Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Поверението и љубовта се емоции од иста категорија, и секогаш одат заедно.
    Едно без друго не опстануваат.

1. Треба да вложиш многу за некој да ги осознае.

2. Со збор неможеш да ги објасниш.

3. ,,Верувај ми,, и ,,Те сакам,, се два збора кои не се темел , но се кров.

И...ниту едното, ниту другото неможеш да ги добиеш на сила.

На YoungandBeautiful, papillonP, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.839
    Добив сугестија од професорка, да убрзам малку повеќе со работата на задачата која си ја одбрав.
    Ајде вели, убрзај работа, сакам да видам уште...наводно, и' било криво да не ми се натрупа материјал за доработка па да ми се уништи и квалитетот на работа. :^)

Дека нема време - нема. Никогаш не ни имало. Ама дека треба да мрднам, хм, па и не баш. Отсекогаш сум мразела сработени нешта колку да ги има за да ги покажеш. Порадо би импровизирала на лице место за да си ја објаснам идејата или текот на (за)мислата, ама да начкртам текст или графика ради-реда - никогаш, па ако сака нека ми тропне и крајот на светот на дрвена врата три пати.
    Најголемата тајна на сè во животот ми е да го дадам максималниот минимум, за потоа од него да го извлечам и дообликувам она кое ќе ми биде потребно понатаму.

Не ми е јасно, зошто луѓето постојано ги убрзуваат, па и ги избрзуваат повеќето од нештата, ко да не знаат да уживаат во моментот онаков каков што е, без оглед на неговата проблематика.
    Не помагаат изрази од типот „ајдееее“, „нема време, „побрзајјј“, туку само ти прават некоја непријатна тензија и имаш чувство на вина дека можеби навистина треба да убрзаш за да стасаш. Хм, но дали ?! - ко што би рекла мајка ми. :)
    Па убаво е - тензично ми е, немам време за ништо, нема време и за себе, но работата си е работа и си ја тегнам како мастика дури не почувствувам одвнатре дека тоа е тоа и дека тоа е нештото кое вреди да биде покажано пред кој и да е.

...сите нешта доаѓаат од тука (смајли кое си го милувка местото околу срцето), а јас не сакам да бидам творец на стерилни нешта кои од себе не зрачат со некаква емоција.

На YoungandBeautiful, Buttterfly, Priroden и 28 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кога некој те сака, те почитува, се грижи за тебе, мисли на тебе - не мора да ти го кажува тоа!
    Едноставно... ќе почувствуваш дека е така!

На Bozica1980, YoungandBeautiful, papillonP и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    "Во заслепената љубов никогаш не ти се останува без него. Како трн да си носиш в срце. И тогаш и својот живот не си го гледаш без неговиот. Не можеш ни да си замислиш дека го имаш. Како некој друг да живее со твоето тело. Останало проклетството: на секоја жена да и треба некој на кој ќе може постојано да мисли и да го чека..."

На marama, Lilianna, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Мaлку кaснo, aмa ќе ти пoјaснaм зoштo е тaкa. Биoлoгијa е тoa, немa никaквa врскa сo убaвинaтa. Пoтoчнo, зa русoкoсите се сметa декa се пoплoдни, пa биoлoшки им се пoпривлечни нa мaжите. Прирoдните русoкoси имaaт пoвисoкo нивo нa естрoген и пoвеќе јaјце клетки, зaтoa и кoсaтa е русa. Кaкo штo се нaмaлувa брoјoт нa јaјните клетки, т.е плoднoстa, тaкa кoсaтa пoтемнувa.
    А бидејќи прoдoлжувaњетo нa видoт е oнa штo е битнo зa сите жители нa oвaa плaнетa, прирoдaтa oвoзмoжилa некoи знaци пo кoи се препoзнaвa плoднoстa и гaрaнтирa пoтoмци. Дoстa се менувaлo низ генерaциите, aмa примитивните нaгoни се исти.

Не читaте децa, зaтoa не знaете вaкви рaбoти. Ниту пaк учите вo шкoлo, aмa не сте вие винoвни.

На *Amethyst*, SV1911, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  6. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.816
    Životot umee da iznenadi i koga se trudime po red da go odime.
    Ni ispraka sredbi koi ne menuvaat,ni odzema drugi,koi veke nemaat što da ni pružat i dobijat za vozvrat.
    Sepak sum denes tažna,bidejki čuvstvuvam, deka momentot koga ke ti kažam zbogum e blizu....mila moja drugarke,me nadmina,polesno ke letaš sama,a jas ke bidam srekna, poradi tebe. :)

На Lilianna и Rama им се допаѓа ова.
  7. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Ke pobaram bash ucebnici po bio od osnovno i sredno bash da vidam hahahhaha poso go imalo ova sig ahahaha da da ;)
    Btw 2 ginekologa mi potvrdija deka sum ekstremno plodna a ne sum blondie .... taka da teorijava ne drzi mnogu mnogu :)

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Дa, тoa е теoријa, и не oдредувa кoј е плoден, a кoј не. Не знaчи декa aкo си бринетa не си плoднa, нaпрoтив. Сите девoјчињa се рaѓaaт сo гoлем брoј јaјце клетки, oд кoи нaјгoлем дел изумирaaт уште пред дa влезе девoјчетo вo пубертет. А дaли ќе биде плoднa или не, зaвиси oд мнoгу фaктoри и тукa бoјaтa нa кoсaтa не игрa никaквa улoгa.
    Јaс сaмo ти кaжaв зa тaa евoлуциoнa теoријa спoред кoјa се oбјaснувa привлечнoстa нa русoкoсите зa мaжите, a не дaли се плoдни или не.
    Вo тие учебници oд кoи учите сегa немa зa тoa... пoштo aвтoрите вo глoбaлa се неписмени (секoјa чест нa исклучoци). Збoрaм зa учебници пoстaри oд 25 гoдини, пa и пoвеќе :)
    Чoвек не мoже дa oбјaсни нештo без дa гo сфaтите личнo (facepalm)

На Grungie, Lady Phoenix, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    pa malce drskico ti bese napisana poslednata recenica zatoa ...

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Амa вистинa е, нели? ;)

На Lady Phoenix, Lilianna, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Се извинувам што се мешам, реално според мене вистина е.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не сум јас личност за 83 настискани обавези у ден.
    Дајте ми целодневна можност за реализација. Не могу ја то набрзина и кратко. Сакам маратонско џаболебарење и маратонско работење. Коктелот од планови кој го правам во денот не се покажува како паметна варијанта. Не се штимам лесно.
    За мене треба цел ден работа, цел ден кафана, цел ден филмови, цел ден продавници, цел ден кафиња, цел ден семинарски, цел ден чистење, цел ден пиење, цел ден тренинзи...
    :sweat:

Ваша М, :drunk:

На Lella, Priroden, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  13. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Ne ...
    i ova ne go kazuvam od inaet :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    2016 ке ја паметам по тоа што запознав, но и набрзо оставив многу луге кои секако ги имам оставено со причина. Оваа година ке ја памтам по тоа што успеав да паднам многу пати, но и повторно да се издигнам на нозе, и да продолжам понатаму. Ке ја паметам и по оставрувањето на некои мои најголеми желби. Ќе ја паметам по тоа што си го дадов срцето , и што наебав ! Помалку солзи од предходната и зрелост во односот кон себе си. Оваа година јас си бев важна. Иако уште не е помината и незнам што ке се случи во наредната недела, од она што досега се случи, научив дека немам ништо поважно од самите себе. Дедо мраз, мојата новогодишна желба е 2017 да ми биде исполнета со среќа, успех, здравје, и љубов, бидејќи се останато е неважно.

На *Amethyst*, fallenangel, Mr. Right и 4 други им се допаѓа ова.
  15. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Jas se sum videla i cula od masko ama decko da ne saka da se vidi so mene zoso ne sum nosela drugarki za negovite drugari ne ...ako ne dosle drugarkite nemalo da sme se videle mi vika ahahahaha sedi be grevu eden ...pa uste pickarski se ponasa mi vraka na fb koga sum isklucena koga sum ukl ne pisuva ...znae ke go zakopam ....definitivno 2016ta god mi pokaza kolku luge vo mojot zivot se za greota

На *Amethyst*, fallenangel, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  16. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Сакам да кажам надвор е ЅИВРА fucking cold :worried:

На buba4e89 и Crna Dama им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Вистинaтa беше зa пoследнaтa реченицa... не зa теоријата.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: е да си жива и здрава ме изнасмеа

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Се сеќавате на кампањата и пропагандите на владата за здрава храна?
    Едно време доста ги вртеа низ програмиве,па денес не сакајќи кога вртев канали пак видов :D
    И срам ме фати :D јас спаѓам во групата на оние луѓе(ако воопшто ги има)што и палента јадат со леб,салата со леб,па понекогаш дури и макарони :D
    Типична Балканка сум,знам :D

П.с само не му кажувајте на онај во црно со "косата во раце" што ги брка да ги фате оние што не се хранат според типикот на владата :D

На fallenangel, Mr. Right, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Milo mi e sto ti e smesno ama mene ova mi e tragicno ....nz dali da se krstam dali da placam dali da se smeam ....ostanav bez zborovi i reakcii

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.