Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    На моменти толку се обвинувам.
    Се’ направив и како ништо да не сум направила.
    И кога некој би слушнал што сум сторила, знам дека ќе рече дека сум луда. Би рекол:
    - Како е возможно да си паднала толку ниско како човек!
    Но нека...
    Знам зошто го направив тој чекор. Нешто во срцево, во разумот, ми вели дека постапив правилно, иако е “лудо“ во нечии очи.

Ах, колку ме убива оваа неизвеснот!
    Како да ја дознаам таа вистина?
    Како да го пробијам тој молк, таа тишина, таа мрачност која те опколила од сите страни?

На моменти...
    Мислам дека паѓам како свенат лист. Како лист кој го носи ветерот на сите страни. Го вее насекаде, го удира во земја, толку силно, а на моменти го подигнува во висините.
    Таков е животот.
    Научив!
    Ме боли падот, толку ме боли. Но вреди макар за еден и единствен миг кога ќе бидам подигната од тој удар.

На purple..m, mal.ecka, Antolinaa и 15 други им се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Стојам зад секој кажан збор и нема да го повлечам и да се покаам за реченото затоа што се што сум рекла е вистина! А за зборење на вистината не треба да се објаснувам ниту да се извинувам!
    Во ноќва единствено добро е што малечкото маче се галеше со мене и сега спие покрај каминот, за момент ми ја стопли душата.
    На фб една пријатели се тагнале кај Баба Цана а на мене очиве ми читаат @baba Rada.:drunk:
    Ова е знак дека морам да си легнам порано додека не сум направила уште некоја глупост(facepalm) освен што ја направив претходната 8-|ама ќе си преќутам :xза тоа не споделувам.:x(facepalm)

Последна измена: 5 ноември 2016
    На purple..m, Tajnaotrovna, JollyGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Убава и долга ноќна прошетка, саботна вечер. центарот полн со дотерани луѓе спремни за во клубови, нема тишина. Ми треба една прошетка, во тишина, можеби во планина. Сакам да бидам сама, имам потреба од време насамо. Сакам да се тргнам од тупотијата на народот барем на кратко, да се регенерирам, да се одморам.

На purple..m, Jordanovska-K, mula и 9 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.152
    СДК, по предмет по кој од сон да ме станите го знам материјалот - положив на граница, а премет по кој одев колку да одам, гужва да прам ... положив ... со неочекувано многу поени. Не ни очекував дека толку имам напишано, па згора на тоа и точно. Се скапав смеење кога ми стигнаа резултатите за овие два предмети. Криво додуша ми е за првиот зошто го знам материјалот ама професорката дава поопшти прашања и очигледно имам забораено да споменам некои делови и сега онака криво ми е, па можеби и сум одговорила цело грешно прашање наместо некое друго, а можеби врска немав шо пишам зошто мислев дека ме гледа професорката да не препишвам, па се посомневав да не вистина препишвам, а да не знам. Не играм мајтап, сериозно така се осеќам. :fubar:
    Туку редно е да си легнам, долг ден ме чека утре, нешто како во должина на денешниот, напорен. Си имам за учење и за бебисетурвање деца на роденден, од таму, нека му е среќен роденден на бате, веќе помина полноќ и сега официјално сме „најмала“ разлика во години, демек се менва растојанието меѓу нас. :drunk:
    Никогаш не седам до касно ако имам обврски, ама пак обврски ме држат разбудена. Не дека одбрав сама, ама ете ќе кажам, после секој превод гла ме боли, така да добра ноќ и останете ми поздравени. :hug:

На purple..m, Lella, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Колку само малку е доволно за да се поремети текот на еден животен ред...не секогаш излегуваат работите по планираното,со некои работи треба да се помириме и да кажеме вака требало да биде.
    Толку сме малечки,бедни и неспособни да се противиме на вољата на овој огромен универзум.
    Сите сме толку малечки под ова небо,некој горе ни ја креирал веќе судбината,и кои сме ние да испрашуваме што и како,кои сме ние да се противиме на неговата воља?
    И зарем нешто ќе смени тоа?

На purple..m, galapce, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Денеска на мојата најдобра другарка и е роденден. Две години по ред како не го славиме више заедно бидејки не е овде. Убавино моја најсреќен нека ти е роденденот, да си ми жива, и здрава, весела, насмеана ,радосна,и секогаш да ми бидеш среќна :inlove: Само убави работи да ти се случуваат, биди ми најсреќна на овој ден :l: Си ветивме и двете дека засекогаш ќе си бидеме сестри. Ми фалиш премногу една и единствена, ми беше најдобра :hug: Твојата среќа е и моја среќа, да знаеш дека секогаш те мислам. Душата ме боли што се разделивме, што си отиде, поминавме многу работи заедно и добри и лоши. Но знаеш мило мие што сеуште сме најдобри другарки. Што никој и ништо не дозволивме да не раздели. Ти благодарам за све мила моја. Ти благодарам за сите убави денови поминати заедно, што никогаш не ме остави сама кога ми беше најтешко. Знаеш дека секогаш сум тука за тебе во било кое време. Никогаш нема да се разделиме. Секогаш си бевме најдобри сестри и ке останеме се додека сме живи:l: Те сакам највеќе и среќна сум што те имам :l:
    Те гушкам најсилно :hug:Сестри засекогаш :hug:

Последна измена: 6 ноември 2016
    На purple..m, Purplelilac, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Раноутрински мудрости на една локална девојка, на една локална станица...:D „кучињата ти се бетер од девојките. А им покажаш малку љубов... одма трчаат по тебе.“ :D
    И така почна неделата. Си разменивме мастики, :D се помазивме со чопорот и секој по својот пат. :bug:

На purple..m, galapce, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.908
    SDK deka ima zeni/devojki koi go cekaat i baraat SOVRSENIOT.
    Dzabe cekate..
    Glejte mnogu na ne Vi precat negovite mani.
    Ni VIE ne ste sovrseni.
    ...
    I uste ova..
    Ako trosite mnogu zborovi za da mu objasnite nesto,znajte deka ne ste na ista branova dolzina.

На Ana Chio, Cka, purple..m и 40 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Ништо не е поубаво од тоа кога со твоите 2 очи ќе видиш кој е кој.

На referentka, girl-miri, shz и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Најубави се оние спомени на кои кога се сеќаваш со срце и душа се насмевнуваш и воздивнуваш длабоко,не оние испишани на некој лист или во материјална форма,тие со тек на време се избледнуваат,лесно се валкаат или се уништуваат при мало невнимание.
    А срцето љубоморно чува се што му е мило и драго :)

На purple..m, christinnn, Purplelilac и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Вчера во целата таа гужва видов едно маче.
    За момент си помислив дека е еден бивши и како се сврти типов, уствари испадна дека ми е симпатијата. :drunk:
    Е ај сеа...
    Немам што да додадам. :tmi:

Ваша М, :makeup:

На purple..m, galapce, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.152
    Ко ќе слушнам дека некој вели дека одобрува изживување на животни му ја замислувам иднината ... доколку би била малку повеќе забегана, за жал се останува во главата. За жал. :tmi:

На Lady Phoenix, girl-miri и JollyGirl им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Никогаш дури ни најблиските пријатели не ги прашувам за нивните родители и не се мешам во нивниот приватен живот освен ако сами не ми се доверат или ми побараат совет. Не се мешам дали се разведени, починати, имаат проблеми, супер односи и што и да е. Затоа не разбирам кога познаници или "wanna be friends" ме прашуваат за моите. Не зборувам за моето семејство, ни за тоа дека поминаа веќе шест ипол години како сме сами со мајка ми, ни дека имаме ние две проблеми. Ако имам потреба имам на кого да се обратам и да му кажам што ме мачи. Кога ќе се почитуваат границите за приватност? Ако сакате да си зборите, зборете си, ама не прашувајте. Не сите теми се така лесни да може да се разговараат со било кој.

Се' уште толку многу ѝ се лутам на класната што кажа пред цел клас дека татко ми е починат, уште горчина кон неа држам во себе. Не се мешајте онаму каде што не ви е место!

На tina-63, purple..m, Emy867 и 33 други им се допаѓа ова.
  14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Ако го опишував синоќешниот помин би бил ваков...мајкоебачот ми ја дрпна од рака мамата негова !!

15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.328
    Kako vremeto tamu?

Amn ne me prasuvajte takva glupost. Sto ima veze kako e vremeto ovde. Sto ke ti smeni ili kako toa mene ke mi go promeni zivotov.
    Vremeto si brka svoja rabota, jas si imam spisok na obvrski koj treba denes da si gi zavrsam i si teram svoja rabota.
    Ocito posle sive ovie godini sme izgubile temi za razgovor koga me prasuvate takvi neznacajni raboti.
    Sum odvojla vreme da se javam, pravi moabet sto imas makar i 5 min. ama konstruktiven moabet.
    Ne me prasuvajte gluposti za da na kraj receme saat vreme pravevme moabet, a od toa ni 15 min. potrebno nesto ne se kaza.
    Ne e ni cudo sto ne se javuvam.
    Uste 100 god da ziveam pak isto mislenje ke imam, " zivotot e kratok, negubam vreme na takvi bezvezni prasanja".

@joy1 Ti opzeluvam srekno poaganje vo skolo.
    Veruvam vo tebe, toa ti kako obicna nastinka ke go zavrsis.
    Srekno:clap:(y):party:(poolparty)

Последна измена: 6 ноември 2016
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Како беше она , се што е убаво кратко трае ? :)
    Не е битно тоа , битно срцето е полно со љубов и мир, а во мисли слики од преубави моменти кои сакав да траат бар уште 3 дена. Ќе има пак. :) :inlove:

На purple..m, deskarada, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Претежок викенд насекаде околу мене тажни ликови,со насолзени и расплакани очи.Боли премногу боли,сакав да проживееш барем уште некоја година.Пријателе мил и драг нека ти е лесна земјата,никогаш нема да те заборавам,никогаш нема да го заборавам твојот лик,секоја прилика ке те спомнувам,само така ке живееш вечно АМИН.

На Rama, elimkd, Summerlover и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.958
    Допаѓања:
    273.434
    Денеска се пронајдов во една ситуација за која пред некое време осудував.
    И со право: и ова денеска моето е за осуда.Често самите се обвинуваме за работи за кои сме свесни дека не сме виновни,но некако другите успеваат да не натераат да се себе обвинуваме.Е затоа се лутам на самата себе пред се:headbang:,а само пред извесно време се чудев на друг зошто си го прави тоа истото.
    И уште нешто:колку повеќе се давате себеси толку повеќе ќе очекуваат од вас.Затоа треба сам да се научиш да речеш НЕ тоа јас не знам,тоа НЕ можам.

На purple..m, galapce, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  19. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Хелооооу!

Сега пред малце се вратив од Скопје од на Иан Гилан и одма негде да си напишам, да си резимирам.
    За тоа ми служи фемина СДК.:lol:

Си поминав ПРЕУБО! Одлично! Концертот беше топ, посебно бидејќи со оркестар. Уживав тотално, Иан Гилан за годините е супер. Не очекував толку добро да биде.

Друго, морам да спомам дека луѓето во Скопје во глобала се крајно безобразни и некултурни. Не генерализирам, ама стварно е очигледно. Тука сме навикнати на љубезност, извини, ве молам, ако може итн. Скопје е друга приказна. На концертот, една повозрасна жена седеше пред мене. И за време на предгрупата јас и другарка ми си зборавме приватно- на уво- нешто, и се сврти таа најнекултурно ни се развика оти сме правеле МУАБЕТ! На РОК КОНЦЕРТ! После пиштеа луѓе, пееја, скокаја.... Оти сме зборвале. Ако имаш 60 години седи дома гледај турски серии, не очекувај на рок концерт луѓето да ќутат како во театар. Џизс.
    После концерт бевме Салун. Многу ми се допадна. Супер музиката, луѓето истотака. Џинот најсупер:rofl:

И на бегање од Скопје на паркинг си најдов 500 денари.:?::lol:
    Се надевам не му паднале на некој што многу му требаат....
    Утре ќе се частам нешто:lol:

Проблемот сега е шо утре сабајле полагам, а ми се спие ми се плачи и кој да учи сега.
    Ама ако.
    Супер помин се на се!

На Ana Chio, purple..m, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.152
    На роденден кај брат ми му дојде барем еден другар.
    Тој се труди да има другари, јас ги неќев и пак имав поќе на роденден.
    Искрено криво ми е, колку седеше покрај џам и гледаше дали ќе дојдат и дојде само едно дете.
    А пола му рекоја дека сигурно ќе идат. Е јбг.
    (facepalm)

На Ana Chio, purple..m, Marjan007 и 18 други им се допаѓа ова.