Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Какво време дојде, за да се облечеш од глава до пети околу 300 евра ти требаат.

На Wahnsinn, mal.ecka, babyblond и 11 други им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.342
    Последниве две години научив, дека без секого се можи.
    НЕ знам од каде ми текна ова баш сега. ама денеска толку прекрасно се чуствував сама бев излезена земав некој работи и толку добро чуство, како некогаш сум мислела дека без некоја личност не ќе можам да преживеам (facepalm) Еве ме сега подобро од било кога, со поголеми амбиции и цели :muscle:
    :D

На Emy867, ♡BuBaLe♡, JollyGirl и 15 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    52.395
    Сум станала толку досадна личност.
    Од излегувања, идам во кино.
    Од слободно време, спијам, евентуално читам.
    На date бев во парк во 11 сабајле.

Полека ама сигурно се претворам во пензионер.

На LittleChili, Chica.Loca, JollyGirl и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @crimson А кој тоа така те лаже Кримке? :D Знаеш дека денешните излегувања и забави се состојат од 99% од луѓето во 99% времето да висат над телефоните и да идеш на вистински дејт е ретко, а уште покул што бил во парк. Така да, пензионер јес, ама може Американски, наш сигурно не :D
    :d::drunk:

На LittleChili, Chica.Loca, JollyGirl и 13 други им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    52.395
    Не се жалам, убаво беше. :f:

Тоа со висењето на телефон на излегување ми е толку тажно, кога ќе се фатам и јас да го правам тоа ми иде сама да се удрам по рака.

На LittleChili, Lady Phoenix, buba4e89 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Кога ќе се разбудам наутро, си велам себеси: Луѓето со кои ќе се сретнам денес ќе бидат неблагодарни, арогантни, нечесни, љубоморни и зловолни. Тие се такви бидејќи не знаат да направат граница помеѓу доброто и лошото. Но, јас го имам видено убавото во доброто, грдото во лошото и имам препознато дека грешните имаат природа слична на мојата – не иста крв, но ист ум кој го поседува божественото. Така, никој од нив не може да ми наштети. Никој не може да ми наметне грдост. Ниту пак јас можам да му се налутам на тој мој роднина, ниту да го мразам. Ние се родивме за да работиме заедно како две нозе, раце, очи и како два реда заби – горни и долни. Неприродно е да си пречиме еден на друг. Да бидеме лути некому, да му свртиме грб: ова се пречки.

На Rama, buba4e89 и Crna Dama им се допаѓа ова.
  7. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Постојат два вида на болка....Болка која те ПОВРЕДУВА и болка која те МЕНУВА !!!

На ♡BuBaLe♡, kala21, Wahnsinn и 9 други им се допаѓа ова.
  8. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Утрово, средувајќи низ дома, помеѓу куп стари книги, наидов на парче хартија. Како да знаев дека ќе ми го направи денот, нестрпливо и со доза на возбуденост почнав да го одвиткувам, приметувајќи го и препознавајќи го мојот детски ракопис.

Back then, имав огромна желба да пишувам, а истата беше хранета со пофални зборови од страна на наставници. Поради тоа, претпоставив дека е еден од многуте напишани текстови и со насмевка почнав да читам. Тогаш сфатив дека тоа што го држам во раце, всушност е листа на животни цели за кои сум сонувала во тое време. Тотално имав заборавено дека сум пишувала вакво нешто, но читајќи ја содржината на листот се сетив на моментот.

Бев пред завршување на основно, па моите веќе неколку пати ме имаа седнато на разговор на тема живот, со цел да донесеме одлука каде да продолжам со средно образование. Инспирирана од тие разговори, седнав, ги сумирав на хартија моите најголеми желби и си ветив дека постојано ќе се борам за исполнување на истите.
    Читајќи ја листата, се почувствував малку разочарано од самата себе. Не дека дел од тие соништа не сум си ги остварила, ме мачеше мислата дека девојчето кое го пишуваше ова можеше и заслужуваше повеќе од она што до сега јас успеав да и го пружам.

Интересен детал е постоењето на едно ново парче хартија. Навидум различно, а сепк толку исто со оваа што утрово ми стоеше пред очи.
    После сите разочарувања и неуспеси што ми се случија во последноте четири-пет гoдини, пред некој месец размислував како да дојдам до решение. Седнав и си напишав цели чие остварување ќе ме донесе до посреќен живот. Туку, се наежив во моментот кога сфатив дека голем дел од точките кои се наоѓаат на oваа листа, се идентични со оние од онаа што ја најдов сабајлево, пишувана од 14 годишно девојче.
    Цел ден си велам, Пурпл, крајно време е сериозно да се фатиш за работа, да не се најдеш себе за десет години повторно пишувајќи ја истата листа. :drunk:

Поука на денот:

На ♡BuBaLe♡, vitamina, Anabelle.Amorette и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.033
    Допаѓања:
    81.378
    Се чудам и никако не може да ми стане јасно, како на некои луѓе не им трне јазикот од континуираното лижење позадини...
    Да повториме - слаткоречивост и апла лижење га*ови, не е исто. Некој тука гадно измешал поими.

Зошто бе и јас не сум таква понекогаш?
    Од лижење позадини, позната ми е и добро ја владеам единствено онаа „лижење на обвивката за отварање чашка (овошен) јогурт.“
    Греота.

На Ginger^, kala21, eliesaab и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Во еден ден слушнав убави вести,три жени од поблиските роднини се бремени.
    Ако,само нека се шириме,нека не има во поголем број!!! :)

П.с @Madam-A живели :beer::beer::beer:да смо живи и здрави још година 100 :$

На Serafima, Madam-A, deskarada и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Смартфонов ме отепа!
    Кога стиснал некој "ми се допаѓа" одам да видам што е , милион правописни грешки . (facepalm) На PC ретко седам. Редактирање после 1 ден нема... тоа е . Очилата така за украс стојат на биро.

Туку за друго дојдов.
    Преслаба сум на стари, изнемоштени лица . Срце ми се распарчува кога ги гледам изнемоштени.
    Две женички во поодминати години , под рака носеа дедо, кој со сиот напор чекор по чекор , една мала патека ја изоде.
    Сакаш да помогнеш, а не знаеш како.
    Со сликава се присетив на дедо ми, кој не е веќе со нас. Ми фали ужасно многу. Се молеше секоја вечер пред Икона, за сите .Не беше човек кој говореше многу . Ќе кажеше една реченица, но вредна за 100. Знаеше да ме насмее од срце.
    Од него и баба ми (која е сеуште агилна , ведра и грижлива мајка/баба/прабаба)земам пример како човек треба да се бори со сите невољи што ги носи животот. Не знам како она успеа 5 год. без него?!?! Брак со 4 деца (од кое едно со хендикеп) , финаниски средства минимални, оддалеченост подолг период поради работа и ред др.драми што им ги приреди животот...Дедо ми последните 3 години ги помина во постела , стануваше само за да не види нас , да ни прикаже нешто, да не фати за рака.
    Љубов до неговиот последен здив, до ден денес (иако не е меѓу нас, знам дека не чува од горе)
    Љубов кој секој би ја посакал.
    Љубов која денес ретко може да се види.
    Некој ќе каже : -еххх, дај Боже и ние да ги дочекаме нивните години, што толку жалиш, ние сме поболни од нив...
    Јас ќе си премолчам , си влегувам во неговата соба , си лежам на неговиот кревет. Можда за некој е несфатливо , но сеуште го чувствувам неговиот мирис.
    Ја чувствувам и тагата и болката на баба ми која не ја покажува пред нас. Се трудам со некоја глупава шега или мој личен успех да ја насмеам, да и потполнам празнина во срце.
    Да не бидам неблагодарна, среќна сум за сите спомени од детството што си ги чувам длабоко во срце поминати со нив.
    Да можев бар на еден ден да се вратам во детството кога мислев дека се е вечно...:l:

Последна измена: 10 ноември 2016
    На angelina1, Rama, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сдк дека ноќта има две улоги. Да прави, и да враќа спомени

На ♡BuBaLe♡, Rama, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.235
    Каков кејф имам мачево да го сликам и да го ставам тука, ќе се стопите.
    И после не знаеле животните, ти лежи кај што ти е болно бе. А се стуткало како ѓеврече, розев уш штрчи, и со едното ноџе за очи се држи светло да не му оди.

Сакам да заспијам...О.О
    Ќе правиш медитации со години кога ти треба јако, трт, ни тоа не можеш.

На ♡BuBaLe♡, Lella, Crna Dama и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    @Lilit кажит! Има Рима и пат до Париза! :)

Што СДК јас... дела полесно е да го смениш светот отколку некои луѓе. ;)
    Друго... молкот и тишината ги издава виновниците.
    Трето... љубовта е во воздухот и во допир со кислородот зачнува пламен.
    Четврто... викендов ќе се опуштам со :beer: :d: после напорната недела која уште нејќе да помине. Едвај чекам!
    Петто... што и да е поминува. Животот поминува, а камоли нешто што е составен дел од животот.
    И шесто...
    666 :devil: Собери ги сите бројки на тркалото на рулетот 0 + 1 + 2 + 3 + ... + 35 + 36 и добиваш 666. И после ќе каже некој не било ѓаволска игра.
    Се зезам седмо е последното...
    Бројот 7 е ангелски број според нумерологијата и многу позитивен број.

Затоа запирам тука и одам да спијам. :hug:

На purple..m, fallenangel и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    СДК дека имам 44 години...познати како најгрди години и години кога човек по втор пат го ,,бара,, својот идентитет

Некое доба кога човек е сеуште млад и сеуште има желби, но веќе е стар за остварување на истите.

Штета..бар да имам 10 години повеќе, староста да ме ,,штити,, од побуни во главата или 10 помалку за сеуште да ми биде сеедно.

Инспирирана од Меша Селимовиќ

На Cka, 1209, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Можеби си моќен денеска но утре не,времето и околностите постојано се менуваат.Додека птицата е жива јаде мравки,а кога ке умре мравките ја јадат неа.Од едно дрво може да се направат милион кибритчиња,но само едно запалено кибритче може да изгори милион дрва.Затоа никого не омоложувајте и не повредувај.Можеби си мокен денес,но запомни времето е многу помоќно од тебе.

На ♡BuBaLe♡, Rama, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Дали американците се свесни која привилегија е и одговорност да си Американец?
    -Значи граѓанин си во највлијателната држава во светот и со својот глас носиш одговорност за цел Свет. Од друга страна барем сфаќам дека не само кај нас се 90% од граѓаните себични морони.
    Господ нека ни е на помош на сите!

18. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    3.342
    large (21).jpg
    So fucking true.

На Ketchup, ♡BuBaLe♡, Lilianna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Велат дека кармата враќа и таа наплаќа. Ок, а што е тогаш со добрите луѓе на кои им се уништува животот? Значи за нив било сеедно што биле добри - на крајот пропатиле повеќе отколку другите. Јас велам - ќе бидам одсега натаму себична кучка, бидејќи не ми се исплати да бидам добра. Секако, ако нешто ми се случи лошо - нема да биди многу поинаку и да останам добра. Некои работи те менуваат засекогаш

На Rama, ♡BuBaLe♡, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @macencef Точно е, кармата враќа и наплаќа, ама не секогаш стасува навреме, па понекогаш за грешките на некој, плаќаат неговите потомци :)

На Adi888, Rama, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.