Пак јас со чоукерите бе. Ај помаливе филм им е, ама кога гледам возрасни жени/девојки со чоукери толку ми е недамско и глупо, што ги вика другарка ми кравчиња неотесани, па и по едно ѕвонче да обесат тамам. Па и не стои на секого... ко сроната во фацата, ама чоукерот тука е...
Сакам да заспијам и да се разбудам после 2 и пол недели. Многу некако бавно ојт времево, кога чекаш нешто пренајпосакувано
Се сеќавам на времето кога во сезона јадевме овошје и зеленчук.Чекавме да дојде пролет да јадеме марула,во лето лубеница,наесен јаболка и сливи,зима па и немаше многу избор...Се си имаше свое време.Трпеливо се учевме да чекаме да дојде времето на зреење на плодовите. Сега се има,само нема што да чекаш.
Еден oд кoлегиве сo кoи пиеме вo мoментoв тврди декa е нaследник нa aнглискиoт крaл Џoрџ Фaјф ... Тиa знaчи декa е време дa престaнеме сo пиење...
Pravam pauza od ucenje sega i tek do sabajle od utre od 8 sabajle pak so polna parea i samo jako da pomine kolokviumskava i da pocnam da ziveam kako covek ...vo prevod da gledam serii po cel den a do togas ke bidam vakva
Се сомневам во вестите, се сомневам во лаењето на моето куче, се сомневам во празното шише водка, во исушените краставици во продавница, се сомневам во сите политички партии, во газдата, во комшиите, во докторката... Ова беше непотребно долга реченица, се сомневам во се. И навистина не знам како заземате страни на неиспитани работи како животот да ви зависи од тоа. Ништо не е сигурно, ништо не е безбедно. Дури и во себеси се сомневам, особено наутро. Ми треба време да се свестам која сум денес, од улогите што ни ги налага општеството. Најчесто кловн, од оние awkward кловнови. И како не можете бре мултитаскинг, жени сте или што? Знаете јас можам да ви измислам цела приказна на зафрканција, ама пусти јазик не знаете како се мота кога треба озбилно да излаже нешто. Да не му текне на некој да ме вработи во продавница :/
RIP мачето на другарка ми Пред да ѝ го дам со него спиев и кај неа заедно јадевме смоки и го стававме во ќеса од бутик ама ете ... не биле тие излегвања надвор на арно. Еднаш се имаше степано со друга мачка, сега ете вака ... Најблиско ми беше ова, па сега јбг колоквиуми никогаш ја немам слушнато толку да плачи морам да си ја видам.
Малку непријатен муабет ќе кажам,ама се запрепастив кога статисички испадна дека најуспешни излегоа оние кои не му го тупеа многу и во учење и во љубов и во се,одеа со разни дечки,екстремен случај беше кога моја колешка одеше со Босанец (знам одма сега осудуваш) и немаа страм... Како и да е... Добра ноќ
Замисли да си професор во средно училиште и да немаш слушнато за Ана Франк. Девојката со чудење ме гледаше и кажа дека прв пат слушнала за ТАА ТИПКА Франк, а пази, професорка ја вработија. Да живее образовнието во земјава. Толку.
Таман лајкнав и во меѓувреме го дочитав последното со Босанец Okay people, what is up with you and those nationality/religion shit today? Мислам Мислам дека ни фали еден македонски Алонзо Лероун
Сите роднини и пријатели што дојдоа вчера на гости за славата Св Никола,покрај тоа што носеа нели вино или бомбони како што е редот за куќен празник,им носеа чоколада на внуците,што е и тоа сватливо,нели мали дечиња се па се радуваат...ама со кој памет и мене ме опсипуваа со чоколади? Срам ме фати И патем следуваше она познатото до година со маж да те гледаме. Аха да,нема проблем Јас само со малку иронична насмевка и превртување очи,им се заблагодарував
Сега баш читав статус на "професорка'' по македонски јазик која гордо мудрувала нешто на фб и попатно ударала Ѓ во ГИ. Девојкава вообичаено си има правописни лапсуси, ама ова го видов баш пред десетина минути, па ми се вклопи сега со твојот пост за такозваните македонистки.
@toogood Знам дека не мислеле ништо лошо,но досадни се исто па исто,не морам да им се правдам кога ќе стапам во брак и дали сакам да го направам истото @Rebecca_R Не прашав зошто ми даваат не сакав да испаднам некултурна,ги земав,ама ионака ќе ги јаде внук ми
Ne mislev na maz kako maz nego na decko. Mozda neubavo napisav. Nemoj prisrce da si go stavas. I jas sakam moeto devojce decko da si najde i ona saka, ama nema