Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.919
    Допаѓања:
    39.395
    Неκои луѓе немаат сρам, ниту мозоκ. Додеκа се возев денес во автобус, имав масажа на мозоκот од еден постаρ господин. Почна да ми филозофиρа и на κρај пρужи ρаце за да ме фати за газ. Ало бρе? Κаκо не ви е сρам да се пуштате на млади девојчиња, магаρиња стаρи? Сешто дρжи земјава. :devil:

На crazylady, Petar80, Passionate23 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.146
    Секој најпрво треба да биде човек , потоа се останато.

На simonna.a, Petar80, Marijana93 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Abe toa e..se vozat besplatno ko gospoda..toa e cin na sloboda koe loso se odrazuva...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Колку луѓе, толку табиети. 8)
    Некој со некого може, некој друг пак, со истиот тој не може. Она што некому му пречи, на друг пак, не. Некогаш со самите себеси можеме, друг пат и тоа ни е тешко. :mm:Па ќе речеме "од оваа кожа, во друга не се може". А пак, да укривиме друг, секогаш ни е најлесно. Оти, да речеш за себе, не чинам, всушност да го препознаеш моментот кога суетата твоја истрчала пред тебе, па направила беља. ...E тоа е состојба кога навистина се познаваш себеси, па со полно право можеш да речеш, таква сум, тоа сум јас.:mm:

На Ketchup, Dennings, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Krunicka

Krunicka Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    173

На LittleChili, Ketchup, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    55.455
    Ми се пиеше кафе во град,другарките најдоа 500 изговори,не ги помолив ич,си го зедов внук ми за раче и најубаво си поминав :D
    Уживав да го гледам среќен како трчка низ парк,се крлаше,се возеше на количиња и така,после се напивме едно кафе на широк сокак,уствари јас де,тој јадеше шлаг пена.
    Веќе не молам никој за излегување,си имам најдобар,ама најдобар нов пријател.
    Го сакам:inlove::inlove::inlove:
    И нема врска што има две ипол год,разбира повеќе од возрасните:D

На LittleChili, Ketchup, SV1911 и 38 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    На kjukli, Пчела, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Во пластично од сладолед некогаш ќе најдеш сарма, ама некогаш палачинки.

- Животот објаснет во една реченица.

На LittleChili, Ketchup, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  9. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    Денес сретнав една и се потсетив на дедо ми еднаш шо ми кажа, уствари он стално по нешо паметно знае да ми каже.
    Пиевме кафе у двор и една ко помина дедо ми кажа охооо ама те загледа оваа, ако реков, грда е. Он ми рече не е бе само незнае да се нашминка.
    Така денес оваа шо ја сретнав тип топ средена стварно личеше ан нешо, ама ми текна каква е кога е "обична" и ми падна :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.207
    Летото помина, а овие мрт не пуштија Tropical Heat ееејј :envy: И сеа пак да не треба такса да им се плаќа

На Bender Rodriguez, mama31, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Passionate23

Passionate23 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    154
    Во добра намера да и докажам на другаркава дека греши што излага со помал,плус со некој што си го лади со неа,а се дружиме долго време ,ми замери госпоѓава,со тоа докажа дека ме става на исто рамниште со некои стварно лошо што и мислат.Некои работи не требало туку така да се кажат,епа девојче ти не ја цениш мојата искреност и тоа што знаеш дека сум во право тебе те уништува...боље сурова вистина ,него лажна љубезност.Ке се снајдам јас,ти ке останеш сама.

На Oleeenka, elimkd, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    СД си Кажам што ме мачи.
    Значи не знам колку држи вода заклучоков ама мислам дека карактеристика за Македонците е што ги потценуваат другите луѓе освен себе си. Еве на пример во Србија и Америка нема толкава дискрминација, толеранцијата е поголема затоа што Србите ги имаат Ѕвездите на Гранд и воопште ги подржуваат на секакви типови на луѓе. Исто и во Америка, колку поголема драма(искажување чувства) повеќе те сакаат-барем за селебрити е така. Еве пример сега излезе акцентот на луѓето со Даунов синдром, потоа плус-сајз модели...Колку повеќе си различен повеќе те ценат и помала дискриминација има за сите луѓе. Нели владеат со мотото - "Сите сме луѓе,еднакви". Тоа во МК го нема, и најлесно е да се каже "Абе овој ли? Па тој вака/онака..." Така да мислам дека ми се потврдува тезата дека сме народ што пребрзо донесува одлуки и потценува, не им даваме шанса на сите што не е добро за општеството во секој случај.
    Друго, за комплесксиве... Дали тие луѓе што ги хејтаат на оние што слушаат турбофолк и сметаат се најолшо за нив(алергични се) уствари имаа комплекси на не знам што или се работи за нешто друго?

На SAMIRA, Rama, Oleeenka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.424
    Роденденот е денот што го чекаме цела година.. 8) За една година постара али ја уште се осеќам ко да сум 3 години у паметот, детето во мене никогаш нема да дозволам да го снема :rofl::rofl:
    Мајка цел ден се распремала дома салати, кифли, благо, брат ми ми правел честитка, бидејќи на 8 години друго не можел да ми купи, а мене доволно ми е и само една прегратка, само искрена да е, а татко ми па, мислел дека правам 1 година појше од тоа шо праам, абе забораен чоек. Ама и покрај сите комедии ја многу си ги сакам. :rofl: :inlove:
    На фејзбук, ко секоја година дволичност на ниво, ич не мораш ни среќен роденден да ми пишеш ако не ти е искрено, свашта, али тоа е во време на социјални мрежи мора да се навикнеш на тие лажни особи. :@
    Ќе прославам со најблиските и тие што најмногу си ги сакам, друго и нејќам од овој роденден освен позитивни и искрени особи кои се тука со мене кога и да ми е потребно, а тие лажните и негативни нека се исчистат од мојот живот, поубаво е без нив. :nod:
    И повелете на торта, за сите ви чувам по некое парче. :^:

На nevermet18, BlackMistery, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  14. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Колку си ти сладок овие твои гестови што буквално ми го разубавуваш денот. Како демек случајно дојде до нашата маса и побара дали е слободно столчето иако имаше слободни одма до твојата маса. И баш па и немаше некоја потреба да се прошеташ едно 5-6 за да те видам. Што уште треба да се деси за да го направиш првиот чекор или ме чекаш мене? Епа срце мое ако мислиш дека јас прва ќе ти пишам или пријдам, нажалост се лажеш

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.221
    Зад другата страна на женската совршеност која импресионира, но и инкогнира.
    Убавината повлекува и жртвување. Вклучувајќи го и раното станување.

Се пронајдов :wasntme:

На Ketchup, jasna83, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Ако секој ден е нова лекција
    ако со секој ден се трудиме да стануваме подобри од тоа што сме биле вчера,
    јас денес знам дека за да сакам некој јас морам да му се восхитувам,
    за да сакам некој морам да учам од него секој час,
    за да сакам некој морам без срам да го прашувам за секоја ситница,
    за да сакам некој морам да знам дека сонува, да знае што сонувам.....
    Добро утро.... нека и денес биде нова лекција, нека биде еден чекор кон себепознавањето!

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.930
    Допаѓања:
    81.541
    Ја затвотија најдобрата сендвичара во градов... сите почнаа по ресторани и lounge bars да одат и им замина прометот...се осеќам ко во некоја далечна иднина да сум каде сендвичарите исчезнуваат. Квалитетен хамбургер да се немало во градов... ех на што спаднавме.

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Добро утро, феминки !!! Нов ден нова нафака !

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.774
    СДК дека треба да бидеме толерантни према тие што се ,,изгубиле,, на својот пат :nod:

Да не им се замерува и да им се зема ,,здраво за готово,, тоа што го зборат...

Незнаење, љубомора и зајадливост излегуваат само од изгубена душа:!:

На Rama, baba Rada, Ketchup и 13 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.390
    Од далеку си убава...а далеку си од убава!

На baba Rada, Lady Phoenix, elimkd и 9 други им се допаѓа ова.