Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    9.938
    Не знам која е поентата да им верувам на луѓето и да им се ослонувам. Што ќе ми е да му верувам на некој кој за некое време ке си замине од животот мој?
    Сама сум била, сама сум и ке си бидам исто сама (читај независна).

И овој сега што ми се врти наоколу, ме убедува како тоа можам да му верувам како не знам што, па ѕвезди нешто спуштање тук таму некоја далечна планета... и што? Ја на крај пак не му верувам. Може стварно го мисли тоа за мене и се чуствува така, ама ја не му верувам.
    Фино дете све тоа, ама ај оди пушти се пак у врска, дај све од себе, дај и скапоцено време за накрај да си се разочарам, а може и ја ке сум таа што ке го разочара, па не сум совршена побогу.

Факсот ми е битен, побитен ми е од кислородот што го дишам, битен ми е. Имам слика за мене што сакам да бидам и кај се гледам у наредни 5 год. Швајцарија некаде може Италија ако не па... пфф и сега да прокоцкам сон за некој/и што не им верувам? Не вреди. Колку мислам дека ке можам да одвојам за луѓево толку, ни повише ни помалку. Нема да им давам мн од мојава енергија, ќе ми треба...

На purple..m, cresa-jagoda, Ginger^ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.764
    Допаѓања:
    173.021
    Тој не ја нашол 2 години што секој ден вози, ние џабе ќе посредуваме :D
    А од друга страна па, тука се сите на тие години како потенцијалната пепелашка..што знам :^)

:D

На cresa-jagoda, Lady Phoenix, Aleksandar1212 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Пишува дека братучетката на пепелашка ја барала шттиклата,ама возачов не ја давал :DМорало лично да дојде да ја проба,а она сигурно срамежлива :$ :D

На cresa-jagoda, Lady Phoenix, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.764
    Допаѓања:
    173.021
    Ааа сигурно..пукнала од срамежливост:(:D:coffee:
    Колку што тука на форумов за "другарки" прашуваат дали се бремени ако им сврши некаде :rofl:

На cresa-jagoda, Rama, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    :lol: Или не и се допаднал потенцијалниот принц :?:И сега секој ден си крои план како да си ја земе штиклата и да стигне дома пред полноќ :rofl:

На cresa-jagoda, Ketchup и Dust им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Прекрасно поминат ден со личноста што најмногу ми значи, па и времето ни се погоди.
    Денеска нема да ја симнам насмевката од лицето. :sun:
    Никој, ама баш никој не успеа да ми го расипе расположението. На сите им одговарав со насмевка. Ништо лошо не допре до мене.
    Се променив, но на подобро. Конечно. :l:

На purple..m, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    7.475
    Тежак је овај живот:x

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колку убава професорка ми предава семестаров, баш да ти е мерак на предавања да одиш и со внимание да слушаш. Ајде што е надворешно убава, па и внатрешно блеска.
    Значи не е милфица, не е надувана со силикони, туку е природна и слатка ама во исто време зрачи со женственост и сексипил :makeup:
    Пријатна и фина е со сите, секогаш има насмевка на лицето ама има еден строг поглед што знаеш дека нема зезање со неа.
    И карактерот и убавината придонесуваат за на нејзини предавања сите да сме нацртани, иако рано почнуваме.... Искрено не планирав дека ќе одам редовно кај неа ама едноставно како магнет те привлекува.
    Па кој став го има, па кои движења, па облеката боо боо боо да ја грабнеш и да бегаш...не знам што чекаат машките :lol:

И на пауза сите едно исто коментираат...блазеси му на мажот, леле колку е убава, имам предавање од УБАВАТА, брат устата ќе ти падне, брат ќе ја изедеш со поглед...:drunk:
    Ако бев маж или лезбејка, сега знам како би ми изгледала жената :shake: (mooning)(poolparty)
    Туку да не јадам многу пред време бурек пошто уште не знаеме каква е за тестови, испити и оценки...да не пропадне се во вода (waiting)

п.с. Кога заврши предавањето сите полека си одиме, и таа вика: Само момент колешке дојдете....се завртивме на кого му вика, и гледам кон мене покажува....Си викам што е работата, појдов и ми побара да размениме бројчиња за да имала контакт со некој од групата, во случај ако таа не може да дојде, или ние ако сакаме да ја побараме. :bandit: Од 30тина души зошто баш од мене број, не знам :bandit:
    После ме умреа машките колеги да сум им го дала бројот....демек на зезање ми бараа ама браќа ве сфаќам...издржете мУшки, само во соништата смеете да ја имате ;(

На purple..m, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    Држ'те ме да не идам да си напраам шишки!:worried::sweat:

На purple..m, cresa-jagoda, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  10. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    14.393
    Денес имав мал миг,
    незначаен , сосема неочекуван времеплов,
    кој ме врати во миговите кога треперев,
    кога вредност и глас немав,
    кога сакав и простував,
    кога на трње одев, спиев, дишев,
    кога се заборавив себе,
    кога заборавив да се смеам,
    кога заборавив колку вредам.
    Денес се вратив во секој миг во кој бев небитна,
    кога гребев залудно,
    кога бев непотребна,
    кога бев казна и проклетство,
    кога молев за трошки
    и гладна сама заспивав.
    Денес се вратив во болката, во планината на плеќи што си ја натоварив,
    кога ме убедија дека грда сум, небитна сум, невреда сум...
    Денес се вратив за миг, колку да се присетам за навек
    љубов не постои, не се раѓа и не доаѓа неповикана,
    денес се вратив само за да повторам дека
    љубов бзусловна треба да има само за себе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На purple..m, sanjaeva, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.128
    Сдк
    Вистинскиот маж секогаш ја затвара вратата од автомобилот после тебе (чисто ради да не ја удреш пресилно) и секогаш секоја наредна чашка ја брои како втора
    Да живеат вистинските мажи:beer:

На purple..m, cresa-jagoda, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Ден први.
    Каратка хорор приказна. Комшичето почнало со часови по виолина...прилично е ентузијастично.
    Еве цел час ја слушаме нотата фа....

На purple..m, Lella, esperansa777 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.634
    Кога имав нешто премногу да кажам, најчесто тоа било на една личност, и било кажано мал милион пати, но ништо не се променило...
    Последнава година, кога доаѓаше момент истиот муабет да се повтори, ме фаќаше една мрза, едно чувство на сеедност, и си викав ај батали, немам веќе нерви,а и веќе не ми е гајле...
    Повеќе не обрнував внимание на тој проблем, а уште помалку на таа личност...
    И така...

На Dabria, esperansa777, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    9.912
    Има едни шо се нон стоп околу тебе, ама едвај чекаат да слушнат некој да каже нешто против тебе. А има и едни други, не ги гледаш многу често, ама не дај Боже да слушнат некој да те оцрнува, очи ќе му ископаат.

На purple..m, Anabelle.Amorette, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  15. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
    А најболно е кога плачеш тивко, солзите сами извираат, а тишината само те слуша без да те прашува.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Anabelle.Amorette и 10 други им се допаѓа ова.
  16. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Ова сакав да го кажам фала Маријанче чирс то дет ;):d::*

На Crna Dama и Marijana93 им се допаѓа ова.
  17. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    9.912
    Оо благодариме :* :hug:

На Crna Dama и krEM4Eto им се допаѓа ова.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    7.475
    Па кажи и го името,да се знае хахааа

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.342
    Ме нервира многу кога некој ќе ме праша зошто немам дечко, а чекај треба да бидам со некој колку време да потполнувам, да се занимавам ај немам друга работа.
    Некои луѓе никогаш нема да сфатат како е да сакаш некој, да копнееш по него, да ја чуствуваш неговата болка, да ја делиш неговата среќа, да се радуваш како дете.
    Дури некни добив коментар џабе сум блескала кога сум била сама, а шо ми фали нешто или дека не сакам да бидам со типот па ме провоцира. ЈА згрешил личноста.

Друго го сретнав синот на една поранешна пациентка и човекот ме застана цел насмеан многу му било мило шо ме гледа пак, мајка му многу ме поздравувала само за мене прашувала, толку ми се наполни душата:sun:
    НЕ е свесен само колку ми го разубави не само денот, туку и животот.

На Four, purple..m, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Исклучив фб. Толку многу ми треба вечерва само еден убав мир. Знаете сама кога шетам мие многу убаво. Тогаш најубаво размислувам за све. А како што мие деновиве тупан главата, е утре и сама ке си искочам.Ке си седнам во некој парк и ке си читам книга. Баш мие гајле што ке ме гледаат лугето сама. Ич ама не му ја мислам што и како ке кажат. Некогаш е подобро да си сам, да си размислиш убаво за све онака, да си ги средиш мислите. Па и тоа е за луѓе де.Периодот мие таков за сама малце. Олку негатива никад немало во мене, ама баш никогаш. Напротив од мала нога сум била позитивен човек. Што ми стана одеднаш незнам ни самата више. Ама овде кога ке пишам толку многу ми олеснува на душава. Ете толку имав да кажам.

На Aleksandar1212, КикиМаус, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.