Znaci se iznervirav - logoped raboti samo prva smena. Ja majkata. Ako ne mozis da izlezis od rabota sho prajme togas?? Maliot ne ni misli da pocni da zborva, jas nervi iskinav, stomakot me boli sekoj den na krajot na denot. Ako treba da go nosam kako ke go nosam ne znam. Ke treba dva pati nedelno vo rabotno vreme da izlegvam, da ti se pluknam vo zivotot, mn mi e smaceno. I kako smee taka da raboti samo prva smena?? po pretpostavka - abe ke si se snajdat tamu?? Zatoa si sme krsh drzava - banglades e daleku od nas i pred nas. Oti vo drzavno ne mozi dve smeni, pocituvanata drzava od nasite pari stedi - od zdravstvenoto stedi i stava samo edna smena logopedi.
Оној кој не изгубил родител неможе да ја замисли болката која ја имаме во градите и срцето,не сте свесни колку боли кога го гледате родителот на плоча нацртан,заробен во мермер .Над илјадници плочи капат солзи,се слушаат лелеци и кукање,како најмилото им отишло пред време,аххх животе животе што направи од нас. Чувајте си ги родителите луѓе чувајте ги како очите ваши.
СДК е убаво чувството кога ќе се сретнеш случајно во градски со девојка која неодамна си се запознал, кога ќе се земе фактот дека ретко кога се возиш во градски.
Вчера во автобус сведочев на најслаткиот разговор некогаш случен, помеѓу татко и син (детенце не постаро од 3-4 години). Се стопив од убавини. Не ми беше намерата да прислушкувам воопшто.. ама во автобус не можеш да не слушнеш нешто. А седеа позади мене. Се топев кога малото збореше, на моменти ми идеше да се завртам и да го исштипкам од милост, а само се смешкав во себе. Мислам дека никогаш претходно не ме понело такво чувство што да посакам толку да имам мое. Некои чувства ме изненадија.. неочекувано...позитивно. Сеуште сум под импресии и сеуште ми е топло на душа. И сеуште се топам кога ќе ми текне. Му посакувам цел живот само среќа и убавини да го следат.
Маж ми деновиве е ,,вреден,, Ми со симна градникот....па ми ги симна чорапите...па гаќите дојдоа на ред Спојлер: Безобразно е !! Само штипките останаа на жицата
Оваа мисла не е ,,пријавена,, кај него.. Али...битно е фраер да сум тука...ако дома може и ќотек да изедам
Hahah i ovaa ko mojata majka ko bev pomala....Ama mojata na zdrava hrana bese nasocena - milo, sakas jabolko? hhhh ne, sakam salata so pojke ocet, da mi legni ucenjeto poubo hhhh
Така од посабајлечки, сама на клупа... Кој на работа, кој не сака да излези.. Јас сама си излегов и си го искористив сонцето. Позз
Имам една комшика која постојано се жали како и идело многу струја за плаќање и покрај тоа што само кога била на ефтина ја користела. Е добро бе комшивке, ако е ефтина, ами нее бесплатна И не памтам еднаш евн да ја има наречено. Пак дојде оваа еБана !
Да беше дедо ми жив , ќе му кажев дека за мн. бил работи во право... "Додека паметниот чека и размислува како да стигне до таму, будалата веќе стигнал."
Тој што ви рекол дека за пиење ви треба друштво,ве излажал Знаете како ми почна денот? Станав подоцна од вообичаено,си сварив јако и горко турско кафе,па ми текна дека со кафето многу оди ракија,а јас и не ја обожавам многу ракијата,па ми текна да компензирам нешто друго,видов дека имам домашен ликер од вишна,и еве фино лепо,си се напив сама неколку чашки,искрено и не броев колку беа,ама многу беа Ова беше еден од ретките денови да останам сама дома,бидејќи живеам во проширено семејство па моето пиење беше проследено со гласна музика и играње и не знаете колку убаво ми дојде на душичката
СДК Нека е за многу години празникот, вечна слава и име на сите кои го слават денешниот ден. Да ве почастам за нашата куќна слава.
По незнам кој пат ќе речам родена сум во погрешно место и време. Имам чувство како да не припагам во ова време . Ме гуши народов со фалење ,со оговарање, со нивната злоба, користољубивост, лицемерност ,да се живее за другите а не за себе. Фалењево изгледа е хит овој период посебно . Кога некој ќе оди некаде во странство по сто пати кажува ,секој ден се повеќе и повеќе фалење ,пак слушаш ,пак одам Прага,Германија и уште не е замината ама пак ќе одам ти вели,месеци поминуваат заминуваат ќе одам ти вели ,ќе одам и го чекаме моментот да замине зошто ти пага незгодно. Фалење 2 левел слики кадмо на кафе ,па ноа на палачинка ,после два часа во ликвит на чај , па после на топло ладно во објектив ,покрај езеро на островчено( во Охрид) слики,слики купишта после патот води до куба либре таму посебна прича нешто ново оган среде маса и стакло околу wowww слики се топлиме, еф и ние на огнот гледаш гевреци со јајце пржено во 16 h во куба либре со опис breakfast и тоа се од иста личност да ти се блокира инстаграм аххх ЗОШТО ?!?
Премногу мизерни луѓе има... почнаа мои слики да крадат и да си ги присвојуваат како свои, па кога ќе им укажеш дека тоа што го направиле не е добро, не прифаќаат. Дрва. Сериозно, треба на Фејсбук да се забрани преземање туѓи слики. Мизерија...