Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Не откувјте се од вашите сониша или желби. Можеби не се исполнале кога сме очекувале, ама се исполнуваат. Некогаш и после долги години.

На eliesaab, vitamina, EMoonlight и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Душа е дечко ми, изнакупи подароци за сите.Па пажливо ги бираше, за сите имаше претстава што да купи. Не знам колку е добро тоа оти имам впечаток дека другите не му возвраќаат со толкава почит. Некои ни приближно ама сепак он продолжува да го прави тоа. Он една страна ми пречи помалку, он верува дека сите му се другари. Но какви? Не знам каков е другар е некој што љубомори. Ајде не мора и нас да ни купуваат цело време, не го барам тоа за возврат, ама како велат тенка е границата меѓу добар и будала. Несебично даде и храна што остана на тие до нас, на чистачки, а тие не го рецнаа ни 2%. Можеби размислувам вака оти јас премногу се изгорев и гледам да го заштитам него. Добрината на прво место ама толку замарање не, не живееме за другите.

На eliesaab, krEM4Eto, EMoonlight и 9 други им се допаѓа ова.
  3. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Тој што е добар,во 90 % од случаите излага будала.Ама барем пред Господ е чист,а на добрината кога тогаш се враќа со уште подобро.Чувај си го,ретки се таквите . А за тоа дека сите му се другари,превадпитавање под итно

На eliesaab, krEM4Eto, Ketrin.Moon и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нa нaс, мaжите, тешки ни се сaмo првите 40 гoдини oд детствoтo. :nod:

Последна измена: 24 септември 2016
    На kala21, Captain-Omni, poenta и 15 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Се прашувам дали постои чевек што може да гледа мотивациски говори на Ник Вуичиќ без да пушти солза?
    Како ангел е човеков. Колку се каам што не бев во можност да го гледам и запознам во живо. Се надевам ќе имам следна прилика наскоро.
    Онаков човек, полн со позитивност и енергија, на секој му треба во животот. Секогаш гледа на позитивната страна, секогаш гледа да има излез од проблемот. Добро, зар треба нешто лошо да ни се случи па да почнеме да ги сакаме сите и да го цениме животот? Зошто здравите луѓе не размислуваат вака ко него?
    Како може толку добрина, љубов и топлина да е собрано кај еден човек?
    Уште пред да се ожени викаше јас знам дека мојата жена е тука некаде, знам дека и јас ќе си имам семејство и дечиња... и сите демек као со сожалување го гледаа, АМА тој стврно има сега и жена и две дечиња.
    Нормално и тој плаче, му е тешко, ама кога ќе паднеш стани, пак ако паднеш пак стани... Така сите ги теши... Премногу го засакав човеков. Стварно знае да ти ги отвори очите. Кога тој се бори во животот без раце и нозе, сите можеме.

На Chica.Loca, cresa-jagoda, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    44.403
    Она кога така опуштено си скролаш по форумот, си читаш мислења во одредени теми и наеднаш наидуваш на пост кој ти се чини премногу глупав, тотално спротивен од она што го мислиш сега, без никаква логика, смисла, се прашуваш како некој воопшто може да го помисли тоа и...го читаш твојот ник од левата страна.
    [​IMG] [​IMG]
    Само што имав What the f*** did i just read момент. Анабел, каде ли ти бил умот кога си пишувала овде... (facepalm)
    Се џариш така едно 5 секунди, се фејспалмираш и се тешиш дека си го пишал тоа пред 2 години, си бил незрел, не си размислувал логички, а потоа сe присетуваш и на други embarassing moments (и од тие на форумов и од тие што си ги направил во живо), нели, како да не беше доволно ова. Се надоврзуваат едно по друго и не престанува. Oh, my brain...it hurts. :drunk:

На eliesaab, Chica.Loca, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Гледам реклама на Стоби флипс, по некои сајтови и вели: Гооооолема СтоБиранка и се смеам ко нетачна. Гес уај. :rofl: На се ме асоцира само на Стоби флипс не ми текнува.:rofl:
    Некои реклами се стварно интересни.:D:D:D

На kala21, Lady Phoenix, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.774
    Ne se sekirajte ako BAKTERIJA ve fati.
    Ke ja prebolite.
    Pa i imuni ke stanete na nea.
    Taka da naredno pojavuvanje nema da na primetite.

На Cka, vitamina, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    102.168
    Многу ми е интересно кога јавна,позната личност ќе сподели нешто на фб и добива овации,ловорови листови , ракоплескања ,делириум.
    А постот е украден.
    Кога му коментираш дека постот е добар но е преземен,да не речам украден,тој со брзина на светлината ти го брише коментарот и ти става блок.
    И ние очајните домаќинки некогаш нешто прочитаме и знаеме да откриеме украден текст.

На Cka, Lady Phoenix, Captain-Omni и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    1. Сакам да кажам дека ...

1. Не знам што конкретно сакам да кажам ама знам дека сепак имам нешто да кажам.

2. ОД предходнава точка можете да забележите дека и да немате што да кажете сепак можете да сврзете нешто и да кажете на пример дека немате што да кажете и оооп веќе сте кажале.. LOL

3. Последните денови пред да се вратам во МКД во мојот мозок ги предвидов средбите со моите блиски луге и пријатели и однапред ги доживеав емоциите. Така што кога дојдов тука се осеќав ладно и нормално како да не сум се видел само 1 недела... dead ..

4. Татко ми пиштил Шител тв ... истите фрази на новинарите, истите луге, истите зборови се исто бе мамата нивна еј .. па што и татко ми е ист .. среќа што не е на полошо после се тоа .. :)

5. Кога дојдов у МКД :. http://weknowyourdreams.com/images/palm/palm-06.jpg PALM IN DA FACE BABE !!!

6. Што толку сум запнал кога дојдов у мкд кога дојдов у мкд .. да тибам доаѓањето ..

7. Да смениме на друго нешто .. на пример имаме избори на 11-ти Декември ..

8. Груевски пуштал тениски игралишта у Куманово .. фала .. ( ги замислувам лугето исто како тениска публика у целиот живот) .. вртат глава лево и десно како им е издиригирано .. ослепени марионети.
      9. Карикатуристот карикатурира карикатура со карактеристичен карактер. <-------- обиди се да го кажеш брзо...

10. Понекогаш ми доаѓа толку да се отворам на форумов да се изнакажам се што имам ама кога ќе ми текне дека тука има луге кои ме познаваат у животов реален ми го гасне филмот .. т.е. најлошо е за тие што не ме знаат многу добро .. ептен нереална слика ќе дознаат за мене хахахаха

11. Еј кој сака да одиме да возиме ролери на кеј нема ми пише ЛП .. ќе направиме селфи и ќе го закачиме тука некаде .. па после тоа и други така ќе се објавваат со други активности и оп ќе стане добра идеја. Името на оваа идеја може да биде: Реално дружење на форумџиите подалеку од нивните тастатури.

12,
      Ич не е лесно кога е тешко ..

13. Кога ти е тешко .. знај дека после крајот следи рајот . ( римава сега ми текна )

14. Доста е за денес .. премногу брзо го напишав и овој коментар на темава ..

15.

16. Дали си навистина сигурна/рен дека 15та точка е празна ?!?

ПозЗ3³ ®

Забележав дека постов по грешка го објавив во некоја друга тема .. па го копирав и боите воошто не се такви какви што изгледаат .. не е се болдирано како што е .. ама ме мрзи да го поправам тоа .. Уживајте ! :D

На Lady Phoenix, Ketchup, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Работа има, човек нема.

На Cka и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    Луѓе озбилно по бутици гледам исти работи шо гледам на ибеј и алиекспрес. Не знам дали од таму ја земаат робата, или овие крадат дизајни. Битно, скроззззз истите работи ги има!
    Сумливо.
    Се прејадов. Ммм какви пици-лепчиња в рерна си направив мх мх мххх. Па и чоколадо после.
    Мерак ми е на душата.

Денес брат ми беше на интервју за работа и му дале тестови... Имало 30 души. Голем избор. Аман Господе, универзуме, кармо, судбино шо и да има и да постој, аман аманннн нека го земат! Долго време е во депресија ова му е спасот. По години убедување конечно аплицира на нешто АМАН нека го викнат АМАН.
    Да мрдни малце во животот не можам поќе ваков да го гледам.
    Ако треба за мене нека нема работа, ама тој да ја добие оваа.

На Cka, eliesaab, Annora и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Хеј народе(highfive)
    На крај отидовме Скопје:D
    Ја поарно да седам до 6 отколку да станам во 6:drunk:
    Едвај се свестив утрината. Пиев експресНо и ми се ококорија очите.
    Малце не измори долгиот пат ама одморивме. Најважно е дека многу убаво си поминавме и во 23:30 си дојдовме. Фала Богу и времето доста не служеше. Одлично ни се погоди!
    Отидовме на сите место кај шо мислевме да ојме. Посебно сакав да одам во градскиот парк. Кога отидовме таму, седнавме малце во тревата и незнам од нигде никаде ко да осетив некое бучење одоздола. Викам на мм а бе те треси нешто?! Овој бледо ме гледа, не бе вика шо да ме треси...незнам викам ко земјотрес да имаше :| ааах бе вика од шо ти стоеше умот дан не здрмат ко ке ојме од тоа ти е, нели гледаш лугево наоколу не се испаничени и не реагираат :wasntme:
    Пустиот страв:whew: :rofl:

Иии така, оди ваму оди таму времето летна...

Сакам пак...:lol:

Едит: Јадевме донер од Чаир два месеци што плачев за тој донер. И за дома си купив:D:D

На Meyremce, galapce, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.794
    Допаѓања:
    323.774
    SDK ..da ne se lazeme vekje..
    Pametnata zena ja osvojuva onoj maz kojsto TAA go odbrala i na kogo mu dozvolila da i se priblizi i da ja osvoi.

На Cka, Meyremce, kala21 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Некогаш ни јас сама не знам што се сум научила
    и кој удар ме довел каде што сум,
    но еве за добро утро, за сите да се присетиме како сме раснеле во силни жени :)

https://www.facebook.com/marijanamay/videos/695352143952820/

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Imat razlika od ajvar do ajvar. Kako ne.
    Nekoi go pravat samo od piperki, nekoi so morkov, nekoi so modri patlidzani.....a nekoi pa so luspi I semki. :tmi:

На Meyremce, Annath, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  17. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Нагоните ги тераат луѓето да изневеруваат, тоа е таа животинска природа кај секој човек.... Кога нагонот е посилен од мозокот.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    И мене ми е смешно, пресмешно за таквите познати "фаци". Вчера една наша пеачка, минуваше по главната улица, пешки, во поворка... Чунки карневал е.:D Ооооти, голема работа ја сподеси, се омажи. Обред на премин:nod: Мафташе како кралицата Елизабета.:rofl:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    17.669
    Се фаќаш декa зaбегувaш вo мoменти кoгa на ТВ, дoдекa си oнлaјн на интернет или пaк дoдекa читaш oдредени литерaтури, среќaвaш мaтемaтички зaдaчи и прoблеми кoи несвеснo ги решaвaш и дoбивaш тoчни резултaти.

#живoтoтнaПМАсреднoшкoлец

На Lella и Purplelilac им се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Деновиве ме маваат ностаглии,ми фалат многу луѓе во животот кој за жал прерано ме напуштија,секој ден ги мислам како им е горе на небото?дали постои живот послем смрта?дали има нешто после смрта?Аххх да можев да ги вратам,немаше да чекам буквално ни една стотинка.Фалат многу фалат,ај што фалат него многу болат бе пријатели,болат како некој со срп да ме боде во срцето.

Ми фалат и они денови на смеа на енергичност,едноставно телово и душава веќе се исцрпени и изнемоштени,се надевам дека еден ден ке се вратам оној стариот човек што бев,насмеан,весел,духовит,дружељубив,се надевам дека ова е само период од мојот живот.

Последна измена: 25 септември 2016
    На presiosaP, Rama, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.