Сме се родиле без да знаеме да зборуваме, а некои ќе умрат без научат да зборуваат. Тишината што ја има поради она што не е изговорено ги уништува и најголемите пријателства и најголемите љубови. Сум имала многу пријателства кои згаснале поради зборовите кои не биле искажани, поради дволичноста на нивните зборови. Таквите пријателства ми помогнаа да успеам и да им покажам во животот дека можам. Денес имам пријатели кои ми даваат внатрешен мир и насмевка на лицето , а оние другите одамна се заборавени.
Сдк дека пред некоj ден направив 6 години како сум на форумов. Памет не ми доjде. Сеуште сум дете во душа иако имам 29. Научив многу работи од овде, сфатив дека има секакви низ светов, посебно во Македониjа. Нема да мрчам во постов, туку да кажам имам нова сипмпатиja, и ке дадам се од себе да ja освоjaм. Еве почастете се малку, има за сите, да не се тепате
Пред спиење цврсто решив да се разбудам со сонцето и да вежбам јога да се размрдам и чувствувам убаво,ама еве се фејлнав сама себе. Фаќен обврски и лош time management. Среќа моја и без тоа минува уште еден прекрасен ден иако се' не е прекрасно. Периодот од кој долго се плашев дојде, а јас сепак сум хепи, и уште толку повеќе се радувам бидејќи увидувам дека се сменив на подобро и I am no longer afraid. И уште еден ден како си повторувам а и ги учам другите да го ценат тоа што веќе го имаат! It is important!
Нема да ти падне ама некогаш некои личности не заслужуваат извини. Паметот порано или подоцна секако ќе дојде.
И алкохоличар ќе се откаже од полна чашка што му ја гори душичката и коцкар ќе си каже себеси- да пробам уште еднаш за последен пат, така и јас си ветив себе си дека ќе престанам да мислам на него....
Еден за сите , сите за еден. Јас за сите никој за мене. Ама ако тоа што ми e од Бог предодредено порано или подоцна ќе си го најде патот до мене. Со добра мисла, верба и трпение се ќе биде, ќе се наредат коцките како што треба. Убаво рекле постарите џабе работи, џабе не седи. Многу сакам кога се чувствувам корисно и продуктивно, сакам да помогнам и работата е нешто што ме исполнува. Денов исполнет со разговори со умни луѓенца и тоа ме радува посебно. Со убаво друштво и работна атмосфера сладко ми е кафетои денот ми е поубав. Сакам да бидам во друштво на луѓе кои ме мотивираат.
И каков напредок да очекуваш, кога темите како што ќе каже дечкото ако е или не е невина или дали да му прости оти и удрил една, имаат по 1000 страни, каков напредок на тој ментален склоп што останал заостанат и стагнирал како ланец без масло? И убедувањата дека прекратката сукња била од лично задоволство? Шминкањето, вештачките нокти, контурите, дали сфаќате оти сте како некои клонови? Или да речам кловнови? И после те убедуваат дека е навистина е заради тоа лично задоволство, а таман работа дека го прават заради спротивниот пол. На 40-ти век, што велеше тој од клипот
Nekoi luge mislat deka znaat se , najpametni se , nivnite postapki se na mesto , nivnite mislenja , nivnite lazni prijateli se super , muabetov mi e za edna osoba koja nesakajki me matera da ja analiziram . Drzeteme da ne i kazam sto mislat za nea tie sto si se pravat drugarki
Дали дојде време на форумов да се зачленуваат само лица со поминато лекарско? Што е со лабилниве - не фукционираат во реалниот свет, па си лечат комплекси во виртуелниов? Ај излезете малце, најдете си занимација , друштво, психолог, психијатар - не е срамота тоа... Не сте најбитни, т.е. не сте ич битни на форумов - како и сите ние... Ако не сте способни за конструктивен разговор и слушање на туѓото мислење , па уште и на јавен форум, чао - пријатно! Седете си со таа една особа што само ви кима со главата и се рамно ќе ви биде. Само нешто цмиздрите и се лигавите, се вас некој ве навредил и повредил, а всушност на никој не му е гајле за вас. Си имате родители, кај нив така да е понашате! А да вреѓате и повредувате , да дискриминирате и циници да бидете, први сте. Продавачи на муда за бубрези! 100 посто во реален живот сте безгласни букви, па сеа тука да надокнадите...Најдете си некој на кого му е гајле за вас, па кај него тоа. Ова е форум, си има правила и ако не ги разбирате, барем не се брукајте да пишувате дебилни мислења. Би ве опцула, али уште немам сколопено некоја ,, културна ,, пцовка!
СДК дека треба да имате свои цели во животот и да бидете упорни во нивното остварување, но и доволно храбри да ги сносите последиците ако не тргне се онака како што сте замислиле !
Не знаев дека за некои сум центар на внимание и главна преокупација во животот! Налет нека се глупи луѓе со лажни профили што нон стоп ме демнат на фб, па кога не ги прифаќаш ти го хакнуваат фб профилот ко ја да сум СЈО или некој институција па имам нешто кај мене а всушност не знам ни по што трагаат! Психопати! Ако некого нешто го интересира и дотолку има храброст нека застане нека ме праша што го интересира ќе му одговорам, а не да брише слики и објавува глупости, мобилни броеви, меил адреси, да чита и пишува глупи пораки! Психопати на секој чекор ме демнат! Ако се ова се случува на фб не знам што се случува во реален свет и кој се ме демне од зад грб, а всушност не сум ни свесна за истото од причина што сум слободна личност, немам нешто лошо направено за да стекнам толку многу непријатели и да им бодам очи на некои! Дали се бивши дечковци, што не верувам, или нивните ку*вички не ме интересира, ако ми пукне филмот далеку ќе стаса работава! Не е првпат некој да ме малтретира преку фб! Една ку*ва ја заштитија, следните ѓубриња нема да поминат лесно!
СДК, утре сум на усен испит. Е колку шо неќам усно, особено со уште други 60 души .... е уште од сега неможам да дишам и ме фаќа паника. Нека ми наздравје. Денес прв пат скоро до крај стоев на испит, чисто од несигурност. Сигурно знајте кога ќе се случи нешто и сите велиме „Не сум јас, си вервам“, ама јас се провервам сама за секој случај и си викам „А шо ако сум јас?“.
Zosto sakam se da e sovrseno koga sovrsenost ne postoi , zosto se trudam sekoj detal se da e na mesto se pod konec koga zivotot ednostavno ne e za pod konec , toj e prevrtliv izmesan sto ti se cini kolku I da se trudis zaludno e . Meditacii , boenki za opustanje na mozokot , trcanje , druzenje nisto od ova ne pomaga koga ti se mota vo glavata nekoja prokleta negativna misla koja ti go rusi mirot.
Глупи имиња на јавни објекти и улици, пример катна гаража Македонска фаланга, у реду е. Или ул. Бледски договор...па, коа веќе има Бледски договор заш да не и улица Кочански ориз? Оризот е побитен
Не ни знам дека врне додека не прочитав тука дека врне. Сакам да кажам една случка од внук ми: Тој: "Мамо, јас сум размислувал нешто, сега ми е јасно зашто имаш толку голем стомак. Па мамо јас сум бил во твојот стомак, сум растел затоа имаш голем стомак." Откритие на годината, зашто жената е дебела по породувањето и има стомак.
Ти благодарам Господе што никогаш не не забораваш ! Реприза на уште една лоша случка ... Овој пат подобро помина. Велам ја не е секој за волан ....