Секој сам си ги бира пријателите. СДК дека за да бидеш среќен со некого, мора прво да научиш да бидеш среќен сам со себе. Дури тогаш друштвото ќе ти биде ИЗБОР а не потреба Со горново упатувам поздрав до драгата @marama Парадоксот на животот...само една личност е доволна да направи да се осеќате непосакувано без разлика колку светот Ве сака
Da neznae covek kako da se hrani vejke , utrovo na telma vo emisija gostuvase nutricionist i sto kaza morkovot e zdrav no nepravilno go vnesuvame , medot ne e ubavo taka da se jade samo med , ti veli hranise zdravo no vnimavaj da me go naviknes organizmot samo na zdrava hrana ps posle da zaboravi sam da se brani , I so ova zakluciv deka neznam ni sto da jadam ni sto da pijam poveke .
Vo tvoite ocinja e celiot moj svet. Te sakam malecko moe, nikogas nemoj da prestanis da se smees, tvojata nasmevka e najubavata na celiot svet. I edno znam, se dodeka ti me vikas mama, jas nikogas nema da ostanam sama
Тажно е кога ќе сфатиш дека на некои луѓе поважно им е дали некој им е верен отиколку дали уште ги сака
Ako gi saka toj nekoj - bi trebalo i da mu e veren neli? Sto e polosho od toa da znaes deka si sakan, a deka si mamen na sekoj cekor?
"..Uzalud se budim ponovo je vece u bucnome stanu neki cudni ljudi piju moje vino govore o tebi nemarno bez srca pripiti i ludi I ja nesto glumim smijem se bez smisla pobjednik u lazi i putnik bez cilja znam da je lakse kada nikog nema plakao bih glasno zaspao od vina ovako u guzvi smijem se bez smisla.. "
Едно девојче пишала статус во кој бара помош во една група на фб. Групата брои преку 20.000 жени, ајде што самата пиша дека е верена три години со дечкото и дека имаат детенце, пиша дека ја тепал мажот, ја избркал кај нејзините дома и дека бебето не го видела 15 дена. Бараше помош од жените и на крај го избриша статусот. Постот имаше преку 300 коментари и сите напнаа оди во социјално, оди во полиција, оди ваму оди таму, една од жените се нервирала, една се трудела да помогне.... и така во точкииии бла бла бла.... Значи се воздржав да не искоментирам, малку го прошетав профилот, девојчето е од помали места, 19 години има. Значи добро, настрана жениве сакам да кажам во кој век живеат? Каде живеете? Полиција нема да реагира ниту да се меша, во социјално па ич...ќе се влечкаат. Колку беше чудна приказната на девојчето, што се зачудив дури и јавни информации даде од каде е, и број телефон и тоа колку години имаат нејзините. Бујна фантазија, заклучив дека девојчето е просто. Се извинувам за изразов "прост", но не најдов друг збор за да пишам. Не бев компентетна да пишувам во тоа место, ама на 19 години девојче најдоа жени од 30-40 години да и пишуваат, да и објаснуваат правила, закони, одредби... дете бе луѓе дете. Можеби младинава напреднала сега више се знаат, ми се чини заостанала кај девојчево. Ништо не знаеше, исплашено девојче кај да се сврти. И само следуваат коментари "ти седиш дома, куцаш на тастатура, менуваш профилни, имаш два профили, лажеш...", а од кога ќе се случи нешто "леле жално, не помогнавме, леле душичкаа..." Значи ми се слошии од такви коментари, одете помогнете, видете, проценете. Нешто не ми држеше вода дека нејзините се плашеле од сватовите. Добро, зашто да се плашат? Не се стари, ептен беше замачкана приказната. "Мама и тато ми велеа не е за мене, јас не ги послушав и отидов кај него да живеам, здравјето ми го уништи." - Никој не може ничие здравје да уништи ако сам не си дозволиш. Ако дозволиш се да влијае на тебе и психата ќе ти ја уништи. Мама и тато 99 проценти од работите кои ги поминуваме ние ги поминале и тие. Ама на 16 години не се бега со дечко освен неколку причини. Навистина сум зачудена од денешницава. Бујна фантазија имаат. Едит: Јас за мое дете цела земја ќе ја дигнам на нозе. Ние жените се водиме под мотото бори се до крај.
Те нема нешто повеќе од 48 саати, а мене сега почнаа да ме надвладуваат емоциите. Се дрзнувам да кажам дека беше злобна, себична и непромислена, ама не ти беше ни тебе лесен животот. Воопшто не ти беше. Можеби ми е криво што никогаш нема да дознаам дали имаше во тебе барем малку емпатија кон мене и сестра ми. Можеби и затоа липам цел ден и се кријам од сите. Одамна ти простив. Не знам ни дали заслужуваше, ама морав да продолжам да живеам со чисто срце и душа, а и не ми е својствено да мразам никој. Ги затворам очите и ми текнува на сè. И лошо и добро. Второво малку го имаше, небитно. А и небитно е веќе сè што и да речам повеќе. Имај поубав живот на другиот свет.
Од банални работи што ме извадиле од памет, на прво место е фенот што бил штрапнат на кец, а јас сум го уклучила во струја без да го видам тоа
Цел свет како за десничарите да е направен, а левичарите се тотално дискриминирани Ајде оди со ножици пресечи нешто да те видам, ко со џин да се бориш...мора со десна да се учиш, друго чаре нема. Или тој што јаде до тебе шансите се 99,9 % да ја користи десната рака, така да, ти кога ја креваш левата, а тој десната рака, рачнај дека насекое ќе си ги удирате рацете и ќе си сметате еден со друг Или стрелките на тастатура се на десна страна ставени, па порано кога играв игри од типот на гта или кантер или не знам што, рацете ми беа вкрсетни или испреплетени, не знам ни како да го наречам тоа. Левата ми беше кај стрелките, а десната на некои букви (А,С,Д,З,Е,Љ) за да трчам/бегам//пукам. Маусот некако го совладав да го работам, а сега на лаптоп не ни користам. Стрелкава на екран ми е тотално наопаку и мачно за гледање. Башка да не зборувам за навреди од типот, ко со лева фрлаш/шутираш...ко на лева нога да си станал....лев си целиот... И леваците во просек живееле многу помалку, пошто умирале во незгоди користејќи апарати што се наменети за десничари Инаку видеово е старо, ама денес над 1000 пати го гледав, и уште 10000 да го гледам пак ми е смешно. Со која страст раскажува, колку е внесена во приказната, колку филмски опишува и на крај I got bronchitis ain't nobody got time for that до продавница да појде, абе цел роман има да напише што видела по улица толку сликовито објаснува
Секогаш кога имаш некоја обврска следниот ден или кога треба да патуваш некаде ноќта останува непроспиена.
Сдк, за тие што викаа дека е опасно во Турција да се оди на одмор, ете им доказ дека во Ница имало поголема опасност Жално, многу жално. Некогаш се прашувам дали Македонија е толку утепана што ни терористите не ја сакаат, после си викам - уште подобро што сме какви што сме, барем побезбедни сме хаха
Светов е некој круг од пеколот гарант, а понекогаш наликува и на самиот пекол. Ова што се случува е лудило. Аман нека ни се наклони некоја виша сила веќе и нека не избави од страдања што ни се наметнати во име на религија. До каде може да тера човечкиот мозок.. Која глупост, кое лудило, кој хорор...какви монструми... Да се нема ништо човечно во себе....како бе само можат така.... Како? Имав другарка вчера во Ница...се договаравме да се видиме за две недели..ја барам цела вечер не можам да ја добијам...аман нека е добра само...
СДК нешто мотивационо: Секогаш треба да најдеме време за запознавање на интересни странци и заборавање на неинтересни познаници
И тамам кога мислиш дека нештата имаат тенденција да паднат на свое место... се совршено ќе се распадне. Но и во нередот имало некаков ред... Езотерија, каузалност, што ли е? Се молам само да имам сила да издржам... и пред се верба и воља...aма каде па да ги најдам кога телово ми се бори? Се трудиш да гледаш позитивно, се бориш самиот со себе, и се распаѓаш... Премногу работи и премногу неправди за кратко време. И немаш моќ да ги смениш...барем мислиш. Што пак само тука? Не може ли да оди по ѓаволите? Дека ми звони во глава прашање кое почнува со - зошто мене?, ми звони и тоа како главата во камбана да ми е... Ми треба пауза од се...па и од тука...
Вчера се згрозив од веста за Ница и цело сабајле читам и се ежам . И се настрвиле на Франција, ова е веќе трет пат во 2 години, луѓето веќе се плашат и по леб да излезат... Што добиваат што убиваат? Во име на религијата демек?Тоа им го налага? Убиство на невини ништо не оправдува, намалку религија..А таквите не можат да се фалат дека се верници. Не можам да смислам што имаат во тие нивни глави, како ја замислуваат тие таа сатисфакција невини да убиваш... Некој дури имаше речено - тероризамот е полош и од војна, не знаеш која им е целта, убиваат од чисто задоволство, не знаеш што можеш да очекуваш... Никаде веќе не е безбедно, не знаеш кога и каде ќе удрат . Ама таквите тоа и го сакаат. Да си го броиме секој здив и да се плашиме уште колку имаме до крај. Тие што вчера изгубиле блиски најдобро си знаат како им е...