1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Етет ти умен одговор со ова се согласувам освен со она последното глупаво си е глупаво

На DVAANGELA, cresa-jagoda, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Треба да се знае што е паметно па да утврдиш што е тогаш глупо;)
    Штом цела година не си прочитал ништо паметно тогаш логиката твоја е..не си имал попаметна работа:P

На DVAANGELA, fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Браво Бабе јас во позавиена форма да не биде навредливо сакав да го напоменам но ти поубаво го изпрезентира. А бе не рекле бадијала искуството се стекнува со годините. Секоја чест

На DVAANGELA, ninja35, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.431
    На Kukla994, Lella, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    А дека тоа сум се изгубила???:D

На Ana Marija 1, Lady Phoenix, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.771

Се пронајдоа тие што требаше. :D
    Дај бе вратете го стариот шмек на темава... :doh:

На Viktorijaaa5, Avery, Rama и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    дека љубовната болка кога тогаш минува,спомените избледуваат,но во срцето секогаш ќе имаш еден празен дел што никој неможе да го исполни и така ќе остане.

На blueeparadise, Rama, jasna83 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Па враќај, немој само преку мене жива:)

На fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    што е ова нежност од тебе не ми се верува|(:^):^):^):^)

На Semih-Al, baba Rada, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    На помладите членови кои допрва почнуваат на факултет би им рекла блазе си ви колку само позитивна енергија и еуфорија ве обзема од упис па до прием на факултет.:)
    Ме навраќате на еден дел од времето на кое не сакам да се сеќавам.(facepalm)
    Од денот кога поднесував документи за факултет па некаде до трета година од моето студирање, живеев во пекол но преживеав.:angel:
    Немав никаква позитивна ниту добра мисла за упис, немав ниту елан за учење, ниту мотивација, бев опкружена со лоши луѓе како во приватен живот така и на факултет, бев газена како тепих, понижувана, навредувана без причина иако на сите помагав.(facepalm)
    Но се се промени кога подоцна се разделив од сите нив.:rock:
    Ниту сама не знам како се променив.
    Болката, тагата, повредата, навредата ме направија посилна личност.
    Променета беше видлива. Добивав коментари од типот ти си друга личност, многу си среќна, нон стоп си насмеана.
    Последните две години од моето студирање беше рај за мене затоа што сфатив дека постојат и добри личности, кои се вредни со нив да збориш, со нив да учиш, да се дружиш и забавуваш.
    Најмногу се каам за пропуштената можност што не се осмелив да го почувствувам вистинскиот студентски живот, во смисла на тоа да престојувам во Ск со цимерки било во стан било во студентски дом.
    Да бев похрабра ќе имав долг мир од стартот на факултетот, ќе променев многу други работи па одговорно тврдам дека и денес не би била овде каде што сум.
    Но никогаш не е доцна за нов почеток, нов предизвик. :angel:Којзнае утрешниот ден каде ќе ме однесе, може засекогаш ќе заминам од овој град. Па после ќе се збори камен фрли и повеќе не се заврти.:emo:

На DVAANGELA, Rama, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    :hai: Здраво народе!
    Шта се ради? :party:

Добро бе Кечапчо, ок, ќе се вратам на сцена. :lol:
    Следно кажуј конкретно дека ти фалам да поднапишам нешто, не вака со индиректни постови да праиш забуни и збрки . :P

Туку, шала на страна, не дојдов за да се занесувам, сакав да пишам нешто ама како и цело лето уназад така и сега, ми испари. Ќе речеш топло беше другите денови, ама за сега немам баш некое оправдување :bandit: .

Ај да не биде дека поминав само онака да направам гружва, еве ви сонг за попладневно друштво.

Blow out the fire, don't be so shy ... :music:

In the dark, I see your smile.
    Do you feel my heat, on my skin...
    :dance:

:l:,
    ваша М, :makeup:

На Mahidevranfan, Viktorijaaa5, jasna83 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    44.403
    После 2 милениуми ќе се реши човек да оди на шопинг и ќе зажали што го направил тоа.
    Влегуваш да го пробаш она што ти фатило око и во рок од тие 5-10 минути додека пробуваш 5 пати ти тргаат завеса. 5 пати.
    Деца мали трчаат низ бутикот, тргаат завеси, си влегуваат внатре додека некој се пресоблекува, на мајкиве не им е грижа. Дете е, не знае што е правилно, а што не, ама родителиве барем маааалку повеќе да обрнат внимание на децава не би било лошо.
    Постари нетрпеливи теткици и некултурни тинејџери трчаат до секоја можна пресоблекувална божем светот ќе пропадне ако почекаат 2 минути.
    Додека сум внатре секогаш мрдам, претам како улава со лактите в завеса, да им дадам до знаење на луѓево дека е зафатено, ама ќе се најде некој онака крвнички да ја стрга завесата и душата да ти ја извади, а притоа некој рандом купувач да види се'. Друга работа е тоа што една од продавачките нагласи дека сегде е зафатено и дека треба да почекаат. Тешко било да се праша дали е зафатено пред да направиш некој да се засрами поради твоето нетрпение.

Запомнете, почитувани луѓе: Кога завесата од пресоблекувалната не е тргната настрана, тоа значи дека внатре има некој и е зафатено, ќе си почекате.
    Осет, елементарна култура и трпение-што беше тоа?

На Mahidevranfan, Viktorijaaa5, blueeparadise и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    ЈАС ќе го исполнам тој празен дел од срцето:)

14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.774
    Ova da go napises vo edna od temite,gnevni i "osetlivi" majki ke te raspnat.
    Decata trcale i narusuvale necij mir...ma nemoj..

На DVAANGELA, Avery, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.302
    Одма имаш аргумент: значи ние мајките дома треба да се затвориме со децата, а? А? Не си мајка, ќе видиш по неколку години како е. :party:

На mssuniquee, Avery, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    13.912
    Утре ми е прв ден на работа :D , мислам дека ќе приумрам, ем од страв (да не згрешам нешто |(, пошто сум родена за грешки правење), ем имам срам, дека не знам никој :$, смотле невидено сум шта чеш :drunk:

На Crna Dama, Rama, crazylady и 14 други им се допаѓа ова.
  17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Животот ме научи дека не се лавици оние кои не плачат,
    лавици се оние кои паѓаат и стануваат,
    гребат, врескаат и плачат кога ги боли,
    им го кршат грбот и повторно продолжуват напред.
    Лавици се оние кои плачот в миг може да го прекинат,
    и кожата сами да си ја милуваат наместо да молат за милост
    и оние кои продолжуваат....само продолжуваат напред....

На Rama, eliesaab, Bibi 88 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.538
    Имав лош ден, што се претвори во лоша недела, што се претвори во лош месец.

И сега сакам само да спијам, до наредната година.
    И да се будам за да јадам лепчиња со авокадо и кромид или ајвар.

На Lady Phoenix, Avery, Rama и 20 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Не треба да се затворите но треба да се воспитаат децата, да им се рече што не е во ред да прават!
    Знаеш ли колку пати кога сум на банкомат ми се случило да ми дојде дете од 5 години, ми чепка на копчињата, мајкава на мобилен збори ич не и чуе, го гледа дека чепка ништо не му вели! Колку пати ми се блокира банкоматот со картица заглавена па ни пин не можам да внесам! Што треба да направам, да му се развикам на дете, јас ли да го воспитувам! Колку пати имам речено госпоѓо приберете го детево , ми смета, не можам да си завршам работа и еве вака као тебе ми се понашаат па и уште превртуваат очи, ко ја да сум крива што не си ги воспитале децата!
    Се случило да шетам низ град, децава шетаат со мајки мизерни, прости, ми креваат фустан на мене и на неколку девојчиња. Ама нели децава се заштитени не можеш да преречеш, педофил, манијак, тепач ќе те направат.
    Некна гледав емисија на Канал5 со девојче што наводно изработувало икони знаеш како се понашаше како уличарче, без култура. Го грабна микрофонот, збеснуваше во студио , од кревање на фустани до трчање а емисија во живо! Водителкава пропаѓа во земја а мајкава гајле си нема, си молчи. И не верувам дека тоа дете имало талент за тоа, прво нема основна култура и воспитание па за други работи да не зборувам.
    Да не речам за деца што зборуваат глуп, прости работи што не се за зборување.
    Не се децата криви ама родителите кои не ги воспитале да!
    Има многу деца кои се воспитани и знаат како да се однесусват и воопшто не треба да внимаваш додека шеташ низ улица, град, идеш на гости како ќе се понашаат затоа што некои родители си се поставиле како авторитет.

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.302
    ...
    ...
    ... ај, немам нерви да објаснувам.
    :hai:

На Lady Phoenix, Avery, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.