Ако за нешто нема да жалам е што прекинав долга врска за да ја изживеам младоста како што треба и да се заљубам до коска потоа. Младост, те сакам. Ако ништо друго ќе бидеш вечна.
Што не ја запроси со ластиче во боја? ---------------------------------------------------- Не можам да дочекам да дојде 5 часот.. може и инстантно ќе ми помине главоболкава
Pomina edno Christmas party. Otidovme, se najadovme i toa bese se.Sega me ceka uste edno drugata nedela. Site kuki se nakiteni uste od pocetokot na Noemvri. Obicno se sveti koga se vrakam od rabota. Pred nekoj den se vrakav nekade samo sto pocna da se stemnuva i gledam svetlecki elencinja, sialicki, elki nakiteni i seto toa vo ambient na suva treva. Kako mi izgledase neobicno i neubavo. Ovaa godina nema padnato sneg. Ic ne lici nakiteno bez sneg. Sto stana so ubavata zima ? Ke padne li nekogas pak sneg? Sakam zima, sakam sneg.
Welcome to the crazy world ... има мила има, има и што прават се да ги погребаат поскоро сањајќи дека тогаш тек ќе живеат како што сакаат. Се држи земјава, ама Бог врти врти враќа се.
Како имаш храброст да ги погледнеш тие невини, детски очиња, знаејќи дека солзите кои светкаат во нив ги предизвика ти? Какво срце ли ти чука во градите? Не, не знаеш што е љубов
Oнa чувствo кoгa ќе си прoчитaш пoст и зaбележувaш декa имaш грешкa вo прaвoписoт. Feeling неписменo.
Можеби се деца чии родители имале секогаш пари за цигари а никогаш за киндер јајце, место прегратки и приказни за добра ноќ имале кафана и друштво, наместо љубов и разбирање воспитувале по мото "ќотекот е од рајот" и слично... Што знам, можеби.....
За случајов што го пишав јас не станува збор за такви родители. Далеку од тоа дека парите ги давале по кафани, цигари, алкохол... Станува збор за нормални родители кои што премногу се жртвувале во животов, буквално се откажувале и од одмори, јадење, кола.. за да можат да им дадат на децата. За да на крај една операција ги дотолчи сите. Свесна сум дека постојат такви родители, а за таквите искрено ич и не ми е жал. @Outlook Навистина се надевам дека ќе им врати Господ. Не го заслужиле тоа.
Се се враќа, секогаш страда родителот кој од себе кинел се детето да му приушти подобар живот. Тоа дете расте земајќи постојано, навикнува родителот да му е должен цел век, а не само да го одгледа, воспита и образува, туку слуга да му биде и цел век да кине од себе за него. И кога тој родител се освести и сфати дека не му прави услуга на паразит од дете тогаш е непријател бр. 1. А бог враќа се, не се надевај, сигурна да бидеш, од Бога бегање нема, порано или покасно ќе ги израмни сметките. Е,тогаш детето ќе стане човек се надевам, и ќе ја сфати тежината на родителот.
Неповрзано со цитираниот пост погоре, со болдираново ме инспирира да се надоврзам... Во 21 век кога ќе ја слушнам фразава „ќотекот е излезен од рајот“ и тоа во контекст на воспитување деца... за таквите луѓе што со полна уста ја изговараат - сметам дека не заслужуваат да имаат деца. Немам поомразена „мудрост“ од оваа.
Имаш ли деца ? Човек се тепа со збор, стока со стап и стапот е џабе за некоја стока. Ако немаш деца молчи си подобро, додека се мали лебот го јадат, после внатрешните органи. Така викаа, јас не разбирав некогаш што значи тоа, дојде ден и тоа да го разберам.