Ti si prva licnost @prominent sto ne se pozalila od godinava . Vo globala mn losa godina za coveststvoto mn depresivna za mene :/
Сега знам дека ништо не знам,свесна сум колку има вистина во изреката на Сократ. Спојлер Неделава научив што значи дрвен адвокат,се осеќам ко дрвце шупливо. Многу се срамам што не знам некои работи и што мозокот ми е малку закочен. Потребна ми е енергија, забава, мотивација кој би ме поттурнала во елан за успех. Се надевам ќе се пронајдам и ќе научам нови и битни работи на новата позиција.
СДК... Некогаш убавината на луѓето ми беше поим за физичкиот изглед. Запознавајќи ги од блиску ова е соодветен атрибут за нивната неубаво непривлечна душа.
Vcera pred da zaspijam si lezam vo krevet i si velam lele kolku mnogu e se smeneto ...jas,lugeto sto gi znam. Razmisluvav porano kako sum ja cuvstvuvala toplinata od sonceto na moeto lice sum go cuvstvuvala mirisot na kosenata treva sum uzivala vo zvukot na pticite sum gi sakala izgrejsonceto i zajdisonceto sega se se slucuva se me pominuva bez da go pocuvstvuvam ...sega e se tolku sivo i mrtvo i beznadezno ne licime veke na luge ...se poveke i poveke licime na zombinja :/
Кога ќе почувствувате дека некои личности едноставно не можат да бидат дел од вашите животи, а сеуште се присутни, не реагирајте. Сами ке си одат
Photography level of sacrifice: купуваш зимница што нема ни да ја јадеш, само затоа што ти треба таква форма на тегла за сликање Секако дека нема да се фрли, гарант ќе ја изеде татко ми, кој за среќа никогаш не ми пререкол за моиве фотографски аздисувања. Можеби затоа што комплетно ме разбира - the apple doesn't fall far from the tree Башка што некогаш му годи тоа што ќе го купам, на пример темна чоколада со бадеми, само за него. Која секако, прво преживеа кршење на парчиња Aма ја споив И не фалеше ниту едно парче И ја спакував како што си беше
Се напив пола чаша вино и преспав цел пат од Охрид до Скопје несакајќи. Совозач од соништата сум јас.
Една причина + да се грижиш уште поубаво за него и да му посветуваш време и љубов. И секако, да не пукаш петарди (бар во негова близина).
Ne deka jas vo zivotot imam pukano nit sakam ne ni sfakam sto e forata so pukanje pedardi i ne sfakam kako ne im e prvo strav na tie sto gi frlaat ama okejj kako i da e a ako se isplasi dusicevo moe mn mi e strav sega :/ ziveam vo penzionerska kade sto nema neso deca sto ke pukaat ama pak
- Маче ај да те частам пијачка. - Не фала. - Ама ајдеееееееее, сакам да се запознаеме. (Се повторува истово уште трипати) - Имам дечко, маж, три деца и бесно куче. Дечки, не замарајте девојчиња што културно ве одбиле.
СДК дека од нелуѓево со кои сум опкружена во последниве неколку дена ми е дојдено преку глава. Лицемерие до бесконечност, а за користољубивост ич и да не почнувам да зборувам зашто има да напишам книга. Викенд е и аман веќе барем два дена тргнете ми се од пред очи. И не, не ми се јавувајте!
Има денови кога ми е толку досадно, што им се јавувам рандом на кој стигнам за на кафе или шеткање...а има денови кога сабајле уште ноќе излегувам, вечерта ноќе се враќам пример денес. Ваква сум и уште дремам... Не знам кој ден е поточно, дали веќе е утре или уште е истиот ден Слабо јадена, слабо пиена, најслабо спиена... Граница и некоја средина? Што е тоа граница? Туку и јас да се надоврзам на постот од Самер... колку постови сум пишала и уште толку можам да пишувам, ама џабе...пак сваќите ќе мијат, пак незнаат дека мајкаим ќе се лути, ако ги фати дека таткоим им дал пари. Неможат да прифатат дека сеуште живејат со нив...незнаат дека мајкаим е главната дома. Несакаат да сватат некој работи. Битно се стреќни. А тебе како тие не е битно...Мене како мие уште помалку...