Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.413
    Veke e utro se razdenuva popoleka.Od pusti strav oko nemam sklopeno skoro celo denonokie..ne mozam da izdrzam veke.Bog neka ni e napomos.

На Ketchup, cresa-jagoda, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    174.512
    Кога јас што мразам кафе си сварив..
    Можам да замислам другите колку кафиња мавнале8-|
    Добро утро:hai:

На Aleksandar1212, Ketchup, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  3. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.149
    Допаѓања:
    17.735
    100

На cresa-jagoda, buba4e89, tea20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    9.959
    Абе ние што дежуравме ноќеска не осетивте пак у 6ч ? јас сум задремала ама ме здрма пак нешто и сум будна еве, се токмам да работам, вчера не успеав да завршам :/

Имајте убав ден женчиња и мажиња на форумов :*
    Ај едно утринско да се почастиме:

На cresa-jagoda, elimkd и КикиМаус им се допаѓа ова.
  5. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.149
    Допаѓања:
    17.735
    Ми се спие ми се плаче, ама страв ми да си легнам, зошто ако здрма а не осетам, баба ми од што е злобна се сомневам дека ќе ме разбуди

На Cka, cresa-jagoda, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Srekjen Kurban Bajram drugari :hug:
    Da mi dojte na baklava. Site ♡

На Cka, Tajnaotrovna, Elissa и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.413
    Јас осетив благо тресење...прозорците завибрираа ама си го лажев умот дека е од тоа што се тресам ко лист..Доста си се тешев.

На cresa-jagoda и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Добивам совет кој треба да е другарски, таков. И е. И го цениш ко таков. Неизмерно. Без оглед што не ти брка никаква работа, ама ете, личноста која го дава колку толку се вклучила во твоето, мислела на твоето, што ехе, личности кои треба да мислат не го прават, нели. Као. Ама, не е фино коа фокусот од тоа што го правиш се врти на тој што дава совет и на тоа што со одбивање на советот... го навредуваш, повредуваш. Као. Само затоа што,не ти брка тоа работа. Друг ти е планот. Пак уште и таква драма крене,толку носот го крене да ти се одмили твоето. Аман. Остај.:D Не ме мисли. задоволи се со тоа што еден ден ќе ми го триеш носот оти не сум ти го послушала советот,само не ми го укакувај нештото. Благодарам едно, доста треба да е, ко за другари,ех.:|

На Mr. Right, Ketchup, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.734
    Допаѓања:
    186.858
    За време на земјотрес ми се случуваат две состојби. Или паничам и трчам наоколу или се блокирам. За претходниот во јуни-јули паничев. Со тетка ми бевме кај мене дома, плачев, се тресев и трчав наоколу (facepalm) Среќа тетка ми е најсупер тета како се носеше смирено со ситуацијата...така се смирив и јас. За вчера...што да ви причам...фешти(facepalm)(facepalm)(facepalm) од после погреб кај другарка ми дома средуваме за луѓето што доаѓаа... И оп земјотрес! Јас да се исконтролирам да не испаничам пред сите...се блокирав, ги извадив од памет луѓето..(facepalm) Па следеа повици од брат ми со инструкции да пијам вода, да не го користам лифтот..и така натака.

Мајка ми беше сама со мачката која идела по неа и и мјаукала што никогаш не се случува, и мајка ми знаела што следува. Ја земала во раце и чекала под врата. Паднале и се испокршиле рамки и мајка ми која нема воопшто страв, толку се извадила од памет што пиела нешто за смирување после тоа. Значи на 5ти било навистина страшно.

Си дојдов дома секако попладнето. Мајка ми знае да каже од судбина не се бега. На приземје, петти, петнаесетти или куќа..она што ти е пишано ќе те стигне секако. Јас не сум сигурна баш..верувам во превенција. :)
    Тоа што цела вечер не тргнав око од мачката е сосем друга ствар. :rofl:

Кафето испиено, чај на ред. :)
    Имајте убав почеток на неделава! :)

Прикачени фајлови:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      161,9 KB
      Прегледи:
      27
    На Ketchup, cresa-jagoda, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  10. kucickaaa

kucickaaa Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    57
    честит да ни е курбан бајрам
    бујрумте на баклава
    image-0-02-01-d4665815d913b8f35af0599b8ab6bcbb3a2064c88573030589f4c0fd8ccf1e7b-V-1.jpg

На Cka, Tajnaotrovna, Bitter-Sweet и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Баталете вести и ИЗИС, следете го Иван Исцелител на фејсбук - предвидува земјотреси. :D

На Cka, Tajnaotrovna, Marijana93 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.226
    Светов ми е толку безличен што дури и сонцето ми е сиво. Монотонија, досада, материја... Зар би можел да ги обвиниш луѓето кои не се познаваат себеси? Па никој не знае кој всушност е. Никој не знае каков човек би бил ако не било неизбежно да се сретнеш со тие правила. Каков си бил како дете, пред мајка ти да ти каже дека е неприфатливо да пееш во продавница, пред на училиште да одлучат што треба, а што не треба да знаеш. Пред луѓето да ти кажат што е убаво а што е грдо. Пред другите да ти кажат што ти е потребно, а што не. Но сепак, постои нешто кое сите не поврзува. Нешто кое не тера да се грижиме за другите, да ги сакаме сите иако не сакаме да го признаеме тоа.
    Јас не сум во Македонија, навистина не знам како ви е. Не можам ни да ја замислам болката која сега ја чувствувате. Но тоа ми зборува за нешто сосем друго. За тоа колку сте полни со живот, полни со сочувство и љубов. Па дури и во таа поделена земја во која владее напнатост и омраза, еден потрес може и те како да ги сплоти луѓето. Сега не се важни ни партиски бои, ни различна националност, ни различен вкус за музика. Останете такви и после оваа катастрофа. Многумина од луѓето секојдневно чувствуаат вакви потреси. Не секогаш под своите нозе. Некогаш во нивните умови, некогаш во нивните срца.

На eliesaab, deskarada, Ketrin.Moon и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Imam edno cc'kalo shto celo vreme mi cck'a, koga kje prestane da ccka znam deka treba da stanam od son.
    Pijam 10ml temen juice, polugaziran i so shekjer, mi se otvara oko i go pochnuvam denot.

На КикиМаус и fallenangel им се допаѓа ова.
  14. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.149
    Допаѓања:
    17.735
    Ме радуваат малите сончеви зраци кои едвај продираат низ облаците, малите врапчиња кои слетуваат на прозорецот каде што сум им оставила ронки и малото детенце кое ми се насмевна дури баба ми го влечеше за рака. Се радувам на мали чоколадца, малите играчки на внучко и изненадната порака на телефон.

На Rama, cresa-jagoda, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Секогаш сум мразела искалкулирани и ограничени луѓе,
    ете штетни по здравјето ми биле...
    А денес кога ме просветлија со мислата:
    „ Јас сакам богат странец за маж, да си живеам убаво... доста беше работа за мене“
    Nemacka-pepelaska-480x330.jpg

Се запрашав во кој век родена сум , штом сум вака романтична???
    Се запрашав кого треба да го повикам на оттчет кога вака душата ми е затруена љубов и нежност да бара?
    Се запрашав зошто нам хроничните барачи на љубов секогаш главата не боли пред самоуверените материјални искази од овој тип?
    Се запрашав каде кој лек да го испијам , да си ја сочувам искреноста од ваквите малограѓански размислувања?
    Се запрашав зошто не сме останале робинки на мажите, кога сега во 21ви век преферираме да бидеме робиви на нивните пари и желби?
    Се запрашав дали љубовта треба да е форма на мала проституција?
    Се запрашав како ќе ги поместиме границите, како ќе ги тегнеме предрасудите со ваквите ставови врежани во нас?
    Filling lost во ројот прашања сум... но и filling secure во себе и во своите ставови, повеќе од кога и да било!

На Tajnaotrovna, Dennings, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.565
    Баш ми е кул со антена 5 цел ден си потпевнувам и подигрувам и не мислам на вчера и на тоа што следи... Животот е сега.. :dance::rofl:

На Ketchup, Rama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.049
    Само мајка ми за време на земјотрес има тенденција да ја исклучи антената од телевизорот.
    Жено земјотрес е,не се грмотевици.
    Пресмешни потези прави,кога е испаничена.

На Cka, Tajnaotrovna, Ketrin.Moon и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    Честит Курбан Бајрам на сите кои слават ! :)

На kucickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.037
    Допаѓања:
    48.400
    Да не даваше мајка изјава за сител, едно жениче истото го кажа

На Tajnaotrovna, Bozica1980, Marijana93 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.220
    СДК... Консумирањето главен оброк (ручек) без салата е како пиење пијалок без здравица.
    Некои нешта подобро се усвојуваат во својата поврзаност кога имаат поширока примена.