Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Каква год работа да си имате, ако шефот не ви дава LOVE day, отказ да си дадете, сместа!:!:
    Love - Leave Office Very Early! :D:bug:

На julie77, Lady Phoenix, purple..m и 24 други им се допаѓа ова.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    За точно 10 минути треба да заминам на училиште, а јас уште по пижами и бушава коса сум, и немам ни алишта одбрано што ќе носам,а гардеробот внатре ми е како бомба да експлодирала.
    Деенес ме мрзи да живеам!
    Ај добар ден.

На Rama, theowndemon и elimkd им се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    СДК - општата култура на народов се гледа по болници, судови и други јавни установи.

За жал, во последниве 5-6 месеци сум чест посетител на такви установи (и здравствени и од друг хм, „формален“ вид), можам да речам дека просекот ми е еднаш неделно, што значи дека 4-5 часа месечно губам во некаков ходник и чекам, додека околу мене има секаков „примерок“ за анализа.

Мислам... нивото на услуги е сосема друга тема на дискусија, иако воглавно не е лошо, било и полошо, а може да биде и подобро.

Ама немање на основна, елементарна култура на моите мили и драги сограѓани што се мотаат таму, ми е дно дна. И тие луѓе ја прават државата. :envy:

Да, пред да се оди по такви места СЕ БАЊАМЕ. Ако сме малце поеволуциско напредни, ставаме и дезодорансче.
    Да, се носат чисти алишта и прибидејќи не одиш во маалска крчма, носиш нешто попристојно.
    Не, влечалки и чорапи не се категорија пристојно.
    Не, нема да влезеш побрзо внатре ако висиш на нечија врата.
    Да, малце е непристојно кога му висиш над глава на некој што пишува, повели, седни.
    Не, нема потреба да одиш некаде со членовите на потесното, а богами и поширокото семејство.
    Да, свекор ти е пошироко семејство и не, нема потреба свекор ти да чека ред со тебе пред да одиш да си го рашириш ваџејџето кај гинеколог.

Дај бе опрајте се.
    И избањајте се.
    :devil:

На LittleChili, *Amethyst*, Lady Phoenix и 36 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Doozy а што велиш ти за маж, двете близначиња, свекрва, свекор и таа со големото меше?
    Влегувам јас, гледам полна ординација, ама тоа да ти биле две жени за преглед, сосе пошироката фамилија. :whew:

На Lady Phoenix, purple..m и Doozy им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не за џабе се рекло - дотеран како за на доктор.
    72614.12.jpg

На LittleChili, *Amethyst*, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Овој навистина е доктор... :wasntme:

На Cka, LittleChili, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Од моментот кога место ,,другари и другарки,, станавме ,,господа,, многу работи тргнаа во крив правец.

Некои помислија дека ако се ,,флитнат,, парфем ќе се изгуби реата која ја шират наоколу.

Некои пак помислија дека ако ,,тате,, им купи јака кола, дека коњот сам ќе ја ора нивата

На некои пак фризерајот им стана неделен ,,оброк,, и задоволување на нагонот за озборување.Мислат дека времето поминато на фризер и чекирањето дека се таму ги прави нешто подобри

На шопинг се купува брендирана гардероба на која незнаат брендот да и и го изговорат.

.....
    .....

Така да...почитувани ,,другови и другарице,, придавката ,,господин,, нека не Ве дига во облаци.

Носете скапа гардероба, возете убави коли....ама од време на време потсетувајте се во кој подрум сте ги оставиле опинците со кал.

На Ana Chio, LittleChili, pupi.girl и 30 други им се допаѓа ова.
  8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Загледувам по бутици за облека, интернет страници ама ништо не ми се допаѓа.:(
    Сакам крзно и носам крзно ама убаво што потсетува на маче, ама ова крзно што го гледам на јакни, фустани не ми се допаѓа. Дали сум пребирлива или па немам буџет за шопинг :?:покрај други непредвидени трошоци што излегоа па се така си на гледање и плакнење очи си останувам.:lol:
    Стигна сметката за телефон, дојде време да се глупост плати:lol:не дека не е многу ама не е ни малку.:!:

На Rama, Aleksandar1212 и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.994
    Е, боли острината на јазикот, боли.
    Човек што највеќе премолчува, има и највеќе да каже.
    Молчи, штити ги, давај шанса да се исправи кажаното, ајде не е страшно, ајде глупост е само, ама кога ќе ти одврзат јазик, следи онаа одглумена занеменост, па дури фактор изненаџен и увреџен како ти сето тоа го имаш приметено, мислиш дотогаш не се знаеле што мустри се, па сега некој ги просветлил.
    Убаво ми рече другар, вика ти самата не си свесна каква вербална моќ поседуваш, а не ја користиш за ништо, туку кој не те знае, мисли дека си глупава и крената.
    Е, и тоа боли... ама буди од сон. Полошо и од безопасната на која си го боцнав газот пред некој ден. :D
    И еве, сакам да почнам со тој социјален експеримент т.н. тотална искреност.
    Забележиш ли нешто - тресни без филување. Не зборам да си ѓубре, туку да не си магаре.
    Држете ми палци. Малце страшно делува, али да видиме до кај носи.

На LittleChili, *Amethyst*, Lady Phoenix и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    СДК декa времевo денес е бетер oд женa. :drunk:

На purple..m, Kukla994, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    Прилично соодветен сликовит одговор на она кога некој ќе ми постави прашање во врска со тоа колку практикувам физичка активност... :lol:

:wasntme: :d:

На Ana Chio, LittleChili, pupi.girl и 35 други им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.049

На Madam-A, Gosh, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.
  13. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    сакам да го прашам дали и тој ме мисли постојано како јас него ...

На deskarada, Dragonfly, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Едни ми велат многу сериозно сум ја сфатила работата,други факултетот,а јас си мислам животов...чувствувам како да нема да имам време за се што планирам и само брзам и трчам.
    Во последно време некоја свадба ми се врти во глава или заеднички живот се дечко ми,дали дека сите околу мене се мажат\женат,деца раѓаат:?:

На *Amethyst*, kjukli и Rama им се допаѓа ова.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.396
    Чекав знак за дали да си ги купам високите чизми, епа еве го.
    Фала :D

На Lady Phoenix, purple..m, Gosh и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.393
    Допаѓања:
    18.049
    @crimson не чекај кога се работи за чевли,штикли, чизми, одма да си ги купиш, после да не се каеш ако ти ги купи некој друг, вистинска љубов е тоа (hollest)

На Lady Phoenix, joy1 и crimson им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    97.453
    Ми вели - ''Со тебе е толку лесно да се договориш.''
    А јас само реков дека животот и така е премногу комплициран за да дополнително го отежнуваме со договори за убави работи. На тоа се вели само ДА!

На LittleChili, Lady Phoenix, Purplelilac и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    2.949
    Не си ми кaжaлa дoсеa :rofl:

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Понекогаш така уморно ќе застанам до прозорот каде што дрвото со зимски плодови ми ја одразува на еден начин душава што ѕирка секојдневно и неуморно со неговата убавина и вечност и ќе почнам да размислувам, да се присетувам, меланхолично да мислам на најразлични етапи од мојот живот.
    Во тој миг, барем за момент би сакала со нешто да отпатувам таму некаде, само за малку, за миг.. за 5 минути, да допрам и да го почуствувам мирисот, па да се вратам во сегашноста назад.
    Колку и да сме биле таму некаде среќни или помалку среќни без разлика.. понекогаш човек сака да се наврати на одредени спокојни спомени и да ги доживее. Таму некаде, на различно тло, на различна грутка и на различен начин.
    Неуморно ќе се присетувам и ќе си мислам на тие денови.. па потоа ќе запрам и за миг ќе посакам да отпатувам некаде далеку. На еден ден, час, на места кои ми будат убави и спокојни чуства, на места каде што сум дала се од себе, да променам, да сменам да изжвеам па пак да се вратам.
    Се навратувам на реалноста и всушност сваќам дека овде сум најсреќна, само што авантуристот во мене.. таа неуморност од различното од другото тло некогаш е посилно од самото чуство и емоција во мене.

Сакам да живеам, да се смеам на глас и неуморно да пеам насабајле додека го правам кафето и неуморно брзам за некаде..

На tina-63, purple..m, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.342
    НЕмало потреба :D