Mi ide na zivci vise cel mesec boziknava atmosfera. Znaci aman Kitenki,dekoracii,kolacinja gluposti. Ne mozam da im se naviknam na kultutava znaci. Dali e Nova godina,Bozik ili rodendeni od se mora teatar da se pravi.
Не ми е јасно зошто сте ги заклучиле профилите? Не можам да ви шкрткам по ѕидовите, не можам песни да ви објавам, да ве закачкам кога ми е досадно.Загрижена сум уште од сега како ќе ви ја чистатам новата година без да ви испратам честитка на ѕид. Сум го однела мачето на ветеринар, немав како и каде да потрошам пари па морав таму.Ама ај нека му мине, нека ми биде живо и здраво. Битно нема ништо скршено туку само е болно од тоа што ми го избања некна комшиката со вода намерно.
Време Моите идеи, многу се фини, ама некако за нив сега "Не е време". Секогаш кога ми се случува нешто, се сретнувам со коаните: Универзумот знае што тебе ти треба, знае која лекција треба да ја научиш. Они гледаат како универзумот тропа на мојата врата, а јас како, еве некако не отворам. Има повеќе причини, можеби тивко тропа или ја згрешил адресата? За овој случај, тоа мое време е за бавење на работи кои ми се од ќеф, за живот каков јас замислувам. Ама еве некако, не е време. Во мојата глава се создаваат катаљарда слики, кои сакам да ги преточам во збор. Дури мислам, сум научила прво да пишувам,па да зборувам. Секоја ситуација, слика, ја доживувам како шала. Ама, мало морген. Наеднаш ви се случува нешто, кое се вика живот, па уз пат други ситуации, како притисок од опкружувањето,очекување од блиските... Еленејсе, пробуваш да се исправиш и да делуваш нормално. Оти нели, не е време. Па луѓенцата те гледаат како слатка бринета, со средна висина која сега малку ќе работи, малку ќе се омажи, па малку ќе роди деца...се додека не дојде Времееее. Ама тоа време, некако како да доаѓа предвреме. Тука имаш една купица провокаторски натписи, слики, кои се како на твоја страна, бодрејќи те да го оствариш твојот сон. Пробуваш да излезеш од "плакарот", наеднаш си лик кој треба да знае што со себе, а тебе ти текнало да се запознаваш, себе? Ти имај си ги идеите кои според нив брилијантно ќе ти пропаднат, ама да не заборавиш дека треба да бидеш фина
Ај да си ја кажам и јас маката поврзана со моменталната ситуација во државава. Станува збор за два есктремни случаеви, мојот газда-сдсм, јас-безгласна буква и мојата колешка-вмро. Прв дел од работниот ден: Настапува газдата со пцовки и погрдни зборови упатени кон владеачката партија од типот на: лопови, десет години го крадеа народот, лажираа гласачки ливчиња, режимот падна.... видно вознемирен од тоа што самиот го кажа, ја треснува вратата и не се враќа. Јас- Остатокот од работниот ден колешка ми: победа си е победа макар било разлика од два гласа, народот си одлучи, нели Заев вети дека ќе даде оставка.... пушта песнички од митинзи на вмро ... потпевнува....
Majka mi so drug zbor mi se nema obrateno hahahhaa sine samo hahahaha prosteno i e aj deka epten sakala maski deca pa aj neka i pomine so toa sine koga veke dobila zenski deca hahaha
Само што реков дека нема да излезам од дома цела недела, се облеков, напудрив носот и излегов - жена!!! Не за друго, туку ги потрошив парите... Си купив и munchmallow, ама више не го постирам во што последно си купивте зш срамота е! Или бар нека ме земат за заштитно лице.. не е ова работа!!! ********************* Имам многу желби за наредна година. Половина да ми се остварат ќе бидам многу среќна. Патем..пари нека фалат отколку било што друго. И посакувам, една личност да се врати на правиот пат, засрани, во ред, доволно е.. се е простено. Да почне одново и да биде она што во суштина секогаш беше. А таа желба ми е половината што ми е доволна.
Дома ми гори каминот и ми мириса на тиква и цимет. Ама не се чувствувам ко дома. Многу е грдо никаде да немаш мир. Спојлер
Мислам дека веќе е време да имам бонбони и чоколатца постојано во ташната за да им давам на дечињава што ги сретнувам во автобуси и на други места и со кои се смешкаме и задиркаме. Колку се мили, греота е да ги одминеш туку така.