Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Неκои луѓе немаат сρам, ниту мозоκ. Додеκа се возев денес во автобус, имав масажа на мозоκот од еден постаρ господин. Почна да ми филозофиρа и на κρај пρужи ρаце за да ме фати за газ. Ало бρе? Κаκо не ви е сρам да се пуштате на млади девојчиња, магаρиња стаρи? Сешто дρжи земјава. :devil:

2. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Секој најпрво треба да биде човек , потоа се останато.

3. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Abe toa e..se vozat besplatno ko gospoda..toa e cin na sloboda koe loso se odrazuva...

SummerGirl likes this.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Колку луѓе, толку табиети. 8)
    Некој со некого може, некој друг пак, со истиот тој не може. Она што некому му пречи, на друг пак, не. Некогаш со самите себеси можеме, друг пат и тоа ни е тешко. :mm:Па ќе речеме "од оваа кожа, во друга не се може". А пак, да укривиме друг, секогаш ни е најлесно. Оти, да речеш за себе, не чинам, всушност да го препознаеш моментот кога суетата твоја истрчала пред тебе, па направила беља. ...E тоа е состојба кога навистина се познаваш себеси, па со полно право можеш да речеш, таква сум, тоа сум јас.:mm:

Ketchup, Dennings, galapce and 7 others like this.
  5. Krunicka

Krunicka Активен член

6. Rama

Rama Форумски идол

Ми се пиеше кафе во град,другарките најдоа 500 изговори,не ги помолив ич,си го зедов внук ми за раче и најубаво си поминав :D
    Уживав да го гледам среќен како трчка низ парк,се крлаше,се возеше на количиња и така,после се напивме едно кафе на широк сокак,уствари јас де,тој јадеше шлаг пена.
    Веќе не молам никој за излегување,си имам најдобар,ама најдобар нов пријател.
    Го сакам:inlove::inlove::inlove:
    И нема врска што има две ипол год,разбира повеќе од возрасните:D

LittleChili, Ketchup, SV1911 and 38 others like this.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Задоволството е мое!!!
    Благодарам на довербата :hug: :*

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Во пластично од сладолед некогаш ќе најдеш сарма, ама некогаш палачинки.

- Животот објаснет во една реченица.

9. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Денес сретнав една и се потсетив на дедо ми еднаш шо ми кажа, уствари он стално по нешо паметно знае да ми каже.
    Пиевме кафе у двор и една ко помина дедо ми кажа охооо ама те загледа оваа, ако реков, грда е. Он ми рече не е бе само незнае да се нашминка.
    Така денес оваа шо ја сретнав тип топ средена стварно личеше ан нешо, ама ми текна каква е кога е "обична" и ми падна :)

cresa-jagoda likes this.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Летото помина, а овие мрт не пуштија Tropical Heat ееејј :envy: И сеа пак да не треба такса да им се плаќа

11. Passionate23

Passionate23 Активен член

Во добра намера да и докажам на другаркава дека греши што излага со помал,плус со некој што си го лади со неа,а се дружиме долго време ,ми замери госпоѓава,со тоа докажа дека ме става на исто рамниште со некои стварно лошо што и мислат.Некои работи не требало туку така да се кажат,епа девојче ти не ја цениш мојата искреност и тоа што знаеш дека сум во право тебе те уништува...боље сурова вистина ,него лажна љубезност.Ке се снајдам јас,ти ке останеш сама.

Oleeenka, elimkd, Mr. Right and 7 others like this.
  12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

СД си Кажам што ме мачи.
    Значи не знам колку држи вода заклучоков ама мислам дека карактеристика за Македонците е што ги потценуваат другите луѓе освен себе си. Еве на пример во Србија и Америка нема толкава дискрминација, толеранцијата е поголема затоа што Србите ги имаат Ѕвездите на Гранд и воопште ги подржуваат на секакви типови на луѓе. Исто и во Америка, колку поголема драма(искажување чувства) повеќе те сакаат-барем за селебрити е така. Еве пример сега излезе акцентот на луѓето со Даунов синдром, потоа плус-сајз модели...Колку повеќе си различен повеќе те ценат и помала дискриминација има за сите луѓе. Нели владеат со мотото - "Сите сме луѓе,еднакви". Тоа во МК го нема, и најлесно е да се каже "Абе овој ли? Па тој вака/онака..." Така да мислам дека ми се потврдува тезата дека сме народ што пребрзо донесува одлуки и потценува, не им даваме шанса на сите што не е добро за општеството во секој случај.
    Друго, за комплесксиве... Дали тие луѓе што ги хејтаат на оние што слушаат турбофолк и сметаат се најолшо за нив(алергични се) уствари имаа комплекси на не знам што или се работи за нешто друго?

SAMIRA, Rama, Oleeenka and 1 other person like this.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Роденденот е денот што го чекаме цела година.. 8) За една година постара али ја уште се осеќам ко да сум 3 години у паметот, детето во мене никогаш нема да дозволам да го снема :rofl::rofl:
    Мајка цел ден се распремала дома салати, кифли, благо, брат ми ми правел честитка, бидејќи на 8 години друго не можел да ми купи, а мене доволно ми е и само една прегратка, само искрена да е, а татко ми па, мислел дека правам 1 година појше од тоа шо праам, абе забораен чоек. Ама и покрај сите комедии ја многу си ги сакам. :rofl: :inlove:
    На фејзбук, ко секоја година дволичност на ниво, ич не мораш ни среќен роденден да ми пишеш ако не ти е искрено, свашта, али тоа е во време на социјални мрежи мора да се навикнеш на тие лажни особи. :@
    Ќе прославам со најблиските и тие што најмногу си ги сакам, друго и нејќам од овој роденден освен позитивни и искрени особи кои се тука со мене кога и да ми е потребно, а тие лажните и негативни нека се исчистат од мојот живот, поубаво е без нив. :nod:
    И повелете на торта, за сите ви чувам по некое парче. :^:

14. macka5

macka5 Истакнат член

Колку си ти сладок овие твои гестови што буквално ми го разубавуваш денот. Како демек случајно дојде до нашата маса и побара дали е слободно столчето иако имаше слободни одма до твојата маса. И баш па и немаше некоја потреба да се прошеташ едно 5-6 за да те видам. Што уште треба да се деси за да го направиш првиот чекор или ме чекаш мене? Епа срце мое ако мислиш дека јас прва ќе ти пишам или пријдам, нажалост се лажеш

15. poenta

poenta Форумски идол

Зад другата страна на женската совршеност која импресионира, но и инкогнира.
    Убавината повлекува и жртвување. Вклучувајќи го и раното станување.

Се пронајдов :wasntme:

Ketchup, jasna83, SV1911 and 6 others like this.
  16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Ако секој ден е нова лекција
    ако со секој ден се трудиме да стануваме подобри од тоа што сме биле вчера,
    јас денес знам дека за да сакам некој јас морам да му се восхитувам,
    за да сакам некој морам да учам од него секој час,
    за да сакам некој морам без срам да го прашувам за секоја ситница,
    за да сакам некој морам да знам дека сонува, да знае што сонувам.....
    Добро утро.... нека и денес биде нова лекција, нека биде еден чекор кон себепознавањето!

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ја затвотија најдобрата сендвичара во градов... сите почнаа по ресторани и lounge bars да одат и им замина прометот...се осеќам ко во некоја далечна иднина да сум каде сендвичарите исчезнуваат. Квалитетен хамбургер да се немало во градов... ех на што спаднавме.

18. Outlook

Outlook Популарен член

Добро утро, феминки !!! Нов ден нова нафака !

19. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека треба да бидеме толерантни према тие што се ,,изгубиле,, на својот пат :nod:

Да не им се замерува и да им се зема ,,здраво за готово,, тоа што го зборат...

Незнаење, љубомора и зајадливост излегуваат само од изгубена душа:!:

Rama, baba Rada, Ketchup and 13 others like this.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Од далеку си убава...а далеку си од убава!