Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Нас среќата ни ја е** стравот !

На crazylady, Ицолгудбејбе, Mahidevranfan и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Ах, колку ми недостига,а не треба.
    Самата сум крива што го пуштив,а беше совршен.
    Сакам пак да седеме на она исто место и да зборуваме,цела ноќ,гледајќи го небото....
    ах...

На piksooki, Rama, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    Дојде уште еден роденден... не , не не се чуствувам осамено ... Но срцето и душата ги чуствувам остарено ... со многу лузни и брчки од ураганите и торнадата во животот низ кои поминале и ги ифустрирале ... Едноставно се уништени ... Тело од млада девојка а срце и душа како од изгорена старица ...Поминуваат родендени, родендени празни , со луге разни кои не те ни познаваат ...но морам да бидам силна пред другите....со душа и срце празни а со широка насмевка за да не се приметуваат брчките и лузните на мојата душа ...Еден ден ке биде подобро ...ова го кажувам секој ден....Happy B-day to me .. .......

На crazylady, Ицолгудбејбе, Annora и 26 други им се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Си седам и го посматрам мачоров мој, и си велам колку само е среќен.На топло постојано,спие кога сака, игра трчка исто кога сака, храна во изобилие, луѓе кои го сакаат и се најубаво.Без обврски.
    А од другата страна сум јас, во дилема дали ако не добијам барем 2ка на тестот математика ќе успеам во животот.(facepalm)

На crazylady, biGirl, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  5. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    ?:wasntme::$:P

На biGirl, christinnn, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Не можам да се препознаам самата себе,до сосем скоро време ,јас бев најпозитивна личност,ведра,насмеана и веднаш го решавав секој еден проблем.
    Депресија? Каква депресија,јас до скоро и не ни знаев за неа :D
    Бев толку забавна и откачена,што дури и не ми се верува,сега ќе помислам ова е некој друг живот,друга димензија :D
    Ама затоа не треба многу скокање во облаци,животот знае добро да те тресне на земја понекогаш :D
    Надежта и верата дека се ќе се среди,сепак остануваат :)

На crazylady, vitamina, Ketchup и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Она е многу фит и многу јака пошто нали вежба по теретани и се грижи за себе али е секогаш со цигарата во рака :|
    Ај малку олади со тоа сликичките ОК !!!

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Zvukot na alarmot mi go krsi srceto na milion parchinja. Aj dobro vi utro na site|-)

На Lella, Rama, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Оваа недела ќе гледам да балансирам work-life-love-sex-femina. Тешко е, ама и огромен предизвик. Минимум едно мора да трпи сигурно. Минатата недела трпеше фемина, ќе видиме оваа недела. :lol:

Нека тргне #понеделнички. Да наздравиме! :)

На cresa-jagoda, Mr. Right, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725

Зафатен е Глигорче за жал... Инаку ништо не му фали :wasntme:

На biGirl, cresa-jagoda, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dragonfly

Dragonfly Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    298
    Ако твоите соништа не те плашат, не се доволно големи!
    Изгледа моиве се преголем предизвик бидејќи сум ужасно исплашена од можноста да не се остварат.

На Ketchup, Rama, Mr. Right и 2 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Тој што на жена ќе и рече дека ,,ја чита како стар буквар,, нема поим колку е неписмен

На crazylady, deskarada, Purplelilac и 29 други им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    сдк ми се допаѓа како размислуваш (fingers)

На crazylady, Annora, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Се вадам од такт кога ќе чујам некој како го изговара тоа:devil:

На cresa-jagoda, Summerlover, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Многу јаки ми се тие луѓе што кога ќе влезат во брак, го запоставуваат надворешниот изглед.
    Пуштил брада, пуштил стомак, со флеки на тренерки, со мрсна коса...оставиме брат, женет сум... (facepalm)
    А заборавате дека постои развод? Заборавате дека постојат несреќи и болести? Што ако утре (не дај Боже) останеш сам? Ако си женет, значи треба да изгледаш ко мечка од планина? Ко дивјак?
    Или некоја жена стапила во брак и качила 5000 кила, а не е трудна....хехе со мажето претерваме со еклери и пици хехе (facepalm) А знаеш дека мажето може да почне да шара наоколу малку?

Или тие личности што одеднаш ќе го сменат однесувањето спрема партнерот. Еееее сега стапивме во брак и многу ми е гајле дали ти треба мое внимание. Во брак сме и што ми можеш? (facepalm)
    Пред тоа ѕвезди и симнувал, на месечина одел за неа, сите пречки ги поминале и таман стапиле во брак, тој не ја смета за жива. Како на дете кога ќе му купиш играчка, па после му стануа досадно и ја баталува...така некои личности се понашаат.
    Донесов дома невеста, седете си вие со свекрвата, јас одам да шетам :clap: Пошто целта на некои им е тоа...да се оженат, да имаат деца и толку...

Туку посакувам барем малку да бев поупорна во некои работи.
    За некои сум, се трудам, давам се од себе, ама баш за тие главните цели некако се откажувам, се разочарувам многу брзо. Ќе се потрудам еднаш да направам и ако не е како што треба, тогаш се повлекувам некако...тоа ми е најголема грешка...
    Не за џабе и од порано има изреки: Мрдни малку, па и Господ ќе ти помогне...
    И стварно тоа психички делува. Пробуваш, се трудиш, паѓаш, пак стануваш, не се откажуваш...баш како некоја сила да имаш. Ама битно е да направиш чекор, да мрднеш малку.
    Ако седиш само, ако кукаш, ако се жалиш насекое...батали...тоа значи самиот не сакаш да си помогнеш, па нека никој друг да ти помогне. :?:

На Ицолгудбејбе, Stories, Lella и 21 други им се допаѓа ова.
  16. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.728
    На крајот на тунелот светло, ко по дожд виножито
    Сите исто патиме, не знам зошто нема соживот
    На повидок е моментот на вистина
    Без престан пристига, ти си на ред, својата шанса искористи ја...

На Purplelilac, MilaP, Ketchup и 10 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    ....и во ноемвриската раноутринска магла има сјај, сјај на спокој и своја убавина.
    Се будам, и гледам наоколу надвор додека неуморно чекорам за на работа како светилките идилично ја одсликуваат таа магла што патува и се движи над нас, ладно грч, сеуште невидвливо и мошне тажно наоколу.. носталгии, маланхолии еден куп, си велиш себе си: да се вратам да поспијам на маглата и да уживам во утрината, но не.. продолжуваш и чекориш, сваќаш дека и маглата и најлошото време си поседува своја магија и умешност низ природата.
    Се враќаш и ја ставаш сармата на шпоретот да крчка и клокоти со својот специфичен и за некои неподнослив мирис, во меѓувреме правиш чај, какао.. лупиш мандарини и лишпите ги ставаш на огнот да разгорат со својот специфичен мирис.. мирис што не вреди 100 евра а е непроенлив за тебе и твојата психа во идиличното време зима. Само десо, старите умееја да живејат низ овие прекрасни ситници кој ги правеа среќни, ни го вкоренеа тоа за да живее со години во нас, за да мотивацијата можеме да ја пронајдеме во сосема најнебитните нешта што зрачат со љубов.
    И да љубов е..
    Љубов е и стаклото од нашата хауба насабајле во 5, не сакаш да го избришеш она "магловитото премрзнато делче што неописливо дарува уметност, толку безвезално а толку убаво испринтано со мразулци и сцетки низ него, се створило од никој нигде одговорило за еден најпознат сликар со својата убавина..
    И голата гранка е убава кога е смрзната од студот и има лед..
    И да, се е убаво..
    Се е убаво доколку нашите очи се убави, нашата душа е убава..
    Нашето битие е спокојно..
    И ние сме големи луѓе..
    Поготово кога наоѓаме мир и парче среќа во нешто едноставно и секојдневно низ животот!
    1404738_673723456005267_993719847_o.jpg

На deskarada, Doozy, Kitten и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Сакам да кажам дека ..

Веќе скоро година дена размислувам дека за 10тина години од сега јас ќе напишам една книга која ќе ја сместам во жанр психологија за нешто кое сметам дека на сите нас ни е наметнато и кое со години се верува дека е точно ама претставува мит, само чекав да пројде време да се образовам повеќе во доменот на конкретната психологија. Мене тоа ми удира во мозок таквата ситуација и книгата што имав идеја да ја напишам нема да биде поголема од 50тина страници. немаше да ми биде за пари, само стрикни, поткрепени факти кои требало да се знаат за доброто на другите.

Неодамна започнав да читам една книга која читајќи ја сфатив дека најголемиот дел од идеите кои ги имав скоро како да ги видов во таа книга пуштена во продажба 2014-та година. И сега се запрашувам дали воопшто да се трудам да ја развивам идејата која ми лежи на ум ?

Има одговор и Да и Не:

Не - Затоа што тоа веќе постои и нема потреба да се копираме.

Да - Сведок сум на 500 книги за една содржина кои се повторуваат една со друга ама сепак постојат и се издвојуваат повеѓусебно само по насловот. Тогаш зошто и јас да не го направам истото ?

Што знам, ќе почекам да видиме што ќе ми светне на ум .. Peace

ПозЗ3³ ®

На LittleChili, Purplelilac, Lella и 13 други им се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Си викаш "па он е добар човек, можеби само поминува низ тежок период" и така цело време одбиваш да ја прифатиш вистината. Ама, доаѓа еден ден кога од неговата уста излегуваат зборови кои те уништуваат повеќе од кога и да било. Слушаш внимателно и си велиш "Не, сигурно бладам. Зарем тој би рекол и помислил такво нешто." Не. Не е сон. Не е бладање. Не е илузија.

На Chica.Loca, crimson, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.730
    Допаѓања:
    80.043
    Која моќ ја има само една песна. Неколку стихови. Ритам, мелодија од 3 минути. Или да те разведри или да те уништи.

На LittleChili, Mahidevranfan, Chica.Loca и 12 други им се допаѓа ова.