Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    34.353
    ЗАКООООН!!!!:rofl:

На julie77, Mr. Right и LittleChili им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.416
    Допаѓања:
    82.132
    Денес дознав дека едно мало девојче (кое патем, го обожавам од овде до недоглед), си ја „крстило“ Барбиката како мене.
    Многу смешно и слатко, а толку искрено. :)

Сè на сè, поминавме заедно еден ден и кога ми ја донесоа денес пак на гости, ме гледа со очите ококорени ко костени и ми вели: „Лелеее, те сакам како да си моја дада.“

Се почувствував ко светот да е мој и сфатив дека да, навистина постои љубов во различни форми и облици.
    Благословени се оние кои умеат да љубат искрено; знаењето го има секој од нас во себе, складирано како информација, ама на крај, навистина е умешност да се поврзиш со тоа знаење и да го отелотвориш во нешто опипливо како неа, Љубовта.

На crazylady, SV1911, Lilianna и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.933
    Допаѓања:
    81.553
    Сакам барем една личност во животов да верува во мене и во мојата иднина. Сите по нешто измислуваат и кажуваат дека нема да успеам во нешто. Зошто? Барем една личност да ми кажеше Јас верувам во тебе и добро е тоа што го правиш и ти ќе успееш и се ќе биде во ред. Ама не... нема.

И уште нешто. Една слика која многу говори.

FB_IMG_1471716052122.jpg

На eliesaab, Gosh, Minnie 1 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    Ќе мора да те разочарам дека не е сега купен, од времето на свекрва ми е, но мислам дека е на Лиска. Ми го имаше дадено пред две години кога се породив ама дека е од оние со ногавици а беше лето, не го носев. И еве дури сега го ископав од шифоњер.
    А имам слушнато дека тие на Лиска се добри. Имаш пробано?

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Зошто им зборуваме на бебињата, нашите миленичиња кога тие не можат да ни одговорат, но сепак продолжуваме да го правиме тоа? Можеби не можат да ни одговорат или разберат, но можат да ја почувствуваат нашата љубов. Јазикот на љубовта го разбираат сите.

На Stories, Gosh, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Daydream, во овој дел апсолутно се сложувам со тебе и, како што гледаш. речиси истото и сум го напишал во моето прво мислење.

Но, пак ќе се повторам - едно е човек да внимава како се изразува и го искажува своето мислење, а сосема друго е да му забрануваш на соговорникот да си го искаже ставот кој е спротивен од твојот, притоа криејќи се позади изговорот „Деца читаат“, нели? :)

Е, сега, со примеров баш и не можам да се сложам - некој кој е на возраст на која веќе има секс (па згора на тоа и анален) за мене не може да биде дете. Децата се наивни и сфаќаат се што ќе им каже некој повозрасен здраво за готово, точно, но само до релативно мала возраст - во секој случај не и откако ќе станат сексуално активни. :)

Ако „дете“ од 15-16-17 години (или колку и да имаат децата денес кога почнуваат со анален секс :^)) го прочита ова со солната кислина и со цел памет реши да го проба, тогаш мислам дека треба да го оставиме во рацете на природната селекција. :D

На eloves, SV1911, Daydream и 8 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.327
    Допаѓања:
    68.144
    @Lella за жал ние не мрдаме од мртва точка. Уште сме со страшни стереотипи во секој поглед од животот, затворени, немаме разбирање, емпатија за другите. Тоа што ни е зацртано е како во камен да е, немаме флексибилност. Затоа сме станати една очајна нација. Не одиме напред воопшто. Тоа многу се должи и на фактот што народот генерално не чита книги. Седат и постираат глупости на фејсбук колку им е убав животот. А тоа време да го поминеа во читање ќе беше друга работата.

"Interestingly, reading fiction was found to improve the reader's ability to put themselves in another person’s shoes and flex the imagination in a way that is similar to the visualization of a muscle memory in sports."
    "...reading non-fiction material will provide the cognitive functions of your brain with a complete workout. Reading fiction, on the other hand, will stimulate your creative processes and thoughts."

Ама читањето е за оние што немаат живот де.:(

На eliesaab, Gosh, do-re-mi и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Се додека ги имаш правите луѓе и вистинските пријатели,си на прав пат.Затоа што оној кој вистиснки те цени и те сака(како другар,пријател,брат,сестра) никогаш нема да дозволи да ти се случи нешто лошо во животот.

Ширете љубов место војна,бакнежи место куршуми,и бракови место лешеви.

На eliesaab, macka5, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  9. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    2.765
    Сакам да кажам дека некогаш се плашам од самата себеси и од секоја проклета црна мисла што ми минува низ мозокот. Се чудам од каде место за толку негативност? Сакам да бидам силна, позитивна и среќна :(

На crazylady, Rubiii, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  10. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Сакам да кажам дека преку глава ми е човечка неправда.Абе да му се сневиди ,молчам за да не го нервирам маж ми ,пред него сум насмејана а јас се уништувам ..мора да ги отворам картите и највише се мразам што прво мислам на други после на мене ................

На Rama, elimkd, shz и 3 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Ова сакав да ти го пишам како реакција на постов во темава ама гледам умна девојка си ти па си знаеш.:f::)

Верба во себе е најбитна, затоа што никој друг нема да се бори за тебе кога ќе ти е тешко. Никој друг нема да ти биде столб да се одмориш па да смогнеш сила да продолжиш.
    Во ред е некогаш да заплачеш, на тој начин ќе ти се прочисти видикот, ќе ти се разбистри умот и тогаш одновно почнуваш да анализираш каде погрешив, како да го поправам ова, што можам да променам, кои се моите нови предизвици, што следно да направам за да се подобри моменталната сотојба. По оваа шема секогаш функционирам кога ми е тешко, кога сум во тунел, ќор сокак, раскрсница.:x
    Болката, тагата, разочарувањето, солзите го имаат истиот ефект како бурата и невремето на океаните, морињата. Секогаш после тагата, болката, разочарувањето душата се прочистува водата на морето, океанот и се престорува во сјаен бисер каков што е оној кој што ќе го исфрли на брегот скриен во некоја школка.
    После дождот:rain: доаѓа сонце.:sun:
    После вакви бури и невремиња низ кои сум поминала се надевам и посакувам да ме огрее сонце да ми ја стопли душава.:sun::angel:

На eliesaab, Rama, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Постојат солзи тешки како олово. Толку тешки што ги надвиснуваат очните капаци и ги наттежнуваат образите. Солзи одраз на тоа колку време сме биле јаки, сме се бореле со невозможното ама глас не сме пуштиле. Најчесто сакаш да си сама тогаш, оти твојата болка е само твоја. Сепак душата си бара олеснување. Нема да е секогаш лошо. Еден ден ќе плачеме ама од среќа, а емоциите ќе бидат толку интензивни и ќе не водат напред, оти ние сме преживеале се и можеме се.

На eliesaab, Скопјетесакам, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Бев на гости кај баба ми и ја гледам радосна, пошто секој момент очекуваме да се роди првото нејзино правнуче т.е. првото мое внуче :angel: нормално среќни се сите, прво бебе во фамилијата од новата генерација...
    Ама така додека си зборувавме во еден момент рече: Камо и дедо ти да беше сега тука, па заедно да си се радувавме на правнуката, и почна да и течат солзи....тогаш ко кнедла да ми застана и одеднаш како да ме пресече некој....болна тема ми е дедо ми.
    Премногу рано не напушти, ама сепак се сеќавам на него.
    Ми текна на последниот пат кога бев да го видам, всушност не знаев дека тоа ќе биде последен пат. Беше болен и очекуваа секој момент да почине, ама човекот зборуваше, беше свесвен, беше дома, лежеше, беше весел и се зезаше...Барем да знаев дека ќе биде тогаш последен пат, па да го гушнев најсилно што можам. Знам дека кога појдовме лежеше, му носевме овошје и вива сок во тие малечки зелени пакувања. Па му викаше на брат ми да му го отворел сокот пошто така му било мерак да го испие, а мене ми викаше портокал да му дадам пошто му било мерак од мои раце да земе ;( тој нормално дека си знаел дека ќе замине...а ние деца, мислевме дека е обична настинка и така си лежи дедо.
    Ајде чаоооо дедо, ќе ти дојдеме пак и ќе си видиме- така последно му рековме...и да, појдовме после неколку дена да го посетиме ама кај неговото вечно почивалиште.
    Тогаш и за последен пат го изговорив зборот ДЕДО. Пошто за другиот дедо не сум била ни родена кога починал, и од моја 9та година јас го немам употребено тој збор...и чудно ми звучи...дедо...одма ми излага неговот лице пред мене, со неговите разновидни џемпери, обожаваше џемпери, неговите силни раце, неговите измислени песнички, неговите играчиња што секогаш ги криеше по џебови и ми ги даваше ко изненадување (такви ситни ко од киндер јајце, не знам каде ги наоѓал), па ми текнува како си играше со мене, ме качуваше кај него на нозе и ме леташе како да сум на авион, па ме носеше на грб како да ми е коњче, па приказни....се надевам дека нема да ми избледат овие сеќавања....премногу ми недостига...таков добар човек, пријател, татко, дедо, брат, ретко дека ќе се роди пак...сите му беа поважни од самиот себе, наивен, предобар човек затоа и си патеше...
    Ете, живот....Убаво е со насмевка да се сеќаваш за некои работи ама некои моменти никогаш не се враќаат.
    Сепак тоа е за минатото, сега треба да гледаме кон иднината...да се радуваме на бебето, да се радуваме на сите убави работи што престојат. Кога ќе гледа дека сме радосни и тој ќе се радува од горе.
    Минато е за минато, исплачи се и оди напред пошто секако не можеш ништо да промениш.

п.с. Од прееска си викам ајде точно во 16 ќе почнам да учам, за момент гледам дошло 16:06, па ајде ќе почекам точно од 16:30 да учам и сеа гледам дошло 16:37...ај од 17:00 ќе почнам....има време

На SV1911, angelina1, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Spa dej so ljubovta..milina :inlove:

IMG_20160821_173517.jpg

На Lady Phoenix, Rama, Adina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.309
    Допаѓања:
    51.075
    Љубовта не е во другите, таа е во нас, ние треба да ја разбудиме. Но, за тоа будење потребен ни е некој друг. Светот има смисла само ако имаме со кого да ги споделиме нашите чувства.

На eliesaab и Rama им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Признавам дека сум личност што не зборува многу и не се доверувам на било кого, но ме вади од такт кога некои таа моја особина ја искористуваат за да ме засрамат или да ме направат дека сум чудна, па дури и со некои психички проблеми. Кога некои луѓе на кои многу не им верувам или не ги гледам често се обиделе да разговараат за мои проблеми, сум избегнувала да им одговарам на прашањата или сум давала површни одговори само за да не кажам директно дека не сакам да им се доверам. Дури ме прашувале прашања кои воопшто не се нивна работа. И по тоа што не сум сакала да им се доверам, тие веднаш ме гледаат накриво, се чувствувале како на ѕид да му зборуваат, па и подобро моите на психијатар да ме однеле.. |(
    Дај бе луѓе разберете дека секој човек сам најдобро си знае како му е, и не може да смета на секого, особено не на некој што мисли дека ќе го сожалува и обвинува ако му се довери, зошто и такви луѓе сум сретнала. Оставете сам да ги си среди чувствата и сам да одлучи кого ќе смета за подршка. Не терајте некого со сила да зборува, за после да го сметате за луд, само ако не бил сигурен што ќе размислувате за него. Особено ме нервира кога некој ми се прави ангелче кога вели како можам да му се доверам, а потоа зад мој грб зборува леле оваа нешто не е во ред со паметот, како ли ќе продолжи во животот со оваа нејзина повелеченост. |(|(. На таквите едвај се воздржувам да не им ја покажам сосем другата страна од мојот карактер. :@ Тивка сум, ама кога некој не си го контролира јазикот, може да види колку може една тивка личност да преврие и да ги погоди нивните чувства, таму кај што нив ќе ги боли.
    Освен тоа, не значи дека ако јас не се доверувам, дека јас не можам на други да им бидам подршка и да разговарам со нив, што се состои и во мојата идна професија, но сепак би ги прашала дали сакаат, ако не, нема да ги осудувам. Секој сам си знае како му е.

Последна измена: 21 август 2016
    На ceca-1, Rirri, wanderlust и 13 други им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.677
    Допаѓања:
    17.606
    Знаете, имаше едно машко што ме сакаше многу и се направи за мене. Шетавме заедно, вечера ми направи (не појдов), ми купуваше поклони, роденден ми чистеше, сакаше да ме покаже на сите, ми купи белезица,очите му светеа секогаш кога ќе ме видеше. Јас не знаев што ќе биде со мене ќе останам ли во родниот град? Ќе заминам ли надвор? Со месеци не се гледавме. Во март ми заѕвони телефонот, ме свика на разговор неговата другарка која има школо. Мислев дека сме повеќе души на интервју. Но, не само јас бев. За неколку недели ја заменив во школото. Јас, со нејзината помош бев таа што го водеше училиштето. Многу добра соработка.
    Неодамна се видовме со него . Ми кажа дека додека не се гледаме тој разговарал со нејзиниот маж за мене. Наредниот ден таа му побарала мој број.
    Какво можам да заборавам на оваа добрина?
    Тешко ми е што вака испадна. Но, се надевам дека ќе биде се како што треба да биде. Му кажав дека ми треба и ми недостига. И дека никој досега се немал трудено колку него.Сакам да се искупам. Му имам испланирано нешто. Пссст :) Лошо се чувстувам јас. Ми кажа дека додека ме сакал да речел некој за мене лошо - ќе го убиел. А, тој, тој е луд. Лудило во движење што ме дрма и ми го прави забавен животот. За жал, ми кажа дека тргал трева уште од средно. Тоа ми смета најмногу. Дали може човек да се тргне од тоа? Ги има 30 а уште се пијанчи и трга трева.
    Сакам да си докажам себе и него дека не сум толку лоша. Само неодлучна, премногу размислувам, страв што ќе биде.
    И да, има муабети од типот :Што бараш ти со овој?
    Буквално е тешко.
    Но, како сум направила хаос така и ќе го средам.

Последна измена: 21 август 2016
    На rose60, MG3 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Незнам стварно ама секакви машки има... па после ми зборат зашо не излегуваш не пробуваш да си најдеш дечко.Еве ке ви кажам мака мачам со погрешни луѓе... не е до мене ок?

На fallenangel, SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.568
    Ако му кажеш дека тоа ти смета и ако навистина те сака ќе престане да се пијанчи и да пуши трева. Човек кога некого искрено сака ќе направи се за тој што го сака да биде среќен.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.925
    Допаѓања:
    39.415
    Многу е убаво чувството кога повторно ќе се сретнеш со некоја личност спрема која како мал/а си чувствувал/а некаква искра и кога ќе направиш еден муабет за одредени работи. А уште помило ми е кога знам дека таа личност основала семејство.

На Rama и cresa-jagoda им се допаѓа ова.