Започнав со постдипломски студии. Многу сум возбудена, ама и помалку исплашена, дали одлуката ја донесов во право време. Во време кога и сама не се чуствувам најдобро, а и обврските ми се зголемија. Но, кај мене разочарувањето трае се додека не го насочам кон конструктивно мислење, па така и сега. На крајот ова е тоа што го сакам, па што порано, тоа подобро. Знам дека ме чека нималку лесна работа, но со многу труд и елан се е возможно.
Jednog dana vam samo klikne nešto. Dođete do shvatanja šta je važno, a šta ne. Naučite da brinete manje o tome šta drugi misle o vama, i više o tome šta vi mislite o sebi. Shvatite koliko daleko ste dogurali i setite se trenutaka kada ste mislili da ste u takvom haosu, da se nikada nećete oporaviti. I onda se NASMEJETE. Nasmejani ste zato što ste zaista ponosni na sebe, jer ste osoba za koju ste se borili da postanete. ~ Steve Maraboli
Денес денов многу расположено ми почна од сабајле, секогаш ми е скоро ама денес дека пржам кромид од сабајлево за манџичево па можеби од солзиве што го сечев или од миризбата најубава
Добро утро Пријатно , мирно викендашко утро. Периодов ми е лудница ,хаос,така да ваквите утра се ретки, ме изненадуваат и треба да се ценат. Патам за момент сама со себе, момент на тишина да си ги средам мислите, да се опуштам и да пуштам мозок на луфтирање. Многу ретко го имам. Од друга страна, тој. Се се средува до тој степен да ме фаќа страв. Страв дека нешто ќе се случи, дека нешто ќе отиде наопаку, не е можно се да е толку совршено и се што сакаме да ни се исполнува. Нека потрае, да поуживаме, редно е.
Sum te sonuvala, si bil sreken, sme pravele pogreb vo stil na zabava. Verojatno imash mir gore, verojatno tvojata dusa e vo spokoj. Pocivaj vo mir.
Sunshine is delicious, rain is refreshing.. There is really not such thing as bad weather, only different kinds of good weather.
Абе ти една културна што да ти кажам,твојте постови со глупоштини кажуваат све за тебе уживај. Иначе Скопјанец роден во срцето на Скопје и жител од само раѓање во едно и едино место СКОПЈЕ.
На овој врнежлив ден сакам да сум до него, да се гушкаме и уживаме еден покрај друг. Да му кажувам по милион пати дека го сакам. Да го гледам насмеан и срцето да ми се полни со среќа. Сакам да имам постојана работа а не тргни застани, колку ќе заработиш толку. Амаа ... Тој не е до мене барем не денес, а постојана работа не се наоѓа баш лесно, посебно во мал град. Од друга страна па неделата што веќе поминува ме здрма толку силно, и ми докажа дека негативноста неможе да ми донесе ништо друго освен дупли стрес. Што ќе беше ако испитувањата беа со лоши резултати ... Ќе можев ли воопшто да се вратам на работа или пак да се гушкам со него среќна или ќе бевме и двајцата во солзи. Можеби уште ќе шетав сега по тие болнички ходници. Можеби денес не сме еден покрај друг, не се гледаме секој ден, но во неделата секако ќе го видам еднаш или двапати. Не е покрај мене постојано, но затоа ми е најголема подршка и среќа во животот. Немам којзнае колку платена работа, па не сум ни без ич. Имам доволно за мене без да бидам на товар на моите родителите. Го имам најважното, дечко кој го сакам најмногу - човек со големо срце, сите сме здрави пред се и живи.Другите работи се средуваат, можеби копнежот по него е голем но се поминува па така и деновите без него чекајќи викенд пак да сме заедно.
Понекогаш најголем непријател сме си самите на себе. Колку што самите ние можеме да си го уништиме животот и среќата, ни најголемиот непријател не може.
Некогаш среќен, некогаш не. Еднаш мислиш во ред си, друг пат си мислиш нешто ти фали. Уствари, друго ти фалело. Ама тоа нели е и фалење, општо. Како, фалш роба. Хм. И некогаш , почесто, да си речеш, од сево ова дека си како поделена личност. Може и си, не е далеку од умот.
@calliope Лелее Опи, а таман тргнав да пишувам пост на истото прашање Дали само ние две немаме чанта со таков додаток? Јас не за тоа, би сакалa да ги прашам девојките, не ли им така скиснува сите до една исто да се облечени и се исто да имаат? Кое е задоволството во копирањето и да бидеш копија?