1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    55.438
    Велат човек учи од своите грешки,а види ме мене,до ден денешен не научив ништо освен тоа да ги повторувам повеќе пати.
    Е кој е ко мене друг??? :D

На deskarada, Viktorijaaa5, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    3.440
    Многу, многу некако е... носталгично. Се` што ме чека :(

На Mr. Right и elimkd им се допаѓа ова.
  3. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.847
    Сдк дека многу почнав да јадам :lol:

На Rama, fallenangel, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Sekogas ke postoi edna licnost na koja sto si slab!!!
    I da ja imas i da ja nemas...taa ti e vo srceto.
    Pusta ljubov me otepa veke nikad nema da se zalubam!!!

На minne992, kjukli, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Уште мнооогу одамна... Ти дозволив да ми влезеш во животот, да ме земеш целосно, да сум само твоја, на секој е*ан можен начин. И те засакав.. ти се дадов. Се препуштив на твоја милост и немилост. Ги трпев сите срања, и кога беше и кога не беше во право- со цел да не се караме повеќе од потребно. Те поддржав во се што сакаше да правиш. Те чував кога беше болен. Те тешев кога беше разочаран. Плачев, се смеев, работев, јадев, уживав, излегував, шетав, учев, спиев, играв, лажев со тебе. Се правев со тебе. Ти поклонив се што мојава душа носи. Те сакав, најмил. И те сакам, уште... зар можам тоа да го сменам???

Ама сепак. Не сум доволна. Никогаш ти не мислеше дека јас правам се за да успееме. Ретко ме гледаше колку се трудам. Веројатно затоа што мојот труд беше џабе. Никогаш не успеав да те утешам онака како што сакаше. Никогаш не виде дека сум тука и те поддржувам. Никогаш не сфати дека секој мој приговор е за твое добро. Никогаш мојата рака не ги избриша трајно солзите од твоето лице. Никогаш не се смеев доволно гласно за тебе. Никогаш целината на моето сработено не беше доволно добро. Никогаш не уживаше во тоа што уживав јас. Никогаш не можев доволно добро да го правам она во што уживаше ти. Не бев доволно вешта за тебе. Никогаш не те задоволив како ти што сакаше.. дури и да беше така, не беше трајно, ниту константно.

Малку сум ти. Од секогаш сум ти била. Само не знам... кој к*р уште пробувам?!?!

Мора да не сум нормална...

И мора да те сакам, повеќе од колку шо можам да поднесам!

На kjukli, Rama и Sunnny им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.720
    Допаѓања:
    46.375
    Цитирам :

,, Мене само ме интересира зошто сите на кои им се случило чудо, кои биле во допир со видовите луѓе, кои имаат полнето вода од три чешми, зошто сите тие луѓе не знаат да пишуваат правилно? ,,

На Annath, kjukli, Ketchup и 6 други им се допаѓа ова.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Има песни што кога и да ги слушнам, инстантно ме носат на друго место во друго време.
    Во моментов сум во Минхен, саботно сончево претпладне, надвор пожолтени лисја, а јас седам на некоја тераса со убав поглед, впивам топли зраци и пијам топло макијато.

Песни што сум ги слушала во некои такви моменти, се врзуваат за тие спомени за цел живот. Кога и да ги слушнам после тоа, имаат моќ да ме извлечат од автобус, од маркет, од канцеларија во центар на Скопје, па да ме сместат на некое поубаво место... Макар на неколку минути...

На Annath, Lady Phoenix, LittleChili и 19 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.037
    Допаѓања:
    48.400
    СДК
    Успешноста е секогаш обратно пропорционална со емотивноста

На Lella, kjukli, eliesaab и 11 други им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.242
    СДК... имав прекрасен ден :sun: Полн со љубов, сонце, насмевки. Па ви пренесувам дел од мојата позитивна енергија феминки. :$:P

На Ketrin.Moon, cresa-jagoda и Purplelilac им се допаѓа ова.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    32.487
    Незнаеш што имаш додека не го изгубиш тоа ...

На Rama, cresa-jagoda, xGrapefruitx и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Утрово на тремот најдов три листови,за три години.
    Креативноста не се учи.
    Лавиринти,во животот ти велам,ќе ти се нанижат,ох ќе сонуваш во црно.На лето очите ми имаат потемна боја.И некогаш телото ми се уморува од зборови,прости што некогаш без борба се предавам.Утрово чајникот чадеше,па напишав три писма,на поштарот не му беа познати адресите.Сеедно.Ќе ги испратам следната есен,рана,на трепките милион спомени.

На Annath, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LittleChili и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    Ќе сватиш некој ден ама касно ќе ти биде,изгуби личност што најмногу те сакаше:)
    И ти нема да можеш да ме заборавиш знам идиоту :D

На zokipoki.1, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Почнувам да не го поднесувам она кога седам со другарка ми во кафич и кога ќе донесат пијалокот веднаш да го слика по 5 пати ... да не зборувам кога седнуваме да јадеме!
    добро е, можеш без телефонот саат време? :envy:

На kjukli, Rama, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.779
    А тек кога разговараш, а таа е зафатена со објавување на слики .... ах абе да ти е милина да седнеш на кафе :headbang:

На cresa-jagoda, Wahnsinn и Rama им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    3.440
    Ајде нека биде убаво. За мене. Ајде нека биде убаво за сите!

На cresa-jagoda, Rama, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  16. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    9.959
    Мое проклетство е што не можам да скријам емоции. што не можам да скријам кога нешто не е во ред или кога се е сјајно. Знам да глумам ладна, ама не знам да глумам дека некој ми значи кога не ми значи. Уште ме прашува што ми е? Како да кажам што ми е? Како на смирен и човечки начин да кажам дека нешто не е во ред со наш однос, дека ме исцрпува и дека ми е негативна? Ох, како да кажам без да ги навредам или без да се налутиме...
    Сакам да скријам да се правам дека се е ок, ама не можам, сакам некад да сум лицемерна, не е лошо тоа, напротив те штеди многу.
    Ме издава енергијата, од порите ми излага кога сакам и не сакам некој и нешто...

На cresa-jagoda, kjukli, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Да си жива и здрава, иста сум. Еднаш ќе се изгорам и не ми е доволно, уште два-три пати треба. Викаш дека ќе ни дојде паметот ?
    (facepalm)
    Кога ми смета нешто кажувам веднаш. Не можам да го кријам тоа и да дозволувам да се натрупува и да ми го пореметува спокојот. Какви ли се луѓето што секогаш премолчуваат ? Како издржуваат. Порано молчев и ништо не кажував.
    Сега сум се претворила во најизбувливото суштество кое кажува се и ништо не чува во себе, било да е позитивно или негативно.
    Не дозволувајте да ги криете емоциите, посебно ако се лоши. Така само душата ќе боли, ништо друго.

На cresa-jagoda, Rama, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    9.959
    Ок, и се налутив на другарка ми што абер нема да дојде на кафе, испадна чистела низ дома, па и се скарав што не ме викнала да помагам...
    Се е у ред со мене? :|
    Ај утре ке надокнадиме со голема :coffee:...
    Не знам што ми е периодов ама страв ми е дека не е арно ова моево и со луѓево околу мене... :|:x

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    ПМС ? :D

20. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.791
    Допаѓања:
    9.959
    @pupi.girl ми помина, не ќе да е тоа... Не е на арно, некако избегавам контакт со луѓе а многу што ми биле блиски до сега сакам да ги тргнам од животот. Конкретно оваа другарка сакам да ја задржам ама ме напна што ја немаше да се видиме или да ме викне да помогнам.... :/
    п.с. мислењето што си му го пишала а него, абе исто, исто го мислам и би му го кажала! оххх
    најубаво чуство у негова прегратка нели :)))) Буквално да ти е страв да го гледаш у очи и да мислиш колку е се нај нај, у страв дека ке ти ги прочита мислите :lol: ја така се чуствувам а него :))) :inlove: