Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Кога бев Италија си купив едно чанте-буфче и го крстив Сергеј (имам еден мајтап од порано кај што си ги крстувам омилените чанти со руски имиња :rofl::rofl: nvm). Преслатко ми е. Секој ден кога шетавме го гледав јас онака со мерак и после неколку дена дечко ми ме фати за рака и ми рече - ајде купвај го! Секој ден го гледаш земи си го ко ти е толку ќеф.
    И си го зедооооооооов :sun:
    Вчера бев излезена и си го носев, и врвам покрај еден „господин“ демек со сако в кафич седнат на кафе и како што врвам го слушам онака гласно наменето за моето буфче- „Лелеее шо не ќе напрат за мода ХАХАХА“. |(
    Ми идеше да му се вратам и да му речам- тие цицките и газојте ги извадоја за мода ама МОЕТО БУФЧЕ е то шо не е во ред со модата. Ама ај си реков. Со сељаци не се расправам.
    Да можам на сегде ќе го влечкам, само што е мало и не бери многу работи.
    Хејтерс гона хејт :rofl::rock:

Прикачени фајлови:

На Chica.Loca, samovila.red., kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Ќе имаш трпение за тие за кои не треба и после ќе им се изнавикаш на оние кои ти се најмили ... :( :headbang:

На Chica.Loca, L.i.n.a.a, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725
    FB_IMG_1475577851310.jpg

:D

На sjdgo, kjukli, H.VAGA и 23 други им се допаѓа ова.
  4. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Што повеќе ножеви во грб толку поисправено одиш!!

На evangelina.ina, kjukli, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    За луѓето кои евтино не продале крвави солзи лееме, а не вреди!

На Crna Dama, kjukli, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    7.599
    Деновиве како летаат(facepalm)

На Crna Dama, Ketchup, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    За мене најголема доблест што ја почитувам кај луѓето е кога од срце ќе се израдуваат за нечија туѓа голема среќа и успех што лично не го доживеале или дури и сè уште се стремат да го постигнат, или пак искрено сочуствуваат со нечија тага, дискриминација или неправда што лично не ги засега и не го почувстувале истото.

Споделувањето позитивна енергија и емпатијата се најдлабоките и најчистите чувства кои нè прават луѓе... :bow:

На Crna Dama, Ketchup, kjukli и 26 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Моторџијана на реклама што ја тетовира козана, сигурно само Тук има каснато?:^)

На Ketchup, Madam-A, L.i.n.a.a и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    464
    Preku glava mi e od se, a najvekje od toa da bidam tuka za sekogo, sekogas i za se... a koga kje imam potreba od nekogo, site imaat nekoja rabota, zafateni se, umorni se....

На Crna Dama, kjukli, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.851
    Допаѓања:
    80.883
    Не се жалам за ниту една болка која сум ја претрпела. Дури и благодарна сум. Бидејќи, сите болки и сите падови ме направија да бидам ова што сум денес. И горда сум на ова што сум денес.
    Господе, давај ми уште такви лекции. Не дозволувај да имам се што ќе посакам и да се вообразам! Сакам да останам призема и скромна.
    Најважното си го имам. Моите сакани се тука. Сеуште можам да ги видам, да разговарам со нив, да ги гушнам. И за тоа сум многу среќна.
    А кога веќе спомнав гушкање... прегратката е лек за се. За секоја болка што го мачи човека. Прибежиште од секојдневните проблеми, место каде си го наоѓаш мирот. Гушкајте се почесто и додека се имате еден со друг. Утрешниот ден не се знае што ќе донесе...

На Crna Dama, Rama, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Колку и да е тежок животот,колку и да е напорен денот,главата горе Бог им ги дава најтешките битки на неговите најсилни војници.

На Crna Dama, b.u.tt.e.r.F.L.Y, Marijana93 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    За некои луѓе наоѓам време и кога го немам, а за некои немам и кога го имам.

Многу вистина во една реченица. За жал во послендно време се се гледа од корист.
    Срека со годините сфатив на кого треба да му помогнам, на кого не. Иако сум тука за сите,не сите го заслужиле тоа. Пред се помагам за себе, глупаво ми е ако знам нешто да не го кажам. Штета што секоj не го гледс тоа и сака да те искористи максимално.

На Crna Dama, kjukli, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Кога некој те навредува пред сите, оној кому не му значиш ќе се сврти за да ја види твојата беспомошна реакција. Оној што те сака ќе те фати за рака и ќе те извади од толпата.

Престани да се плашиш да ги пронајдеш вистинските луѓе.

На Crna Dama, samovila.red., Ketchup и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Денес не се чувствувам баш добро ...
    И не знам како и што ќе биде.

Чудно е кога некој ни кажува што проблем има и мислиме дека го сфаќаме 100% .. а колку само не !
    Кога некој ни бара совет само прашајте го што би се советувал тој самиот ?
    Од сега ова ќе го практикувам. Кога некој ќе побара од мене да му кажам што мислам дека треба да прави ќе му речам: Што би ме советувал ТИ мене кога јас би била во иста ситуација? Така всушност се советуваш самиот себе!
    И така е најдобро :)

Грдо е кога не знаеш кој пат да го избереш, не знаеш што да одлучиш.... ми треба некој да се потпрам на него и само да ми каже дека верува во мене .. :(

На Marjan007, Rama и fallenangel им се допаѓа ова.
  15. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Секој ден почнав све повеќе и повеќе да те мислам,зарем е можно ова да ми се случува?Е од ова се плашев,да не се заљубам,не сакав никоја да ја мислам,едноставно се плашам.Многу пати бев повреден во животот,па болката си го направила своето во моето тело.Години наназад све ме влече кон тебе,ке се оставиме,па ке се смириме,цело време планови како ако бидеме во врска ке правиме,како ке ја носиме врската во посериозно нешто,аххххх што ми направи.

Последна измена: 5 октомври 2016
    На evangelina.ina, Crna Dama, Beauchamp и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.628
    Допаѓања:
    185.273
    Жолти дуњи, калинки и црно вино. Студени утра. Есен. Обоени прозорци. Шарени улици...

И...застанав тука... се мислев како да продолжам. Да пишувам за тебе и сите оние чувства што ги преживувам одново и одново додека ти го чистам гробот или да пишувам за него, изворот на мојата сила и светлината на денот дури и во оние најтмурните како овој...

Ниту ти можеш да ме прочиташ ниту тој може. Но нему секогаш можам да му кажам како се чувствувам. Само од тебе глас не излегува...веќе некое време...

Пола литар кафе ми стои на маса. Денов ќе биде долг...

На Crna Dama, Annath, Ketchup и 14 други им се допаѓа ова.
  17. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Свесно правам греши во чекори...
    На своја штета одам со глава во ѕид
    Никако да ми дојде памет

На Crna Dama, Rama и fallenangel им се допаѓа ова.
  18. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Да прашам некој да ја читам Умрен човек од Игор?Импресии?

19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Сите најголеми љубови, ми се случија во есен.:) Катаљарда бои, мирис после дожд и печени костени. Моментот кога зеленото спонтано се прелева во жолто-црвенкасто,ама кога не се менува цела природа со исто темпо,па се е шаренко.Креативен неред.^_^ Цимет,јаболки,сонце .Го има уште,ама не прже толку многу. Најубавите зајдисонца се во есен,свеж зрак и нема спарнина.:sun:
    Помалку нервоза и почетоци, еден куп, после летната стагнација.Какао во Ли и лажиче брцнато во него, блешти од сонцето кое се поткраднува :)
    Магловити вечерини, кожна јакна и опивање од младо вино. :d: Потполно мистична атмосфера. Менада, паркови и држење за рака. Кино и многу музика, длабоко во ноќта :$ Изложби, слики и хулахопки.:f:
    Ја обожавам есента затоа што можам да капитулирам пред чоколада и колачи. Колачи да печам и да ги јадам. ;)
    А потоа да се прикријам со слоевита облека. Есенска гардероба,портокалово и смокви. Лисја натопени од дожд,меланхолично и романтично, створено за уживање.:f:

На Crna Dama, 1209, Ketchup и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.851
    Допаѓања:
    80.883
    Колку треба човек да е забеган за да промаши автобус бе? И наместо во Битола тој во Кавадарци да замине ц ц....

На cresa-jagoda, christinnn, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.