Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Многу е лесно да изгубиш пријател,човек,едноставно ке се искараш со него ке го навредиш и готово,ама тешко е да го зачуваш како вистински пријател,да го негувате другарството и пријателството,да си помагате несебично едни на други.

На ♡BuBaLe♡, kjukli, deskarada и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Недела, ко недела. Кило морска сол и масло од роза:f:.Ќе се пие пиво со луѓе, и некоја коцка чоколадо за убаво лиценце.:sun: Јас ко јас. Ако не се јадам себеси, жива да не сум. :)
    Ројбос, и се мислам, ќе да е ова некој пробен период со водолии,Ок.:headbang:

П.С. Мислев дека во Денес.. пишувам бе(facepalm). Абе и кога мислам дека сум токму, утната сум :rofl:

Последна измена: 20 ноември 2016
    На kjukli, Dust, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.596
    Права зима..
    Бело небо, суви и голи гранки и оној познат чад од устите на народот..
    Сите брзаат обиколени со волненин шалови и ракавици..
    Се е накитено..
    Јас си го купив омиленото палто што конечно ме згреа и зачекорив кон сувите и пусти улици..
    Навидум приликува на депресија но буди огромни чуства и прекрасна топлина.
    Зима бе.

На ♡BuBaLe♡, kjukli, purple..m и 32 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Некој треба да им објасни на саркастичните дека, кога се интелектуално затапени и се трудат да изгледаат паметно нафрлајќи му го некому в лице... и понатаму остануваат да бидат и изгледаат како...:wasntme: интелектуално затапени.

На ♡BuBaLe♡, kjukli, purple..m и 12 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Многу прости машки има, многу.

На kjukli, deskarada, CrazyOne и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Вие кои мислите дека сте опасни момаци ,дека ја "поседувате" девојката или жената што ве сака,и притоа имате право да ја контролирате,"каде е што е,со кој е",па мора да се тресе од страв пред вас,па да ви го кажува секој чекор..
    За жалење сте! Искрено! Само незнам кој би требало да го жалам побрзо,дали вас,дали личностите под "ваша команда" :D

Да,и во 21 век го има ова,и тоа кај блиски другарки :D и се обидував да им укажам,и да ги спасам,ама не бе,муабетот е ме тепа ама го сакам,или ако сакам јас бед бој :D е па кога сакаш трпи си..
    Ме потсеќа на овие од власта ова "крадат бе,ама важно и градат" :D :D

На kjukli, mssuniquee, purple..m и 20 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Порано кога биле млади бабите оделе на сред село кај чешмата, да се видат со другарките, да наполнат вода, да кажат која што ќе готви, да кажат кој кого свиѓал, да кажат која ќе бега вечерва за Крсте, да кажат која каква авантура имала в сено......епа сега се тоа истото го имаме на форумов.

Собрани жени од сите возрасти (и по некој маж), и секоја со своите маки... од љубовни проблеми, преку бебиња што не јадат, до проблеми со свекрви, а нема врска што никој со никого не познава од тука...па не ја ни гледаат која е таа, што мора да ги познава луѓето? 8-|
    Си седиш пред "кутија" и си штракаш по тастатура, си ги вадиш маките од душа, се караш, се смееш, се занимаваш со нешто, а всушност цело време истатиот израз го имаш :|
    Целиот свет го имаш во скут...

Сепак сите овие технологии и глупости, не можат да му се фатат за малиот прст на ТОА време.
    Ако имаш прблем обрати се на форум... ако ти треба брз совет обрати се на форум... ако те мачи нешто обрати се на форум...многу луѓе по светов работат од дома....многу интервјуа се случуваат пред камера...уште малку сите ќе работат од дома пред камери, децата од дома ќе учат, роботи ќе ни носат храна до дома, и така ќе нема потреба да излегуваме надвор 8-|
    Ќе подиват сите и пак ќе си се врати човештвото во својата прва мајмунска форма.

п.с. Можам да замислам во иднина како луѓето од хоби ќе собираат таблети и лаптопи што ги користеле нивните предци (ние) (poolparty)

На kjukli, purple..m, 123ppp и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Blazenka.G

Blazenka.G Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2016
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.888
    Сеќавањето е чудна работа...
    Некогаш се смееме кога ќе ни текне за што се сме плачеле,
    а некогаш може и да се расплачеме кога ќе се сетиме колку сме биле среќни...

На kjukli, purple..m, Jordanovska-K и 7 други им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Se mislev kako ke go pominam ovoj den ama ete pominaaaa....se mislam i toj utre kako ke go pominam kako toj covek ke ne pogledne vo lice mene i negoviot sin koga ne se javil edna cela godina da ne prasa jako sme go pominavme najlosiot period vo nasiot zivot ama ne beeee toj nema lice ke dojde i ke ni se smee vo lice kako se da e vo red ..Amerika li gi napravi vaka necustvitelni???

На kjukli, ♡BuBaLe♡, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК...на 31.10.2016 во 09:10 ч. станав мама по втор пат....и сега живеам исполнета со многу повеќе љубов и среќа, ова не се опишува. :l::l::l::l:

п.с. сега ја разбирам мајка ми дека беше во право дека децата неможат да се делат:$

На kjukli, Priroden, tina-63 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Преку глава ми е веќе од сите оние осудувања за нас младите. Преку глава ми е од луѓе кои мислат дека еден тинејџер само ги преувеличува работите, се жали за глупости, мислат дека животот му е совршен на тие години, а всушност без воопшто да ја познаваат личноста што ја судат. Секогаш се оди со она стандардното - на нас ни вријат хормоните, знаеме само да се занесуваме, сме немале почит кон никого. А и како да имаме, кога слушаме осудувања од сите страни, секогаш сме на пониско место. Уште повеќе боли моментот кога мене не сака некој да ме сослуша само затоа што мисли дека џабе ќе си го губи времето "слушајќи разгалена тинејџерка".
    Свесен ли е некој дека и тинејџер од 16 години може многу повеќе да претрпи во животот од човек на 30? Свесни ли се луѓево дека некои настани и искуства не бираат возраст? Не може да има некој сериозен проблем само затоа што е млад и ништо не видел во животот? Оние што вака размислуваат искрено ги жалам. Глумат сочувствителни, ама само кога се работи за "зрели и искусни" луѓе, што реално преку годините се подразбира само квантитативно.

Не зборам за љубовни проблеми, или проблеми што си ги кројат во нивните глави. А има и такви разгалени, не дека нема. Не сакам да почнам да опишувам на што конкретно мислам, но дефинитивно сум сигурна дека мислам на проблеми што и возрасен човек тешко би ги поднел, за проблеми што еден тинејџер можеби ги трпи уште од дете....

Лесно е да се суди кога сите размислуваат на еден ист начин, уште полесно е да се оправда осудата преку возраста, најлесно да се понижи оној што бара разбирање.
    Преувеличувам пак? Или пак глумам презрела за своја возраст? Мислам дека самата си знам најдобро

На kjukli, *Amethyst*, Dennings и 17 други им се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    26.991
    Мајка ако не улезе у соба како терорист,нема кој.

На purple..m, black-angel, fallenangel и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Како да учам кога цела скрипта си ја излигавив? :|
    Треба со една рака лигавче, со друга фен да држам, па да си ја подзасушувам скриптава...

На психичка база ме мавна повеќе од што очекував парезава..... ;(

На kjukli, Priroden, SV1911 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    I'm no one and nothing, but i'm going to be ya future queen who is going to think that she is still no one and nothing. Your stupid mind is trying to understand my spirit, but deep inside you realize that your intelligence is not that high to get what I breathe. You will stare at my sexy body and confess that you're only able to do that, because life is fucking circle, and 'fuck' is not that emotional game which you've always has been playing.

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Сакам да кажам дека ....

0. Реков дека никогаш нема да се вратам. Сега ви велам дека никогаш нема да си одам, ама тоа не значи дека сум ист. Сега на која реченица ќе верувате сами одлучете.

!. Нема потреба да се обрнува многу внимание на профилот кој го пишува ова мислење, Туку на мислењето.

2. Луге, премногу мислење не е на арно. Ама со 2 раце потпишувам.

3. Кога ќе кажеш дека си перфекционист другите си помислуваат дека си човек на кој се му е под конец. НЕ. Не знаете колку е тешко да имаш карактеристики на перфекционист. (facepalm) ;( ;(

4. Добиваш ново, Губиш старо. Бараш Старо. Не ти текнува.Страдаш. #метаморфоза

5. Make you brain your hobby.

7: Ако не бев тука одредено време не значи дека не треба да останет фокусирани. Зошто не приметивте дека тука отсуствува 6тата точка ? :?: :worried:

8.Ќе имаме избори во државава. И како и секој циклус да се потсетиме на фразата која сите на памет ја знаеме " После изборите само се надеваме дека ќе биди подобро". Но реалноста е НИКОГАШ !!!! :devil:

9. Нема нешто подобро од добра експресија !!

10. Како за крај, ве молам без многу прашања :( :)

#Hi

ПозЗ3³ ®

На ♡BuBaLe♡, kjukli, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.328
    Nedela 17:00.
    Butnime da kinisam.
    Se zamajav po prodavnici, vcera kupuvav, denes vrakam.
    Nit iscistiv nid pripremiv kuka.
    Uste go cekam mm da go napravi rucekot.
    Lele, ic nesakam vaka.
    Na opacki ke mi trgne nedelava.
    Namesto posle rabota da se odmaram pa na vezbanje ke treba da cistam za da nadoknadam sto ispustiv.(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На tina-63, joy1 и Cka им се допаѓа ова.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    21.434
    Немојте никогаш да се форсирате за да бидите најдобри во се.Не си ставајте толкав товар на срце.
    Фокусирајте се само на нештата кои ве интересираат и надоградувајте се постојано во таа област.Не го трошете залудно времето на нешто што не можете да го сварите и поднесете, а сепак се трудите и тоа да ви оди супер само заради тоа што не сакате да заостанувате зад другите, оти нели срамота е некој друг да биде "над вас" во нешто.Кхм..
    Гледам по мои најдобри другарки, толку се разликувам од нив во ова, две спротивности сме.Толку се потресуваат за сите предмети, се нервираат, фуфкаат ко синкир некои ќе им го врати времето и потрошените нерви на нешто што не го сакаат.Од другата страна сум јас, која одкако почна да не се замара со небитни работи меѓу кои се и училишните предмети кои не можам да ги поднесам, животот ми стана подобар и полабав.
    П.с -Утре прам тест математика и за прв пат во животот не знам ништо и погодете, сеедно ми е.:rofl:Имам јас поважни работи во животот за кои допрва треба да се секирам, а математиката не ми е ни во последните, слободно тврдам дека е непостоечка.:smirk:
    Лека ви ноќ, слатки сништа, и имајтее супеер старт на новата работна недела.Ве гушкам.:hug:

На kjukli, Chica.Loca, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    СДК1 Колку сум лицемерна, од нозете нагоре ми е ладно од нозете надоле ми е жешко во исто време:drunk:

СДК2 Што е тоа во копнежот тажно, што ме тера да му бидам роб...

СДК3 На мачето му ставивме украс околу вратот и сега е ко кравичка:rofl:

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Прво, ќе се бутне како терорист а милно ќе те праша дали сакаш блашко:lol:
    Проверува што правиш:!:
    :rofl::rofl:

На Dust, purple..m, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.