Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Aj ne moze uste nekoe celebrity nase,balkansko ili stransko da pocine godina AMAN !!!!! Morase tolku zaebano losa godina da bide za covestvovo
    neka pociva vo mir Esma Redzepova :/

На girl-miri, Cinderfakinrella и simonna.a им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    Никој нема право да ме распрашува и да ми соли памет што и како.
    Никој нема право да ми наметнува мислење и да ми прави рачун како поминивам и што се случува.
    Даваш совет а дали јас ќе прифатам или не тоа е мое право.
    Сите разбираат се и коментираат се,а најмалку се свесни за ситуацијата во која живееме,такви луѓе не ми требаат.

На Mama25, Ketchup, sparklie и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725
    Денес, би сакала мојов пост да биде наменет за сите вас кои сте изгубиле некој близок, зашто често ве читам низ разни теми.
    Имено, вчера присуствував на погреб и иако личноста која го изгуби својот татко ми е ептен близок роднина, не сум имала многу шанси да го запознаам подлабоко. Во моментот кога ми подаде рака да му изразам сочувство, го гушнав сакајќи да му покажам дека не е сам, а неочекувано, ми ја возврати прегратката уште посилно. И ме замисли колку всушност сме си потребни еден на друг и колку мали работи можат да нѐ утешат барем за миг.

Јас за жал повеќе немам ниедна баба, ниту дедо, но преблагодарна сум за сите сеќавања кои живеат во мене. За моментите кога доаѓала да ме провери дали сум станала, кога ми давала пари за во школо, па дури и нејзиниот лошотилак ми фали и желбата да ги истера работите само по нејзино. Дедо ми ми е во побледо сеќавање, зашто бев малечка кога почина, во наследство имам само стар часовник и негова слика. Постојано сите го споменуваат колку добар и несебичен човек бил.

Зборот ми беше, сите сме дојдени со одредена цел на земјава, вашите сакани сигурно не би сакале да ве гледаат тажни, сеќавајте се на сите моменти со нив, споменувајте ги во молитвите и искрено верувајте дека се на подобро место. Правете добри дела во нивно име, бидете среќни и чувствувајте се благословено што биле дел од вашиот живот, макар и кратко да траело. За губењето на родител, верувам дека нема никаква утеха и знам дека тогаш оптимизмот не би ми бил на највисоко ниво. На сите ви давам огромна поддршка, сила, ве прегрнувам и ако ви треба човек за разговор, тука сум:).

На bella96, Emy867, Ketchup и 34 други им се допаѓа ова.
  4. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Сакам да кажам да не се замарате и да уживате во животот. Бидете си со најблиските и гледајте да си ги исполните своите цели во животот. Се се исполнува ако се сака.

И не се замарајте ако победат вечерва тие што не треба утре заедно ќе бегаме од државава. Подршка.:rofl:

На girl-miri, referentka, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    У њој је толко ушло
    Па је зову биртија :drunk:

На Aleksandar1212 и fallenangel им се допаѓа ова.
  6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Почивај во мир кралицо!
    ;(:u::bow:

На Ketchup, girl-miri, Tan4ence и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ima li nesto poubavo od svajvarsko cokolado?:inlove:

PhotoGrid_1481461945078.png PhotoGrid_1481461856937.png

На Mama25, Jordanovska-K, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Секогаш ми биле нејасни тие што секое одење на гости кај баба/дедо, им бараат пари |(
    Никогаш ама баш НИКОГАШ не сум побарала пари од некоја баба.
    Ако ми дадат сами земам, ако не, си ќутам...зар вие што наское им барате пари, стрикно само за тоа одите? Не одите да ги видите дали се добри туку за 100че да ви дадат (facepalm)

Ајде тие што се живи двајцата стари, што земаат поголеми пензии, ок барајте, па дури и сами да не дадат тогаш потсетете ги да ве почастат...ама тие што се сами, плус што земаат 100 евра панзија, од нив очекувате?
    Дали за лекови, дали за сметки, дали за јадење да ги потрошат, дали месцот едвај ќе го поминат...
    Мислите дека тие не сакаат да ви дадат? Која баба/дедо не сака да му даде пари или убаво јадење на внучето?

Еден период кога ќе појдев кај баба ми немаше ни едни соленки да ми даде, ама јас не одев за тоа...одев да ја вдам како е.
    Се секираше зошто немаше што да ми извади, ама јас и викав да седи и да ужива, дека не сакам ама баш ништо.
    Или Ќе земев јаболче од пред куќа и ете и викав, баш јаболко ми се јаде сега....Или јас на одење ќе купев колачиња, па тогаш ги отворавме и двете си јадевме од нив.
    Немаше ни скапи сокови, ама затоа ги имаше највкусните копмоти од праски и вишни, направени од нејзини раце....Често се случуваше да извади и некое ролатче што не вреди ни 10 денари, и да ми го даде...Највкусно ми беше.
    Зар на таа жена јас да и побарам 100 денари?

Лично јас се срамам во името на сите 20+ годишни здрави, прави, млади луѓе, што очекуваат и им бараат на сила пари од баби и дедовци. Не знам како не им е жал и срам.
    Наместо тие да им дадат,...тие уште им ги земаат.

На anel, Mama25, Ketchup и 33 други им се допаѓа ова.
  9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Ојдов да гласам :rofl::rofl::rofl:

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    СДК... Тоа што во текот на денот забележуваме средени и насмеани дами, не значи дека убавиот изглед и удобноста може да си парираат.
    Зад вратата на секојдневието, а во име на привлечноста, некои работи остануваат премолчени.

На anel, Chica.Loca, Mama25 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Да не беа избориве и гласањево кој знае дали некогаш ќе се соберевме на кафенце и муабет покрај езеро со мајка ми и брат ми:|

На MilaP, Ketchup, ЕденЧлен и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Сакам да кажам, т.е. сакам да прашам - луѓе, што ви е со зборов „наХнадно“?

What the fuck is нахнадно? Ако ова чудо е стварно збор на некој дијалект, а ја да не сум свесен за тоа, однапред се извинувам.

Али, поише ми личи на случај на расипан телефон или нешто чуено-недочуено, од типот на инекција (без ј), вакум (со едно у), реЛна, ренТген, ресторанТ и сл.

Значи, да расчистиме - наХнадно не е македонски збор (а колку што знам, ни на еден друг јазик) - македонскиот израз кој го барате е отпосле или дополнително. А ако веќе сакате да искористите србизам, онда е наКнадно, со К значи, а не Х.

Фала на пажња. :D

Последна измена: 11 декември 2016
    На Lella, black-angel, Chica.Loca и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Rendgen e pravilno

На Bender Rodriguez му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.375
    Допаѓања:
    174.459
    Да не мислиш со К, а не со Х?

На Ketchup, Lady Phoenix, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Фала на корекции луѓе, изборново лудило изглеа лошо ми влијае. :drunk: :D

На Lella, Peppermint, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Напиј се вода ќе ти помине

На Ketchup, Lady Phoenix, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Нешто појако ќе треба, изгледа. :D

На Ketchup, sparklie, Jordanovska-K и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725
    Сте запознале некој кој буквално на секоја реченица ви се насмевнува?
    Значи со мерак да го прашаш што пие, па продолжуваш - а газиран или природен сок (и во себе се молиш за газиран, зашто друг нема :rofl:)...а пепси или фанта?

Навистина ми е мило што го запознав, и му го кажав тоа, на што ми врати "такоџе"...и пак си велев "focus, Lili, focus, тетка си му (facepalm)".

Пак ќе кажам, наместо кампањана за "учете странски јазици навреме" повеќе би ми вршела работа "запознавајте си ги роднините навреме ".

И не ми се верува дека ниедно лп со податоци кои завршуваат на "иќ" не ми стигна.... А не сум толку за фрлање :angel:.

На Ketchup, Jordanovska-K, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Сакам да кажам дека ве читав како да ги тргнете лошите пороци од себе.
    @Rama ова е за тебе. Потполно те разбирам низ што поминуваш и многу е лесно да се каже ќе ти помине. Ти прво мора да се убедиш самата себе си дека нема лоши работи туку само убави. Психата ти го јаде мозокот и всушност самиот си набиваш такви нешта. Што мислиш тоа ќе ти се случи. Постои една книга се вика "Животот е игра и како да се игра" одлична книга за сите ние кои поминуваме низ ваков период. Никогаш немој да се скратуваш себе си од работите кои ги сакаш.Прави го тоа што те исполнува секогаш позитивно. Тебе те исцрпеле луѓето и си почнала да гледаш кој е кој и се разочаруваш, не е тоа разочарување тоа е гледање на реалноста таква каква што е. Нека не те разочаруваат луѓето ти прости им се за да ги тргнеш од својот живот. Знаеш се се плаќа се се враќа, само верба во Бога и ќе ти се случи само позитива.
    Не се замарај за другите, ти си своја кога ќе помине овој период ќе ти биде се јасно и многу полесно ќе се справуваш понатака.Никогаш немој да дозволиш некој да те скрши и секогаш биди си рамнодушна.
    Оди во некоја црква помоли се, на излегување ќе почувствуваш олеснување во душата. И запомни нема лоши луѓе сите имаат малку доброта во себе си само сеуште спознаваат дека имаат карактеристика за жал.:hug:

На Chica.Loca, Rama, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Некаква си диета плус напиток не вроди плод:(нажалост сум поправена во нозете, ко трупчиња си ги осеќам, ми тежат како олово.:(
    Досадно ми е|(не знам што сама со себе да правам.|(

Сите во некакво исчекување за резултати од гласање некои читам тука почнале да слават победа,:^) еве не знам кога успеаа да се пребројат.:^)Кај нас во град е тивко, дали тоа значи затишје пред да избие бура.:^)

На Aleksandar1212, MilaP, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.