,,Или си во право или веќе не ти е гајле,, ...тоа кога ќе ја изгубиш потребата да се објаснуваш повеќе...
Да не го правев она што го правам, би ми било криво. Би испуштила многу забавни моменти кои сигурно ќе ги паметам. Не можам да си дозволам да ги поминувам деновите во монотонија и без ни малку адреналин.
Помина и вчерашниот ден,многу тажни лица со солзи во очите.Лелек и плач си отиде уште една измачена душа,се надевам дека горе на небото ке го најде правиот мир Ноќта има две улоги: да враќа спомени, да прави спомени.
СДК ...кога ќе засакаш некоја песна, па народски кажано ,,те дига,,...па си ја слушаш пет, десет години...цел живот и што е чудно, секогаш си ја доживуваш на различен начин. Е така и со некои луѓе...
Ima prikazni koi bile bolni ama izbledele nekade so vremeto. Se prigusile zad novo-nastanati situacii, problemi ili ubavi stvari..nebitno! Ima nekoi tolku ubavi prikazni sto posakuvam od novo da se slucuvaat bez kraj. Odnovo bi gi prezivuvala I odnovo bi im se raduvala uste milioni pati iako odnapred bi go znaela celiot niven tek na pamet. A ima I takvi od koi dusava mi e umorna. I sekoja vecer pred da zaspijam se molam da prestanat so noviot den. Ne moze da vrne zasekogas...ne moze...
Се мoлaт пoвoзрaсните дa не јaдaт гoмнa декa нa млaдите не им се рaбoтелo и декa немa дa знaaт кaкo ќе живеaт. Ниту еден млaд дечкo или девoјкa немa дa рaбoти aкo немa мaкa! Не сите децa се рoдени пoд среќнa ѕвездa и сo бoгaти рoдители. Фaлa!
Не ти е ден денес. Те читав. Батали СЕ, смири се и кулирај. Оди на кафе со блиска на која можеш да и плачеш на рамо
@presiosaP Тоа што се поправа (возачката) среди го Тоа што е непоправливо остави го, извлечи поука и излези посилна
Напротив. Познавам богати деца што работеле, и сиромашни или деца од скроз просечни фамилии што спијат по цели денови. Работната навика се учи, уште од мали нозе, најчесто од родителите
@presiosaP од втор пат сигурно ќе положиш мила, ти држиме среќа. Како што и Референтка ти кажа, очигледно не ти е денот денес после цела ноќ плачење. Не се обезхрабрувај.
Скопје, 2016 година. На луѓево уште им е тешко да си ја фрлат цигарата у канта и да се бањаат почесто од еднаш у неделата.
Најјако ми е кога некој што нема изедено овошје во последните два месеца и пуши по една кутија на ден ќе ми каже дека вегетата е канцерогена, или дека компирите ги печам на премногу висока температура. Fuck off.
На оние што шибаат со јаките моторишта ко нездрави во населени места во ниедно време им посакувам да им се расипе витален дел и да не можат да ги оправат. И да немаат пари друг да си купат никогаш. Имбецили.
Имам дојави од Истокот, дека треба да намалам со чаевите и грижите на жешково, ми ја нарушуваат космичката рамнотежа.