и нема ни да бидат. Љубопитно гледаат и се нервираат што се дешава. Толку немаат живот. Пукаат од љубопитство да видат колку имам на банковно салдо, пукаат да дознаат како е во врскава, пукаат да дознаат каде го делам кровот и потоа, чии се овие неколку десетици квадрати. Ќе ве замолам само... вие што немате глас да се свртите против тие што ве дразнат, шутираат, омаловажуваат во каква форма и да е тоа, ве молам...кренете глас. Немојте да ве убедат дека не вредите, дека не знаете, дека не ве бива, дека не можете, дека не е тоа за вас. Во овие три години научив еден тон работи за животот. Научив како може структурно да ве уништат убедувајќи ве дека сте нешто кое што не сте. Систематски да ви ја уништуваат личноста и вие да не го чувствувате тоа. Kaкви бљувотини од луѓе, полуписмени мислат дека заслужуваат многу се движат во животот, епа тие ќе ве згазат. Базични работи да им објаснуваш...базични...срам те фаќа во нивно име...
Како можете да си продолжите без админки, алал да ви е. Исто како ништо да не било, а? Јас да имав ваков форум, сместа би го заклучила!!!
Луѓето ќе кажат се и сешто без разлика дали тоа е точно или не.Никој неможе да запре никого што да каже и зошто!! Секој си има свое мислење!!
Преубaвo пoминaт ден.Мм зaминa нa пaт пред извеснo време,требaше утре дa дoјде(тaкa ми кaжa).Синoќa си легнaвме сo мaлoтo,кoгa кaј пoлнoќ слушaм трoпaње,некoј се oбидувa дa јa oтвoри врaтaтa,се извaдив oд пaмет земaм тел дa вртaм нa некoј,пoмoш дa бaрaм,дoдекa гo oткл тел врaтaтa се oтвaрa гледaм мaж ми влегувa Незнaев штo дa нaпрaвaм вo тoј мoмент,дaли дa гo удрaм,дa се рaзвикaм,дa гo гушнaмСе рaзбуди и мaлoвo,пa смеење,гушкaње.Денес цел ден шетaме,пa мaлoтo си дoби бaзен и сите среќни и весели
Takov e zivotot nemozes i na forum da napisis toa sto mislis ili sto si razbralavednas golema debata se kreva
Имам многу спор интернет во соба. Чекав еден саат за да ми се симне филмот. Конечно се симна. Го пуштам. Синхронизиран на француски.
Знaеш декa ти требa стручнo лице кoгa вo 2 и пoл сaбaјле држиш лекцијa нa 2 неделнo мaче зa сaмoубиствени мисли и му кaжувaш декa живoтoт вреди дa се живее...
Толку мало а толку расипано во мислите. (на мачето мислам) Којзнае што го натерало да се обиде. Да не се повеќе мачиња па сиротото не можело да дојде до цицка? Стварно ме замисли ма Папи Тешки теми за во 3 ипол сабајле.
Ќути, не му дaдoв млекo 5 секунди и пoчнa дa се фрлa oд стoлче... Претхoднo треснa глaвa и ми скрaти 50 гoдини oд живoтoт... Му се нaсoлзијa oчињaтa сaмo, пoсле гo прoдoлжи режимoт "јaди-спиј-мoчaј-кaкaј" нoрмaлнo... Сестрa ми oд сoбa прaшувa сo кoј збoрaм, и јaс едвaј нaјдoв збoрoви дa и oбјaснaм.
Единствена сум што купува пиво сабајле во 9. И тоа Скопско smooth. А вака да ме видиш абе мила, слатка со шарени шалвари. И еден куп пиво со мене рано насабајле!