Ааа значи само мене ме немаат бркано албанци,а секој ден сум на битпазар.Аха значи гршеката е во мене?епа добро ке му јавиме на министерот да видиме.
@ЕденЧлен кај живееш ти бре човеку па што се чудиш на работи што веќе премиаа во секојдневие Неам ништо против цивилизирани луѓе Се радувам многу за тебе Уште малце битпазар ќе го прогласат за свето место Не ми кажувај многу, ти ако секој ден си бит пазар, јас живеев баш таму Биди ми поз да не ја полниме темава со офтопици
Јас живеам во Скопје а ти каде? па зарем не е свето место битпазар? добро бе па ти не се лути одма што кажав многу,ееее сеа одма се налути немој па
Znaci nemozam da svatam kako neko semejstva nemaat kluc vo banja, kaj edna moja rodnina koga ke otidam znaci nemozam raat ni da se istusiram ni pak ko covek po potreba da otidam , znaci ke se buvne svekorot , ke se buvne mazotmu, I koj I da e , sega jas dali da vikam celo vreme deka sum vnatre ili so ednata raka da ja drzam vratata , znaci nemozam ovie raboti da gi svaram kako nemaat kluc nekoi semejstva, ili mu e zaglaven , ili izvaden I zatnata vratata so hartija , znaci aman
Онаа, од трње до ѕвезди, многу ми е маркантна. Ама ако се заплеткаш, долу во трњата... Ќе има, жути-жутују, румени-путују
Мислам дека вака попрво би реагирала кога би дознала дека сестра ми се зачленила во Умс, отколку дека се дрогира.
ЈАс многу сакам книги, библиотеки, ама баш ми е секси машко шо чита книги, па посебно јавно некаде, во автобус да видам, уф
Мене не ми треба човек да го избркам од себе за да станам подобра личност. Јас самата за себе сум си најдобра, а другиот за себе си е најдобар.
Животот мислам во книги закопана го поминав, и посбено ги љубам оние на Шарма, оние кои видиците животни ги променуваат. па се трудам да се смеам, да сум фокусирана, да не се откажувам од ништо, да не се плашам, но најважното од овие книги сум го заборавила: „Ние станувам она што не опкружува, ние сме разговорите кои ги водиме, луѓето кои се околу нас“, а токму тука јас грешев. Мигови, да не речам години минував со луѓе кои абицијата не ми ја делеа, со душата своја љубев некој кој емоциите ги презираше, и учев... учев од нив грешните да премолчувам се, да ја вртам главата на се, да бидам демек силна и рационална... и отупев феминки мои, се одличив од себе. и солзите сурово ме напуштија, да капнат не сакаат од лекциите кои ги учев секој ден „ не плачи, не биди дете, не биди емотиивна, не биди смешна...“ отупев, заборавив да плачам, да се смеам, заборавив да се бунам, да викам, заборавив да сонувам, заборавив како се покажува љубов, нервоза како се признава, заборавив и најстрашно од се е што денес штом чујам: „баба ти таква беше, храбра, горда и на сите се ќе им каже во лице“ јас заборавам дека тоа на мене се однесува, дека мене ме опишува, дека жаров во вениве другите така ми го препознаваат.... заборавив, а не смеев, а не сакав.......заборавив да се препознавам, заборавив да се гордеам....
Dali nekogas razmisluvate za bezdomnicite ....kako im e na ladnovo kako prwzivuvaat kade naogaat hrana,dali koga imate nekoj problem vo zivotot se prisetuvate kako im e na tie sto se zrtvuvaat za nas vojnicite koga se na misija,dali ni teknuva na nekoj sto zagubil blizok dali ni teknuva na gladnite nadvor na ladnovo .....posle seto toa kolku golem izgleda vasiot problem...izvinete vaka sakav samo da pisam kolku pati vo zivotot sum se potresuvala za glupost i sekogas koga ke se slucelo nesto poloso na nekoj toa mi doagalo kako slakanica od realnosta....
da, gi mislam semejstvata koi nemaat krov nad glava kako semejstvata so mali decinja koi gi ima poveke vo drzavava... dzabe sto gi mislam koga nemam kukja od 400 kvadrati za da im dadam po edna soba da go pominat zimovo.
Не. Во кругот на поблиската фамилија имам доволно гладници на кои им треба помош да го минат зимото. Останатите со тоа што ќе ги мислам аир голем нема да видат, ништо нема да им смени во животот. Имам и доволно загуби на блиски и сопствени жрвти на многу фронтови, иако не се борбени. Како тинејџер мислам дека сум се потресувала последен пат за глупости.
Нај awkward делот за интровертни луѓе од оние ситуации кога ќе ти се случи да задоцниш на предавање е тоа што (мислиш дека) сите зјапаат во тебе, па како за беља баш во тој момент ќе се погоди да галамат и да се смеат при што ти се чини дека и тоа е наменето за тебе...
Во сложно семејство среќата доаѓа сама! Спојлер Кај мене дома има една будала која ни ја брка среќата на секој можен начин! За првата реченица инспирација ми доаѓа од среќни семејства, кои ги гледам секојдневно и ги познавам добро. Се случувало да запознаам родители на мои колешки, пријатели кои кога ќе ги видиш и запознаеш сфаќаш дека се злато од луѓе, позитивни, топли и мили личности па не е ни чудо што и нивните деца се едноставно такви слободни како птица и безгрижни, радостни како деца. За втората реченица ќе речам дека на мајка ми не и замерувам за ништо освен за тоа што е попустлива и одржува вештачки мирод причина што низ годините се изморила од расправии со идиоти од загуба на блиски личности на трагичен начин кои ја завија во црно со години, па од друга страна нејзиниот отпор и борбеност се намали, се повлече во себе и тоа е тоа цврста однадвор одвнатре кревка и пука како стакло! Кретенот не и го честита роденденот!Господ ваков идиот и ѓубре од маж на никој да не му даде! Гледав ВИП сезона на канал 5 премногу ми се допадна домашната зоолошка градина на доктор Угриновски, мислам беше би сакала и јас да имам една таква. Со тоа што покрај зајци, мече и лисица би сакала да чувам срнамое омилено животинче, би чувала тигар, лав, волк, јагне, лебеди, патки, шатки, лепезани, некогаш во иднина којзнае голем двор имам. Ги сакам луѓето кои чуваат животни, ги хранат, им помагаат по мене тие се друштвени, хумани и топли луѓе.
Јас мислам дека тие намерно го кријат клучот за кога ќе се тушираш па ејј случајно влегов не знаев дека си тука, лелееее каква сиии ... Такви се тие мажи што немаат клуч од бањата.
Несомнено е дека тајната за среќа е во малите едноставни нешта. Кога ќе се споделат во опуштена атмосфера со топла прегратка и мирис на храна носат најголемо задоволство. На крајот на денот на секој му е потребен партнер на трпезата.
Guess who's back Da vi se pofalam , bevme do Belgrad . Trgnavme sabota posle 7 navecer u 1 ipol bevme na vlez na Belgrad . Za na kraj da vrtime na obikolnica i da zaklucime deka sme se izgubile e taka e koga odime sami so sebe si mesto da zememe nekoj koj go poznava gradot za nareden pat ke znaeme . Nekako se snajdovme da stigneme do posakuvanata destinacija . Krivo mi e sto nemozevme da se kacime do spomenikot vo Vladicin Han , kolata e uzasno niska . Zalutavme vo nekoe selo , barajki go spomenikot , mestoto bese tolku mirno , kako stvoreno za horor film . Na levo krug nazad gumite se zapalija navrativme i do Kragujevac i do Zemun , ama nedela tesko da ima nekoj kafic osven nekoj od splavovite . Na kratko moevo patesestvie niz Srbija , se sveduva na vrti , vrti , vrtime , gajle si nemame ama koga odis prv pat i ne poznavas nikoj tamu , taka e
Pa da poentata mi bese toa da go kazam kolku se imam primeteno deka imam sozreano deka mojot problem lupam mi se skrsil nokt kolku e nisto sprema toa sto mu se desava na svetot i na mene ...glej i ja imam mn familijarni i zdrastveni problemi i sakam da kazam kolku ne bi mi bilo gajle denes za problemite koga sum gi imala vo teen godinote lupam zaso simpatijata ne me svigala a na primer znam luge na moja vozrast i postari kako kazuvaat lele kolku mi e problem sto ne mi ispadna bojata na kosata kako sto sakac lele kolku mi e problem so simpatijata ne mi ja lajkna slikata itn nekoi gluposti .....sdk me nerviraat takvi luge od toj tip zoso gledam koj maki gi imam jas i tie luge sto gi sponnav pogore i ete i tvoite problemi sto problemite od tipot zaso use nemam decko ili lele ne me sobira vo fystanot mi se ziva glupost ....nz dali se iskazav ubavo hahahah koga go debatirav ova usno pred nekoj den sfativ deka samo jas i uste edno dvojce mislevme vaka od 8 dusi sto debatiravme
Веројатноста дека тежината што ја има една средношколка со невозвратената љубов од симпатијата е со приближна тежина како онаа на една студентка и нејзината неплатена кирија е прилично голема. Слично би му дошло и со непреспиените ноќи на средношколец, предиспитен стрес кај студент и годишни ревизии и контроли кај еден работник. Секоја планина своја тежина и секоја возраст со своите гајлиња...добро кога се има ред.
Da ama sakav da kazam deka posle pubertetskiot period koga stanuvas vozrasen i gledas na tvoja koza sto e vistonski problem gledas sto se slucuva vo svetot a se potresuvas za glupost zaso sipmata ne mi lajknal slika a drugarka ti na ista vozrast sedi i vika nemam pari za hrana na pr ili imam drugarka sto najgolem problem i e kaj da gi pravi noktite i laj da kupiva kaput zboram za veke vizrasna licnost ne dete a gleda drugite okolu nea kakvi golemi problemi imame vo globala sakam da kazam deka ako denes mi dojdes i mi kazes nokte mi se skrsi shamar ke ti mavnam i ke ti kazam alo osvesti se vidi naokolu sto se desava