Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    Секој сам си ги бира пријателите.
    СДК дека за да бидеш среќен со некого, мора прво да научиш да бидеш среќен сам со себе.
    Дури тогаш друштвото ќе ти биде ИЗБОР а не потреба

Со горново упатувам поздрав до драгата @marama

Парадоксот на животот...само една личност е доволна да направи да се осеќате непосакувано без разлика колку светот Ве сака

Последна измена: 14 јули 2016
    На Doozy, Tajnaotrovna, cresa-jagoda и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.933
    Допаѓања:
    81.567
    Нема шанси човек да се наспие, поентата е да научи како да функционира ненаспан...

На cresa-jagoda, SAMIRA, KejtV и 15 други им се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.078
    Da neznae covek kako da se hrani vejke , utrovo na telma vo emisija gostuvase nutricionist i sto kaza morkovot e zdrav no nepravilno go vnesuvame , medot ne e ubavo taka da se jade samo med , ti veli hranise zdravo no vnimavaj da me go naviknes organizmot samo na zdrava hrana ps posle da zaboravi sam da se brani , I so ova zakluciv deka neznam ni sto da jadam ni sto da pijam poveke .

Последна измена: 14 јули 2016
    На cresa-jagoda, Cka, Loretta и 5 други им се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Vo tvoite ocinja e celiot moj svet. Te sakam malecko moe, nikogas nemoj da prestanis da se smees, tvojata nasmevka e najubavata na celiot svet. I edno znam, se dodeka ti me vikas mama, jas nikogas nema da ostanam sama :)

На Tajnaotrovna, cresa-jagoda, Cka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    297
    Џабе одморот ако пред одмор и после одмор човек се окози од работа додека ги менува другите.

На crazylady, cresa-jagoda, Loretta и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Овие 2-3 дена ми сѐ ми е сеедно.

На Tajnaotrovna, cresa-jagoda, girl-miri и 7 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    Тажно е кога ќе сфатиш дека на некои луѓе поважно им е дали некој им е верен отиколку дали уште ги сака

На Tajnaotrovna, cresa-jagoda, SAMIRA и 14 други им се допаѓа ова.
  8. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Ako gi saka toj nekoj - bi trebalo i da mu e veren neli? Sto e polosho od toa da znaes deka si sakan, a deka si mamen na sekoj cekor?

На cresa-jagoda, galapce, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    6.767

"..Uzalud se budim
    ponovo je vece
    u bucnome stanu
    neki cudni ljudi
    piju moje vino
    govore o tebi
    nemarno bez srca
    pripiti i ludi

I ja nesto glumim
    smijem se bez smisla
    pobjednik u lazi
    i putnik bez cilja
    znam da je lakse
    kada nikog nema
    plakao bih glasno
    zaspao od vina
    ovako u guzvi
    smijem se bez smisla.. "

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Едно девојче пишала статус во кој бара помош во една група на фб. Групата брои преку 20.000 жени, ајде што самата пиша дека е верена три години со дечкото и дека имаат детенце, пиша дека ја тепал мажот, ја избркал кај нејзините дома и дека бебето не го видела 15 дена. Бараше помош од жените и на крај го избриша статусот.
    Постот имаше преку 300 коментари и сите напнаа оди во социјално, оди во полиција, оди ваму оди таму, една од жените се нервирала, една се трудела да помогне.... и така во точкииии бла бла бла....
    Значи се воздржав да не искоментирам, малку го прошетав профилот, девојчето е од помали места, 19 години има. Значи добро, настрана жениве сакам да кажам во кој век живеат? Каде живеете? Полиција нема да реагира ниту да се меша, во социјално па ич...ќе се влечкаат. Колку беше чудна приказната на девојчето, што се зачудив дури и јавни информации даде од каде е, и број телефон и тоа колку години имаат нејзините. Бујна фантазија, заклучив дека девојчето е просто. Се извинувам за изразов "прост", но не најдов друг збор за да пишам. Не бев компентетна да пишувам во тоа место, ама на 19 години девојче најдоа жени од 30-40 години да и пишуваат, да и објаснуваат правила, закони, одредби... дете бе луѓе дете. Можеби младинава напреднала сега више се знаат, ми се чини заостанала кај девојчево. Ништо не знаеше, исплашено девојче кај да се сврти. И само следуваат коментари "ти седиш дома, куцаш на тастатура, менуваш профилни, имаш два профили, лажеш...", а од кога ќе се случи нешто "леле жално, не помогнавме, леле душичкаа..."
    Значи ми се слошии од такви коментари, одете помогнете, видете, проценете.
    Нешто не ми држеше вода дека нејзините се плашеле од сватовите. Добро, зашто да се плашат? Не се стари, ептен беше замачкана приказната.
    "Мама и тато ми велеа не е за мене, јас не ги послушав и отидов кај него да живеам, здравјето ми го уништи." - Никој не може ничие здравје да уништи ако сам не си дозволиш. Ако дозволиш се да влијае на тебе и психата ќе ти ја уништи.
    Мама и тато 99 проценти од работите кои ги поминуваме ние ги поминале и тие.
    Ама на 16 години не се бега со дечко освен неколку причини.
    Навистина сум зачудена од денешницава.
    Бујна фантазија имаат.

Едит: Јас за мое дете цела земја ќе ја дигнам на нозе. Ние жените се водиме под мотото бори се до крај.

На cresa-jagoda, christinnn, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.945
    Допаѓања:
    24.259
    Те нема нешто повеќе од 48 саати, а мене сега почнаа да ме надвладуваат емоциите.
    Се дрзнувам да кажам дека беше злобна, себична и непромислена, ама не ти беше ни тебе лесен животот. Воопшто не ти беше.
    Можеби ми е криво што никогаш нема да дознаам дали имаше во тебе барем малку емпатија кон мене и сестра ми. Можеби и затоа липам цел ден и се кријам од сите.
    Одамна ти простив. Не знам ни дали заслужуваше, ама морав да продолжам да живеам со чисто срце и душа, а и не ми е својствено да мразам никој.
    Ги затворам очите и ми текнува на сè. И лошо и добро. Второво малку го имаше, небитно. А и небитно е веќе сè што и да речам повеќе.
    Имај поубав живот на другиот свет.

На sparklie, Tajnaotrovna, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Од банални работи што ме извадиле од памет, на прво место е фенот што бил штрапнат на кец, а јас сум го уклучила во струја без да го видам тоа :|

На Mishela, sparklie, cresa-jagoda и 13 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Цел свет како за десничарите да е направен, а левичарите се тотално дискриминирани :!: Ајде оди со ножици пресечи нешто да те видам, ко со џин да се бориш...мора со десна да се учиш, друго чаре нема.
    Или тој што јаде до тебе шансите се 99,9 % да ја користи десната рака, така да, ти кога ја креваш левата, а тој десната рака, рачнај дека насекое ќе си ги удирате рацете и ќе си сметате еден со друг :?: Или стрелките на тастатура се на десна страна ставени, па порано кога играв игри од типот на гта или кантер или не знам што, рацете ми беа вкрсетни или испреплетени, не знам ни како да го наречам тоа. Левата ми беше кај стрелките, а десната на некои букви (А,С,Д,З,Е,Љ) за да трчам/бегам//пукам. Маусот некако го совладав да го работам, а сега на лаптоп не ни користам.
    Стрелкава на екран ми е тотално наопаку и мачно за гледање.
    Башка да не зборувам за навреди од типот, ко со лева фрлаш/шутираш...ко на лева нога да си станал....лев си целиот...:smirk: И леваците во просек живееле многу помалку, пошто умирале во незгоди користејќи апарати што се наменети за десничари :!:

Инаку видеово е старо, ама денес над 1000 пати го гледав, и уште 10000 да го гледам пак ми е смешно. Со која страст раскажува, колку е внесена во приказната, колку филмски опишува :lol: и на крај I got bronchitis ain't nobody got time for that :rofl:

до продавница да појде, абе цел роман има да напише што видела по улица :rofl: толку сликовито објаснува

На honest girl, Lilianna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 5 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Секогаш кога имаш некоја обврска следниот ден или кога треба да патуваш некаде ноќта останува непроспиена.

На honest girl, crazylady, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Се погазив самата себе... по 100 пат.. и пак заради тебе. Браво за менеее... :clap: :bow: :@ (facepalm) :swear:
    До кога бе??!?!?! :fubar: :@

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    174.513
    Сдк, за тие што викаа дека е опасно во Турција да се оди на одмор, ете им доказ дека во Ница имало поголема опасност(facepalm)
    Жално, многу жално.
    Некогаш се прашувам дали Македонија е толку утепана што ни терористите не ја сакаат, после си викам - уште подобро што сме какви што сме, барем побезбедни сме хаха

На Tajnaotrovna, cresa-jagoda, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.737
    Допаѓања:
    186.913
    Светов е некој круг од пеколот гарант, а понекогаш наликува и на самиот пекол. Ова што се случува е лудило. Аман нека ни се наклони некоја виша сила веќе и нека не избави од страдања што ни се наметнати во име на религија. До каде може да тера човечкиот мозок.. Која глупост, кое лудило, кој хорор...какви монструми... Да се нема ништо човечно во себе....како бе само можат така.... Како?
    Имав другарка вчера во Ница...се договаравме да се видиме за две недели..ја барам цела вечер не можам да ја добијам...аман нека е добра само...
    ;(;(;(;(;(;(;(;(;(

На crazylady, Tajnaotrovna, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.775
    СДК нешто мотивационо:

Секогаш треба да најдеме време за запознавање на интересни странци и заборавање на неинтересни познаници

На honest girl, crazylady, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    И тамам кога мислиш дека нештата имаат тенденција да паднат на свое место... се совршено ќе се распадне. Но и во нередот имало некаков ред...
    Езотерија, каузалност, што ли е?
    Се молам само да имам сила да издржам... и пред се верба и воља...aма каде па да ги најдам кога телово ми се бори? Се трудиш да гледаш позитивно, се бориш самиот со себе, и се распаѓаш... Премногу работи и премногу неправди за кратко време. И немаш моќ да ги смениш...барем мислиш.
    Што пак само тука? Не може ли да оди по ѓаволите?
    Дека ми звони во глава прашање кое почнува со - зошто мене?, ми звони и тоа како главата во камбана да ми е...

Ми треба пауза од се...па и од тука...

На crazylady, kolovoz, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Вчера се згрозив од веста за Ница и цело сабајле читам и се ежам :x. И се настрвиле на Франција, ова е веќе трет пат во 2 години, луѓето веќе се плашат и по леб да излезат... Што добиваат што убиваат? Во име на религијата демек?Тоа им го налага? Убиство на невини ништо не оправдува, намалку религија..А таквите не можат да се фалат дека се верници. Не можам да смислам што имаат во тие нивни глави, како ја замислуваат тие таа сатисфакција невини да убиваш... :x Некој дури имаше речено - тероризамот е полош и од војна, не знаеш која им е целта, убиваат од чисто задоволство, не знаеш што можеш да очекуваш...
    Никаде веќе не е безбедно, не знаеш кога и каде ќе удрат . Ама таквите тоа и го сакаат. Да си го броиме секој здив и да се плашиме уште колку имаме до крај. Тие што вчера изгубиле блиски најдобро си знаат како им е...

На cresa-jagoda, Lady Phoenix и bella.s им се допаѓа ова.