Како непишано правило е секогаш кога ќе легне некој да спие во истата соба кај што ти седиш/учиш, обавезно мора да се случат сите чудни работи и да се испуштат сите чудни звуци, без разлика колку си тивка. Најмногу ме нервира кога ќе легне некој во дневна на пример Пример мајка ми...и викам оди во соба, ама не ќе се расонела дур пошла таму па затоа си прелегнува во дневна Јас учам ама сепак сум најгласна што постои Листовите послино шушкаат, страниците погласно се слушаат кај што се вртат, баш тогаш фрижидерот испушта чудни звуци, па вратата никогаш што не чкрипела тогаш ќе чкрипне, па јас ќе си ја удрам рака од маса, па ќе паднат сите чинии и чаши...Секогаш ама буквално секогаш е така... Мене ми сметаат сите звуци додека спијам, па мислам дека на сите им смета, и затоа сум најтивка што може да биде...ко бубаче мало сум, ама сепак универзумот има други планови Туку јас мислев дека најмногу ми сметаат звуци и луѓе околу мене додека спијам, ама не си можам со другарка ми....Таа си спиела кај неа во соба, татко и сабајле се спремал за на работа, бил во вц и си прднал човекот, а оваа се разбудила од звукот Низ триста соби и ѕидови пробил тој звук на прдеж, човече...од цврст сон да те разбуди прдеж
Сестра сакала да ми купи поклон за н. г. а јас се радувам како мало детенце на подароци Една е сестра моја
Не беше во негативен контекст кажаното, а ако се пронајде некоја баш ми е гајле @JollyGirl од секогаш не нервирал некој што учел во дневна. Испаѓа како да се докажуваш дека учиш. Јас да бев мајка ти ќе ти речев во соба да си учиш. Дневната ми е за одмор и филмови, а не знам и како можеш да се сконцентрираш кога има друг во собата. Да ти бев сестра ќе ти ги исфрлев од маса, па плачи до утре ако сакаш
Сакам да кажам дека денес факултетски ми е тргнат денот па од сабајле дури сега имав ете малку време да ве поздравам. Дури и на факултет се збораше политика ама затоа овај пат бев паметна и си носев манга за на паузи. Сакам да кажам дека одамна немав јадено стоби флипс од пица па сега некако поќе како да јадам него како да учам. Промени и знаци на стареење ме чекаат .. останете ми поздравени.
Од политика и продавање јајца за бубрези ми се упропасти и таа минимална еуфорија што владееше за претстојните празници. Помислив тивко е низ градот задоволни се сите од изборни резултати, ама не на фб уште се плукаат, уште се убедуваат и не знаат да се пребројат со гласови и да определат пратенички места. Најтрагично пак се кука и самите себе се демантираат до вчера беа фер и демократски избори, денес нефер, наместени, купени гласови.
ЗДРАВОО ч))) сакам да кажам дека цел ден денес мислам каде да аплицирам за да продолжам со студирање надвор ... Не ни прочитав што е тема на разговор нагоре ..ми трееба некој што е запознаан со студирање / живот во Шведска какко ѓто е член: Dozzy (no ne sum sigurna deka e aktivna i ponatamu za da mi odgovori ). tenkjuuuuuuuuuu
Е ај сега, не било во негативен контекст. Многу позитивно делува. Нема што да се пронаоѓа или да не се пронаоѓа кога јасно имаш кажано на кого се однесува. Нема врска, само, не генерализирај.
Za da te izlaze/izmanipulira/izmami nekoj nemora da znaci deka si glup. Dovolno e da si dobar, iskren i posten.
Кому би се докажувала дека учам? Јас си учам за себе, на крај положените испити се показател колку сум учела, нема потреба пред некој да се докажувам И поентата воопшто не беше дека сум учела
Никогаш не сум верувала колку еден човек може материјално да те цени. Никогаш не сум сакала да поверувам во тоа. Секогаш си велев дека не е можно некој да биде толку лош. Додека немаш, ќе те „сакаат“. Нормално, затоа што си само едно кутро гревче што нема, гревче кое кутрото не знае како да се облече. Кое има помалку од тебе. Стари и грди му се алиштата, па дури и му „смрдат“. Гревче кое те срами каде и да се појави во твоја близина. Ама ајде, ќе го сожалиме. Греота е. Доволно е малце, само малце да се кренеш погоре па ќе видиш кој е кој. Ќе излезат вистинските лица на виделина. Е сега е следното: „Како тоа гревче сега стигна до тука?!“ Зарем нема секој право на убав живот? А јас секогаш сум верувала дека имам „роднини“ кои ме сакаат и ги сакам. Но љубовта и почитта биле само од моја страна. Разочарувачки беше, сега е само сеедно. Колку и да се трудиш. Се прашувам, што сум јас крива за нешто со кое немам врска?! Ако.
Непоправлива штета би била доколку нашиот компјутерски гениј Марко остане без услови достојни за неговиот капацитет.
Има девојки кои изгледаат евтино во скапа облека но има и такви кои изгледаат скапо во евтина, сиромашна облека, и во партали им се познава убавината. Не е до облеката до девојката е, начинот на кој го носи. @YoungandBeautiful Поздрав, не дозволувај луѓето да те проценуваат по облеката и да те потценуваат.
Периодов стресен ми беше, што ради учење, што ради ова политикава, кај па и ме избраа за набљудувач да бидам. Си ја завршив вчера задачата до крај, но ме исцрпе. Еден куп луѓе, после таа неизвесност, се бе, се.... Денес сабајле полагање, среќа па учев ко што трреба и не ми беше тешко. Денов го оставам така да помине, ми треба некоја ронка позитивност што да дадам, што да добијам. Нема да работам вечерва а требаше да сработам добар дел.. тоа е оставам за утре. Пак бурно до петок, учење-работа-селење... Барем гушкање ме чека у среда
Вистината е како жарче, може да тлее и тлее долго, а за момент огнената стихија да ја проголта цела таа империја што сте ја создале на лаги и лицемерие. Само мало ветре и треба, ништо друго.
Verojatno glasackoto telo vo Mk napravi konecno dobar izbor. Nikoj ne pobedi, pobedi narodot koj e striktno podelen. Slednive 4 god ke nema nikoj moznost da vlece od edna strana. Ajde da vidime sto narodot saka? Ako uste i ne se vodi inat i se izberat razumni resenija, Mk ke ja dobie povtorno svojata sansa. Ednas eden kolega mi rece " sto ima da cekame vlada da ni najde rabota, treba sami da kreirame rabotni mesta za sebe, sekoj spored licnite afiniteti". Covekot mislese, ako nekoj ima kvalitet sam ke se izbori i bas ne se interesira koj ja vodi drzavata, koja partija e na vlas e od osoben interes za onie koj sakaat na tug grb da se potprat". Moevo dete da go prasas ke ti rece "sto mi e gajle koj e na vlas, sto on za mene ke napravi da se najdam vo karierata i uspesno da plivam". Od nas zavisi sve. Podobro licniot neuspeh da ne go prepisuvame na drugi nego za zasukame rakavi i da pokazeme sto znaeme oti koga togas nekoj ke ne primeti i nagradi za toa".