Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сите имаме еден телефонски број за кого би скокнале од кревет. Сите имаме една адреса на која секогаш ќе се враќаме. Еден глас кој потсвесно секогаш ќе сакаме да го слушнеме. Едно име од чии букви кожа ни се ежи. И едни очи кои остануваат засекогаш во нашето срце.

На Purplelilac, winter flower, Chica.Loca и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Ако не спиеш барем исплачи се :D

На Purplelilac, crazylady, Lilit и 11 други им се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Моментот кога ќе фатите неврзан муабет со симпатичен колега и ќе го прашаш која е идеална жена според него, а овој одговара Лила Филиповска. |(:D
    И толку траеше симпатизирањето.

На marama, Purplelilac, Chica.Loca и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Убавината на утрото ми ја замати една грда слика и ми ја наруши болното квичење на кученцето. А за овие несовесни возачи кои брзаат не внимавајќи како возат, за нив има посебно место во пеколот. Ќе викаат и тие од болка како кучето. (wtf)

На crazylady, Summerlover, Lorenn. и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Многу ми се мизерни и жални оние луѓе кој мислат дека се ''најуспешни'',оние кој му се смеат на келнерот што земал 400 денари дневница,а тие мизерни ''успешни'' луѓе зимаат од тато и мама пари за цигари,зимаат по 100 денари,за да искочат на кафе за да му се смеат и да го понижуваат тој изнемоштен келнер од работа.Епа Македонче време ти е да си го фатиш патот,и да се изгубиш од ова мизерно опшество,од оваа бедотија,од овој срам.

На marama, winter flower, Chica.Loca и 8 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.820
    Како да знам дали гласот во мене ми ги отвара очите и ми ја плеска вистината во лице или пак е плод на мојата фантазија од читање на премногу книги? :^)

На sonuvana, Mr. Right, deskarada и 20 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ретко кога станувам ем наспиена,ем исполнета,без да ми чука забезено срцето од брзање се да стасам на време а време имам колку сакам,на претек.
    Секоја ноќ си повторувам: Од утре натенане. Од утре ке го уживам секој миг.
    Еве денес ли е тоа утро?
    Поубава насмевка и очи кои напола мижуљкаат од нерасонетост покрај мене,нема.
    Тие не го чинат утрото бистро,ами животот.

На mal.ecka, Mr. Right, crazylady и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    СДК , онаа старата Стопати кажана лага е еднаква на вистина се побива со Целосното верување во нештото нема придонес во вистинитоста на тврдењето

На Mr. Right, Lady Phoenix, Ketchup и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    СДК многу сум нешто носталгична по детството, денеска ги видов некаде овие сликичките и ми текна кога бевме мали како добивавме честитки.
    За мене секоја честитка имаше огромно значење, со нив спиев и по цели денови ги гледав ги анализирав, и сите ги знаев напамет. Некогаш влегував во филм, како сум и јас во тие места од честитките, некаде по снегот со некое црвено фустанче, чизмички и шеширче на глава, а околу мене трча некое кученце мало. Се радуваме на снегот, или пак го чекаме Дедо Мраз да ја отвори вреќата со поклони и да видиме што ни донел.
    Убави бајки, мисли и времиња, безгрижни поминати во домот со најблиските во убава атмосфера, има ли поубаво.
    А сега овие деца на што се радуваат :wasntme:
    15349605_1373673319349942_2913812090926403812_n.jpg
    15590084_1398913876825886_4289840419921598736_n.jpg
    15672769_1398899460160661_5332969228615364876_n.jpg

На fallenangel, Chica.Loca, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Го сакаш?- Бори се!
    Не посакувај - делувај!
    Границите помеѓу "има сеуште време" и "можеби ќе има шанса нареден пат" се толку тенки и дури да трепнеш доаѓа " прекасно е"!
    Бог дава, ама често сме заслепени од моќта на здравиот разум па го блокираме она магично прекрасно што само срцето може да го оживее...

А најтешкото е што сето тоа е толку просто и лесно, само вдиши и чувствувај - а тоа е прекомплицирано за нашиот 'кратковид' разум!

Не чекајте, грабајте ги и држете ги цврсто тие шанси, ретки се и неповторливи!
    Не чекајте ни секунда, можеби таа е онаа која е пресудна за да настапи 'предоцна е'!
    ... За мене е!...

На marama, Chica.Loca, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    СДК..тибам мушките со фризура ко лизнат сладолед...

На Lady Phoenix, Abeja, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Се прашувам, што ли е тоа што ги исполнува сите оние злобници со души полни црнила, кога успешно ќе напакостат некому.
    Добро луѓе, значи сериозно - јас не можам да заспијам кога малку ќе повишам тон пред некој дури и во ситуации кога не сум јас кривецот, па совеста ме гризе до срж пред да заспијам, а тие, спомнатите, си немаат мака.
    Дури и ќе си заспијат слатко-слатко ко бебиња, среќни дека си ја исполниле квотата за денеска - плус една злоба повеќе.
    Браво, не можам да ви се изначудам да телешките мозоци кои ги носите. Срамота.

На Erika.greeneyes, Doozy, ludoto19 и 37 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    ‪Луѓе кукачи, подалеку од мене вие енергетски вампири!

На Chica.Loca, crimson, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Зошто СДК стана тема во која се копираат цитати и твитови ? :(
    Во едно друго време, душата си ја остававме овде.

На Doozy, fallenangel, Winter Lady и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Буби, а сепак, понекогаш, а и скоро секогаш, со сила убавина не бидува :) Човек треба навистина да се бори и да го сака тоа за кое се бори, но кога станува збор за љубов, треба да се бори на тло за кое знае дека е обострано :)

Енивејс, СДК поглуп ден здравје. Димче со изборите, времето надвор не е лето, дома благо нема, the hell with everything! :doh::envy:
    :d::drunk:

На marama, Doozy, zhap4e и 14 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Карактерот на човек е резултат на две работи:
    - менталниот став
    - начинот на кој го поминува времето

Хејтерскиот карактер не е вроден, се стекнува во текот на животот и тоа кај личности со самодоверба нула кои никогаш од околината не добиле афирмација, бидејќи Полесно е да критикуваш отколку да бидеш во право.

На Doozy, Mr. Right, crazylady и 13 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    СДК немам душа повеќе. Немам ни грам сила. Таман помислиш си фатила залет, пак те бутка на земја. Барем болестите да останат во оваа година ако ништо друго. Ми треба една инекција и да се разбудам задутре.
    Се'
    ме
    боли.
    :(
    Торта ќе сум им направела утре..аха ќе јадете торта. Толку е глупо да си возрасен. А уствари не си. Мене стварно ми треба некој сега да ме размази. Ми треба и една топла бања, и масажа ми треба. Sigh :sweat:

На Doozy, Giovanna, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Ооо, самерче, вистинската љубов често пати е таа која е поставена на многу искушенија и препреки, па секое мало одложување води кон откажување кое е неизбежно. И дефинитивно - вистинска = обострана љубов, друга и не ни постои!!

На ЕденЧлен, Dust и Summerlover им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.412
    Кој како, секого можеш да убедиш дека ти е супер, освен сам себе, само ти си знаеш колку си мизерен кога си сам.
    САМ.
    Не си тоа што си пред другите, туку кога ќе ја затвориш вратата од својот дом, сам самчина, кој си?
    САМ, осамен... и не е а жалење, по своја вина и заслуга.
    Па и сам не се трпиш.
    Ах денов... смешен, интересен.
    Кога штурецот ќе се убеди дека е слон.
    Гледаш и се смееш... полошо од убеден човек дека е нешто посебно и со очекување од себе дека светот ќе се прилагоди на него... нема!
    Оставам да си веруваат во она во кое што се убедуваат, која сум пак јас да им кажам? Никоја. Доволно е што гледаш и ти е јасно, малце ти е... без веза што живеат за други, ама јбг...

Сметки платени, све подмирено, ама остана и за шетање. Очекував далеку полошо, ама супер е.
    Вечер список желби за 2017! Како сум и се наострила, леле, леле...
    Чекам еден пакет да ми стигне од прееска, ќе пукнам од нетрпение...

Ах да... и мачето падна у шоља. Пак.
    При чинивче со вода, оно вода пие од шоља... му свикав и се извади од памет, загњури... жива вода искочи и се сокри како посрамено. Уште ми е смешно. Го избањав и исушив и се крие под маса и таму спие.

На Snow-Star, Bozica1980, winter flower и 19 други им се допаѓа ова.