Немој те молам и ти да ме напуштиш,ми остана уште ти(еден родител).Нема да дозволам да ме напуштиш,ке се бориме до крај,знаеш дека заедно сме појаки.
A jas go ocekuvam denovive da stigneke go stavam za klucevi ne mi se dopajga na tasnarozevo e edit neznaev deka vo moda bilo
Наврнав, и наврнав целата, си се шлапкав онака убаво во секое вирче во секоја водичка, и си се смешкав убаво си го сакам ова мое детско лудило што ме прави среќна
Дали некогаш во животот сум бил идиот ? Да, многу пати... Дали сум го признал тоа ? Не, само кога сум пијан...па така да додека ме држи: Дали посакувате да имате временска машина и да е вратите барем неколку часови наназад, за да поправите некои нешта ? Јас во моментов посакувам, копнеам по такво нешто, се би дал за тоа...сакам да се вратам наназад, да ги запознаам нив три девојки седнати на сепаре во Ирски Паб во Прилеп, мирни повлечени, без да дигаат премногу врева и внимание околу нив, такви девојки ми требаат во животот, а што бирам јас ? Јас бирам идиотки, зошто ? Затоа што и јас самиот сум идиот, а навистина сакав да потиснам се во мене и да отидам да ги запознаам, макар и да беа веќе зафатени, единствените три кои не ме привлекуваат со голотија ами со некоја мистична енергија... Жал ми е навистина за тие моменти, кој што несвесно донесувам одлуки па потоа се каам, жал ми е што не го живеам животот, што не го живеам моментот. Кој сум јас, кое време е ? Наместо одговорот да е сега, кај мене го нема. Ми се убива верувајте, дајте ми временска машина !!!
Животот нема правила и незнаеме што не чека утре,затоа гушнете ги вашите родители,кажете им колку многу ги сакате и почитувате и секогаш бидете до нив,затоа што за жал еден ден ке ги нема и ке ги бараме со сета душа и срце.
Расцутени зеници во морска шир. Седнати на златен песок, недалеку од дома. Ја скокотка дур ја чува во скут. Таа се кикоти...и фали запче. Па ја учи да фрла камчиња во море. Јас ги гледам од страна и им се радувам. Ме смеат. Се што тој посакува, јас сонив. А јас само сакам капка мир, по малку љубов и среќа и малку повеќе здравје. И него. А тој сака да сакам повеќе... Нека сонува тој. Јас будно ќе ги чувам неговите соништа од циниците.