Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    КомшО пее "Среќата со пари не се купува" :music::dance:, а у меџувреме го паркира неговиот исполиран Мерцедес Бенз, С-класа...и тата би сине :rofl: Опаа! :beer:
    Шала на страна, реално гледано, така е, па дури и од искуство кажувам. Јес да парите живот значат, ама има некои и со тоа не се среќни, бидејќи среќата е избор што произлегува од главата. Познавам и сиромашен чичко што еднаш ми рече дека за ништо не би го менувал својот скромен живот, бидејќи има се што сака, беше неизмерно среќен. Па ете, не е Мерцедесот или Ролексот извор на среќа или несреќа :nod:
    Спикинг на друга тема во друштво, ја искрено, кога би била криминалец, јес не би се изјаснила, но ниту пак би го негирала со ореолски ставови дека ми е лош животот и дека сум најстрого против истите. Ако сум таква каква што сум и фино ми е, никому нема да се правдам или лошо да коментирам со против-искази, мили Боже, секој со својот избор :wasntme::D
    :d::drunk:

На Viktorijaaa5, galapce, deskarada и 27 други им се допаѓа ова.
  2. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Некогаш е убаво да мешаш алкохол, не познаваш никој пред себе и ти е јако.
    Ама некогаш и не, живи срамотилоци ме јадат поради тоа :x

Дечкото со кој што почнав да искочам, не сум го познала воопшто синоќа (facepalm):drunk:
    Ми пишува денес: - "Добро бе Ајронке, толку ли беше пијана вчера што не ме ни позна..па ни едно здраво не ми рече. Ме виде и се направи на тошо, ко странец да сум"
    И ја онаква, немам бекап одговор :wasntme::wasntme:(facepalm)(facepalm)

Последна измена: 18 декември 2016
    На Wahnsinn, galapce, deskarada и 17 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Еден од првите модели на нокиа не го преживеа падот од осум метри.

Мажот ми е тажен, ниту ластикцата не успеале да го додржат за да не се распадне...
    Го тешам, ќе си купи друг, поубав :tmi:

На Lilit, Viktorijaaa5, galapce и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.925
    Допаѓања:
    177.496
    Јас сум човек што нема лева и десна чорапа. Универзални ми се. Која нога прва ја дигнам, првата чорапа што ќе ја фатам ја облакам и терам. Ниедно стапало и ниедна чорапа да не се осети дискриминирано. Фер плеј. :)

На galapce, КикиМаус, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nemam kaj da odam na Sv Nikola pa resiv da si napravam posno i da ja naredam masata.
    Nie doma sme si dovolno za proslava.
    Jas pocnav da przam praz, kako i da e ke zavrsam do utre vecer.

Neka im e srekna slava i ime na site onie koj slavat.:party:

На Cka, Kukla994, MiloMalo и 11 други им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.972
    Сакајте ги сите,без разлика на се,не држете лутина бидејќи едноставно вие сте поразени....Ете така ми дојде по две непријатни случки....Сум помогнала,а ми се вратило со ништо односно со лекции. И пак ќе речам излгеда премногу сакам да помагам и не чини тоа..Како и да е..Си седам моменатлно сама со моиве и си пуштив народно малце да осетам и јас славеничи дух иако не ми е славата :)
    Честита слава на сите што ја слават. За многу години Св.Никола и напомош на сите.

На Rama, Dream-Girl, Crna Dama и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Сакам да кажам... веројатно за повеќето од вас 30-40 денари не значат многу, но некому живот му значат. Не би било лошо доколку, ете така некогаш, купите некаков оброк за некого чија судбина не го милувала многу... Купете баничка, храна во конзерва или сува храна и дајте ја на некое бездомно куче / маче кои мрзнат по студов, или пак додека нарачувате еден тост или било што од пекара за вас, нарачајте два и дајте еден на бездомникот кој мрзне на ладново со искината јакна и патики.
    Не за џабе рекле дека храната која ја давате на гладните и бездомните, е душевна храна за вас. Ако сакате светов да биде подобро место, почнете да го правите таков, и најмал потег е доволен. <3

На Wahnsinn, Anonymous-Mr.Known, КикиМаус и 34 други им се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Секоја чест за напишаново,баш сакав пред некој ден да напишам слично нешто вакво.Сепак денес скокнете го кафето во кафич од 100 ден и направете го овој добар хуман потег.

На КикиМаус, deskarada, Ketchup и 11 други им се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.410
    Јас сум од оние личности кои мразат да делат било што.Ако нешто не е целосно мое, тогаш подобро и да го немам воопшто.
    Пример, хмм, јадење.Мразам да делам од она што го јадам со сласт.:rofl:Знам смрт ми беше основно кога цело време беше: кристин може да пробам од ова, дај едно од ова, скрши ми малце.:envy:
    Мојот одговор како културна личност и добра другарка беше повели, земи ајде. А одвнатре бев ваква :devil::devil:

На Rama, Dream-Girl, Summerlover и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    А јас сум човек што не знаел дека чорапите се разликуваат на лева и десна, се додека не го прочитав твојот пост :D:D:D Сум немала ни дискриминаторски мисли на таа тема. Еднаквост пред се! :rofl::rofl::rofl:

На ceca-1, Ketchup, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Некои луѓе си патаат од главата, а мене ме боли главата заради нив.

На Роберт 7, Chica.Loca, deskarada и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ако треба да бирам најубав мирис дефинитивно ќе го одберам мирисот на помаранџа и мандарина. Па тоа прекраснотии кога ќе јадеш мандарина и цела соба мириса така најубаво. :inlove::inlove::inlove:

На Ketchup, Rama, Crna Dama и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Blazenka.G

Blazenka.G Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2016
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.887
    Кога преживуваш поволни и неповолни ситуации
    тоа се нарекува, дел од животот...
    Кога се смешкаш во сите тие ситуации ...
    тоа се нарекува, уметност на животот !

На Chica.Loca, Wahnsinn, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Всушност во ваквите безначајни ладни и тмурни зимнски денови кога несвесно и несакајки ќе седнеме заедно, ќе се стуткаме и ќе гледаме некој филм или немарно ќе зазборуваме и ќе се навратиме на куп спомени и среќни моменти уз какао и некој колач сваќаме дека навистина среќата и мирот, спокојот во нас се состои од навистина мали нешта што никогаш скоро и не ги забележуваме а не дигаат кон восхитот и смиреноста на душата.

На Chica.Loca, galapce, deskarada и 15 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Драги Дедо Мраз секоја година знаев да си посакам себично желба само за себе. Ќе ти речев донеси ми една хаска , ама согледав нешто што е многу поважно од тоа. Деда Мразе знам дека луѓето ти бараат материјални нешта,моите се аспрактни :) .
    Би сакала повеќе да нема убивања во Алепо, да нема напади низ светот, ни тажни очи во лицата на мајките на болно дете. Деда Мраза дај им здравје на сите, а потоа среќата и љубовта си доаѓаат сами кога си здрав. Искорени ги негативните карактеристики на луѓето, искоренија себичноста направи ги радосни. Една играчка е среќа за еден месец, ова јас што го посакувам е среќа за цел живот, тоа важи и за моите најблиски Дедо Мраз. Прости му на лошото дете што немало кој да го научи на доброта. Како за сите што посакувам,истото си го посакувам и за мене.
    Деда Мразе не барам многу, сакам луѓето да ја видат твојата магија и истата да ја почувствуваат. ❤

На fallenangel, Stories, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    И темнината има бои,илјада во мракот,со нив заспиваш.
    Како ѕвезда закачена на темнината на небото.Како неостварена,заборавена желба.Одамна беше тоа,одамна очите ти се смееа.Радост,некогаш,како рана пролет.

Ве гушкам.

На Chica.Loca, Viktorijaaa5, КикиМаус и 11 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Значи ти кога влегуваш во соба кај твоите, треба 50 пати да тропнеш, да викнеш, да се накашлаш, пак да чукнеш на врата...па тек после да се обидеш да ја отвориш вратата.
    А тие кај тебе кога влегуваат:

Мајка ми....1000 пати и имам речено дека може се пресоблекувам, може гола сум, може гледам нешто, може спијам и секогаш добивам одговор:
    -Па што? Јас сум те родила, сум те капела, сум те израснала, се сум видела на тебе...те знам каква си :x Што криеш од мене? Да не се дрогираш? |(
    Не мајко, не се дрогирам...сакам само малку проватност, ебате беља.

Да не може на крај да излезе човек со стариве :x

Туку да не беа славиве ќе заборавевме како изгледаат тетките, братучедите и комшиите :inlove:
    (јас сепак одам кај најблиските само за јадењето, а не ми е гајле како изгледаат луѓето |( )

Актуелна тема: ПОЛИКИТКА
    Актуелно јадење: Сарма, риби, баклава.

(mooning)|(

На Askopje, Chica.Loca, Wahnsinn и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Ми текнува за неговиот мобилен, ти едвај чекаше да замине во историјата. Ти да не му го фрли? :D

На Cka, Doozy, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.993
    Демек ќе спиев..
    А јас си го земав пак тел во раце и на форумов окапав..

За тепање сум:wasntme:

На Mr. Right, Ketchup, fallenangel и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Демек стави го да се полни, и лежи ке те фати сон.;)
    еве ти приспивна песна:

Добра ноќ и пријатна вечер! :)

На Bozica1980, Rama, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.