Одам да готвам Ако не се вратам значи сум ја загорела куќава, па бидете хумани и пратете противпожарна за некое време.
Покрај рекламиве за избори, овие обичните дури интересни ми станаа. Ајде со среќа, ќе ти пишувам на фб одвреме - навреме да те проверувам.
Не му судете на човек, не знаете со што се соочува во својот живот. Позади неговото однесување, дружељубивост, насмевки или солзи-не знаете што се крие. Само еден може да суди, но ние како луѓе не треба да брзаме со носење заклучоци. Не, додека вистински не ја запознаеме личноста.
Реков, денов е како недела. А заборавив, дека оваа недела што доаѓа,ќе биде мошне интересна. Ол деј, ол најт
I was never afraid from nightmares. Maybe because I was living in one. The nightmare turn into eternity. And eternity turn into hell. That hell appeared idyllic, some will say it looked just like heaven. Because appearances are always deceiving. I, also, was deceived. For a very long time I was convinced that hell was heaven. Suddenly I felt very aware. I was not blind anymore. I saw Dystopia. An upside down world. I was a part of it. I confronted the monsters. That same monsters I was afraid from when I was a child. I confronted myself. Cause I've turn into a monster. It was all hazy and dark around me. Only the pain felt real. Just when I thought that I'm going to be trapped there forever, I've killed the monster in me. And I was, finally, free. Alone, but free.
Се надевам дека медиумиве со дел од паричните средства заработени од емитување на платена политичка програма ќе ни обезбедат добра и богата новогодишна и божиќна програма.
Сдк дека малите нешта мене ме прават најсреќна. Не е битно од кого е дадено битно е дека е од срце дадено. Денеска добив преубав подарок од другачката на сестра ми. Убаво ме изненади, и ептен ме израдува Од срце ти благодарам што ми го разубаве денот А мене цвеќињата ми го прават животот преубав. Лубовчиња ми се најголеми.
Никогаш, никогаш не се откажувајте од она што навистина го сакате. Чуда се случуваат, и не ми се верува дека јас го кажувам ова! Но кога најмалку очекувате, среќата ви се насмевнува!
За да каже некој дека е МАЖ и ГАЗДА У КУЌА треба многу повеќе да направи од седнување со кренати нозе на маса пред телевизор и делење мудрости цел ден. Тоа сите умееме!
Едноставно,денес Толку е тешко за првиот чекор? А толку ли многу храброст треба за да се изговори ТЕ САКАМ? Мобилните в раце,муабет забрането. Сликај го моментот,не го доживувај. Абре гугни нешто!Гледаш во мобилниот за саат,а носиш саат на ракана?! Тешко е да зуцниш едно добар ден. Тешко е да си скромен,а не да дрндаш колку коли,пара или не знам што... Сите колерик,малку флегматик. Троши пари на то шо не треба,а не на то шо треба. Зборни,не.Имаш его,да.Ќе те каснам? Не.Уствари,да.Со поглед ќе те отепам и со зборој ќе те изедам.Море мрш да не земам тоа ортомата. Што ти е?Ништо бе,урлам. Сонце во мојте краткине коси, еј ѕе видов на Анимал Планет ко те видов каква смеа ти ми носи... Будали се кријат...во секој чекор... Злато мое,ич не те чекам... ој џенем ти... Искрено среќна сум шо ко имав 10 години се бркав низ двор со кучето шо пола јадранка ми ја изеде,а не како денес:фејс>статус:Never find someone like you.На учителката мислеше или на “тешката домашна задача“? Абе луѓе,мозокот во лера и терајте ~Нечу бити неурозан~ Миленко Ќутук
Зашто да се мачат кога можат да снимат една емисија со ѕвезде гранда и остала шабанерија и после тоа да ги пуштат филмовите од лани...
СДК... Кога жените бираат знаат што да одберат без предрасуди И бојата на лак за нокти може да обедини...
Дали јас сум единствената што се осеќа како да е денес сабота? Се мислам дали да си пуштам серија или да учам... Па си велам да учам, па да си изнајмам куќа во Швајцарија во планина па таму да си ги гледам сериите? Спојлер Ајде добро ќе учам, имам добра мотивација. Пс. Како политичар се осеќам.Ќе учам, ќе изнајмам куќа, ќе стиснам лог аут Имајте убава вечер жени. Инвестирајте во себе. Ве поздравувам.
Аман од оваа политика, ова срање со избори и целата тензија. Не можеш ни телевизор да пуштиш, ни фб. Секаде ги има. Ми се повраќа не можам ни една минута да истрпам муабети на таа тема. И онака сите знаеме дека никогаш ништо тука нема да биде подобро и ќе си го бараме крајот некаде далку, којзнае каде. Него, друго сакав да ви кажам. Не знам зошто форумов ми стана онака, неинтересен .. Со денови не се уклучувам, а ве читав бе И ова ладно не се трпи
Ме нема на форумов, но дојдов да се пофалам Периодов и лоши и убави работи има, ама една од убавите работи е дека се вработив Не е нешто што, ама не се жалам. Како за прв пат во мојот живот, како мое прво вработување и чувството дека ќе имам мои пари - супер е.
Ги сакам ноќите како оваа каде што можам да седнам со шоља кафе и да земам здив од денот/вите кои ми претходеле. Иако се ретки, ми даваат неколку минути каде можам да се соберам и да видам каде стојам во моментот, оставајќи ги обврските зад себе барем на кратко. Што вообичаено се случува многу ретко и претходно се водат долги преговори за да се случи истото, пошто нели времето е пари. Да го изгледам филмот и им се фрлам на задачите. Во исчекување на утрешниот ден...
Во контекст на муабетот за поздравување на возачите од јавниот превоз, вчера имав баш интересен муабет. Имено, му велам "добро утро" и ми вели "молам?" Повторувам и се смеам онака искрено, од срце и ме гледа чудно, се замислува, па повторно се завртува и со насмевка ми возвраќа. Ми враќа кусур и ми пожелува голема да раснам . На овие години малку потешко, ама му благодарам на убавата желба, секогаш ми фалеле едно дваесетина сантиметри . Претходниот ден пак, срцето ми се скрши кога видов една бабичка како пребарува во кантата за ѓубре. Уште пожал ми падна што сум ја гледала по автобуси и знам дека не е во толку незавидна позиција да трпи за леб. Ѝ купив за јадење и ја прегрнав, а толку беше трогната, но не заборави да ме праша за името и да истакне дека го носам името на нејзината мајка. Се надевам во иднина нема да ја доживеам истата сцена. Трето, конечно после многу, многу години, сфаќам што значи поимот здрава самодоверба. Почнав да се сакам и да се прифаќам, да си го сакам телото, да се радувам дека постигнав да имам рамен стомак, да си се смеам несвесно кога ќе се погледнам во огледало, да пеам и играм кога сум под туш буквално секој пат. И прв пат, наместо да размислувам како не сум доволно добра за некого, т.е. скоро за секој, сега помислувам колку ќе биде среќен тој што ќе ме има. Зашто ќе биде со некој кој е скоро секогаш насмеан, со добра смисла за хумор, иако најчесто на своја сметка, кој има огромна желба за живот, во сите бара позитивни квалитети, е скромен, искрен, сака да помага, сака да ги радува луѓето, сака да ги поттикнува да бидат најдобрата верзија на себеси, знае да сослуша без осуда... Постојано си ги повторувам овие квалитети и забележувам како поинаку реагираат на мене, забележувам како поинаку се движам и како мислите ми се насочени кон позитивност, како ги идентификувам штетните и дозволувам да поминат, без да им придадам значење. Чудно ми е колку ми се промени животот за само месец или два, а кога самиот си заслужен, задоволството е огромно . П.с. Последново не требаше да звучи како оглас за барање дечко
Исто ко Рири, ни јас не сум толку невина сега. Спојлер Песнава ја слушав на времето ко ми беше најважна Љепотата на немата географска карта... Носталгично расположение, тагувам за животов онака пмс-овски... А di di di di da da dey