Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    34.357
    Секоја година без прескокнување секогаш присуствувам на според мене омилен настан и најубав што се организира во текот на летото,то ест Илинденски денови,каде што се среќаваат различни нации кои го претставуваат својот фолклор преку ора или танци.Оваа година најмногу ми се допаднаа фолклорниот ансамбл од Гвадалахара,Мексико кои го танцуваа танцот на Ацтеките.
    Дефилето беше исполнето и со ансамбли од Северен Кипар,Турција,Баскија,Бугарија и некои друштва од цела Македонија...па еве во спојлер видете ги моите омилени Ацтеки и нешто Шпанците таму Баскија :D
    PicMonkey Collage3.jpg

На purple..m, fallenangel, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.737
    Допаѓања:
    186.913
    Многу ми е убаво зборчето "либе". Ми ја означува секоја една убава емоција што некој може да ти ја предизвика дефинирана заедно..шо знам..бар таква звучност ми има на мене. :) А уште поубаво ми е кога ќе ми текне дека само неколку часови ме делат од моето либе. :inlove: И овој пат успеавме. И овој пат им докажавме на циниците дека можеме! Сакавме да можеме и со секој пат е полесно песочниот часовник трпеливо да се исчека да истече на другата страна со вистинскиот човек.

Требаше да спијам веќе одамна, зошто за помалку од 2 часа треба да сум будна. Отиде тој воз. А јас како стареам се повеќе личам на мајка ми. Таа никогаш не легнуваше додека се не беше средено. Еве и јас. До сега чистев..ми иде да си удрам заушка сама на себе..како демек нема друг ден...а секогаш има што да се чисти.

А да, ептен се нервирам кога поради гужва и брзање да се постигне се, се случува контра ефект. Како што на пример јас завршив со лоша депилација. Ај налет влакнава, ќе морам почесто брич да удирам одморов, туку што сум цела модринки и такви лоши црвенила по нозе што ме пецкаат на допир... :@ Како не научија дека еден термин се дава само на една личност?! :@

На kjukli, purple..m, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610

Добра ви ноќ... или сепак добро утро :D

На kjukli, galapce, deskarada и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Оној осеќај на лагани, позитивни сеќавања и рекапитулирање во главата :wasntme:од се што се дешавало, после повеќедневно, интензивно дружење со исти луѓе:*:. Ден потоа, кога само сеќавања се прибираат,покрај сите обврски ...само посакувам доза од тие луѓе.:d:Иако свесна дека веројатно нема да се дружиме со повеќето, а некои од нив можеби и никогаш нема да ги видам....:^)

На kjukli, purple..m, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    174.513

Мажи, учете од малиов!!!!!!!:inlove:
    Душа е..

6. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    724
    Ако сам не се почитуваш, не очекувај друг да те почитува.:)

На kjukli, vendiii, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    21.510
    Тешко ми е, не знам како да го започнам постот а да не биде без кукање и жалење.Ама ќе биде.
    Бегав од Битола да не те видам, не сакав да те гледам со друга која не ја сакаш, не сакав да те гледам заедно со него, како можев со него да бидам и покрај то шо и тогаш те сакав.Која грешка ја напраив ни самата не сум сваесна.Али на крај ми се удри од глава.Сфатив дека никогаш нема да те имам, и дека џабе те сакам.Ама не излегуваш од глава бе, ќе пробам да не мислам на тебе и оп, 3 вечери ќе те сонвам и заеби се.Си знае психата како убаво да ме изе*и во здрав памет.
    Како кец на двојка го гледам Охрид.Поизмешани чувства не сум имала во живот.Ми идеше да му се фрлам в прегратки, а во друг момент да го плукнам во лице, да му речам дека го мразам, го мразам оти го сакам.Го мразам оти не ми излегува од памет, го мразам оти не можам никој да засакам заради него, го мразам оти уште му немам признаено шо осеќам за него, го мразам оти се дружи со мојот "бивш", го мразам оти знам дека и тој осеќа нешто ама повеќе му одговара да биде идиот.
    Судено ми е да немам среќа во љубовта ете.Можеби и ќе го дочекам моментот кога барем ќе поразговарам со него, копнеам , ама копнежот ме носи во бездна.
    Ете тоа сакав да го кажам, депресивно до коска ама гајле ми е.

На cresa-jagoda, deskarada, Dgirlll и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    Среќен меѓународен ден на пријателството! :inlove:(highfive) :)

На purple..m, cresa-jagoda, Doris123 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.680
    Допаѓања:
    17.608
    Ако гледате дека некој џогира низ двор, јас сум. :) Слушалки, музиче и кучето околу мене и плус топката. :D
    Немам голем двор, но доволно за еден мал круг. Дефинитивно се преродив :)
    Ги снема симптомите на анкс :)

На kjukli, cresa-jagoda, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.771
    Одморот не би бил одмор без на моменти да ти зафали твојот кревет, особено перницата... :lol:

На kala21, kjukli, purple..m и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    127.415
    И оваа година да ти се заблагодарам Господи што израстив покрај татко,ти благодарам што го чуваше,знам дека најмногу за мене,бебе од неколку недели не смее да порасне без таткова љубов.
    Ти благодарам што не ми ја скрати љубовта на мојот татко,мојот херој,мојот другар,го сакам најмногу:inlove:
    Цел живот нема да ти се оддолжам што го остави на земјата со нас,ти благодарам за најсреќното семејство кое е целосно и исполнето.

На kala21, kjukli, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.360
    Едвај чекам да дојде утрешниот ден да си ја видам внука ми. Не сум ја видела еден месец и многу, многу ми недостига. Од сега мислам утре што ќе правиме, но знам дека се ќе биде како она сака :D Знам дека кога ќе ја видам ќе ја изгушкам силно на што ќе ми каже тето пушти ме, ај да си играме :D Неможам да сватам каков ми бил животот без нејзе, што сум правела. Никогаш не сум мислела дека можам некој толку многу да го сакам, да не ме нервира туку да ме релаксира. Што би рекла мајка ми цел месец те нема, а од утре секој ден ќе доаѓаш :rofl::rofl::rofl:

Прикачени фајлови:

Последна измена: 30 јули 2016
    На kjukli, cresa-jagoda, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Немoжеш нa некoгo дa му прaвиш рaбoти зaд грб и дa oчекувaш декa сетo тoa ќе имa пoзитивен исхoд.
    Karma is a bitch !

На kjukli, cresa-jagoda, Ицолгудбејбе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    17.737
    Кога ќе се опуштиш, стравот го снемува, а љубовта расте.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ubo e koga denot ke zapocnit ubo! :D

На vitamina, cresa-jagoda и Ицолгудбејбе им се допаѓа ова.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.222
    СДК... Од се што имате, најмногу ценете ја љубовта што ја добивате.
    Со неа не можете да владеете, можете само да ја заслужите.
    Таа останува долго откако проценливите нешта ќе исчезнат.

На purple..m, vitamina, Viktorijaaa5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    А јас... секој ден учам... и растам.... и создревам... и некогаш за миг се преплашувам и самата себе...

12495138_1574251139555175_5435257650470751065_n.png

На eliesaab, julie77, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ova lici na mene :makeup::D

FB_IMG_1469954722959.jpg

На kjukli, purple..m, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Pak prvoto e losha odluka mi gi razbudi kosmarite i pak ne mozam da spijam. Site spijat ko zaklani jas ke si rabotam. Koga ke pominat kosmarite ne znam. Ne pojke pivo

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    46.945
    Мојот одмор нема да почне уште 20 дена, а во мислите ми е почнат уште од месец мај. Осеќам многу нетрапеливост во мене, сакам да помине перодов и сакам да го видам исходот. Имам толку многу планови, а немам воља да почнам да ги остварувам и тоа е лошо, карактеристика на некој што чека од небо да му падне. Јас не чекам само не знам на кој да му дадам преоритет. Се мислам да земам да полагам за кола, ама ако одиме во странство попаметно ќе ми е да полагам тојфел за да можам барем да аплицирам за работа на струка или мастер, по некое време си велам ама не е лошо да земам курс по германски за во случај да не испадне планот за Англија...на крај си велам, а да земам 3Dmax курс ќе ми треба сертификат...заебано е кога цел живот си без големи приходи и не си можел на време да земеш нешто да научиш а си знаел дека ќе ти треба. Сите пари ми одеа за факултет и немав лице ни срце да им барам на моите за овие работи кои сите знаеме дека не се ефтини. Сега се мислам која плата за што да ја преодредам.

Се мислам колку ќе е тешко кога тој ќе замине, најдобро друштво ми е и без него па макар биле неколку месеци, деновите ќе ми поминуваат нецелосно. Знам дека е за наше добро, за добра иднина, ама тешко ми е и само што помислувам на тоа ми идат солзи. Од друга страна тешко ми е кога помислам дека кога ќе се споиме ќе бидеме далеку од сите, сами, препуштени еден на друг. Никогаш не сум сакала да бидам далеку од фамилијата, за мене замислата на живот далеку од сите не ми е пријатна. Сакам да одиме на неделен ручек кај баба и дедо, сакам децата мои да бидат опкружени со љубов од баби и дедовци и тетки...сакам сите да сме на куп и радосни и тажни моменти да има со кој да споделиш, така сум растена и одвртно е што си принуден да бегаш и да оставиш се зад себе ради тоа што нема иднина таму каде што си роден. Не сакам да ги гледам моите еднаш во годината, да не можам да седнам да пијам кафе со мајка ми или да направам муабет со татко ми. Не сакам да не можам да ги гледам децата на брат ми и да ги чувам и да ги гушкам и да гледам како растат секој ден...и одвратно ми е што веројатно ќе морам. И не само ради пари туку ради менталитет и подобро образование и подобро здравство и се што немаме овде.

И знам дека кога ќе отидеме ќе ни треба најмалку година да се стабилизираме, а да не зборам колку ќе треба да чекаме за деца и за да си го средиме животот како фамилија. Многу ми е тешко, многу.

На marama, kjukli, deskarada и 13 други им се допаѓа ова.