Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Ова моево е по мизерно,на 32 год да се јавуваш со страв на сопствено дете да не те отера во три лепе?па уште ја тинтра што да и направи за ручек?Абе аушвиц само за вакви.

На Wahnsinn, Avery, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.038
    Допаѓања:
    178.654
    На денешен ден пред доста години Гостивар станал слободен град.:inlove: Се ослободиле Шара, Бистра, Сува Гора..во чии прегратки и ден денес градот мирно спие. Градот на убавиот Вруток, градот на Вардар, градот на мекиците, баклавите и сладоледот. Градот на најстудените утра, најчистите висини. Најголемите снегови. Градот на гостопримливоста и градот кој секогаш си го оправдува името што го носи. Среќен Роденден мој Гостивар. :hug: .

На страна тој муабет. Ми прифали Скопје. Се бањав, средив и го фатив првиот автобус. Викендов ќе го шетам. Јас и Скопје имаме убава историја заедно и знам дека си недостигаме. :inlove:
    Земав вино и колачи и другарка ми ме чека. Девојки секогаш знаат како да поминат квалитетно време заедно, а посебно најдобри другарки. :)

Јас сум од оние што ретко седнуваат до прозорец во автобус. Овој пат го милувам ова напатено парче земја со очиве, со погледи до недоглед, а само сијалици светкаат во далечини. Кој што сака нека рече...убава ни е! Убава е поради нас. Зошто ние сме народ со убава душа. Била и ќе биде. И никој не може да ни го одземе тоа.

Последна измена: 18 ноември 2016
    На kjukli, purple..m, Ketchup и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Што побргу човек свати дека и сопствената сенка го напушта,и не за џабе и очите се разделени со носот,(ова метафорички кажано отсликува дека во човечката природа е да те издаде и уништи оној кој ти бил најсакан и најблизок)толку подобро ќе биде по него.
    Одсега верба и љубов само кон Господ,во се останато малку потешко ;)

На purple..m, deskarada, Chica.Loca и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    Отсекогаш ми бил интересен оној феноменолошки аспект, кој си го нареков „опросторување на сеќавањата“; така и всушност го поимам изразот memory lane.
    Една бесконечно долга траекторија, полна со референтни точки, изведени и сведени на сеќавања.
    Ги замислувам обележани како основа од план во програм; се појавуваат кога го придвижуваш курсорот кон нив и ти отвараат меурче со испишан текст.
    Секој ден, небаре ко програмирана, чекорам низ исти патеки и правам едни те исти рути и не минува дел од момент, а да не ми протече низ мисла некое од сеќавањата кои ме врзуваат за овие несвесно одредени референтни точки, кои истовремено се и почеток и крај на дел од нешто што некогаш било или уште е.

Колку прекрасен лек против намќоречки почеток на денот - чувствувајќи малку (повеќе) мизантропски, си чекорам немарно и поминувам покрај некое кафуле. Наеднаш ме „напаѓа“ мисла и си велам - се сеќавам кога пред х-време имавме дејт тука. Ужасно уморна и хронично ненаспана (нормално, со замаскирани подочници), те потурив со чаша вода и личеше на накиснато маче (да не речам подмочано, зашто срам ми е). Уште го мајтапам дека штом не се откажал тогаш, свесен бил во какви немирни води се впушта со актот „врска“.
    Поминувам покрај клупи и точно знам на кои сè клупи сум седела и сум плачела како будала, најчесто за глупости, но никогаш за дечковци. :)
    Глупава една, плачев затоа што живеев за другите, токму на оваа клупа. А на онаа подоле, плачев затоа што едноставно, ми се плачеше и многу се нервирав кога некоја бабичка ќе ми се доближеше и ќе почнеше да ми врти муабети како на пример: „Немој да плачеш бабина, не се жали по пропуштени дечковци и автобуси“. И како после да им објасниш на луѓето дека не се врти cè околу феноменот дечко, туку понекогаш едноставно ти доаѓа преку глава од светот и од себе и од сенешто, па сакаш да ги промиеш очите со малку липање.
    ...тука на оваа постојка трчав по автобус и за момент се почувствував ко Кери Бредшо - не за сиромашни, туку за скржавци, затоа што пари по таксиња не ми се даваат - ЈСП рулз!
    А на оној пешачки премин речиси пред факултет, будала ме направи утоп и наместо да се нервирам затоа што ми ги направи лом светлите панталони - пукнав од среќа затоа што „не ми било судено“ да одам на факултет и си отидов дома да спијам. Немав спиено 52 часа, и искрено, немам поим како сум си го кажувала името.
    Тука ја опив другарка ми со добро познатата „ај уште една, за мене, за да ми тргне малку од малку во животов“, а потоа веднаш тука од карши, еден друг ден во глуво доба кркавме бурек со месо затоа што ни текна дека немаме јадено речиси два дена. Два дена на кафе. 48 часа, само не свадба, туку налевање со кафе. Мислам дека тогаш беше единствениот пат кога почна да ми се лоши од мирис на кафе и почнав да глумам „веган“, поточно, станав од оние „не пијам кафе“ - луѓе.

Сите сеќавања водат до тебе самиот. Тие се ти и ти си нив.
    Си ги сакам сите мои сеќавања, дури и оние најлошите, за кои уште чувствувам болка. И ќе продолжам да си ги собирам за да си ја надополнам мојата ментална мапа.
    Сè додека имам сеќавања, среќна сум. И постојам.

На Ketchup, mula, Chica.Loca и 16 други им се допаѓа ова.
  5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Сега неубо ми падна после некој муабет, дека ќе му натекни некој да ме пријави за рехабилитација.

Ненормални, ајдее :D

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    14.392
    Никој никако да разбере дека нашето одесување е само огледало на нивоното,
    оди ти па објаснувај часови ако немаш попаметна работа.................

15027968_1457402354288829_7201353670050847370_n.png

На ♡BuBaLe♡, Rama, Abril и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.936
    @Lilianna ваквото нешто и јас секојдневно го практикувам. Најголемата случка до сега што ке си ја помнам во животот е запишување на овој факс на кој сум сега и тоа дека е вистинската работа за мене. Во склоп со ова, секојдневно станувам се посвесна за знаците што ги добивам.
    Денес исто така добив прекрасен знак од една непозната личност за тоа како да постапувам на пракси и слични работи.
    Продолжи само. Има премногу вистина во ова. Еден куп докази имам и јас, само што не ги раскажувам на никој јер луѓето не се навикнати на позитивното, не ги интересира некако и секогаш со недоверба гледаат за жал, сфатив дека ми е губење енергија ако им зборам на луѓето дека мислите се најмоќна алатка што ја пооседуваме. Затоа секој за себе :)
    Ти благодарам што го сподели ова, сега знам дека не сум единствена што верува во вакви работи! :) :hug:

На purple..m, Florenсе, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Мислa нa денoт. FB_IMG_1479491917216.jpg

На ♡BuBaLe♡, kjukli, Florenсе и 2 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590

Последниве денови на форумов кога ке дојдам.

На ♡BuBaLe♡, kjukli, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Многу сакам да знам врз база на што ми се составуваат соништата.
    Петоков ми тргна со неверојатен микс кој ми се мота низ глава цел ден и еве сеа уште си се чудам на паметот...
    Сањав како сум пиела вино со баба ми покојна и сме се напраиле бетон и сме искочиле. :^) Со баба ми покојна, да потенцирам. :^)
    Следно беше дека сум отишла недепилирана на плажа. Ама фино недепилирана.:tmi: . Едно незгоднооооооооооо. :bandit: И да ви кажам така ко непријатно ми беше цел ден.
    ( Ми текна некој на времето тука имаше пишано дека му е страв да не премине во другиот свет, а да му е дома несредено. Заборавив која беше, ама поздрав до неа. Знам како ти е сестре. Еве мене сега ми се вроди страв да не починам недепилирана :worried: )
    Е ај сеа?!
    Луѓе сањаат згодни мажи, јас боганија од глупости |(

Убаво што помина работнава недела, се глеа толку е капацитет. Прегреал сирот мозок.
    :d:

Со љубов,
    ваша М, :makeup:

На ♡BuBaLe♡, Elena69221, purple..m и 10 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.598
    Понекогаш ми фали свежиот чист планински воздух, дрвјата и целата природа.
    Понекогаш ми фали и жагорот на сообракајот и патиштата.
    Понекогаш и морето, брановите во декември и несредените плажи натрупани со песок каде што шетав и се восхитував на месечината среде енормното море.
    Целиот живот секогаш нешто ни фали, ни фалат промените на човековиот живот и тоа е фактот. Монотонијата не е добра работа, човек копнее по промени и убавини.. копнее по нови воздишки и емоции за да е исполнет и среќен.
    Прекрасни се промените исто како и носталгиите по старото.. изживеаното..

На ♡BuBaLe♡, purple..m, Ketchup и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Нема нешто подосадно од настинка и напорни луѓе кои мислат дека се најпаметни. :|

На Rama, Gushkalo и Kukla994 им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Screenshot_2016-11-18-17-45-33-1.png Не знам зошто денеска ми дојде оваа нотификација не чекана...утре мислам требаше..али ајде, нека, кај мене се е можно де :D
    Е такој, 2 години на Форум Фемина(poolparty)
    Убаво...

Иначе си кажувате дека сте се запознале со некои феминки или феминкоФци во живо, а јас драги брача со никој се немам запознато лично :nod:
    Не знам зш не ми паѓа прилика...
    Но знајте шо се мислам да ви кажам и што ми лежи на ♥? Не? Сеа ке ви кажам....
    Доколку ми се случи нешто ( читај умрам) , и така целосно исчезнам без трага, и поради тоа шо со никој лично не се знам - нема да дознаете дека Кукла е можеби в гроб :o :tmi: :smoke:
    Пу пу....
    Ама стварно така е де :D
    Ке се обидувам до последен здив да ве известувам дека сум жива е а после.....
    Океј океј, нема врска...да ве почастам малкО

На ♡BuBaLe♡, kjukli, purple..m и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Се чувствувам некако убаво,исполнето.:$
    Велат кажи си ја маката на друг ќе ти се олесни некако на душата,но никогаш неможев да се водам според ова правило.Единствена пред која можев некако да се опуштам,да зборувам со саати за сето она низ кое што минувам во овој период од животов,а и изминативе две години беше братучетка ми..
    Но денес некако за прв пат собрав храброст,си ја искажав макатата и на друга личност
    Некако како нешто да се тргна од мојава душа,како нешто убаво да се случи едноставно убаво се почуствував.Затоа сите вие (сигорна дека сум дека ве има ваквите како мене),зборувајте искажете те се пред некој не се плашете од осудувањата,исплачете се верувајте ми како за момент ќе заборавите на сета мака,на сета болка низ која минуваат тој период. :hug:

И не заборавајте гушнете ѓи своите сакани,зошто не знаеше што носи утрото :!:
    Добра ви ноќ мои феминковци :hug:

На purple..m, galapce, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.936
    Завршив со колоквиуми и бурен период, се чуствувам истрошено. Седнав да работам но умот и душата ми бараат релаксација. Не можам, не иде. Утре ке почнам.
    Сфатив дека сум зависна од обврски и тоа ми дава некој јак адреналин, период кај што не знам главата кај ми е ми е убав период, знам дека тогаш сум исполнета и нешто правам за мое добро. Денес, т.е. вечерва така ке оставам. Ке искулирам онака максимално. За утре пак да почнам.

Него... почнав да се отварам кон еден... некако не ми се брза сакам максимално пополека да се одвиваат работите... ама одвнатре ми иде да се понашам незрело и како тинејџерка бе.. Зашто? Не бев ваква, зашто вакви чуства имам не знам :( сакам убави работи да градам а не да темелам нешто врз база на молчење и љубомора, а мене тоа ме тера.. е ај

На purple..m, Ketchup, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сдк Точно е дека изгубив нешто што само ќе боли кога ќе се сетам, но истовремено ќе се насмевнам, зашто јас научив кога губам да се насмевнам, кога боли да издржам, и кога ќе се сетам на него да кажам, да јас имав татко, сега ја имам честа да имам АНЃЕЛ ЧУВАР :l:

На ♡BuBaLe♡, purple..m, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Како некои со тебе ,така и ти со нив. Нема тука љутење , тоа се вика самопочитување. :!:

На ♡BuBaLe♡, Quuen, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    14.462
    Она кога лошо ќе си поминеш на излегување, ама враќајќи се дома си пееш по улица:

You can dance, you can jive, having the time of your life
    See that girl, watch that scene, digging the Dancing Queen :music:
    За момент се почуствував како во мјузикл :D подрипнувајќи на секој трет чекор(hollest)

На ♡BuBaLe♡, Wahnsinn, Chica.Loca и 5 други им се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ете ти сега :l:

20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Posle 2 dena stomacen virus konecno ke pijam kafe i ke jadam hrana kakva sto sakam
    cheers to that :coffee::D

На veren, fallenangel, korisnichka и 4 други им се допаѓа ова.