Сакам да кажам дека од нигфе никаде ми дојде оваа идеја сакам да почнам да вежбам, да направам добро затегнато тело...
Ова е тоа што секојдневно го кажувам! Знаеш дека си способен? Имаш квалитети? Знаеш некој јазик? Ондак сам направи си ја можноста бе, не да чекаш овие или оние да те запослат. И што за 200 евра да им работиш, па некој плус ке се изживува врз тебе и ке ти го гази интелектот. Не бе! Работев за еден полуписмен и си реков јас ова да трпам??? Никад више! и сама си се снајдов од интернет, фриленсиг си успеав, а не да чекам од партии. За политика се замарам само за др работи и надворешни односи, закони во здравство и образование.
Не е Грујо крив... Ни Бранко... Спојлер ,, Nije Milosevic kriv, mi smo krivi! Mi smo govna! I on zna da smo mi govna! I kad mu budemo dojadili, on ce da pusti vodu i govna ce da odu !,,
Последниве два дена само пријавувам некој мислења на форумов. До мене ли е или стварно нешто чудно се дешава тука?
Се прашувам, до каде може да оди човековата глупост? Потрошувачи на кислород, мозокот е орган кој служи за размислување. Пред да ја отворите устата, или да направите нешто, пожелно е да го ставите во функција. И нешто што е во контекст со напишаното погоре, ова е форум, да. И тука изразувањето е писмено. Вие сте она што го пишувате и како го пишувате. Не би било лошо да ги следите правилата и нормите на македонскиот литературен јазик. А доколку не сте додоволно упатени и образовани на тоа поле, постои Правопис и Граматика на македонскиот јазик, книжулиња кои колку-толку ќе ви помогнат да не останете неписмени. Затоа што е ги, не ѓи. И е декември, не деќември. А нема да биде лошо доколку дури и содржински посветите поголемо внимание на вашите постови низ темите. Плус каде што постирате. И уште ова само, форумов не ви е фејсбук или штотизнамјас што го замислувате. Никој не го интересираат глупости од типот "Само што си го скршив ноктот на показалецот на левата рака(треп треп)". Океј? Ништо ново, али сепак очигледно за некои сеуште несфатливо.
Страв ми е, се плашам. Но, утре немам што да изгубам. Верувам во своите способности. Ќе бидам храбра. Можеби срцето посилно ќе ми чука ама ќе размислувам трезвено, ќе се борам до последна секунда и ќе излезам од таму само како победник.