Сосем си во право. И каде одмна тоа го сфатив. Човек што не бил болен (скраја да е, Господ сите да ги чува) не знае како е. Мене доста работи ми се случија во тек на една година на здравствено поле. Уште се бидам со таа анксиозност. Имам своја сторија, мислам дека имам пишувано. Ценете го вашето здравје. Чувајте го. Ќе ви треба.
Абе луѓе порано се знаеше како се бркаа покемони... Па јас паметам кога со брачед ми си купувавме едно мало албумче и си беревме сличиња и се брзавме кој попрво ќе го пополни албумот,кој ќе изгледа најмногу епизоди и не стасувавме до степен да се качваме по дрвја или не знам што за да го фатам Пикачу,туку фино лепо си бевме задоволни ако ни купеа плишано Пикачу... Ете така...
Јас сум таква каква што сум ,јас сум јас.Ги засакав книгите на мои 29 години значи имало и некој во мене кој сака да чита па се појави .Секогаш живеам со мислата дека никогаш не е касно за ништо .Сакам јога ,сакам да фантазирам пред да запијам ,понекогаш не го разбирам светот па се замислам и си викам доволно е да го разберам мојот свет .Животните се тие невини души кои ме прават среќна ,ми го топат срцето со својот поглед ,ме исполнува кога ке вдомам некое животно кога ги нахранувам кучината скитници на мојата улица .Понекогаш замижувам ужасните работи кои се случуваат во оваа голема топка во која живееме ,зарем толку е суров светот или јас сум премногу чувствителна? секогаш си го поставувам ова исто прашање
Не си ти пречувствителна,туку светот е пресуров,понекогаш и јас се прашувам останаа ли добри луѓе,ама за лек ги нема.
Без пола саат 24h будна. Се фатив кај грешам. Кока колата ми го зезнува сонот... Битно се испоисчистив...
Сериозна си,кока-кола,пред спиење си се напила,си се напунила башка со шеќери,ко што викаш барем си се испочастила.Напи се чаша какао,ќе те успие,освен ако не си ко мене подолго време мачам со неспиење.
Разбудена сум шест часа порано од вообичаеното, она tingly feeling во стомакот одвај ме остави да заспијам. За околу седум часа ќе бидам во Крушево и според кажувањетa на искусните, таму ќе ми биде најубавата недела од животот досега. Не се сомневам во тоа. Спремна сум за 7 дена станување во шест, thigh schedule и интересни дискусии за табу темите во светот. Како и јога, зумба и некои американски игри. До мобилните ќе имаме пристап еден час на ден. И секако, зборување англиски... Мислам дека нема да сакам да се вратам. Исто така, се надевам дека ќе запознаам многу девојки од цела Македонија меѓу кои и @Snow-Star и @Joi. Hope I'll meet you there Куферот во рака, вреќата за спиење во друга and I'm ready for camp!
Добро утро! Еве и мојот прв пост. Се зачленив за диетите најмногу. Ве читав, огромна мотивација сте една на друга. И мене сте ми голема мотивација. Бидејќи имам повеќе слободно време постојано ќе ве дружам низ темиве. Се чувствувам полна со позитивна енергија, ми годи. Нека потрае. Поздрав до сите! Имајте убав саботен ден!
Zdravo devojki.... Ova cupeto si dojde Mk malku na odmor I da si sredi nekoi dukumeni,normalno makedonska rabota sve so edno idenje da se iskoristi ...Da preminam na glavnoto, devojkite koi me znaat znat kako zaminav od Mk skrsena I depresivna no so golema zelba I verba za nov zivot I toa I go pronajdov vo Katar...Go najdov mirot koi mi bese potreben iako rabotata ne e lesna no platata e golemo zadovolstvo zapoznav prekrasni luge I ja najdov ljubovta na mojot zivot mojata strodna dusa,covekot so koj sme rodeni duri vo isti den 1Juli, covekot koi stavi prsten na mojata raka I mu rekov DA... Da se zivej vo Katar za mene e pregolemo I ubavo iskustvo moderna drzava so site nisani,I mn ubavi mesta,prekrasni restorani kafulinja ednostavno raj za oci,iako imat visok standard mozis da si napravis balans za sve...Ne velam deka cvetaat rozi ali so zivotot vo Mk nema nikakva sporedba,imav teski momenti lesni momenti no vo sekoj slucaj prekrasno I pregolemo zivotno iskustvo...Kakp I da e sekogas veruvajtemu na sopstveniot instikt I na srceto svoe a ne drugite sto vi zboruvaat... Za moite ponatamosni planovi nema da zboruvam bidejki seuste sum vo podgotovka za mn raboti no edno so sigurnost ke kazam deka vo Mk poveke nikogas ne bi se vratila da ziveam... Se izvinuvam za fondot od mob.neznaev kako da smenam pozz do site
vo mojot kraj imase kamperi od cel svet bea nekade 60 dusi ,imase I od Skopje super bese sekoj so svojot talen nekoi svireja na kavali nekoi crtaa na karpi imase I semejstva so deca mali imase I zeni nekade 60 tina godini imase nekoj koj celo vreme odea bosi, bese mnogu interesno jas samo gi posetiv ama stvarno interesno. Se nadevam deka I ti ubavo ke si pomines pozdrav
Колку и да ти е среден животот, колку што може да биде на 23 год., пак се се сведува на она "А ова да го сменам, а што ако го направам ова? "... свашта. некако во овие полни деново барам празнина да може да си ја истоварам оваа празнина од душава, таму некаде во ќошот како прав собран со метла и оставен на сред соба. Ова е моментот од животот кога ти треба цврста машка потпора кога сите околу тебе се зафатени со себе. сили за туркање до моментот на среќа... тоа ми недостасува во овој период.
Никој нема право да навредува некој. Сите оние кои се служат со таков начин на комуникација и имаат таков речник полн со пцовки, навреди и сл ги имам отстрането од мојов живот. Не ми се потребни таквите. Сите сме луѓе со свој карактер, ставови, мислења. Не сме исти и не треба да бидеме. Секој човек е вреден за почит освен оној кој не ги почитува другите!
Сакам да кажам дека не можам да не верувам во чуда кога вчера само чудо ја спасило другарка ми од нападот во Минхен...работи во тој Мекдоналдс, на каса...тој ден ја преместиле на драјв иако редовно не работи таму, во сета тага за сите загубени животи среќна сум што е жива и здрава и ќе ми се врати. Фала ти Господе што ја чуваше.
Ох, вика немој да пишуваш манифест на светот, знам вели какви промени трпи ... лесно ти е тебе да кажеш си мислам, лесно ти е ама ја, да послушам и да пишам знам дека не вреди.
Овие не се нормални, мислам втор пат ми се случува ова. После натегање дали ќе останам на работа, денес добив најавен отказ со образложение. Мојот сто годишен шеф кој го немав видено блиску месец дена се заљубил во мене. Немам објаснување, вели мислел ден и ноќ и вистина е дека ме манијачел со автомобил со затемнети стакла кога си одев сама дома. Вели, цитирам, не е фермонска атракција, станува збор за платонска љубов која наспроти неговите верувања, ставови и очекувања прераснала во нешто повеќе. Секако, не одбегна да посочи дека тоа зло јас себеси никогаш не сум си го привикала, што е точно, и дека нема никакви намери разбирајќи ја мојата одбојност кој неговата понуда за врска, со развод со сВе. Сам си го разглаби проблемот, понудените решенија и исходи. Ми вели, дури не и биде доделена инвалидска пензија на жена му не смее да си дозволи да ја напушти работата за да не се среќава со мене, ниту пак е изводливо да го среди распоредот да ние двајца не се среќаваме никогаш, без да има негодувања од останатите. И така, ми рече единствено можам да се вратам како вработена на неговото место, или да одам да бидам шефица во иста фирма на другиот крај на градот. А да се натегам со будали, сполајти, го одбив. Мислам, денот е измислен за швалерај, Следов долу цела прашалници од горнонаведениот разговор и ме пречека лепи дечко, вели да ме носел Маврово , 50 години има и вишак. Пари на одмет па се занимава. За на крај и младич да се понуди себеси, вели само јас би ги разбрала неговите афинитети кон комарот. И бифшиот колега ме опчека, на негово работно место, вели не би му кажал на жена му ако се согласам за кафе некогаш. И , морам да го спомнам колегата кој спонтано, рандом ми ги излижа крајниците дури правев попис, онака во 6 сабајле, лабаво, неочекувано. Велам јас, не си го барам сама. Ама сум магнет за стари педери. И после многу мастраф. А како да сo тензијата од денот инаку ?! Вие, арни ?