Ne mi se dreme na rabota veke prvo predavanja sega na rabota.Sakam kako covek da odam doma da se odmoram da si legnam vo krevet da si se zafitkam vo kebence da si gledam serii edno pola sezona da izgledam ps mi se jade i pica :/
Посакувам мајка ми да беше малку повеќе себична и да се грижеше за себе како што се грижи за другите. Нејзината безусловна пожртвуваност ме загрижува. Би сакала да си посветува повеќе време себеси, почесто да си дозволува нешта кои ја исполнуваат и ја прават среќна, без да се чувствува виновно. Само сакам да е среќна.
1995 страна ... уште не сум родена. Шо знам, можи кога ќе го пуштам мислењето ќе се родам. Сакам да споделам колку совршени пријатели имам, ех само колку не се разбираме. А дел од нив се соменват и во мојата ментална состојба: Или како поклоните за свадба ни се договорени од пред неколку години: И како најдобро договараме одење на факултет: Накратко денес чувствувам потреба да кажам дека ми значат, првите две слики дечко ми, втората слика најдобриот другар, групниот чат - трите другарки и последното најдобрата колешка. И вие тука доста ми значите. Останете ми поздравени.
Најубав момент од денот е моментот кога приквечер вратата ќе тропне... Малата со најубавата насмевка на свет ќе ме погледне во делче од секундата, ќе ги подигне веѓите, дигне рацете и ќе се стрча накај влезната врата. Знае дека татко и иде. Едната го добива првиот бакнеж а другата првата прегратка .
Кога сум била мала, најверојатно сум знаела каков срање живот ќе имам, па сум си ги брцата прстите у штекер, Три пати ме акнало струја, три пати сум плачела ко магарица, ама сум се обидела и четврт пат. Сеедно мајка ми што ми кажувала ,, немој ќерко, на мајка лепотицата, џиш тоа.,, Е потоа, ме исплескала убаво по газето, и сум седела мирно како маче. Брат ми, еднаш на пазар сам си ја акаше главата од земја за играчка, иако немавме пари. Мајка ми тогаш го молеше да престане, со ветување дека подоцна ќе му ја купи. Се случи тоа и втор пат, ама и последен. Си попи нежен шамар на сред Зелено пазарче. секундарно престана да плаче. И од тогаш секогаш прашуваше дали има мајка ми пари, па потоа дали воопшто и сака да му купи нешто. Никој не вика да си го дигаш детето на клоци ко психопат и за најмали глупости, ама понекогаш ако заслужи, треба да го плеснеш. Треба и да свикаш. Инаку, ги имаш овие изроди од деца, кои прв збор им е ,, дај, купи, сакам ,, , џапаат се по продавници и туѓи куќи и кршат, се дерат ко егзорцизам да им прават ако не добијат што сакаат, додека мајките ги молат да не викаат и дека ќе им купат се што сакаат. Еднаш, едно девојче косата си ја корнеше, оти мајка и не сакаше уште една кукла да и купи, буквално луѓе на улица застануваа да видат дали душата му ја вади на девојчето. На крај, на зелено светло на сред пешачки, на сред БУЛЕВАР легна да плаче! Се запали зелено за колите, она уште лежеше на земја, додека мајка и ја МОЛЕШЕ да стане. Ми идеше прво да ја рашамарам мајка и, па потоа мочлата од 6 години. Не ги ,, тепајте ,, децата под никој случај, немојте ни да им викате. Сепак , тоа се ваши деца, и вие ќе си ги носите на душа...
Ги сакам овие зимски ноќи поради него. До мене е и се туткаме еден во друг. Колку и да се долги и монотни ,секоја е убава на свој начин. Макар и да работи до мене е, можам да го гушнам, да го насмеам, да се смееме заедно.
Мислиш не?! Ако заслужат, ќе бидат плескани. Може и сама да се исплескам подоцна, штом сум ги ,, воспитала ,, така убаво...
Надвор снежи. Се надевам на снежно руво утре кога ќе погледнам низ прозор. Ми фали белина пред очиве. Ништо поубаво од куќичка на планина замотана во снег. Камин. Црно вино и поглед од прозорец кон замрзнато езеро. А јас се замотав под ќебе и барам филм. Денов - година. Заврши. Добра ви ноќ од нас.
Имам 500.000+ прегледи на блогот и не ми се верува, пресреќна сум што толку многу луѓе го посетиле моето катче каде што пишувам за мојата љубов кон шминката. Среќна сум што моите искуства со шминката на некои им помогнале при изборот на препаративна и декоративна козметика. И сакам да кажам благодарам и на сите феминки овде што ми го отвараат блогот и ми даваат критики како да се усовршам повеќе. Можеби звучам како предизборна кампања ама морав да си ја споделам среќата некаде.
@Yowannty повеќе белило ти фали од тоа маченцето што го имаш пред очи? Прекраснотии Мене ми студи! Не го викајте снегот, викнете го сонцето.. Каде ми е сонцетоооооо?(ако го памтите клипот од пред години)
Ouuu masala sum zaboravila deka sum bila provokator ama ne sum zaboravila deka za psihopati ne treba da bides provokator, tie I onaka se psihopati pa koj si ja imal muvata na kapata si ja brkal a psihoto sekogas ima Edna cel, sebe da se izdigne a dali moze e, toa e Dr tema.
@Rose96 Роске и ја на Феминскиот профил, и тоа само од вечерва, откако ме открија дека сум Атанаска Одма шпиуни се затрчале да прочитаат, што ми подарува и каков е во кревет Шала на страна, честитки шери! Тие океански џамлии и не заслужуваат ништо помалку!