Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.479
    Она кога твоите сограѓани Албанци протестираат против диктатурата на Груевски, а истите излегуваат по улиците во државата во која живеат, за поддршка на убер диктаторот во подалечна Турција.
    Слобода на говор, што беше тоа?

На galapce, Annath, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.933
    Допаѓања:
    81.567
    Не знам кој е поголема будала, дали бившиве што уште ми пишуваат или јас што им враќам. :headbang:

На samovila.red., crazylady, alica keys и 7 други им се допаѓа ова.
  3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.678
    Допаѓања:
    4.659
    Кретеноиди кои се исмеваат на другите во фаца .... Да гејмер е , да таков си го сакам , да го поддржувам во тоа , да ке научам ако треба и ДОТА, WOW, и се што иде во комплет со тие да играм само да го видам насмеан .
    И да копук ниеден глуп среќни сме ! За разлика од тебе и таа до тебе што ми вреѓа интелегенција што и е најбитно за коментирање што облекла Милица ТодоровиЧ на настУП во Македонија , село весело!
    Јас него таков си го сакам и го поддржувам во се што прави , затоа сме ние среќни , а таквите ко тебе далеку не тераат !

На Tatjana95, SnowWhite8, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Vest na denot

PhotoGrid_1468746429723.jpg

На sparklie, cresa-jagoda, GirlLove и 9 други им се допаѓа ова.
  5. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    51.083
    Пред малку ги извадив парите од новчаникот да ги избројам да видам колку имам и случајно на 10 денари книжна видов некој напишал Add na fb и си напишал и име и презиме. Уште тоа немав видено и ете видов :x ама не сам го побарала на фб :D а ни не планирам.

На kjukli, Mr. Right, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Нема поголем непријател од лош родител!
    Секогаш сум се чудела и сум се прашувала што е полошо да имаш лош родител или да имаш лошо дете? Никогаш не сфатив зошто добри родители кои најмногу ги сакаат своите деца, се трудат да им помогнат, да им дадат се, да ги воспитаат, да ги обрзуваат имаат деца кои застраниле од вистинскиот пат. НО и покрај сето тоа застранување тие сеуште ги сакаат своите деца и се грижат за нив, никогаш не прават работи со кои би ги повредиле. Никогаш не прават нешто што би им ја уништила радоста, среќата, напротив ги штитат од секој и ги поддржуваат, ги крепат, ги држат во рацете како да се новороденчиња.
    За жал има и лоши родители со добри деца.
    Има родители кои им пакостат на своите деца, им нанесуваат огромни штети со своите постапки, штети кои никогаш нема да можат да се отстранат. Каков е тој родител кој секогаш моментот на малку среќа и радост ти го уништува?
    Никогаш не разбрав зошто добри деца имаат лоши родители? Зошто ти е мораат да бидат казнети и да минуваат секојдневно низ стресови, нервози, низ солзи дури и кога најмногу треба да се радуваат за себе, за своите постигнувања се да пропадне во вода само поради лош родител?
    Зошто некои деца што и да направат никогаш немаат да имаат љубов, среќен дом, мир како што секој заслужува да има?
    1000 зошто а нема ниту еден рационален и логичен одговор со затоа што...
    Колку и да имаме години, колку и да ги оствариме своите соништа, колку и да сме успешни сепак еден дел кој е скршен во нас тешко дека ќе може да зацели, во нас ќе остане скршено срце на дете.
    Сето тоа ќе се одрази на околината, на луѓето околу нас, тешко ќе се впуштаме во разговори, тешко ќе веруваме во другите, тешко ќе ги пуштиме да ни се приближат, а откако ќе се приврземе уште потешко ќе можеме да се разделиме, ќе бидеме емоционално незрели личности.
    Никогаш не сакав да верувам дека е потребно да имаш добар родител за да бидеш успешен, почитуван и уште не верувам. Но едно е сигурно потребно ти е да имаш грб, заштита. Ако стоиш сам ќе бидеш лесна мета и плен за другите. Ако те напаѓаат дома, ако те газат дома ќе те газат и надвор. Ако дома не вредиш и за другите надвор нема да чиниш. Ако дома не те сакаат нема да те сакат ниту тие надвор. Напротив ќе си земат за слобода да те газат, да те плукаат, да те повредуваат.

На kjukli, Tatjana95, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.771
    ...И како после да не плукаш по својата држава, у којашто спектакл на годината со неверојатна посетеност од 100.000 души е, ни помалку, ни повеќе - Аца Лукас?! (facepalm) :|

На 1209, LittleChili, kjukli и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    526
    СКД една уба работа ќе ти се деси за после 500 неубај да ти се десат, за да се искупиш за таја убата. Ех животе.

На crazylady, alica keys, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Ona koga posle tusiranje, noseto ti sveti ko sijalica.8-|

На Lella, galapce, sugarlips и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    174.513
    Пред некој ден ја симнав Покемон..
    Па не ја отворив 2 дена.
    Кога решив да ја отворам, серверите беа отидени у пм..
    Кога конечно ја отворив, го видов видеово на Кејси

И си реков, добро ма, зарем ќе се заразиш со ваква глупост?!
    И ја избришав.
    Со кој памет се сполетаа луѓево до толку8-|

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Заврши и одморот,се прослави и мојот роденден и се чувствувам среќно задоволно и исполнето.
    Со наполнети батерии од следната недела до нови победи.:inlove:

На purple..m, kjukli, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    После цели пет години се видовме за прв пат во живо.
    Пресреќна сум, уште не можам да поверувам.. Најдобро лето до сега. :)

На purple..m, kjukli, Wahnsinn и 6 други им се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Не знам дали некој од вас ја следи Лукавата девојка, ама јас пред извесно време го открив нејзиниот блог, се заљубив на прв поглед и морав овде да го споделам :) Барајќи еден рецепт на интернет, налетав на нејзиниот, па почнав да ги разгледувам сите рецепти и слики што ги поставила, додека не почнаа лиги да ми течат :D Многу убави рецепти има, неколку веќе ми се најдоа во тефтерот, особено тие за домашни пици. И многу ми е интересно што секој специјалитет го поврзува со некоја песна, на пример вкусен пинџур придружен со звуците на Бакни ме ^_^ Многу сакам луѓе што готват со љубов, особено сакам со нив да одам на викенди :wasntme:

Пред малку на фејсбук ме пречека последната објава на лукавата девојка - печен камемберт во пченкарно лепче со мајчина душица и лукче :mm:

Па ми текна да ја споделам овде, зашто дефинитивно заслужува многу повеќе followers! Веќе ја замислив во нејзино ресторанче, мало, но со многу пријатна атмосфера и уникатно мени со превкусни специјалитети :) Редовен посетител ќе ѝ бидам :nod:

На 1209, purple..m, samovila.red. и 37 други им се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.222
    СДК... Низ животниот времеплов научив да ги сакам боите без некој посебен повод.
    Темни, светли, неутрални... Сите имаат убав изглед со можност за различни комбинации.
    Со лицата на луѓето, не е случајност да ги доживувате поинаку од начинот на манифестирање познати гестови... Кога еднаш ќе ја препознаете темната страна, белата го губи интензитетот.

На purple..m, Anabelle.Amorette, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    34.703
    Кога некој ќе не праша:-"Ќе ви смета и ХХ особа да дојде со нас?"
    И, ако одма речам - НЕ, а другите да, одма идат прашања - па зошто да ти смета, зошто не, ајде можеш да седиш со неа на маса, не мора да збориш со неа, ама поради мене ќе издржиш.

Епа тогаш стварно не им ја сфаќам поентата да прашуваат-"Дали ќе смета....?" |(
    Поарно ич нека не прашува. ;)

Последна измена: 17 јули 2016
    На purple..m, crazylady, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    10.429
    Мухамед Зекири.:x

На Bozica1980 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    6.295
    Зошто?!
    Едно од прашањата кое е најчесто поставувано по искажан став или мислење. Но и едно од оние прашања кои не заслужуваат одговор. Зошто?!…
    - Е па затоа што…
    Зар навистина е важно, зошто? Мое мислење, мој став, моја работа...И онака и со каков и да е одговор да ве удостојам, повторно ќе прашате :-Ама зошто така мислиш? Или пак веднаш ќе донесите заклучок дека не требало така да мислиш. И што фајде што ќе ви одговорам, зошто? Да си трошам време? … Не фала

На kjukli, CrazyOne, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    чудно чуство дека вечерва пак нема да има спиење....

На CrazyOne, fallenangel, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  20. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Иронијо, доста веќе прекини и не ми се смеј од страна! Ко да сум во песната на Аланис Морисет.