Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Све ова супер, ама кога дечко ми (тогашен, сега веќе бивш) ми го прати, се мислев што сака да каже - дека сум му убава или му личам на автобус 8)

На purple..m, Wahnsinn, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.771
    Меѓу комплиментите поврзани со карактер што највеќе ми ја исполнуваат душата и ме прават да се почувствувам пријатно и самоуверено - ми е моментот кога после убав deep муабет, личност со која прилично неодамна сум се зближила ќе ми рече дека би сакала да сме се познавале од порано... ^_^

На samovila.red., purple..m, Rama и 27 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    Најпаметната изјава...некогаш прочитана(y)

На fallenangel, CharmedGirl, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Имам оставено еден впечаток што многу сакам да го поправам. Ама многу. Многу многу.
    Не е прв, ама е исто тврдокорен како првиот.

Ви се има десено да се избламирате ненормално јако и дури и откако ќе пројде извесно време кога и да ви текне на случката буквално си ја наведнувате главата и си ја закопувате во дланките? Епа ете колку има за поправање :tmi: .
    Што е најстрашно не знам ни зашто уопште ми е гајле за впечатокот :^) .
    А чек... не знам или не сакам да знам? Ај ај :x , |(, попаметна сум кога спијам.

Ваша М, :makeup:

На purple..m, galapce, elimkd и 10 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Ја видов сликава и си викам блазеси му на девојчето. Ќе има доживотна заштита и поддршка. Ако не може еден од браќата да и помогне, тогаш другиот ќе може. Ако нема едниот да и даде пари, тогаш другиот ќе и даде. Ако не може со третиот да зборне, ќе може со четвртиот.
    Поддршка, поткрепа, заштита. Никогаш нема да ја остават сама, секогаш ќе има 4ца највери другари, секогаш ќе има на кого да се потпре и секогаш ќе има кој да и даде искрен совет.

Тешко на тој дечко што ќе ја повреди :!:
    Затоа е убаво да се имаат повеќе деца, ама со кои пари ќе се гледаат?
    Некои па викаат: Не се секирајте вие за пари само раѓајте деца, тие сами ќе си се одгледаат :drunk:

На samovila.red., Elena69221, purple..m и 31 други им се допаѓа ова.
  6. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Ме боли, те сакам знај го само тоа ;(;(:l:

На presiosaP и Crna Dama им се допаѓа ова.
  7. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.847
    13552765_1809407205953892_1334325322_n.jpg

На samovila.red., Oscar Lady, Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @mirandaa со среќа мила, да сте вечни :):l:

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    @mirandaa Се приклулувам кон честитките ! Секој ден да ви е прекрасен како овој ! :l:

На purple..m, Crna Dama, mirandaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.420
    Допаѓања:
    82.137
    Колку и да звучи клиширано, понекогаш навистина нема потреба од премногу зборови и објаснувања, кога човек ги пушта во етер малите гестови кои "живот значат".
    Не чувствувам потреба за комплименти или плишани зборови, сè додека ги гледам вџашените очи вперени во мене, дури ми зборуваш некои блесави муабети на кои се смеам со "кикикики" насмевки - 50% бидејќи навистина ми е смешно и 50% бидејќи приметувам како зениците ти се огромни и си велам: "лелеее, ова веќе е повеќе од допаѓање, да, убава сум му."
    Нема никаква потреба да ми кажуваш кога треба да престанам со зборување, доволно е само да ми упатиш срамежлив бакнеж на крајот од усните и во истиот момент смешно или не, си го заборавам дури и името, а за фокусот на муабетот...да не правиме ни муабет! :tmi:
    Ма мислам дека би можела да седам до тебе по цели денови и да не чувствувам потреба да изустам ниту збор сè додека ти го следам погледот и си толкувам што ми кажуваш; нема(м) никаква потреба постојано да слушам "те сакам", ниту пак ми е воопшто битно дали некогаш на глас ќе ми го кажуваш, додека го гледам тоа во секое твое движење.
    "Те сакам" е секоја твоја воздишка додека се впиваш до мене, го вдишуваш сиот мој телесен мирис и низ она "Мммммм" додека издишуваш, ми го кажуваш токму она кое веќе и сама сум го сфатила читајќи меѓу редови.

Во последно време, многу мразам да зборувам.
    Доволно е да го погледнеш човека в очи за да разбереш што има да ти каже, а твоите очи не да кажуваат, ами вриштат. И од ден на ден, почнувам да го читам ова "те сакам" со сè поголеми и поголеми букви.
    Аман, немој да ми викаш толку - разбрав од прва. :)

Е да, на моите очи им снема фонт со соодветна големина за да ти покажат точно колку само те сакаат, ама кога те слушам како се кикотиш додека ме зјапаш во очигледно преширените зеници дури ти трепкам така демек срамежливко, знам дека знаеш.
    И ако, нека. Сакам да знаеш. :)

На samovila.red., Elena69221, purple..m и 20 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.997
    Допаѓања:
    276.431
    Добро утро радни народе. Вакви ноќи врнежливи ми полнат батерии.
    Со сите планови кои полека стануваат реалност, one step at a time, а истовремено и нефер борбата со животот си го прават своето. Умор. Секој ден умор.

Денес конечно сум наспана. Само уште да не се најде некој да ме изнервира :)

85d28fbc157b819608015a9fd8fc806a.jpg

На samovila.red., Jordanovska-K, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.678
    Допаѓања:
    4.659
    Маживе некако ко да ги фаќа групен ПМС .... Сите другарки па и јас се жалат од истото однесување од пратнерите ... Што ли сака универзумот да каже ? Аман што ви е , што се врти во таа ваша глава ? Ве сакаме безрезервно ама не претерувајте , и ние си имаме мака жени сме побогу , пробуваме се живо да смениме не иде лесно ....

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    СДК дека сите случувања на поле политика си ги анализирам од свој аспект, и со низа прочитана стручна литература, крајниот заклучок ми е дека се работи за ПЕРЕЊЕ МОЗОК.

Оној кој е подлегнат на перење мозок, со некоја интројекција прифаќа за него страна идеа која му припаѓа на некој друг.На тој начин врз него се прави атак на личноста.Чичноста е затечена и реагира на емотивен начин.Реакцијата е очекувана и е доказ дека некој е индоктриниран и спремен да умре за идеа која никогаш не била дел од него.

И после...имало терористи.. :|

На Annath, vitamina, t-sweet и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Никој не ја сака реалноста. Никој не сака да му биде кажано дека е глупав. Јас најмалку. Тоа сепак не ја менува вистината.

Вистината, пак, за која сме убедени дека е безусловна, дека е неменлива и секогаш константна, а само луѓето се обидуваат да ја извртат, исто така е само предмет на моментално спознавање на нештата околу нас. Ниту е константна, ниту е безусловна, само е општоприфатено гледање на работите.

Завчера, од сонцето, околу 150 гугутки лежеа мртви по скопските улици. За нив ноќешниот дожд не значеше апсолутно ништо и чистата вистина дека после дождот доаѓа сонце, исто така не вреди ниту трошка.

Ги гледаме луѓето, случките, па дури и времето на начин на кој сакаме да ги видиме. Вистината е само изговор за остварување на нашите желби и потреби. Ја користиме во оние моменти кога имаме потреба од поддршка, па токму затоа и не се срамиме да ја претставиме како нешто кое нам ни одговара. Мојата вистина е посилна од твојата.

Ако. Притиснете ја својата вистина во блендерот. Извлечете ги нејзините сокови и напијте се од тој нектар, зашто и онака животот доволно нè цеди секојдневно.

На samovila.red., purple..m, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Strasni raboti se slucuvaat ! Osmoddelenec siluval drugarka,13 godisen siluval 11 godisen?!:fubar: Aloooo na tie godini mizevme koga na film dvajca ke se baknea :|

На samovila.red., purple..m, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.245
    Се препотив дур собрав храброст на мајка ми да и кажам дека планирам викенд со него. Прв роденден што нема да го поминам дома со моите, иако ќе се вратам доцна традицијата за семеен ручек и собиранка со роднините ќе биде прекината. И еве криво и е, го дигна носот и ми рече - Добро 27 имаш, прави што сакаш. :D

На samovila.red., mal.ecka, purple..m и 38 други им се допаѓа ова.
  17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не сме на иста бранова должина. Колку и да сакам да биде поинаку не е. Да бевме немаше сабајле јас да барам кај има аптека низ градов за некое апче. И ваква ако е грижата од некој кој те сака, тогаш fuck it, не ми треба.

На purple..m, Jordanovska-K, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Среќа е да имаш добри луѓе во животот а уште поголема среќа е да ги немаш лошите.

На Mr. Right, presiosaP, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    :clap::clap::clap: Строги а?:rofl:

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    21.510
    Кога се гледам како сум исунчана, во дилема сум дали да плачам или да се смеам.
    Црвено бел свет.:rofl:

На samovila.red., kjukli и mssuniquee им се допаѓа ова.