И јас се согласувам со ова целосно. Погоре коментирав и не е од мое искуство, имав среќа да имам родители кои никогаш не ми ни повишиле глас, и имам свои деца на кои го орактикувам истото кое моите ми го дале - љубов и само љубов. Жално за некои кои поинаку знаат... можеби, така ги научиле...
Кога избрав да го следам разумот и да ги потиснам емоциите, не ни знаев дека може да ти биде толку мрачно и студено во душата. Кога веќе во ничија прегратка не се чувствуваш убаво и пријатно, знаеш дека си на многу погрешен пат ... најмногу од се се плашиш да покажеш и да прифатиш љубов, а како без љубов се живее?
И покрај позната фраза немам време, луѓето наоѓаат можност да одвојат време само за работи кои им се неопходно битно. Во таквиот динамичен период на живеење дружењето се претвори во непознат поим. Се поголемата оттуѓеност ја засени потребата за комуникација и дружење. Некогашните друштвени игри беа одлична можност за забава и креативност. Убави моменти за сеќавање што го одбележаа животот на многу генерации. Денес дружењето е сведено на глуви зборови и погледи во смарт - технологијата.
Четврта годишнина на фемина. Ми стигна нотификација ден порано. Тенкју вери мач! Спојлер: Јамболии су меџу нама Ви кажував како летово го опремувавме станот со дечко ми нели.. ама одлучивме да бараме друг, па купивме само основни работи од икеа, кои би ни служеле додека сме таму и кои би можеле да си ги земеме со нас подоцна, меѓутоа станов секако ќе го задржиме бар за сега, единствено одлучивме да не вложуваме во него, освен во најосновното. Отишла мајка му прошла недела и му распослала јамболија во соба. А јас многу мрзам јамболии. Ги сакам во дрвена куќарка на планина до камин, а не во стан во центар на град од кои нема апсолутно никаква потреба. Ај да има потреба и ќе сфатам некако... Бар да личеа на нешто или да одговараа на нешто.. или да беа по асални... Си дошла и ги плеснала на сред соба такви дреч портокалови. А ја сакам мајка му. Ептен е фина женичкава..само ми плете нешто..шалчиња, капи, чорапи... или ми црта нешто..или ми купува нешто.. ама јамболииве беееееееее А каква убава романтична атмосфера си замишљав за Божиќ... во ниедно сценарио не ми се уклапаат јамболииве единствено што можам како што сум несмасна па да ги потпалам помеѓу сите тие свеќи што ги имаме изнакупено...Ма да кога ќе размислам.. тоа и не е така лоша идеја .......лелееее дај мисли на нешто друго..смени тема...мисли на нешто друго...НА ДРУГО НЕШТО МИСЛИ!!!!!
Култура по македонските кафичи. Нарачуваш топло чоколадо, ти носат кока кола. Му викам грешка сте направиле, јас не порачав кока кола, а тој ми вика: Немаме топло чоколадо, извини А да ме прашаше што сакам? Која е поврзаноста со топло чоколадо и кока кола? Може какао или чај ќе земев... Му реков како може вака да ми донесеш рандом пиење....ми вика, не е рандом туку е кока кола...си ја зедов ташната и си излегов. Сфатив џабе ќе седам... Јас со моиве дома се расправам за ситници, а не па непознати луѓе ќе трпам
I kazuvam na drugarkava te molam ako nekogas se mislam megu normalniot (princot na beliot konj) i nenormalniot (zabata) mavni mi samar sto voopsto se mislam i drugarkava na toa : ti gledaj prvo da ti se pojavi nekad nekoj normalen ako ti se pojavi .... Nemanje nadez level 1000000 c c c pa uste ne mi ni laze ne me ni tesi deka ke najdam normalen e toa ti se vika vistinska drugarka