Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    46.945
    Скроз сум потиштена што морам да одам на работа на ова топло време, поточно на работа што не ја сакам. Стискам заби до август и кројам план како да дадам отказ. Годинава летово го мразам до бескрај и едвај чекам да дојде крај и да отидам на еден одмор, да се избањам и испечам ко човек, да се гушкаме по цел ден и да ми одмори мозоков од многу мозгање. Некогаш си легнувам и си велам добро можно ли е толку да го сакам...минуваат годините и стварно се повеќе го сакам, секој ден ми е новост со него, иако секој ден ни е рутина уствари. Велат луѓето не се менувале, знаете што, се менуваат ако доволно сакаат, тој не е човекот кој беше...имавме бурна врска на почетокот и не толку сјајна на периоди, признавам имав многу барања и тој до денес ги исполнии сите до едно и стана човекот кој смета дека јас заслужувам да го имам покрај себе, се смени оти сфати дека јас заслужувам подобро и како да не го сакам. И ми се исплати секоја трпеливост, ми велеа остави го, ми велеа не е за тебе, постојано слушав исто, постојано се сомневав и јас, сега си велам фала му на бога што не ги послушав и што ја слушав интуцијата дека тој е за мене и дека заедно можеме...едвај чекам да станеме фамилија. Малку ме плаши иднината, признавам...каде ќе најдеме работа, каде ќе се удомиме, ќе бегаме во странство, ќе бараме чаре тука...но се со ред, нека ме удри животов, полошо секако не може да биде.
    И една работа ќе ви кажам, стрплението е одлична работа, практикувајте го, а и тврдоглавоста на момент се исплати, во сите моменти кога сум била трпелива и тврдоглава за тоа што го сакам, сум начекала што треба да начекам и излегло добро...само смирено ќе се наредат коцките.

На bittersweet, eliesaab, purple..m и 32 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.512
    Допаѓања:
    179.194
    Добредојде. :makeup: :*
    Кој комши, која солена вода. Драгоро си го имаме ние. Заборај?

3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    34.357
    Туку да беееее.....Драгор бич енд драгор ривр

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Значи стварно се нервирам кога ќе ме прават будала на здрав памет. Па жено божја зш не сватиш дека не си во право и дека е како што велам јас, а не само да ми се инаетиш. Ау како ме нервираат таквите како тебе.

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    Паметниот секогаш во глава има мисла за која неможе да најде облик на зборови за да ја запише.И кога ќе најде нешто соодветно е краток.Не сака инфлација од зборови !

Будалата е секогаш задоволен со тоа што ќе го каже/напише, а уз тоа и секогаш кажува повеќе од колку што е потребно.Си сака и залиха !

На eliesaab, purple..m, Priroden и 13 други им се допаѓа ова.
  6. SugarBaby(red)

SugarBaby(red) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    128
    Добро, како може да постојат родители т.е мајки кои се толку некултурни во театар?!?
    Гласно разговарање со сопственото дете, среде генерална проба на театарска претстава???? Ало бреее каков пример му оставаш на тоа мало суштество кое учи токму од тебе???
    И тоа не беше доволно, телефонскиот разговор од типот на "лелееее колку е жешко во салаваааа" ме изиритира толку што морав, МОРАВ да пишам барем на форумов!!!
    СДК мрш копита невоспитани подалеку од цивилизација!!!!!!!

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.737
    Допаѓања:
    186.913
    Go cekam Avgust so dusa I srce. Cel mesec na more. Si zaviduvam sama na sebe koga ke pomislam. :lol: Mi fali more, sonce, plaza, pesok...mirisot na kremite sto gi shlakame na plaza...I denovi koga edinstvenata obvrska ke mi bide da se istrkalam od krevet sabajlecki za da odam na plaza, da degustiram nekoj nov koktel navecer, nekoj sto prethodno go nemam probano I da posetam sto e mozno poveke muzei. A da, I da soberam uste nekoj magnet za frizider..:D

Pa prikvecer na prsti da se iskradam od krevet, dodeka on dremka, do terasata so pogled na more I ocive da mi saraat vo dalecini... A potoa skrishum da go nabljuduvam nego dodeka mirno spie....sekoe negovo dvizenje, sekoja facka sto ja prai dodeka spie, sekoj negov zdiv...

Dali toj zivot so pogled na more od site strani bi mozel nekogas da zdosadi?! Verojatno ke doznaam koga ke ziveeme zaedno... A do togas sekako ke uzivam, so nego I so sebe pokraj nego.

На purple..m, Annath, girl__20 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Да имаш можност да одиш на Хаваи, Порто Рико ... а да ја одбереш токму Македонија како дестинација за својот летен одмор навистина треба да си ја сакаш.:inlove:

На ceca-1, Rama и Pierina77 им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Ignis Или навистина да си треба упатница за Лос Бардовци :D
    :d::drunk:

На cresa-jagoda, ceca-1, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Изживеани ми се тие места веке. 10 години се смуцам веке по два пати годишно по тие плажи и хотели и градови и софри што личат една на друга-безлични. Моето срце пати по душата на мојот народ за да ја чуе приказната тажна и искрена негова. Башка тие пари од разликата за одморот ке им ги дам на братучедите подобро да си земат по нешто.
    Ебана политико зошто ја затрудне баш земјата во која што се родивме?

11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    ^Како не се муцкам јас по тие плажи и хотели. :wasntme:

На Tajnaotrovna, ceca-1, Crna Dama и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Лелеее... Што прочитав погоре...доброоооо....

Ми искачаат тагнати слики од свадби и стварно ме пука смешка.
    Помеѓу неинвентивноста и пустата желба за уникатност го гледаш младожењата маже, комај маж, ама ипак му фали до маж, пропаднат во преголемото сако и ...во мачо поза или поза захтевна за баш маж. Па има ли посмешно?

Јас се смеам, овој ми мрчи, доста ма неарна, доста, зајде. Па смешно е побогу, како да не се смееш? Види го душичка, уште на прсти да се подкрене...

На purple..m, Lady Phoenix, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Со кого бе златна ке матиш муабет таму. Со надуени дебели мисири со пура у уста на плажа што во живот не запалиле цигара или пак со глупи глумци што глумат бизнисмени успешни а на шанкерите им оставаат по еден долар свиткана банкнота за да не ги видат нивните жени...се е тоа вештачко и замара а да не ти образложам па дека освен за менито на хоелот, бејзбол и за жени по плажата што шетаат за друго и незнаат да прават муабет таквите...тоа не е одмор...тоа е умор за уши и очи...верувај ми. Или пак нивните жени што едвај чекаат за им се напијат мажите и да заспијат...еееее да не пишувам. Подобро е со добро друштво на клупи пред мало отколку таму.

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Ignis Твоите мислења ме потсетија: Се јавува еднаш една во една наша контактна емсија велејќи како ние сме можеле државата да не си ја сакаме, наместо да си ја браниме ние само се жалиме, а таа толку ни дала, земјата била рај, а ние непатриоти едни, а таа? Live from Canada :rofl:
    Може упатницата во еден правец, да ја направиме кондуктеру? :D
    :d::drunk:

На eliesaab, purple..m, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Срцка јас да можам да одам ич нема да се замарам со небитни ликови и што прават. Сама сум си доволна. Море нека дојде и дечкото со мене, ќе биде океј. Ќе читаме книги на плажа, ќе се бањаме, ќе истражуваме местенца, ќе пиеме коктели и ќе танцуваме. Не ми треба ни некој друг ни нешто повеќе. :makeup:

На eliesaab, purple..m, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    Ја би така да се замарам. Некако ме ми годи живеачкава у дубоково.
    Повели да се смениме, дојди гунџај тука длабоки теми, ја би на Хаваи да се мачам во површноста на постоењето.
    Само не ми е јасно како така длабока личност заврши таму?

На purple..m, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Слободно во секое време, јас веке си го натоварив магаренцето. Ако се вљубам во мома македонка ке ме види светот...вчера.:D

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    И јас би одбила.. одмор на сите тие локации - Хаваи and you name it.
    Би јас во мое мило Зимбабве уствари.

[​IMG] :makeup:

На purple..m, samovila.red., Victorian и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Ignis

Ignis Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    222
    Мислам дека жабче малку греши. Зошто во Африка-земјата на робовите кога може во Македонија земјата на белите црнци.:D

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Бидејќи сум црн црнец. :wasntme: :D :makeup:

На Victorian, Lady Phoenix, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.