Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Од секогаш сум сакала новогодишно пакетче.
    Можи имам 23 ама се чуствувам како дете.
    ОДамна не се замарам за туѓо мислење, тоа шо ме исполнува си го правам.
    Обожавам пиво, сакам да играм билијарто, можи како маж ама мене ми е убаво.
    ОД толку шо имам видено од луѓево мислем ништо друго нема да ме разочара или изнаенади.
    НЕ кукам, можи не е убаво ама не се жалам по луѓе, не сум таков тип.
    Толку ме има нервоза фатено, не знам зошто.
    ОДам да вежбам, оти мислам ќе експлодирам.

На Chica.Loca, crazylady, Ketchup и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Safety first!

На ти среден прст!

Овие два збора у последно време станаа како некоја мантра што луѓево околу мене почнаа неконтролирано да ја повторуваат и сериозно почнувам да се осеќам као да се наоѓам у некој култ, чија крајна цел е неговите припадници да извршат самоубиство – ама, од досада.

Безбедност и здравје при работа ми е најбесцелна ствар евр и секогаш ќе ми остане вечна мистерија како некој успеал два релативно едноставни концепти на работното место, како „Немој да погинеш!“ и „Немој да утепаш некој што работи до тебе!“, да ги претвори во цела наука, факултет и предмет на небројани книги и прирачници. Сериозно, „наукава“ ми е бетер и од нутриционизам.

Сфаќам дека човечкиот живот треба да биде пред и над се, ама тоа што ќе ми досаѓаш и што ќе се однесуваш со мене како да сум малоумен и нема баш да помогне. Не знам колку придонесуваат ствариве за мојата безбедност, ама здравјето сериозно ми е нарушено од глупостиве што морам да ги читам.

Long story short, сеа имам прирачник како да седам пред компјутер и на колкаво растојание да ми биде мониторот од очите, како да се качувам по хоризонтални и вертикални скали и како да си ставам ракавици на рацете.

Да, ако се прашувавте – левата ракавица иде на левата, а десната на десната рака. :clap: |(

На anel, Ketchup, NewGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Мислам дека Марли кашла постојано од загадениот воздух.
    Сериозно.
    Забележав дека ко ќе е повисоко нивото на честички, Марли почнува да кашла.
    Загретка бебенце мое мори! Колку ми е жал надвор шо седи.
    И нив му смета овај лајно воздух шо го дишиме,

На crazylady, elimkd, emce.eme и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.850
    Викаат, денот без смеа е изгубен ден. Но уште поголема загуба е ако денот ти пројде а ти од него не извлечеш ниту една поука.

На LUCI 99, crazylady, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    81.079
    Ако секоја една ти е мила или драга,не си фина,само си лицемерна.

На Anonymous-Mr.Known, Chica.Loca, crazylady и 17 други им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    52.189
    Си нарачувам често храна затоа што немам ништо во близина на работа за да купам.
    И пред некој ден, дечкото од достава дојде облечен како Дедо Мраз. Му викам, нели е рано за Дедо Мраз?
    - Никогаш не е рано за Дедо Мраз.

После тоа неколку дена други дечки ми носеа храна и денес пак дојде тој.
    Му викам:
    - Ама зошто само тебе те тераат да се шеташ така? Видов дека колегите доаѓаат обично облечени.
    - А не, мене никој не ме тера. Сам си ја купив облекава и полна кеса чоколади, сакам да ширам позитивна енергија наоколу. Некогаш кога сум на мотор застанувам и им делам чоколади на возачите за да не се нервозни додека чекаат на семафор. Еве ти и на тебе.

Толку ми го разубави денот, не можам да ви опишам. Дечкото ништо не добива од тоа, само сакал да гледа насмеани луѓе.

На LittleChili, maculencence, Buttterfly и 57 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Сите книги, скрипти, слушалки, маркери, пријави за испити, тетратки, пенкала и слични срања, ми стојат на биро...а до нив стоеше и една чаша полна со вода :shake:
    Погодете што се случи?
    :clap:
    Да, поминав покрај бирото, и со раката ја турнав чашата :drunk: :headbang:
    Прво срцев удар доживеав:

После хистерично се смеев

Во меѓувреме, фаќав, спасував скрипти, тетратки, поважни работи ги туркав на под...и на крај кренав раце...

Јас предметите ги делам на:
    1. Мајки (лесни и пријатни за читање....за пола саат читаш 20 страни) и
    2. Маќеи (тешки за читање, ти вршат тортура на мозокот....за пола саат читаш една старана и пак не памтиш)
    Епа тие вторите ми се удавија, се растопија, сега ќе треба пак да ги купувам...кога те неќе, те неќе...
    8-|

На LittleChili, Anonymous-Mr.Known, Chica.Loca и 18 други им се допаѓа ова.
  8. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Sdk deka stavam crtki na zid do 29ti dek odnosno toa e denot koga mi zavrsuvaat polaganjata i predavanjata :sweat: too tired ...i cant even anymore

На Crna Dama и fallenangel им се допаѓа ова.
  9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Кажи стоп на полаѓањата конечно :D

10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Ќе станам тетка по трет пат :inlove: Пресреќна сум :l:Едвај чекам да се роди малото сонце да го држам во рачиња, да си го гушкам, гушкам, тие мали рачиња да си ги бакнувам :inlove:

На Chica.Loca, crazylady, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725
    Го знаете ли она чувство кога сакате да го промените светот на подобро?

Иако сум пресензитивна (или сензуална беше :D), последниов период, како секое чувство кое поминува низ мене, да е интезивирано за 50 пати. И кога ќе кажам на некој дека премногу ми значи неговото присуство во мојот живот, ми е криво што не постојат доволно зборови со кои можам да го изразам тоа, посакувам да има некаков увид во мојата душа и да се погледне низ моите очи колку е посебен.
    Многу сакам секој еден човек на овој свет да е среќен, само малку ми смета што љубезноста денес е толку изумрена, што ме гледаат зачудено. Пред некој ден, на една жена на каса ѝ помогнав да си ги стави производите во кеса и не престана да ми се заблагодарува. Сакам на такви мали работи да се гледа како на нешто секојдневно и никој повеќе да не делува изненаден. Сакам да придржувам врата некому, сакам да давам комплименти на луѓе кои не ги познавам, сакам кога гледам како искрено од срце се смеат, сакам да пожелувам убав ден, но не од култура, сакам да разговарам со стари луѓе, кои можеби веќе немаат никој во животот, кога некој ќе згреши, сакам да го потсетам колку други работи ги направил правилно... Кога секој од нас би усреќувал по една личност, секојдневно, замислете во каков свет би живееле денес? Замислете кога сите меѓусебно би се поддржувале, би си ги истакнувале позитивните особини, би биле љубезни и полни разбирање, замислете кога за другите би го правеле она кое нам ни е потребно...

Најбитно, ако имам една желба, би сакала секој еден да живее со полни гради, зашто предолго јас само постоев...

Во екот на предизборнава кампања, би сакала да ви се заблагодарам на поддршката, убавите зборови и комплименти, зашто ме инспирирате да пишувам и споделувам повеќе. И нема ич да ми смета, ако ме споменете како нешто "нај" (интелигентна, позитивна, забавна, се разбира во позитивен поглед). Туку, најголем проблем ми е што често не разликуваат кога се шегувам, а кога сум сериозна, а немаше да биде проблем ако можев барем сама да се проценам :lol:.

На Ginger^, Priroden, Johny и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    530
    Многу брзо ми помина периодот од јуни наваму, дури да се свестам каде сум ете нова година дојде (waiting) Многу сум среќна дека сме петок знаејќи дека нема ништо посебно да прам оти викендот ми е почнат од средата, ама јок и вечер не се враќам дома пред да се раздени. 1000 пати е поубаво изгрејсонцето со друштво :sun: А и да одвај чекам недела да се истетовирам :dance:

На Ketchup, Rama, biGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Ne mozam veke sizofrenija dobiv od ucenje :/ petok navecer ja doma presmestuvam i ucam i pak se osekam kako nisto da ne znam ....si tripam :D

На fallenangel, Crna Dama и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Denes cel den vo Praga go minav. I se resiv peshki da se vratam i znaete sto vlegov vo uste dva trgovski centra, vo nekoi pomali butici. Patot me cinese bolni noze i 1h odenje,do hotelot de.:D
    E mene mi e prvpat i me gledaat lugjevo kako sum se vratila peski.
    E se moze be lugjencaaa so verba vo Boga.8)

На Rama, fallenangel и biGirl им се допаѓа ова.
  15. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Како мислиш „ти треба“? Мојата сакана Правопис што е тука? :D
    Само вие кажете, одма ќе се собереме 5-6 опседнати со граматика тука и ќе ја активираме. :wasntme:

На Ketchup, Lady Phoenix, Kukla994 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    All my prayers go to Louis and his family. Stay strong ❤️;(

17. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Издржи ајде новогодишни празници идат конечно ќе се одмориш и ќе живнеш малце. Абе заедно си трпиме Хахахаха

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Obavezno da gi probate lutite 'zalepenjo' pipercinja(facepalm):drunk:

PhotoGrid_1481318709462.png

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  19. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Ne znam dali malo dete poveke se raduva na dedo mraz ili jas na raspustov sto doaga :D preska ucam i takva si vikam a uzo da si zemam i taka se mislev 10 min i vikam aj zaebi ke se zapijam posle nema sansi da cepnam kniga ....ajde bice :d: posle 29ti :D zaedno ke si se raduvame na paznicive :hug: ...i ke se debeleeme :P :D

На Crna Dama и Rama им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Никоооооој, ама баш никој да не примети дека потписот ми е наопачки закачен, лампиони удоле закачени(facepalm) еееееееех...цела сум и јас наопачки:(

На fallenangel и biGirl им се допаѓа ова.