Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.384
    [​IMG][/quote]
    Еве специјалана покана за озбилна,уз пат собери ја и Абеја,може ќе ти даде превоз :D
    Нема да ме промашите,се сунчам на една мала плажичка на Лигурско море :D
    Побрзајте да не ми дојде многу од коктеливе,дека сама :D

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    And in this perfect weather,we'll find a place together.. :nod: :l:

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Така златна :D Какво промашување, навигација, и ете ја Antoninaaa. Таљанска ривијера ^_^
    Е, ние додека се најдеме ќе се стемни :D
    Ако пивни си дур е ден, има пред нас и ноќ :d:

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. One.Day.One.Girl

One.Day.One.Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    Недела ...Врне дожд...Неможе да се искочи нигде лошо времето ...Утре понеделник :sweat:
    Единствено шо ме држи у добро расположение е тоА што утре ке го видам БЕБУШОТ :inlove: :inlove: :inlove: Ми фали... :(

5. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Се прашувам како ми помина денов? Како се чувстувам? Смешно е, знам, ама ни самата не знам. Фала богу односите со дечко ми ми се поправени. И се тоа благодарение на мене. Како велат, ако човек сам не си направи, никој нема да му направи да му биде убаво. Изгледа дека се чувстувам изгубено. Или разочарано. Или тажно? Милион прашалници кои немаат одговор. Денес со дечко ми бевме во црква. Фала богу после толку време. Во дворот на црквата седеше една жена. Косата обелена. Облеката искината. Несреќна жена. Жена која нема ништо и никој во животот. Искрено, таква тага, самотија и несреќа не посакувам ни на непријателот. Никој не го заслужува тоа. Но длабоко во нејзините очи се гледаше дека сеуште има надеж. Му прозборе на гулабот. Повреден беше. Таа многу се сожали на него. Кога поминавме само не погледна и едвај изусти помогнете... Нешто внатре многу ме заболе. Ама како за несреќа сите пари ги потрошив и скапан денар немав во мене. Немав како да и помогнам. Дечко ми не сакаше да даде. Го замолив, но не се согласи. Се обидов да му објаснам, но очигледно моите зборови не вредеа многу. Продолживме по патот и сретнавме едно девојче. Ромка. И не замоли. Не за пари, туку за парче леб. Да и дадеме нешто да касне. Како што кажав скапан денар немав, а далеку од дома бев. Го замолив дечко ми само за 15 ден. еден ѓеврек да и купам, ништо повеке. Но џабе си ги потрошив моите зборови. Дечко ми само ми рече: Ти вака ако даваш, знаеш колку вакви има, на сите ли ке им даваш? Јас му се налутив, за првпат со право. Ќе давам, да имам ќе давам. Кога ќе пораснам сакам да отворам хуманитарна организација. За деца без родители, за деца бездомници и за болни. Да ти се плукнам и во државата и во претседателот, и во партиите и се што е поврзано со политика. Зошто лековите се толку скапи? Зошто имаат пари да го накитат Скопје, ама немаат пари малку да помогнат на сиромашните. Каде отиде добрината? Човечноста? Ах, аборавив дека денеска скоро и да не постои ниту добрина ниту човечност. Сакам да сум богата. Многу богата. Но не за јас да пливам во пари. Туку да правам добрини, да помагам, да украдам по некоја насмевка на некое несреќно дете. Секое дете да биде здраво. Секое дете се радува на играчка. На чоколадо. Но не секое дете го има тоа задоволство. Некои немаат ни парче леб. Кога ке пораснам ке посвојам дете. Дете оставено од своите родители. Дете што ја нема почувствувано таа мајчинска љубов. Сакам да му ја пружам. Не можам на сите. Ама барем на едно дете можам. Сакам барем едно дете да направам среќно.
    Добрината со добрина се враќа. Краток е животов за злоба да делиме мегу нас. Најголемо богатство е здравјето што го имаме, а потоа и љубовта од најблиските. :)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.976
    Допаѓања:
    90.421
    Порано неделите многу ги мразев никогаш не сакав недела ... но како поминува времето се повеќе си се приврзувам со семејството ми поминаа лудите години и ми одговара дружењето со моите најмили па дури и досадните генералки за чистње на мама ми се интересни. :lol:
    Одреден период ме нервираше тоа несакав ништо да помагам дома излегував и се враќав кога се ќе биде средено а сестра ми и помагаше на мама сега е обратно :D
    Таа излегува јас со мамита заедно јас средуваме цела куќа :wasntme:
    Нема ништо поубаво кога ќе си исчистеш и средиш,кога се ќе поставиш на свое место,кога се е убаво подредено.Уште од врата мириса чисто,на цвеќиња,на убавоо :lol:

Колку ми е убаво па и да шетам после дожд,се е мирно чисто...
    Дека Недела сите си се по дома улиците празни,се осеќа мирисот од дождот и од јоргованите кои почнале да цветаат :angel:
    Средивме дома се и се договоривме со мамичка да прошетаме заедно,онака да пешачиме малку,да ни помине времето побргу...Знае дека уживам во такво време и ај ми направи ќејф женичката се согласи,срцка моја се гледа да ми угоди :lol:
    Си се изнамуабетивме како најдобри другарки си се смеевме ,а си набрав и букетче од јоргован за дома,да ни одговара со чистата атмосфера да не развесели малку ,да се осети свежина :D

Доаѓа сестра ми отвара врата пеее ,ајдее велам што е толку расположена :D
    И се дере од долу : ми мириса на пролет,ми мириса на дожд во пролет :music:
    И мирисало дома на пролет ,боже мој :D

Ви посакувам да имате убава вечер на сите,смејте се и сакајте ги вашите најмили [​IMG]

Еве ви една сликичка од јоргован а вие присетете се самите колку најубаво мириса [​IMG]

На eliesaab, la-chicka, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    17.538
    Недела ми е некако многу досаден ден од неделата бидејќи нема што да се прави и незнам некако ми е глупо ... :wasntme:
    Но оваа недела е најглупата недела во мојот живот затоа што ништо не се случува како што сакам јас . Ништо не е како што треба и работите не се одвиваат во моја полза а нели секогаш има некој кој кога ти е тешко ќе направи да ти биде уште потешко и ќе те изнервира |( :devil: :@ . И колку и да се трудиш да игнорираш некои работи ни тоа не ти оди од рака |( а уште поболно е тоа што и работите што се случуваат не се во твоја моќ односно не зависат од тебе и неможеш ништо да сториш колку и да сакаш . Па така да ти мораш да се помириш со се и да глумиш дека се е во ред но не , ништо не е во ред и ЈАС НЕ МОЖАМ ДА СЕ ПОМИРАМ СО ТОА !!!!!!!!!! :@
    И онака не ми е денес денот па така ЛУЃЕ ОСТАВЕТЕ МЕ НА МИРА И НЕ МЕ ЧЕПКАЈТЕ ТАМУ КАДЕ ШТО НЕ ТРЕБА !!!!

Незнам дали ова е за тука или повеќе е за во Испукајте се но морав негде да пишам инаку ќе :@ :@ :@

8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Их, бре! Колку сум глупава!
    Ќе одам да се убијам под некоја крушка! :@ :lol:
    Ај, чао, со здравје! |(

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Да имам пари барем малку одвишок, што кај мене никогаш не се случило до сега, секоја недела би киснела во некое спа центарче, и би се препородувала.
    Ама кога њама пари и домашните тракаташки и неги ме задоволуваат.
    Мислам дека ме препородуваат неделиве кога ги минувам во када, со мачкање, тупујање, лицкање...
    И ласт бат нат лист за крај мутаво серииче и квази саси вода коктелче, пошто алкохол не иде во ваков ден.
    Анд алл д чраблс го авеј, ивен фор тен минитс.
    Си мирискам на ванила и камфор и друго ништо не е битно.

На bittersweet, anuskaNESTLE, imelda и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Понекогаш работите не излегуваат онака како што планираме.
    Еве на пример, јас сум човек кој се` планира од напред, до најмал детал, и секогаш работите фаќале сосем друг правец и испаднале сосем поинаку од она што сум го планирала, или сум замислувала како таа работа би требало да се одвива и да заврши.
    И затоа, скоро секогаш сум разочарана.
    Најдобро е ништо да не се планира, да не се создава слика во главата за тоа како би изгледало планираното, бидејќи во најголем број од случаите исходот е разочарувачки.

Од друга страна пак, интуицијата никогаш не ме лажела.
    Дури и тогаш кога планирам одредена работа и се надевам дека се` ќе се одвива во најдобар ред, внатрешниот глас ми вели дека тоа што сум го замислила нема да биде така и дека работите ќе се испреплетат до тој степен што воопшто нема да има никаква врска помеѓу она што сум го планирала и она што се случило.
    И секогаш е така.

Не планирајте!
    Случајните работи се најубави, нели? :)

На bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, anggell и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    Кога ќе видиме некого со широка насмевка често знаеме да го прашаме, што се случило, ајде пофали ни се, или пак на луѓето околу нас што постојано ги гледаме позитивно расположени им бараме формула за таа среќа... А зад среќата на човек кој постојано грее со својата насмевка, наместо некој голем успех или посебен настан како што очекуваме, може да се кријат толку ситни, секојдневни причини кои се всушност најголема причина за насмевките. :sun:

Среќа се пеперутките во стомакот поради помислата на некоја личност да ти предизвикува блага насмевка за која не си ни свесна. Загубеноста во мислите во прошетка на свежа квечерина со мирис на дожд кој лебди во воздухот, со слушалки на ушите и релаксирачка музика. :mm:
    Задоволство се навидум безначајните секојдневни успеси... кога ќе уживаш во вкусот на колаче што сама за првпат пробуваш да го направиш, во момент на расположение погодно за готвење :D , или ќе ја преточиш моменталната инспирација на хартија и ќе ти се допадне добиениот резултат.
    Моментот кога ќе подучуваш девојче во комшии кое си го сметаш како помало сестриче, и ќе ти се пофали дека добила 5ка заради твојата помош.
    Фактот дека имаш круг на луѓе со кои телепатски си ги одземате зборовите и губите ориентација за време во муабетот со нив... ^_^

И кога се радуваш на малите нешта, имаш толку многу причини да кажеш кога ќе те прашаат зошто зрачиш со насмевка, и секој ден ќе најдеш безброј нешта кои ќе ти разлеат насмевка на лицето... :f:

На bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ana-girl и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Често знаат да ме прашат „зошто тој“ ? Јас само се насмевнувам и им кажував дека тој е посебен.
    Посебен беше, богами беше посебен за мене.
    Сите други го гледаат со поинакви очи, а јас, јас го гледам вистинскиот.
    Се пронаоѓам во него.
    Никој не разбираше, не се ни грижев за тоа, никогаш не се оптеретував со тоа што мислат другите за мене.
    Тој беше мојот избор, мојот најдобар избор.
    Иако сите кажуваа дека не е за мене, јас не ги слушав, го слушав срцето.
    Разумот немаше право на збор, бидејќи ако го слушав разумот ништо немаше да биде што е.
    Го послушав срцето, сега се каам.
    Но тоа не е битно. Секогаш треба да се слуша срцето, дури и кога разумот ти кажува дека греши.
    Иако ќе заврши повредено.
    Мора да научиме да го слушаме срцето. Некогаш е добро, а некогаш лошо.

На bittersweet, Dog-lover, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.526
    Се откри дека јас сум Maria.Vampire,ете ме повторно со стариот профил.Иако од се срце си го пожелувам новиот назад.Безразлика,еве сум.

Иако повеќето од нас велиме дека не ни е гајле што другите мислат за нас,гајле ни е.Разликата е како ние се соочуваме со тоа.
    А јас денеска сфатив дека јас добро се соочувам со мислењата што ги луѓето имаат за мене.Добро е за разлика од многу порано.
    И сфатив дека мноогу сум научила од животот,а несакам ни да помислам уште колку ке учам.

Феминки имајте убава неделна вечер и не дозволувајте мислата дека утре е понеделник да ви го уништи расположението.
    Сепак и лошотијата на понеделникот не го менува фактот дека секој и сешто има во себе некоја убавина и нешто што го прави уникатно.

На Papillon.Papi, SparkyAngel и EMoonlight им се допаѓа ова.
  14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    6.710
    Се здебелив :tmi: Бајаги се здебелив женки.
    Лошо сме научени, од на кафе на јадење. Само незнам до кога вака ]:)
    Царски е верувајте :lol:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Среќна сум :D

На Lella, eliesaab, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    И така моите први,посни,чоколадирани јаболка,наместо да завршат на утрешната трпеза,звршија во мојот стомак. |(
    А толку се мачев,ги титрев за на крај кај мене в стомак да завршат.. :envy:
    Вчера само колку среќна бев, кога ги видов како излегоа. ;) Малечки ѕвездички и срциња,така чоколадни,кој би знаел дека се јаболка? :?:
    И сама си ги направив..Па и онај татко ми вчера одма да ги проба,за да ме пофали малку.:lol: А бе налет тоа и пари потрошив те за јаболката,те за чоколадото,те за стапчињата,те за струјата( :!: на скапата ги правев),за машнички правење да ги украсам.И за што за, денес чоколадото да почни да се крши :^) .А бе тато ме урочи! :( .
    Да не бев ,утре од поручек на школо ќе ги напраев пак.Ама малерот ме следи.
    Од слатките ѕвезди,срциња,чоколадирани останаа само украсените стапчиња.
    Колку само се изнервирав :doh: :fubar: .

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.327
    СДК баш ова. :)

На ana-girl, kala21, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Ах,граду мој што ќе ти бидам јас,што ќе ми бидеш ти?
    Ќе пишуваш ли за мене,или јас ќе ти дарувам стихови?
    Ќе се сеќаваш ли ти ,кога некој ќе ме заборави?
    Ќе ми бидеш ли ти дом?
    Надеж во Пролетта.Остатоци од чувства,некому на дар.
    Овој пат сакам љубов која мириса на штотуку расцветани цреши во Скопје.

Минатото секогаш е зад нас,врежано во спомени.
    Сонувајте,мечтатели.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ana-girl, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Ова ми фали да го доживеам , би бил најсреќен :wasntme:

На Nausicaa, Shelea, kala21 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    11.992
    Не бе не, за мене нема подобро од седенка со одбрани луѓенца, многу вино и многу вино. И ракија. Можеби и малку сирење.
    На одење кон дома не можев да не се запрашам како можам да сум со него? Со човек што ја мрази Bohemian rhapsody :fubar: ?
    Ја љубам оваа љубов и покрај се.

На bittersweet, LilBaby, Cataleya и 3 други им се допаѓа ова.