Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    А тек што би кога Џенифер Анистон би дошла при нашиот менталитет, каде бракот или мајчинството се сметаат за животно дело? Зошто и придава значење на негативната публика само не знам :?:
    :d::drunk:

На Ana Chio, Lady Phoenix, Purplelilac и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Здраво дечки, после некое време!
    Како сте? Ве читав колку можев..
    Мене ме немаше една недела, а може и повеќе не знам.. немав нешто посебно да ви кажам :D освен дека... ќе се заљубам..готова сум :inlove:
    Пробувам да бидам претпазлива, да се заштитам себеси, да го запознаам подобро...:wasntme:
    Секакви има денес.. точно е дека се плашам, да. Но, одам понатаму па што сака нека биде :)

Добра ви ноќ:*

На purple..m, Ketchup, Anabelle.Amorette и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.852
    Допаѓања:
    81.145
    Колку луѓе-толку приказни

На kala21, fallenangel, Chica.Loca и 6 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Времево какво е (facepalm) (poolparty) (facepalm)
    Ако си расположен секундарно паѓаш во депресија, а ако си веќе во депресија може и да се убиеш...
    Станав сабајле требаше на некое глупо предавање да одам, видов врне истура, ми пристуди и си се вратив во топлиот ми кревет.
    После дури попладнето појдов до продавница, си купив некои глупости, си направив какао, пуканки, чипс со мене, кока кола (многу здраво, јебига) и се изнагледав филмови...

Која мрза ме има фатено...омалаксана сум, ми се спие.... |-) Цело тело ми се мачи за да дојде таа величенствената црвена глупачка, и никаде ја нема :headbang: (facepalm)
    Имам кажано дека неќам да сум женско? Епа еве пак кажувам :bandit:

На LittleChili, Lady Phoenix, purple..m и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.634
    Ако се сметате за голема мрза оти не сте избришале прашина еден ден, ако сте отишле со истите алишта надвор, не сте си зготвиле јадење и други тешки ,, гревови ,, , само нека ви текне на мене и на тоа дека три дена по ред одам кај мајка ми да ме исчупа, али ме мрзи да и легнам у скут...:clap:

Повелете и друг пат,

Со почит, ваш Чубака.

На Lady Phoenix, Dennings, purple..m и 9 други им се допаѓа ова.
  6. simoncita

simoncita Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    7
    Се мислaм и пaк немoжaм oдгoвoр дa нaјдaм , секoгaш дa влoжувaш и дaвaш мaксимум oд себе a зa вoзврaт дa ти биде врaтенo сo неблaгoдaрнoст , рaмнoдушнoст , дaли и вooпштo некoгaш ќе се нaучaм декa нa некoи рaбoти немa испрaвкa , еднoстaвнo дa се нaвикнеш декa пoстoјaт луѓе кoи се себичнo , декa се грижaт зa сoпствени интереси , пa дури и дa ги oствaрaт ќе преминaт преку тебе , зaтoa е пoтребнa пoгoлемa кoнтрoлa нa сoпствени емoции , зa нa крaј дa немa рaзoчaрувaње ..

Последна измена: 9 ноември 2016
    На fallenangel, elimkd и Rama им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.128
    Доброто со добро се враќа .... во некои измислени светови

На Lella, LittleChili, Wahnsinn и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Многу ми е грда слика кога гледам жена или девојка како пие пиво од шише,онака кога ќе го накрене ко мажите :D
    Ми текна на ова оти се почесто гледам во кафич или некаде по гости вакви ситуации.
    И сега не да испадне само осудувам или се правам дека јас не пијам,и јас пијам алхохол и тоа како :D
    И јас си сакам пиво,ама да се разбереме јас си порачувам цела кригла голема и топ ми е :D
    Е сега од страна гледано и за мене некој може ќе рече дека му е грда слика да види девојка со кригла,ама ми е гајле,како што не им е гајле на овие погоре опишаниве :D
    И така...

Последна измена: 9 ноември 2016
    На esperansa777, purple..m, shz и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    81.378
    Денес ми беше еден од оние денови, во кои уште при будењето си помислив: „Леле, денес морам да се исплачам јако.“
    И така и би, зашто внатрешното претчувство ретко кога ме излажало, а да ме прашаше некој зошто плачам - немаше да имам поим да објаснам зошто и како.
    Душа ко грутка почва, полна црна кал. Вака некако би било она најсоодветното, кога би требало да си ги опишам чувствата.
    Се прејадов од голтање безвкусни кнедли. Мислиш конечно завршиле, а всушност си „лапнал“ уште една онака непланирано и ко во магичен круг одново и одново кркаш уште една и уште една и друга нова по последната.
    Велтшмерц пуштено на најјако, баш како за пред пречек на зима; не дај Боже да пипнеш, ќе се направиш утоп од солзиштата кои ми изнакапаа денеска насекаде.

А сиротиот златен, во очаен обид да ми ги исцеди последните напливи на меланхолија, ми вели дека сум личела на Бамби кога очите ми се полни со солзи и наместо тоа, ми текна на Бамби и студената зима кога остана без мајка, па уште толку ми се сневесели целото битие.
    Па кој ти е крив велам, што не знаеш да речеш дека имам убави очи како на срна и како тие очи не треба да плачат; Бамби, па Бамби...
    Сиротко Бамби :( , мислам дека душата денес повеќе ме боли за Бамби отколку за било што друго.

На kala21, Lady Phoenix, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.234
    Само мене ли грдо ни изгледа чоукерот?
    Особено теткински испеглана и зафенирана коса и чоукер...
    Знам дека е модерен, ама ми нема ништо модерно у него.

Сакам да сум глупа како конверзацијата што ми искочи на фб пред малку. Храбра мајка постира за постпородилната депресија, другарка и искача со тривијалности како подубедување што е тоа, типа не и била миена косата од немање време, а друга пишуе дека штом така не сака да раѓа.
    Ах господе колку си неправеден. И со некои вакви имаш еднакви шанси за живот.

На Lady Phoenix, kjukli и referentka им се допаѓа ова.
  11. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Зашто се што е убаво кратко трае? Зашто секогаш оние што највеќе ѓи сакаме ѓи губиме.

На Rama, elimkd, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Здраво!

Кој мене оговарал?! :D
    :lol:

Јас сум од погоре опишаните (ок, да бидам искрена, независно од амбалажата, можам секако да пијам пиво, но централа си е централа) , ама те частам :beer: за живели. За тоа што не ни е гајле! :party:

Твоја М, :makeup:

На Lella, Wahnsinn, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.728
    Допаѓања:
    80.025
    Тешко е, ама за инает на тешкото, да бидеме расположени и среќни!
    Еве шаренило и засладување кога надвор се е темно и матно :)

FB_IMG_1478595213994.jpg

На Cka, Wahnsinn, Chica.Loca и 10 други им се допаѓа ова.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Кога патувам со автобус на работа(што е реткост) се осеќам како да патувам во друг град,а работата ми е на само 30 минути одалечена.Едноставно во главниов град Скопје,кога ке падне дожд е општи хаос.Насекаде коли свират,пешаци избезумени трчаат,застој на колите,колони огромни едноставно катастрофа.

На Rama и fallenangel им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    СДК читајќи за изборите во Америка и за Трамп заборавив да се вклучам на фемина, сега дури ми текна :o:o:o
    инаку и јас за него бев повеќе..
    друго ми беше муабетот имаше еден виц
    Здраво имате ли од тие јакните со розево крзно?
    - Да имаме.
    Е па сите да ги запалите :rofl::rofl::rofl::rofl:
    15032390_10209744086672324_1085886497_n.jpg
    Друго не знам што да кажам со сите истиот муабет, леле времето леле дождот и тоа па тоа, досадно (facepalm)

На Chica.Loca, Lady Phoenix, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.140
    Го достигнав врвот во чување животни,
    кучката ми се одзива на мац,
    а мачките уште малку да почнат да лаат.
    (fingers)

На Ana Chio, LUCI 99, LittleChili и 13 други им се допаѓа ова.
  17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Светов отиде по ѓаволите. :|

На LUCI 99, LittleChili, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.140
    Сакам да кажам дека се обидов да пишам „статус“ ама не ми стигна па ќе се доискажам тука.
    Немам читано весник одамна, а на факултет секоја Среда има Битолски весник. Еднаш зедов да го читам, и се задумав на неколку статии, вика се „ставаат нови автобуски станици“ и си прам, „да вистина“, па гледам на сликата оние првите, портокалевите. Абе не да сум се збунала. Па гледам над статијата, пропуштениот дел ... „Времеплов - Месец,Ден, 197-некоја“,

На kjukli, Lady Phoenix и Ketchup им се допаѓа ова.
  19. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Секогаш пред да се пожалите дека ништо не ви иде во животот, само затоа што нешто ситно не ви успеало,помислете дека наоколку има многу луѓе кои имаат постојани падови,но не се предаваат.

Секогаш кога ќе се пожалите дека немате пари за да искочите или да си купите нешто што одамна сте го посакувале,помислете на тоа дека некој нема ни за јадење.

Секогаш пред да се скарате со најмилите затоа што во тој момент немале да ви го овозможат тоа што сте го посакувале,помислете на тоа дека некој нема ни половина од тоа што вие го имате.

Се во животот се случува со причина.Во животот има и успеси и падови.На никој не може секогаш да му биде лошо или да му биде секогаш добро.
    Само останува на вас како ќе се изборите со тоа..
    Бидете благодарни за тоа што го имате и ценете го тоа.
    Сакајте ги најмилите и секогаш пред да се скарате со нив помислете на тоа дека вие сте најсреќни што они се покрај вас.
    И запамтете, од вашето лошо,секогаш има полошо.

На ♡BuBaLe♡, Serafima, kjukli и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.234
    Колку е убаво кога ќе си отвориш душа и ќе признаеш гласно некои работи во кои и сам се лажеш почесто... Јас можам, јас сум силен, а уствари братче се повеќе креваш бело знаменце.
    Периодов што следи ќе ми треба голема поддршка. Морам да престанам да си ја анулирам и игнорирам. Кога може некој да се треска од земја за дечко, зошто јас да не за цел еден живот?

Пред три години колку се беше поинакво...
    Денес жива гладна. Ама тоа е...
    Утре е битен ден. Посакувам многу среќа.

На ♡BuBaLe♡, Cka, julie77 и 14 други им се допаѓа ова.