Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    СДК:
    Не прави на друг тоа што не сакаш да ти го прават на тебе.

На vitamina, crazylady, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  2. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Драги мои денеска е најсреќниот ден во мојот живот. Јас дипломирав. Сите сплетки, тортури и вртлози со темата на крај покажаа супер резултат, а задоволството од сопствениот ангажман е двојно поголемо. Завршија непреспиените ноќи, нервози, бројки, пресметки.Пресреќна сум, на сите што ви е познато ова чувство најверојатно знаете дека нема поголема среќа кога ќе ставиш крај на една етапа од животот. Нешто што отсекогаш си го сакал. И не само стесовите од факултетот, јас самата бев изложена на енормни стресови, не знам од каде само ја добив таа сила за да бидам само подобра и да постигнам висок успех. А со ваква сила човек не се потценува и не се запира. Чуден е патот божји, во секое лошо има нешто добро.
    Сега останува да си го спакувам куферот и да отпатувам на 10 дена на едно романтично место. Тука е врнежливо, не би требало да е таму, но и да е, јас и саканиот и време да размислам што понатаму со мојот академски пат, па и успат некоја работичка да си најдам. Скромно нели? Сепак не оти тоа го заслужувам. Бидете ми поздравени и повелете почастете се :) :) :)

На Ketrin.Moon, anel, Annath и 35 други им се допаѓа ова.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @mynameislove Честитки, уште многу успеси да имаш.:hug::f::party:

На mynameislove и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.734
    Допаѓања:
    186.860
    Ти благодарам многу. Со оглед на тоа што се сама избирав што како ќе изгледа, навистина ми значи. :)
    Околу осветлувањето..во принцип воопшто не сакам лед сијалички, ама според тоа како имав смислено да изгледа делот околу телевизорот беа ептен неизбежен детал, што и мислев дека и само као детал ќе остане. Излезе дека нив најмногу ги користиме, па сега дури и ги препорачувам. :)

Нејсе... деновиве сум вознемирена. Имав една стресна случка пред некој ден (ова кога ќе се зареди крај нема (facepalm) ) и навечер не можам да спијам, а сабајле будна од рани зори, со необично брзо чукање на срцево... Според докторот - тахикардија... 117 чукања во минута, ете...уште тоа ми требаше периодов..(facepalm)

Друго, приметувам веќе некое време пешкирот мој за лице кој патем го чувам во едното купатило, го наоѓам секое утро во кадата од другото купатило, а мајка ми и брат ми креваат раменици. Да бев бар малку суеверна ќе се исфилмав за нешто надприродно, ама сабајлево "натрапникот" е фатен на дело. Мачкава си праела постела секоја вечер...а не дека нема нејзина. (facepalm)

Есен. Можеби сеуште не календарски, ама ова време ми мириса на чај од брусница и ванила и јагода..и салеп. На домашни пити со праз и спанаќ. Ми мириса на дуњи и слатко од сливи со оревчиња и бадеми. Само на пари не ми мириса.:rofl:

Последна измена: 7 септември 2016
    На Ketrin.Moon, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.774
    @mynameislove so srekja..sto pobrgu rabota da najdes.

SDK..pred da prasas kako nesto e vozmozno..prasaj se samata sebe kako tebe ti e nevozmozno..

На Lady Phoenix, sofijanoka, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.416
    Допаѓања:
    82.132
    Чекајте да се штипнам уште еднаш за конечно да си поверувам; од денес па натаму сум официјално ДИА.
    Одиме понатаму за следна „титула“. :)

Баба ми битно cе исплака, мислиш крајот на светот е на прагот. Уште од сега да ми „држи вода“ до свадбата. :lol:
    ... а јас уште не знам каде сум и си мислам бладам - среќна сум, па малку ко изгубена во преводот и пак се штипкам по тело, листајќи си го програмот и си велам: „Eјј, ова навистина е мое дело.“ :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, IronLady, Lady Phoenix и 32 други им се допаѓа ова.
  7. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    ете мојот живот вака си функционира....

14202647_522229814633517_3342705331901551445_n.png

На vitamina, evangelina.ina, crazylady и 9 други им се допаѓа ова.
  8. kolumnistot

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
  9. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Чекам.
    Постојано чекам.
    А,не знам што ...

На sofijanoka, Rama и elimkd им се допаѓа ова.
  10. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    2.765
    Сакам да кажам дека иако на животот мноооогу често гледам негативно, и важам за песимистична личност, јас навистина сфаќам колку сум само благословена што имам топол дом и луѓе до мене што би дале се само за да ме видат насмеана. Жал ми е за моментите кога сум анксиозна и намуртена, најмалите ствари ме нервираат и на вас ви се истурам.

Есента е на прагот, а јас сум многу возбудена. Пред мене е голема промена. Веќе не сум дете. Јас пораснав. Не ми се верува! Толку многу сакав да пораснам, дури и деновите ги броев.. И сега... сега сум толку збунета, како на детето во мене да сакам да му речам: ТРЕБАШЕ ДА ЖИВЕЕШ ВО МОМЕНТОТ! Толку многу внимание посвети на размислување за минатото и иднината, што ти не ја живееше сегашноста. Ама имам време да го поправам тоа. Сега ќе живеам само во сегашноста, и тоа за себеси. За моите соништа, моите цели. Ќе се трудам многу и ќе се борам за својата среќа. Ако треба и со себеси ќе се борам, ама најсреќна ќе бидам!

Знам да бидам голема плачка, паничарка и најголем негативец на светот, ама многу ве сакам сите што се трудите околу мене и што се грижите!

Држете ми среќа се да испадне како што треба, и се да се среди. Поздравчиња за сите. :hug::sun::l:

На Tammy99, sofijanoka, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    @mynameislove честитки! :party::party::party:
    Го знам чувството на олеснување и слобода :)
    Па наскоро и да си ја уновчиш дипломата (fingers)

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    7.663
    На kolumnistot му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kolumnistot

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Додека тие паднат, нам таванот со нив ќе ни паѓа секојдневно

14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.197
    За некои кафето, за мене тетратките. :D Не, јас имам проблем, опсесија. Можам да се замислам по телевизија на оние шоута за опседнати луѓе, како даваат снимка од мене како си ги редам и бакнувам тетратките, а во позадина voiceover, онака потресено "I can't help it. It's stronger than me." :rofl:

Ме немаше неколку дена, тоа е бидејќи се приспособувам на огромната промена што ми се случи. Со години сум на едно место, со исти луѓе, и сега бум! Одеднаш се губам по ходници и никој не познавам.
    Ама се навикнав колку-толку, уште професорете не можам да ги уклопчам, не знам кој каков е и што сака. Додуша професорот по мојот омилен предмет на почеток малку ме мразеше, ама последниве денови раката не ја спуштив долу, нон-стоп на табла бев и сега да се пофалам, ми го научи името. 8)

Си имав ups and downs неделава, ама за среќа успеав рационално да се справам со тоа, само се оддалечувам to see the bigger picture и всушност сфаќам дека како за загубено прваче, одлично ми оди. :D

И така, деновите ми се составени од школо, малку учење, тетратки ( :l: ) и секако Grey's Anatomy со пуканки.
    Патем, една поука која на 90% од вас нема да ви служи. Не покажувајте дека сте возбудени за астрономија, бидејќи професорот баш вас ќе ве одбере да презентирате за ѕвезди следниот час. :tmi:
    Jk, работата ќе излезе watch me brag about black holes until someone stops me. :D

На xGrapefruitx, Lady Phoenix, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    @fallenangel @referentka и @Kitten ви благодарам од срце милички, само убавини да ве следат во животот :hug::hug::hug:

На fallenangel, Kitten и referentka им се допаѓа ова.
  16. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.700
    Сдк: На се има крај, само на човековата простоќа НЕ! :envy:

На LittleChili, jasna83, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    55.439
    Смешни ми се родителите што од 1- 2 години непотребно ги форсираат малечките да учат англиски,па едвај знаат македонски бе!
    Ок,да живееш во странство мора,ама за кај нас ? Па ќе им дојде времето и англиски да учат,не берете гајле.
    Пример комшивчето ми има годинка и пол и ги научило боите на англиски,ама тоа онака формално научени,ја прашувам да ги каже истите и на маќедонски,не знае!! Значи ги терате да учат онака само на памет? Не чини така верувајте.

На presiosaP, kala21, realGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  18. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Лелеле што сум си сексилава,:makeup:(hollest):P цела во црвено облечена ко да е нова година или денот на вљубените, па спремна за романтика.8-|
    За вас не знам ама мене ако не ми е погодена постелнина, пижами, ноќница не можам да спијам.
    Сакам да си се чувствувам удобно во постелата каде што спијам. Идеално ќе беше се уште да имам некој да гушкам до мене.:hug:Вака сам досадно е, зјапам во ѕидови сон не ме фаќа.
    Ајде којзнае може чуда се случуваат па ќе имам и јас кого да гушкам.:angel:

На donna.17, realGirl, jasna83 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.149
    Допаѓања:
    17.735
    Мила и јас сакам да имам некој да си гушкам, ама изгледа навикната сум сама да спијам па кога ќе спие некој до мене на моменти нервоза ме фаќа :)

На ceca-1, fallenangel, Marijana93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Сдк,односно да ја цитирам Ина

Не им верувам на оние што ги оговараат своите пријатели пред мене.

А ти Македонијо не си веќе мала,направи 25, редно е да си посериозна.

На anel, Lady Phoenix, sparklie и 18 други им се допаѓа ова.